Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak uzbieraliście na pierwszego FMSa +9 ( lub jakąś broń pierwszą ) . Ogólnie trudny start  wbiłem 28 lvl i nie mam gdzie dropić i expic i tylko misje robie które dużo gelda nie dają

na 10 lvlu mogles dropic w imha, na 18 mogles dropic medale.. Trzeba myslec pokolei :D

Ja mam 23 lvl i mam fmsa+8 (slabego, ale jest!), mam 11 medali przyszykowanych, ostrze m2 (juz 2 ku spalilo rowniez) i jakos rade daje..

Zrob dropka i drop w imha, fmsy, riby, srebrne szkaty.

Te księgi umiejętności secret zawsze wchodzą pomyślnie ?

Bodajze 80% na nie jest.

Ironiczny

LEGACY

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pytanie :D co się opłaca kupować za te DC w IS? na czym można najlepiej zarobić, w grę wchodzą większe sumy DC:)

Opublikowano

na 10 lvlu mogles dropic w imha, na 18 mogles dropic medale.. Trzeba myslec pokolei :D

Ja mam 23 lvl i mam fmsa+8 (slabego, ale jest!), mam 11 medali przyszykowanych, ostrze m2 (juz 2 ku spalilo rowniez) i jakos rade daje..

Zrob dropka i drop w imha, fmsy, riby, srebrne szkaty.

Bodajze 80% na nie jest.

Tak, 80 na sekret i 70 na instrukcje.

Pytanie :D co się opłaca kupować za te DC w IS? na czym można najlepiej zarobić, w grę wchodzą większe sumy DC:)

Jeśli mówisz o większych sumach to z pewnością najlepszą inwestycją są po prostu kupony, 100 sm chodzi 55kk jeśli mnie pamięć nie myli. Warto tutaj zaznaczyć, że można je zdobyć także w grze bez wydawania pieniędzy (ze szkatułki azraela, ale ona kosztuje 70kk).

Jeśli ktoś szuka krótkiego faq o serwerze to wszystko w języku polskim macie tutaj: https://global.wom2.org/guide.php#start(trzeba być zalogowanym)

Opublikowano

Jeśli mówisz o większych sumach to z pewnością najlepszą inwestycją są po prostu kupony, 100 sm chodzi 55kk jeśli mnie pamięć nie myli. Warto tutaj zaznaczyć, że można je zdobyć także w grze bez wydawania pieniędzy (ze szkatułki azraela, ale ona kosztuje 70kk).

Jeśli ktoś szuka krótkiego faq o serwerze to wszystko w języku polskim macie tutaj: https://global.wom2.org/guide.php#start(trzeba być zalogowanym)

A powiedz mi. Ulepki z m2 typu kawalki klejnotu itd oplaca sie dropic i sprzedawac? Czy lepiej dropnac tylko na wlasne ptorzeby i leciec dalej z lvlem?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

A powiedz mi. Ulepki z m2 typu kawalki klejnotu itd oplaca sie dropic i sprzedawac? Czy lepiej dropnac tylko na wlasne ptorzeby i leciec dalej z lvlem?

Tak, najlepiej kawałki klejnotu i czarny uniform zbierać i sprzedawać.

Opublikowano

Tak, najlepiej kawałki klejnotu i czarny uniform zbierać i sprzedawać.

I jakie as ich ceny? (nie sprawdze na stronie bo nawet nie wiem jakie sa te nazwy po ang :P )

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

I jakie as ich ceny? (nie sprawdze na stronie bo nawet nie wiem jakie sa te nazwy po ang :P )

Też nie wiem :D ale trzeba sprytu :P wejdź sobie na angielskie wikimetin2 i masz wszystko wystarczy obczaić nazwę po ang. i wpisać w wyszukiwarkę na stronie:)

Opublikowano

kawałki klejnotu 250-350k, ale czy warto je dropić? dropią raczej rzadko, w sklepach jakoś rozchwytywane nie są

moim zdaniem nie ma co siedzieć na niskich lvl-ach lepiej expić, robić misje i na tym 60-70lvl'u na samych yangach z expowiska zarobimy więcej i szybciej

Opublikowano

znajdzie się jakaś gildia polska? chętnie dołącze

W Jinno gildia Rubiny, pisz do kogokolwiek jak spotkasz. Ew na forum masz prezentacje i sa tam nicki zalozycieli :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

A sumy mniejsze? co jest tak opłacalne?

Opublikowano

A sumy mniejsze? co jest tak opłacalne?

To chyba tylko zmianki.

masz 4 zmianki za 15sm, a to jest ok 9-10kk

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Zmianki, chociaż one coraz rzadziej schodzą bo jest ich bardzo dużo na rynku. Możesz próbować też 5 bon i dodania.

Dzięki, to jednak zostawię sobie DC na PD lub rękawicę albo tą combo paczkę  :]

Opublikowano

Gdyby była kara z ksucie to połowa graczy by odpadła :D.

:D starszą mnie jakieś noobki, że ban jak im bossa zjechałem :) ale to jest mocniejsze ode mnie i muszę skuć :) nie wspominając, że mi też ksuli pierwsi :] a jakie są przewidziane nagrody za wyzywanie ?

Opublikowano

Po ile chodzi
- Karaś
- Ryba mandaryna
- Rzadkie ryby

Jaką nagrode dostaje sie za 5 karasi pieczonych u rybaka ( chyba skrzynia ) co z niej dropi?

Opłaca się łowić ? często wypadają małże?
Po co to jest te "length" pod opisem ryby

xD

Opublikowano

Po ile chodzi

- Karaś

- Ryba mandaryna

- Rzadkie ryby

Opłaca się łowić ? często wypadają małże?

Po co to jest te "length" pod opisem ryby

https://global.wom2.org/prices.php?vnum=27803&m=06

ceny możesz sprawdzić w pricecheckerze

ogólnie ryby po 70-100k 

length to długość, nie ma ona wpływu na drop. Z tego co pamiętam związana była z jakimś eventem wędkarskim, ale nie wiem czy tu też jest.

Opublikowano

Jaką nagrode dostaje sie za 5 karasi pieczonych u rybaka ( chyba skrzynia ) co z niej dropi?

Broń na 30lv +0.

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...