Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drugie glosowanie za 1sm, musisz dwa razy zrobić.

Wiem, że dwa. Za jedno 2 sm, za drugie 1 sm. Ale w obu to samo zrobiłem i dostałem tylko z jednego, ale spokojnie pewnie za drugim razem już wszystko dobrze pójdzie :)

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiem, że dwa. Za jedno 2 sm, za drugie 1 sm. Ale w obu to samo zrobiłem i dostałem tylko z jednego, ale spokojnie pewnie za drugim razem już wszystko dobrze pójdzie :)

Chodziło mi, że drugie głosowanie musisz zrobić dwa razy, bo za pierwszym razem nie "zaskoczy".

Opublikowano

Zależy, to pierwsze głosowanie za 2 SM zawsze działa poprawnie, z tym drugim jest problem, czasem załapuje dopiero po kilku minutach, a czasem w ogóle nie. Ja zawsze otwieram po 4-5 kart i głosuje ze wszystkich. Wtedy zawsze działa od razu i jestem pewien, że zaskoczyło. A captcha jest na tyle łatwa, że to nie problem zrobić 4 kliknięcia więcej.

Opublikowano

Dziś oba mi zaliczyło poprawnie :) Lubiłem zawsze hardy, ale ostatnio grywałem tylko na mediumach i czasem na easy, i trochę różnicę w grze widać :D Ale serwer mi się spodobał.

Opublikowano

Dziś oba mi zaliczyło poprawnie :) Lubiłem zawsze hardy, ale ostatnio grywałem tylko na mediumach i czasem na easy, i trochę różnicę w grze widać :D Ale serwer mi się spodobał.

Miałem to samo :) ten serwer to coś jak nasz Global z czasów 2008-2010 moim zdaniem, wtedy każdy naparzał w metka:D bardzo zjefajnie się tu pyka wszystko da się kupić/sprzedać raz dwa. I jest pewność, że nie padnie po miesiącu jak easy/med z naszego kraju :]

Opublikowano

Czy jest jakaś Polska gildia w shinsoo która siedzi na ts'sie i można z nimi pogadać bez względu na lvl? Prosząc jedynie o rady i info o serwie a nie o eq?

imetin_logo.png

Opublikowano

Da się przenieść do innego królestwa jakos tanio? Fajnie wysłałem sms za 11 złoty i na start mam wsio.

zrobić nowe konto  :D

w itemshopie zwój kosztuje 22DC, więc nieopłacalnie bo w sklepach 5-15kk - z tym że trzeba się troche naszukać 

Opublikowano

zrobić nowe konto  :D

w itemshopie zwój kosztuje 22DC, więc nieopłacalnie bo w sklepach 5-15kk - z tym że trzeba się troche naszukać 

Kingdom Betrayal co to jest?w okienku misji w eventach. Niby, że za 100k można iść do chunjo, bądź shishoo? bo nie czaje:D

Opublikowano

Kingdom Betrayal co to jest?w okienku misji w eventach. Niby, że za 100k można iść do chunjo, bądź shishoo? bo nie czaje:D

Tak, jest to aktywne tylko w Jinno, bo podobno za dużo ludzi tam gra. :D

Opublikowano

Tak, jest to aktywne tylko w Jinno, bo podobno za dużo ludzi tam gra. :D

No czasami lagi są :D,ale ten licznik chyba zlicza także, shopy? co o tym wiesz/sądzisz? bo wystarczy looknąć na minimape i widać jak czerwono, a między czerwonym trochę żółtego czyli normalnych postaci.

Zapraszam do Chunjo, przede wszystkim ze względu na ceny

jak przeszedłem się do Jinno to mnie zamurowało jak tam drogo

a w Shinsoo zaś malutko sklepów, trudno coś znaleźć

Haha dzięki może rozważę propozycję, ale dropkiem :) całe m1/m2m3 moje :P ceny ta,k chunjo ma mniejsze  to widać, ale wystarczy jak ja odpalić postać w chunjo i obadać shopy i smignąć raz dwa z jinno-->chunjo:)

Opublikowano

No czasami lagi są :D,ale ten licznik chyba zlicza także, shopy? co o tym wiesz/sądzisz? bo wystarczy looknąć na minimape i widać jak czerwono, a między czerwonym trochę żółtego czyli normalnych postaci.

Haha dzięki może rozważę propozycję, ale dropkiem :) całe m1/m2m3 moje :P ceny ta,k chunjo ma mniejsze  to widać, ale wystarczy jak ja odpalić postać w chunjo i obadać shopy i smignąć raz dwa z jinno-->chunjo:)

Podobno nie zlicza shopów, pisał administrator w jakimś temacie.

Opublikowano

Podobno licznik nie zlicza shopów a także nie zlicza postaci tylko graczy. Np jak masz zalogowane 2 postacie to liczy tylko jako jednego gracza, bo z tego samego ip.

Opublikowano

Podobno nie zlicza shopów, pisał administrator w jakimś temacie.

Podobno licznik nie zlicza shopów a także nie zlicza postaci tylko graczy. Np jak masz zalogowane 2 postacie to liczy tylko jako jednego gracza, bo z tego samego ip.

Trochę dziwne bo dla mnie prawie 2k graczy to trochę za mało na to co widzę :) licznik mało co drga ostatnie dni to 1900+ do 1600+ wiec 300 różnicy(wyniki na oko) więc wątpie, żeby cały czas 24/7 grało tyle luda, dzień noc ta sama liczba graczy na liczniku, a shopy jak maja te 8godzin to bardziej możliwe, ale to tylko moje założenie bo nie wydaje mi się, żeby było 2k ludzi+ shopów oddzielnie bo shopów jest z 4k+. Grając w 2010+ roku na elitem2, a późnej na csyt2 tam było więcej niż 2k ludzi i to było widać, a tu tego nie widzę, może mam dwie osobowości i się odpala jak to piszę, a może coś w tym jest :D 

// pytanie ninja:P ktoś wie jak się nabija to 8 godzin shopa offline? bo stoję shopem z tydzień i dopiero 2;30 godziny, z czego teraz mi ukradło kilkanaście minut jak  wyłączyłem grę;/

Opublikowano

Licznik musi zliczać shopy, a jeżeli nie to po prostu jest podkręcony. Przy 1500-2000 graczy online (nie wliczając shopów) byłoby wręcz niemożliwe znalezienie spota czy metina, a w miastach byłby ogromny tłok.  A tutaj nie nie ma z tym problemu, w M2 chunjo prawie ciągle metiny stoją i nikt ich nie rusza, na pustyni i na sohan czasem ktoś jeździ i szuka, ale tłumów też tam nie ma. W M1 kilku graczy przy dozorcy i kilku pałętających się po sklepach.

Co nie zmienia faktu, że ludzi gra i tak sporo, a na pewno wystarczająco dużo do swobodnego handlu, wojen, PVP i ogólnej konkurencji. A z licznikami zaczęła się zabawa kilka lat temu, kilka przygłupów zaczęło specjalnie zawyżać liczbę graczy na liczniku, by przyciągnąć nowe osoby, bo wiadomo, że większość ludzi ocenia po tym serwer. Potem zrobiła się kuriozalna sytuacja, gdzie nowe serwery też musiały ten licznik podkręcać, bo ludziom wydawało się, że skoro serwer X ma 1500 online (gdzie realnie pewnie było 500), to na serwerze Y gdzie licznik nie był kręcony, a wskazywał załóżmy 600 (realnych) online - gra mało ludzi.

I teraz, w 2015 mamy sytuację, gdzie każdy myśli ze jak na serwerze jest 400-500 osób online to są pustki, a mogę was zapewnić że taka ilość jest naprawdę odpowiednia do przyjemnej gry. Metin nie jest tak ogromny jak się wydaje, mamy raptem kilkanaście map (gdzie właściwie część jest prawie nieużywana, a jeżeli nawet to bardzo rzadko) i tylko 4 kanały.

Prawie każdy polski prywatny serwer ma zawyżony licznik i tak już raczej zostanie - praktycznie identyczny schemat jak z licznikami kilometrów w samochodach.

Zrobiłem nawet test: godzina 4:23, w zależności od strefy czasowej u graczy może być 2:23 lub 3:23, większość gracze to Niemcy, Rumuni, Hiszpanie, Turcy, Włosi (ogólnie Europa) i Polacy, więc skrajności jak Amerykanie, u których jest 22, nie wliczam.

W chunjo M1 na wszystkich 4 kanałach łącznie: 32 osoby + ewentualnie kilkanaście poza miastem, niech będzie że jest 55, wszystkie oczywiście AFK, oprócz kilku przy dozorcy. Na liczniku 1300 players online.

Załóżmy że w shinsoo gra mniej więcej tyle samo ludzi co w chunjo (chociaż z tego co zauważyłem to mniej). W jinno ludzi jes sporo, załóżmy więc, że 3 razy więcej niż w Chunjo.

55 + 55 + 165 = ~300 graczy

wychodzi na to, że na expowiskach jest aktualnie 1000 graczy. Jeżeli ktokolwiek w to wierzy, jest naiwny.

System najprawdopodobniej działa w ten sposób, że zlicza sklep oraz postać, który sklep założyła jako jedną osobę (nie zważając na to, czy jest ona zalogowana), wtedy miałoby to sens, bo sklepów jest od groma, niezależnie od godziny, a dzięki temu, że zostaje on nawet do 8 godzin po wylogowaniu, wystarczy zalogować się 3 razy dziennie nawet na sekundę i mamy już pełnoprawny sklep całodobowy.

@kubatoja

Wystawiaj sklep na głównej postaci, ja mam cały czas 8H i nie spada. To się chyba nabija podobnie jak ranga, przez exp, ogólny czas gry oraz ilość sprzedanych przedmiotów.

Opublikowano

Licznik zlicza ludzi online oraz sklepy offline których właściciele się wylogowali, ale sklep nadal stoi. To tak żeby rozwiać wątpliwości.

Nigdy nie liczy podwójnie, czyli nie będzie liczył sklepu jeżeli właściciel jest zalogowany.

sygnatura2.png

Opublikowano

Potwierdzam, bardzo dużo osób sprzedaje masowo ulepszacze po tańszej cenie więc warto szukać takich okazji.

O ile oczywiście nie musisz kupić sieci pająka, bo ofc wtedy nagle cały server przestał chodzić na "pajonki"

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Opublikowano

Zauważyłem, że wiele osób udzielających się w temacie często zadaje pytania odnośnie jak zarabiać na małych lv. Postanowiłem więc zacząć z serią poradników w których mam zamiar przedstawiać sposoby zarobku itp. 

Pierwszy film pokazuje zarobek na skrzynkach bossów w m1

https://www.youtube.com/watch?v=9Jhf6b_P4BE

Poradniki dobry pomysł, może mi pokażesz zarobek 35+ i wyżej :D Te bossy w m1 są coraz bardziej oblegane wczoraj widziałem na jednym ch na berze 4 postacie  się o niego biły :) więc 10kk dziennie  samemu teraz nie realne chyba, że grasz w metka cały dzień i pilnujesz z dokładnością respa, coś ostatnio ciężko schodzą te skrzynki:] Lepszy zarobek w m3 fms/riby-800k-1kk+ i może się perełka trafić lub metki w m1 1 aura i juz 4kk+.

Ogolnie chyba lepszego priva nie ma :)

Tylko szkoda ze tak malo polakow i ze malo osob  pomaga np z misja na bojowca :/

Na Plu też, nigdy sie nie rwał do pomocy jak nie zapłaciłeś yangami:) mówię o latach, gdzie każdy grał w metka lub w tibie. Jak chcesz ja Ci mogę pomóc tylko, że jak jesteś z jinno:]

Opublikowano

Ogolnie chyba lepszego priva nie ma :)

Tylko szkoda ze tak malo polakow i ze malo osob  pomaga np z misja na bojowca :/

Polaków szczerze mówiąc ja widuję bardzo dużo. W m1 przechodząc widuje polskie gildie, osoby z końcówkami PL, osoby z polskojęzycznym nickiem ogólnie więcej ich niż myślałem przed pobraniem gry.

Opublikowano

Poradniki dobry pomysł, może mi pokażesz zarobek 35+ i wyżej :D Te bossy w m1 są coraz bardziej oblegane wczoraj widziałem na jednym ch na berze 4 postacie  się o niego biły :) więc 10kk dziennie  samemu teraz nie realne chyba, że grasz w metka cały dzień i pilnujesz z dokładnością respa, coś ostatnio ciężko schodzą te skrzynki:] Lepszy zarobek w m3 fms/riby-800k-1kk+ i może się perełka trafić lub metki w m1 1 aura i juz 4kk+.

Na Plu też, nigdy sie nie rwał do pomocy jak nie zapłaciłeś yangami:) mówię o latach, gdzie każdy grał w metka lub w tibie. Jak chcesz ja Ci mogę pomóc tylko, że jak jesteś z jinno:]

Owszem, gram w jinno. Byloby milo gdybys pomogl :) Bo od wczoraj nie mam z kim robic tego bojowca..

No Ci, ktorzy nikogo nie znali musieli placic :/

Opublikowano

Można łączyć startowego zdejmowalnego PDka 3h z tymi z shopów na 1h? Kupiłbym i sprawdził, ale jeśli miałoby się nie łączyć to wolałbym ten 1kk zaoszczędzić jak na początek gry ;) Na PL'u by się łączyło, a tu skoro mam możliwość to pytam was :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...