Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Jest jakaś w jinno polska gildia co pomogła by zrobić bojowca?

2) Co polecacie dropić na 36-42 lvlach z rękawicą

3) Które itemy z ISu najlepiej schodzą w grze?

1) nie potrzeba do tego gildii, ja bojowca zrobiłem z 2 randomami, obaj pomogli za darmo, wystarczy poprosić. Zrób sobie tylko teleport do Wężowego Pola

2) metiny i ewentualnie wódz orka/best. kapitan, ale nie jest to świetny zarobek wiec lepiej nie zostawaj na długo z takim lvl-em

na 45-50 możesz też iść do komnaty trudnego lochu małp i dropić medale, ale sporo ludzi się tam kręci i prawie zawsze jest zajęte

zresztą medale są dość tanie i często długo nie chcą zejść

3) dodania i zmianki, a za Magic Coins zwoje egzorcyzmu

@GallAnonim1429

była przerwa techniczna, miała potrwać 20-30 minut

jak widać coś nie poszło po ich myśli i trwa dłużej

changelog update'u:

https://global.wom2.org/forum.php?forum=6&thread=11042&p=1#pageContent

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

gdzie dropią kolce kryształu duszy?  jakie itemki są stosunkowo drogie które można dropnąć? co gdzie i od jakiego lvl-a leci? podpowie ktoś;)

Opublikowano

Wytłumaczy ktoś jak głupiemu jak głosować by dostać te darmowe SM?:/ Albo może jest gdzieś poradnik dla mniej bystrych. Bo chyba zrobiłem wszystko dobrze i nic się nie pojawia, ani żaden kod ani nie doszło nic do konta i nwm heh.

Opublikowano

Wytłumaczy ktoś jak głupiemu jak głosować by dostać te darmowe SM?:/ Albo może jest gdzieś poradnik dla mniej bystrych. Bo chyba zrobiłem wszystko dobrze i nic się nie pojawia, ani żaden kod ani nie doszło nic do konta i nwm heh.

Logujesz się na stronie po prawej lekko w dół masz napis "vote for us" i kikasz dalej chyba to załapiesz jak Cie przerzuci na tą strone z lista metinów to poczekaj chwilę. Losowanie masz co 12 i  20 h wiec nie zwal czegoś bo nie da ci DC,a czekać będziesz musiał.  Ofc. nie wspominam, że trzeba zmienić w ustawieniach konta, żeby potwierdzić email, który będzie niby ochroną konta wtedy możesz głosować.

// jak coś to opisz bardziej co zrobiłeś bo z fusów nie wywróży nikt:D co ci się pokazuje jak chcesz zagłosować.?

Opublikowano

istnieje jakieś spolszczenie głównie chodzi mi o przetłumaczone nazwy itemków

Opublikowano

istnieje jakieś spolszczenie głównie chodzi mi o przetłumaczone nazwy itemków

esc -> system options -> select language -> change

z tym, że nie tłumaczy to wszystkiego

ogólnie rzecz biorąc to lepiej grać od początku po angielsku i jeżeli nie znasz to się uczyć tych nazw i słówek, bo potem jak będziesz chciał coś sprzedać, to będziesz musiał nazywać po angielsku

Opublikowano

Taka porada. Jeśli ktoś tak jak ja stoi koło 50 lvla i nie ma pomysłu co z sobą zrobić, bo czekanie 10 minut na jednego metka na wężowym, którego i tak sksuje ci jakiś ro guy to imo patolka. To polecam ulepszanie. Aktualnie chodzę do gildyjnego i kuję żelaki, wiadomo jedne wejdą inne nie, ale popatrzmy na koszty.

Żelak +5 = 500k

Ulepszacze = 2kk-2,5kk

Koszty ulepszania (kowal gildyjny) = 1,2kk

Czyli wykucie żelaka na +9 wychodzi max 4,2kk i to jest na prawdę max bo małże można często dorwać nawet po 650k, a resztę ulepszaczy można w większej ilości kupić na prawdę tanio.

Czystego żelaka +9 sprzedamy za ~20kk. Oczywiście istnieje pewne, wręcz powiedziałbym duże ryzyko, ale jak to mówią, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.

Oczywiście żelaki nie schodzą jak świeże bułeczki, ale w końcu ktoś je kupi. W tej kwestii dużo szybciej upłynniają się ebonki, ale koszt ich wykucia to około 6-7kk.

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Opublikowano

Taka porada. Jeśli ktoś tak jak ja stoi koło 50 lvla i nie ma pomysłu co z sobą zrobić, bo czekanie 10 minut na jednego metka na wężowym, którego i tak sksuje ci jakiś ro guy to imo patolka. To polecam ulepszanie. Aktualnie chodzę do gildyjnego i kuję żelaki, wiadomo jedne wejdą inne nie, ale popatrzmy na koszty.

Żelak +5 = 500k

Ulepszacze = 2kk-2,5kk

Koszty ulepszania (kowal gildyjny) = 1,2kk

Czyli wykucie żelaka na +9 wychodzi max 4,2kk i to jest na prawdę max bo małże można często dorwać nawet po 650k, a resztę ulepszaczy można w większej ilości kupić na prawdę tanio.

Czystego żelaka +9 sprzedamy za ~20kk. Oczywiście istnieje pewne, wręcz powiedziałbym duże ryzyko, ale jak to mówią, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.

Oczywiście żelaki nie schodzą jak świeże bułeczki, ale w końcu ktoś je kupi. W tej kwestii dużo szybciej upłynniają się ebonki, ale koszt ich wykucia to około 6-7kk.

Potwierdzam, bardzo dużo osób sprzedaje masowo ulepszacze po tańszej cenie więc warto szukać takich okazji.

Opublikowano

siemka, mam zamiar grac na serwie

gdzie jest najwieksza ekipka polakow? jinno?

Dzisiaj pierwszy raz zalogowałem się do gry, pograłem kilkanaście minut, kilka minut spędziłem w m1 jinnio i polaków jest naprawdę o dziwo bardzo dużo. Myślałem, że raz na 100 znajdzie się ktoś z polski a tu naprawdę dość dużo tych rodaków :)

Logujesz się na stronie po prawej lekko w dół masz napis "vote for us" i kikasz dalej chyba to załapiesz jak Cie przerzuci na tą strone z lista metinów to poczekaj chwilę. Losowanie masz co 12 i  20 h wiec nie zwal czegoś bo nie da ci DC,a czekać będziesz musiał.  Ofc. nie wspominam, że trzeba zmienić w ustawieniach konta, żeby potwierdzić email, który będzie niby ochroną konta wtedy możesz głosować.

// jak coś to opisz bardziej co zrobiłeś bo z fusów nie wywróży nikt:D co ci się pokazuje jak chcesz zagłosować.?

Przechodzę na te 3 strony do głosowania, przechodzę te weryfikacje często śmieszne (te układanie obrazków hihi) klikam wszędzie głosuj na world of metin, przenosi mnie wszędzie na ranking stron czekam sobie chwilkę ale SM żadnych do konta nie mam dodanych, wcześniej ktoś pisał o jakimś kodzie (?) czy bóg wie czym ;) Nie rozumiem co robię źle.

Jedynie biorę pod uwagę, że tak jak wspomniałeś mogłem coś źle zrobić za pierwszym razem jak głosowałem około 13-14, i teraz drugi raz próbując i tak nie dostanę i muszę odczekać 12-20h.

Opublikowano

Dzisiaj pierwszy raz zalogowałem się do gry, pograłem kilkanaście minut, kilka minut spędziłem w m1 jinnio i polaków jest naprawdę o dziwo bardzo dużo. Myślałem, że raz na 100 znajdzie się ktoś z polski a tu naprawdę dość dużo tych rodaków :)

Przechodzę na te 3 strony do głosowania, przechodzę te weryfikacje często śmieszne (te układanie obrazków hihi) klikam wszędzie głosuj na world of metin, przenosi mnie wszędzie na ranking stron czekam sobie chwilkę ale SM żadnych do konta nie mam dodanych, wcześniej ktoś pisał o jakimś kodzie (?) czy bóg wie czym ;) Nie rozumiem co robię źle.

Jedynie biorę pod uwagę, że tak jak wspomniałeś mogłem coś źle zrobić za pierwszym razem jak głosowałem około 13-14, i teraz drugi raz próbując i tak nie dostanę i muszę odczekać 12-20h.

To co 12h nie zrobisz bo blokuje i jest napisane, że musisz czekać 12h. Jakie 3 strony? ja klikam vote for us pokazuje się wybor 12 i 20h klikam np. 12h przenosi mnie zaznaczam, że nie jestem botem :D czasem jest łamigłówka, zaznaczenie wszystkich "hamburgerów", "napoi" spośród wszystkich innych, jak jest wszystko git to wywala mnie na stronę top metin2 list coś w ten desen. Czekam 20 sekund i wchodzę od nowa na stronę wom2 i są :) Nwm co źle możesz robić, trudno wywnioskować z Twojej odp. nie ma chyba żadnego kodu bo ja nic nie dostaje prócz DC na konto automatycznie.

Opublikowano

d0ukhx.jpg

Każdą z tych stron otwieram w nowej karcie, przechodzę weryfikacje antybotową, klikam głosuj na world of metin, przenosi mnie na ranking tych stron i nic dalej się nie dzieje, a SM brak :D I nie miałem chyba nigdzie wyboru 12 i 20h.

Opublikowano

d0ukhx.jpg

Każdą z tych stron otwieram w nowej karcie, przechodzę weryfikacje antybotową, klikam głosuj na world of metin, przenosi mnie na ranking tych stron i nic dalej się nie dzieje, a SM brak :D I nie miałem chyba nigdzie wyboru 12 i 20h.

Nie to bro :D to wyżej takie 2 :) obczaj sobie  nad tymi trzema sa 2 inne jeden nad drugim

Opublikowano

Nie przeczytałem dokładnie czerwonego komunikatu, w ustawieniach trzeba było coś zmienić. Zmyliło mnie to, że te dolne top listy również działają i można w nich zagłosować, ale jest ten temat, mogę się o coś zapytać a pomocne osoby odpowiedzą ;) Zagłosowałem i dostałem 2 SM, zrobiłem wszystko ok?

Doczytałem, powinienem dostać 3 SM :<

Opublikowano

Nie przeczytałem dokładnie czerwonego komunikatu, w ustawieniach trzeba było coś zmienić. Zmyliło mnie to, że te dolne top listy również działają i można w nich zagłosować, ale jest ten temat, mogę się o coś zapytać a pomocne osoby odpowiedzą ;) Zagłosowałem i dostałem 2 SM, zrobiłem wszystko ok?

Doczytałem, powinienem dostać 3 SM :<

Drugie glosowanie za 1sm, musisz dwa razy zrobić.

Opublikowano

Niech mi ktoś powie jak w końcu działają te shopy offline w sprawie tych 8 godzin, gdzie sklep stoi sam po naszym lognieciu? bo niby mam shopa z około 20 godzin jeden stoi postać, też była zalogowana i nadal 0h po wylogowaniu;/ wtf?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...