Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla nowych graczy :D sprawa z eq/lvl jest prosta, jednak skille tu dopiero zaczyna się zabawa aura która wchodzi jak na pl za 3-4kk :<, Sam aktualnie na 75 lvl z all eq 2k hp/1,5k hp itp mam skille m2 :) 

Sposoby zarobku:

- Zbieranie Smoczych Monet i kupno mixów/dodań

-Łowienie rybek(Polecam) jedna ryba schodzi nawet za 100k, a małż za 1kk

-Dropienie ulepszaczy wszelkiej maści 

-Ulepszanie zbr 18 lvl dla wojownika/sury na +9 3,5kk za czysta sztuke

-Dropienie FMS/Ribów nawet antyków itp gówienek jest opłacalne ale polecam do tego 9 lvl wojownik body na m3,(Zbierajcie Tarcze 21 lvl , spokojnie schodzą po 150k, a leci ich od chuuu...) 

-Dropienie kd +3(Deff,Unik,Moba)

-Dropienie KU(Nie polecam, szansa na aure marna) ale jednak jak bijecie metki zbierajcie te KU i magazynujcie na "Book Day" czyli wymiana 1 ku na 1 dowolną instrukcję

-Udział we wszelkiej maści eventach 

Czy gra dużo polaków?

Wejdź do m1 ch1 co 3 osoba to polak :D łatwo rozpoznać po naszej pięknej łacinie która nie jest blokowana na czacie

Robienie Boja/Militara

-bardzo łatwo jest go zrobić potrzeba 1 osoby z bojem która bije metiny cienia :) i robimy ją na wężowym polu nie na pustyni :) 

Jak by ktoś chciał wiedzieć więcej to pytajcie :)

Opublikowano

Dla nowych graczy :D sprawa z eq/lvl jest prosta, jednak skille tu dopiero zaczyna się zabawa aura która wchodzi jak na pl za 3-4kk :<, Sam aktualnie na 75 lvl z all eq 2k hp/1,5k hp itp mam skille m2 :)

Sposoby zarobku:

- Zbieranie Smoczych Monet i kupno mixów/dodań

-Łowienie rybek(Polecam) jedna ryba schodzi nawet za 100k, a małż za 1kk

-Dropienie ulepszaczy wszelkiej maści 

-Ulepszanie zbr 18 lvl dla wojownika/sury na +9 3,5kk za czysta sztuke

-Dropienie FMS/Ribów nawet antyków itp gówienek jest opłacalne ale polecam do tego 9 lvl wojownik body na m3,(Zbierajcie Tarcze 21 lvl , spokojnie schodzą po 150k, a leci ich od chuuu...) 

-Dropienie kd +3(Deff,Unik,Moba)

-Dropienie KU(Nie polecam, szansa na aure marna) ale jednak jak bijecie metki zbierajcie te KU i magazynujcie na "Book Day" czyli wymiana 1 ku na 1 dowolną instrukcję

-Udział we wszelkiej maści eventach 

Czy gra dużo polaków?

Wejdź do m1 ch1 co 3 osoba to polak :D łatwo rozpoznać po naszej pięknej łacinie która nie jest blokowana na czacie

Robienie Boja/Militara

-bardzo łatwo jest go zrobić potrzeba 1 osoby z bojem która bije metiny cienia :) i robimy ją na wężowym polu nie na pustyni :)

Jak by ktoś chciał wiedzieć więcej to pytajcie :)

Git malina :D a dlaczego 9 lvl body? czy teleporter nie przenosi dopiero od 10lvl? to trzeba śmigać z buda do m2 i tam do m3?:P Myślę, że drop zależy od szczęścia postaci, bo miałem około 6 postaci do m3 od 10lvl do 20lvl jedna postać potrafiła dropnąć na 20lvl z 10 fmsów, a inna na 10lvl nie dropnęła, ani jednego:D

Opublikowano

Co do m3 to imo postać lv 10, bo dostajemy rękawice ze skrzyni. Nie wiem jak tobie, ale u mnie 5kątne nie schodziły nawet po 30k. 

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Opublikowano

Git malina :D a dlaczego 9 lvl body? czy teleporter nie przenosi dopiero od 10lvl? to trzeba śmigać z buda do m2 i tam do m3? :P Myślę, że drop zależy od szczęścia postaci, bo miałem około 6 postaci do m3 od 10lvl do 20lvl jedna postać potrafiła dropnąć na 20lvl z 10 fmsów, a inna na 10lvl nie dropnęła, ani jednego:D

Raz można z buta a później możesz zapisać lokację zwojem powrotu który kupisz u handlarki :) Ale fakt, można wziąć wyższy lvl do Imhy.

Opublikowano

Co do m3 to imo postać lv 10, bo dostajemy rękawice ze skrzyni. Nie wiem jak tobie, ale u mnie 5kątne nie schodziły nawet po 30k. 

No właśnie kolegą dobrze wspomniał, że 10 minimum bo ta rękawica :D

Raz można z buta a później możesz zapisać lokację zwojem powrotu który kupisz u handlarki :) Ale fakt, można wziąć wyższy lvl do Imhy.

yes of course :] lecz kolega up przypomniał mi, że 10lvl to minimum bo rękawica, więc bez sensu na 9lvl. Po 10 można już śmigać przez teleport w tą i z powrotem . Wojtku do Cb pytanie bo grasz długo da się zdobyć buty speeda jak skończą się te na start?

Opublikowano

TheHikariYami

Fejm się zgadza, film na głównej woma :D

da się zdobyć buty speeda jak skończą się te na start?

tzn. pod jakim względem "zdobyć"? Kolejne na pewno lecą ze skrzynki na 40lv, a dodatkowo możesz kupić je w isie. 

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Opublikowano

No właśnie kolegą dobrze wspomniał, że 10 minimum bo ta rękawica :D

yes of course :] lecz kolega up przypomniał mi, że 10lvl to minimum bo rękawica, więc bez sensu na 9lvl. Po 10 można już śmigać przez teleport w tą i z powrotem . Wojtku do Cb pytanie bo grasz długo da się zdobyć buty speeda jak skończą się te na start?

10 lvl - rękawica 1h nie warto jest róznica dropu na 9 lvl najlepiej lecą te itemki :) (Rekawica w is na 30 dni do 14 sm czyli kilka dni zbierania darmowych sm) Buty Wiatru jak dobrze pamiętam dostajemy jeszcze na 50 i 70 lvl :) 

Jak nabić te 8h na sklepie, bo od stania to ten czas nie wzrasta.

Jakie 8h? Niby w is jest item który daje sklepik na zawsze wystawiony ale normalnie jak wystawisz to sklep i tak bd stał :) mój stoi już miesiąc tylko go aktualizuje co jakiś czas :) 

Opublikowano

TheHikariYami

Fejm się zgadza, film na głównej woma :D

tzn. pod jakim względem "zdobyć"? Kolejne na pewno lecą ze skrzynki na 40lv, a dodatkowo możesz kupić je w isie. 

No chodzi mi o to, skąd można kolejne dorwać :D bo te szybko lecą :P dzieki za info

10 lvl - rękawica 1h nie warto jest róznica dropu na 9 lvl najlepiej lecą te itemki :) (Rekawica w is na 30 dni do 14 sm czyli kilka dni zbierania darmowych sm) Buty Wiatru jak dobrze pamiętam dostajemy jeszcze na 50 i 70 lvl :)

Jakie 8h? Niby w is jest item który daje sklepik na zawsze wystawiony ale normalnie jak wystawisz to sklep i tak bd stał :) mój stoi już miesiąc tylko go aktualizuje co jakiś czas :)

Jemu chodzi pewnie o 8h po tym jak się lognie :) że będzie stał jeszcze 8 h. Ale myślę, że zależy to od tego ile/co sprzedajemy w shopie :) albo się mylę sam mam dopiero 1,5 h pod offie;] 

P.S. Tobie też, dzięki za info o butach Plusy do was poszły ^^

Opublikowano

opłaca sie grac mentalem jako główną postacią? ;) bodziaka pewnie zrobie na dropa ale to na poczatek tylko do 20lv bede expić a później może stanę na 35 i metki w m2/dolinie + besty wodz orkow itp :P a mentalek jako tansza postac pod względem skillów na główna :D

Opublikowano

opłaca sie grac mentalem jako główną postacią? ;) bodziaka pewnie zrobie na dropa ale to na poczatek tylko do 20lv bede expić a później może stanę na 35 i metki w m2/dolinie + besty wodz orkow itp :P a mentalek jako tansza postac pod względem skillów na główna :D

To jest jakby nasz Global więc tu liczą się bony/ eq itd.:D sam sobie odpowiedziałeś w ostatnim zdaniu czy sie opłaca:)

Opublikowano

Mentalem się opłaca grać jednak gra na początku będzie bardzo monotonna, a nie ma co stać z lvl lepiej iść expić, za misje jest ładny hajs i bardziej opłacalny drop z metinów itp, jedyna przydatna opcja stania na lvl z główna postacią to drop itemków do biologa :D 

Opublikowano

Mentalem się opłaca grać jednak gra na początku będzie bardzo monotonna, a nie ma co stać z lvl lepiej iść expić, za misje jest ładny hajs i bardziej opłacalny drop z metinów itp, jedyna przydatna opcja stania na lvl z główna postacią to drop itemków do biologa :D

No ale jednak na skille czy eq jakos zarobic trzeba :D

Ile kosztuje taki fmsik +9 powiedzmy srednie +30 z jakimis kd?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

No ale jednak na skille czy eq jakos zarobic trzeba :D

Ile kosztuje taki fmsik +9 powiedzmy srednie +30 z jakimis kd?

Taki FMS kosztuje z 40kk+, lepiej sam zrób sobie eq :) ja całe eq które posiadam zrobiłem sam od +0 do +9 :), np na zrobienie ebo na 9 wydałem około 10kk a kosztuje normalnie 22kk, Tarcza 61 lvl wydałem 15kk a kosztuje 30-40kk :) 

Opublikowano

Taki FMS kosztuje z 40kk+, lepiej sam zrób sobie eq :) ja całe eq które posiadam zrobiłem sam od +0 do +9 :), np na zrobienie ebo na 9 wydałem około 10kk a kosztuje normalnie 22kk, Tarcza 61 lvl wydałem 15kk a kosztuje 30-40kk :)

No tak ulepszanie jasne, gorzej jednak z wymixowaniem.. :D

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Tak samo myślałem próbując samemu wkuć stal/trutę na +9, ależ się przejechałem :)

bo na itemy na wyższy poziom szansa na ulepszenie jest bardzo mała, ja mówię o itemach typu ebo, srebrna bransa, śmiertelka, gdzie wbić na 9 nie jest tak trudno

Opublikowano

Nic z tym nie zrobisz poza alchemią.

ok, a co z tą alchemią, bo nie w temacie? przerabia się te kd na coś do alchemii?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...