Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co jest najbardziej opłacalne? 8-10lvl do m3 czy 15-18 na metki m1?

metki w m1 totalnie nieopłacalne, najlepiej na mini-bossy w m1, a w trakcie czekania na resp tepać się do M3 - 15lvl będzie optymalny do obydwu tych rzeczy

tylko trochę na zwoje powrotu będziesz musiał wydać

zarób tyle co na początkowe EQ a potem wbijaj wyższy lvl, bo na niskim lvl'u tak czy inaczej kokosów nie zarobisz

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Opłaca się tam zaczynać grę ?

tak, szczególnie że właśnie nastąpiła wakacyjna fala obniżek cen

nie wiem czemu, ale praktycznie wszystko nagle w sklepach można znaleźć taniej o około 30% niż tydzień temu

być może niedługo wszystko wróci do normy więc warto sytuację wykorzystać i pokupować co potrzebne ;)

Opublikowano

Siema

Zacząłem dopiero co grać na WOM2 i mam kilka pytań do osób co ,,coś'' tam osiągneli

• Skąd zdobędę Dodania i Zmianki 
  • Dużo zarobie dropiąc fms'y? I czy ubije chociaż 1 na 30 min przy takiej ilości graczy?
  • Inne sposoby zarobku. Na niskim lub wyższym lvl'u ( zamierzam zagrać Mentalem i zrobić ewentualnie dropa na coś )
  • Co ile moge oddawać medale 
  • Ile ku do G i jaki czas czekania ?

Opublikowano

Skąd zdobędę Dodania i Zmianki?

- IS, skrzynie ucznia, misje, skrzynie bosów, sklepy innych graczy.

Dużo zarobie dropiąc fms'y? I czy ubije chociaż 1 na 30 min przy takiej ilości graczy?

- Jeśli chcesz dropić fmsy zarobkowo to bardziej polecam M3. Polecam lv10 rękawica z ISu + rękawica ze skrzyni na 10 lvl, jak się skończy to nowa postać. Zarabiałem 10kk-20kk z jednej postaci (jakies półtorej godziny dropu).

Inne sposoby zarobku. Na niskim lub wyższym lvl'u ( zamierzam zagrać Mentalem i zrobić ewentualnie dropa na coś )

- Mini bossy m1, metki w M2, besty (nie polecam), łowienie,  M3, medale (też nie polecam). Ogólnie na małym lvlu ciężko jest sensownie zarabiać im większy lvl tym więcej opcji zarobku.

Co ile moge oddawać medale.

- 8 godzin.

Ile ku do G i jaki czas czekania ?

- Ilość KU standardowa, czekasz 8h.

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Opublikowano

Dużo zarobie dropiąc fms'y? I czy ubije chociaż 1 na 30 min przy takiej ilości graczy?

- Jeśli chcesz dropić fmsy zarobkowo to bardziej polecam M3. Polecam lv10 rękawica z ISu + rękawica ze skrzyni na 10 lvl, jak się skończy to nowa postać. Zarabiałem 10kk-20kk z jednej postaci (jakies półtorej godziny dropu).

Inne sposoby zarobku. Na niskim lub wyższym lvl'u ( zamierzam zagrać Mentalem i zrobić ewentualnie dropa na coś )

- Mini bossy m1, metki w M2, besty (nie polecam), łowienie,  M3, medale (też nie polecam). Ogólnie na małym lvlu ciężko jest sensownie zarabiać im większy lvl tym więcej opcji zarobku.

- 8 godzin.

Dzięki ;)

W takim razie kolejne pytania:

Skąd zdobędę zwoje egzo i rady?

Opublikowano

- 8 godzin.

Medale konne co 4 godziny do bojowca, militara nie robiłem pewnie 8 albo nadal 4.(jeśli o te medale chodzi :D)

na ku/instrukcje kolejne  czeka się 6 h :D sekrety co 8h(sprawdziłem, wiadomość dla potomnych jak będą może to czytać :] )

Opublikowano

55 pomyślnie przeczytanych KU do G, czyta się co 6 godzin

z tym, że można przeczytać KU, Instrukcje i Sekret, bo są ona niezależne od siebie

czyli w ciągu 24h - 4 księgi, 4 instrukcje, 4 sekrety (?)*

jeżeli wszystkie sekrety nam wejdą i dadzą 3 punkty (daje losowo 1-3) to okazuje się, że skill na G można wbić bardzo szybko

sekrety są jednak bardzo drogie, szczególnie aura, czarowane, silne itp. a w dodatku trudno je znaleźć

zwoje egzo też z bossów, misji, skrzynek, IS'u za magiczne monety

rad pustelnika nie ma

*nie jestem pewien czy sekret też czyta się co 6h czy trzeba poczekać dłużej

Opublikowano

55 pomyślnie przeczytanych KU do G, czyta się co 6 godzin

z tym, że można przeczytać KU, Instrukcje i Sekret, bo są ona niezależne od siebie

czyli w ciągu 24h - 4 księgi, 4 instrukcje, 4 sekrety (?)*

jeżeli wszystkie sekrety nam wejdą i dadzą 3 punkty (daje losowo 1-3) to okazuje się, że skill na G można wbić bardzo szybko

sekrety są jednak bardzo drogie, szczególnie aura, czarowane, silne itp. a w dodatku trudno je znaleźć

zwoje egzo też z bossów, misji, skrzynek, IS'u za magiczne monety

rad pustelnika nie ma

*nie jestem pewien czy sekret też czyta się co 6h czy trzeba poczekać dłużej

Sekrety i instrukcje skąd zdobędę ?

Opublikowano

Medale konne co 4 godziny do bojowca

Racja po prostu dawno robiłem bojowca, ale od bojowca do miltiara na pewno 8 godzin jest.

Jesteście pewni, że KU co 6H :D? W faqu pisze, że co 8 i pomimo tego, że już trochę gram to nie jestem pewien co ile :D.

Sekrety i instrukcje skąd zdobędę ?

Q: A gdzie moge znaleźć te sekretne księgi i instrukcje?

A: Można je znaleźć w złotych i srebrnych szkatułkach, ale instrukcje są łatwo dostępne podczas eventu zwanego Dniem Książki, gdzie gracze mogą wymienić słabe KU na różne instrukcje.

Polecam: https://global.wom2.org/guide.php?p=faq

Opublikowano

Jesteście pewni, że KU co 6H :D? W faqu pisze, że co 8 i pomimo tego, że już trochę gram to nie jestem pewien co ile :D.

Zawsze czytam koło 12 a potem o 18 więc raczej tak 

być może kiedyś było 8 a zmniejszyli do 6 a w FAQ nie zmienili

Opublikowano

Już licznik na stronie nie liczy shopów, także teraz jest pokazana prawdziwa liczba graczy :)

I nadal liczba GRACZY a nie liczba postaci zalogowanych :P

Swoja droga jesli nie liczac sklepow gra 800-1000 osob to i tak jest to niesamowity wynik w porownaniu do polskich serverow.

Nie ma sie co dalej rozdrabniac nad licznikiem tylko wbijac i grac ;)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Jakby ktoś grał w shinshoo to zapraszam go gildii Hope, bo pewna sierota mnie zostawiła i aż się smutno robi jak się widzi jak szwabią na czacie :D.

Opublikowano

Jakby ktoś grał w shinshoo to zapraszam go gildii Hope, bo pewna sierota mnie zostawiła i aż się smutno robi jak się widzi jak szwabią na czacie :D.

Hope to gildia PL czy Ang? No szwaby ogarniaja ten serwer jak romany :D

Opublikowano

Spotkasz tam wszystkich nawet z murici koleś jest :D. Chociaż przewaga szwabów, ale ogólnie polecam bo ludzie są super. Tylko czegoś można dostać jak się widzi te umlałty na czacie gildii.

Opublikowano

Spotkasz tam wszystkich nawet z murici koleś jest :D. Chociaż przewaga szwabów, ale ogólnie polecam bo ludzie są super. Tylko czegoś można dostać jak się widzi te umlałty na czacie gildii.

No to nie bardzo jak szwabów pełno  ;/ takie uprzedzenia już do nich mam i do kacapów. Jeśli są jakieś gildie(najlepiej jinno) z samymi Polakami 18+ bez spinaczy to dołączę:]

Opublikowano

Dzisiaj pobrałem clienta, zainstalowałem, loguje się i do tego czasu wszystko ok. Ale po wybraniu królestwa nagle gra łapie freeza i niby słychać dźwięki zmiany postaci czy wpisywania i można kontynuować, ale nic nie działa. Nie mogę m.in. postaci w kreatorze( gdzie sie tworzy postać). Mam podobny problem z invorią s2, tylko, że tam od razu w menu główym nic nie działa, ale dźwięki są. Przed reinstallem było ok, bo grałem na dreikonie. Mam win 8.1 pro 64bit, a mój laptop pozwala na płynną grę w m.in. bf3, bf4, wiedźmin 2, więc ze specyfikacjąnie ma problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...