Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Owszem, gram w jinno. Byloby milo gdybys pomogl :) Bo od wczoraj nie mam z kim robic tego bojowca..

No Ci, ktorzy nikogo nie znali musieli placic :/

Napisz na pw kiedy dziś możemy lub jutro jak będę grał to ci pomogę:D

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niby tak się zachwycacie, to pobrałem. Gram, gram 11 lvl, szybko wbiłem. Ale mnie to jakoś nie pociąga.

Napisałem do dwóch polaków (dwie różne gildie), jeden typek to totalny gbur, a druga/i nie wiem czy to kobieta/mężczyzna to tak samo, chamstwo jakieś. I takie coś wyrabia nam na takich serwerach opinię.

Więc nie wiem czy warto...

201dzc.png

Opublikowano

Niby tak się zachwycacie, to pobrałem. Gram, gram 11 lvl, szybko wbiłem. Ale mnie to jakoś nie pociąga.

Napisałem do dwóch polaków (dwie różne gildie), jeden typek to totalny gbur, a druga/i nie wiem czy to kobieta/mężczyzna to tak samo, chamstwo jakieś. I takie coś wyrabia nam na takich serwerach opinię.

Gracze zachwycają się tym serwerem z różnych powodów. Opiszę krótko dlaczego również i ja zachwycam się. Po pierwsze od dłuższego czasu szukałem serwera na dłużej bez żadnych dziwnych bajerów(20 setów broni itp). Po drugie na pierwszy rzut oka można zauważyć, że administracja dba o serwer(częste eventy, aktualizacje)  - dla mnie osobiście jest to ważna sprawa. Po trzecie ten serwer praktycznie przypomina pl'a, serwer globalny tylko posiada drobne poprawki/udogodnienia. Od razu dam odpowiedź dla tych, którzy napiszą coś w stylu "Lepiej grać już na pl'u niż tu" - Nie mam zamiaru pakować pieniążków dla administracji pl'a na wom'ie za 25 zł można wiele kupić z is'u w odróżnieniu od pl'a.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

Są ludzie i parapety, a Ty widać trafiłeś na tych drugich. Przecież nie można wszystkich brać pod jedną miarę :D Ja grałem w metka od 2008 roku wtedy miałem zajawke, że omg wtf:D potem przestałem, i grałem na privach, które się znudziły albo padały jak muchy. Teraz jest okazja wrócić wstecz i ten serwer to mniej więcej daje :) pewnie i dużo ludzi ma podobnie. Nikt cię nie zmusza, a zniechęcanie się i ocenianie serwera przez pryzmat dwóch parapetów to nie bardzo, ja gram obecnie sam jak zawsze i nie narzekam.

Opublikowano

Kiedy jest ten dojang event?

Nation War (Wojna Królestw) - Piątek 21:00

Dojang (Turniej PvP) - Sobota 19:00

OX - Niedziela 19:00

To są eventy które są powtarzane zawsze w ten sam dzień i o tej samej porze.

Opublikowano

Pewnie niektórzy z was mają pełno shopów na 1lvl :D i tu moje pytanie  nabija się wam czas offline? jaki będzie stał shop po wyjściu z gry? czy macie cały czas 0:00?

Opublikowano

Pewnie niektórzy z was mają pełno shopów na 1lvl :D i tu moje pytanie  nabija się wam czas offline? jaki będzie stał shop po wyjściu z gry? czy macie cały czas 0:00?

Jeśli się nie mylę to czas sklepu offline nabija się kiedy postać jest zalogowana i ma otworzony sklep, ale tutaj nie jestem w stu procentach pewny,

Opublikowano

Jeśli się nie mylę to czas sklepu offline nabija się kiedy postać jest zalogowana i ma otworzony sklep, ale tutaj nie jestem w stu procentach pewny,

No właśnie nie bo mam postać 1 lvl stoi zalogowana i z 24h to minimum ile stała łącznie i nadal 0:00 :/ a dropek 35lvl stoi ze 80h i ma tyle 3h miałem 3:16, ale spadło na 3:00. nie zależy to może od własnego lvl czy coś? bo lipa straszna.

Opublikowano

No właśnie nie bo mam postać 1 lvl stoi zalogowana i z 24h to minimum ile stała łącznie i nadal 0:00 :/ a dropek 35lvl stoi ze 80h i ma tyle 3h miałem 3:16, ale spadło na 3:00. nie zależy to może od własnego lvl czy coś? bo lipa straszna.

Już wiem, czas zwiększa się przez robienie rzeczy takich jak łowienie, górnictwo, farmienie (bossów, metinów etc.) i pvp :)

Opublikowano

Już wiem, czas zwiększa się przez robienie rzeczy takich jak łowienie, górnictwo, farmienie (bossów, metinów etc.) i pvp :)

Dlatego nie opłaca się już robić sklepów na postaciach 1lv tylko raczej na głównej.

sygnatura2.png

Opublikowano

Dlatego nie opłaca się już robić sklepów na postaciach 1lv tylko raczej na głównej.

Tak, ale jeśli ktoś chce zrobić więcej sklepów to tworzą postacie 1 lvl i po prostu tradycyjnie zostawiają je online.

Opublikowano

Dużo gra teraz Polaków? Jakie królestwo? I mogę liczyć na jakąś pomoc na starcie?

spokojnie znajdziesz kogoś do gry, w każdym królestwie

z tego co zauważyłem najmniej polaków gra w Chunjo, zaś w Shinsoo dość sporo jak na liczebność tego królestwa

W Jinno to ciężko obliczyć bo tam ludzi jak mrówek, ale bardzo dużo osób lata z nickami z końcówką PL

Jeżeli nie jesteś w stanie poradzić sobie ze startem, to nie poradzisz sobie też z późniejszą fazą gry, a szczególnie po magicznym 75lvl'u gdzie trzeba już naprawdę się trochę namęczyć by coś osiągnąć

więc może sobie lepiej odpuść, jeżeli tak to ma wyglądać

Opublikowano

spokojnie znajdziesz kogoś do gry, w każdym królestwie

z tego co zauważyłem najmniej polaków gra w Chunjo, zaś w Shinsoo dość sporo jak na liczebność tego królestwa

W Jinno to ciężko obliczyć bo tam ludzi jak mrówek, ale bardzo dużo osób lata z nickami z końcówką PL

Jeżeli nie jesteś w stanie poradzić sobie ze startem, to nie poradzisz sobie też z późniejszą fazą gry, a szczególnie po magicznym 75lvl'u gdzie trzeba już naprawdę się trochę namęczyć by coś osiągnąć

więc może sobie lepiej odpuść, jeżeli tak to ma wyglądać

Poradzę sobie sam, po prostu trochę szybciej bym ruszył jakbym miał od razu na te eq+6, potki itp. 

Opublikowano

Poradzę sobie sam, po prostu trochę szybciej bym ruszył jakbym miał od razu na te eq+6, potki itp. 

Wbijaj do Chunjo, to ci dam, mam tam jakieś miecze +7 i drewniane eq +6

Podaj tylko swój nick 

Opublikowano

Ktoś może powiedzieć w ile tak na oko :D godzin wbiję od 35lv do 60/65 chodzi mi o sam exp(bez pd z Isu i z pd). I gdzie się opłaca tu expić od 35 do którego na BO potem v1/v2 pająki od którego do którego:D?

Opublikowano

Ktoś może powiedzieć w ile tak na oko :D godzin wbiję od 35lv do 60/65 chodzi mi o sam exp(bez pd z Isu i z pd). I gdzie się opłaca tu expić od 35 do którego na BO potem v1/v2 pająki od którego do którego:D?

Ja expiłem od 35 już w v1 na tych szponach z buffem aż do 55 a później początkowe spoty v2. Wbijesz w około godzinę +/-, najlepiej poczekaj na raty serwerowe po jakimś evencie.

Dużo osób o tym nie wie, ale na stronie głównej jest FAQ po polsku w którym każdy nowy gracz znajdzie podstawowe informacje (jeśli jest zbyt leniwy na czytanie prezentacji). Wystarczy kliknąć duży przycisk "GUIDE" znajdujący się na samej górze strony tuż obok HOME i DOWNLOAD.

https://global.wom2.org/guide.php?p=faq

https://global.wom2.org/guide.php?p=intro

https://global.wom2.org/guide.php?p=quests

https://global.wom2.org/guide.php?p=events

Opublikowano

Ja expiłem od 35 już w v1 na tych szponach z buffem aż do 55 a później początkowe spoty v2. Wbijesz w około godzinę +/-, najlepiej poczekaj na raty serwerowe po jakimś evencie.

Dużo osób o tym nie wie, ale na stronie głównej jest FAQ po polsku w którym każdy nowy gracz znajdzie podstawowe informacje (jeśli jest zbyt leniwy na czytanie prezentacji). Wystarczy kliknąć duży przycisk "GUIDE" znajdujący się na samej górze strony tuż obok HOME i DOWNLOAD.

https://global.wom2.org/guide.php?p=faq

https://global.wom2.org/guide.php?p=intro

https://global.wom2.org/guide.php?p=quests

https://global.wom2.org/guide.php?p=events

Dobrze zrozumiałem :D od 35 do 65lvl  wbije w 1/2 godziny?

Opublikowano

Jeśli się do tego dobrze przygotujesz, mam na myśli pd`ki + raty (sa co weekend, ich % zależny jest od wyniku wojny królestw) i uciągniesz pelerynkę w v2/v3 powinieneś dać rade w 2godziny bez większych problemów tyle że to wymaga naprawdę dobrego eq + buffa na tym lvlu. Ja od 35 do 67 wbiłem bijąc same metki, dopiero później poszedłem do v3.

Opublikowano

kurde czekam aqż naprawią mój sprzęt i wbijam do was :) serwer mega :D oglądam game play-e np hikariego i miazga! :)

Opublikowano

Jeśli się do tego dobrze przygotujesz, mam na myśli pd`ki + raty (sa co weekend, ich % zależny jest od wyniku wojny królestw) i uciągniesz pelerynkę w v2/v3 powinieneś dać rade w 2godziny bez większych problemów tyle że to wymaga naprawdę dobrego eq + buffa na tym lvlu. Ja od 35 do 67 wbiłem bijąc same metki, dopiero później poszedłem do v3.

Ostatnio expiłem od 42 do 61 w v2 przy bardzo słabym ekwipunku posiadając jedynie pd ze skrzyni i zajeło mi to z 3,5 h łącznie - więc nie jest tak źle.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...