Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi schodzą bezproblemowo po 250k Sklep wystawiam koło dozorcy. I jak coś wystawiacie to patrzcie na czas sklepików offline bo nie są one na stałe jak się wylogujecie. 

Właśnie jak działają dokładnie shopy offline jak się wyloguje? bo zrobiłem shopa i wyłączyłem grę na 12+ godzin wracam i sklep nadal stoi i tak 3 dni już stoi : D bo go nie zamknąłem. Możesz wytłumaczyć o co chodzi z tymi klepsydrami w okienku shopa?

A to nie wiem gordziu, ja kilka wystawilem po 240k i nie zeszly w ciagu calego dnia. Może pecha miałem

@kubatoja

Opłaca na początku gry, dropią tam zbroje i biżuteria +6

Mam już zbroje/ miecz+9 itd. więc chyba będę dropił o ile zejdą mi z shopa te po 250k co wystawiłem.

Opublikowano

Właśnie jak działają dokładnie shopy offline jak się wyloguje? bo zrobiłem shopa i wyłączyłem grę na 12+ godzin wracam i sklep nadal stoi i tak 3 dni już stoi : D bo go nie zamknąłem. Możesz wytłumaczyć o co chodzi z tymi klepsydrami w okienku shopa?

Klepsydra pokazuje ile będzie stał twój sklep jak się wylogujesz. Jak się logujesz to twój sklep automatycznie jest wystawiany także dlatego myślisz, że on cały czas stoi. Jak byś wszedł innym kontem i sprawdził czy stoi to by go nie było :D

Opublikowano

Klepsydra pokazuje ile będzie stał twój sklep jak się wylogujesz. Jak się logujesz to twój sklep automatycznie jest wystawiany także dlatego myślisz, że on cały czas stoi. Jak byś wszedł innym kontem i sprawdził czy stoi to by go nie było :D

Właśnie to obczaiłem przychodząc drugim kontem :D Ta klepsydra po lewo "off" odlicza czas od 1h w dół czy do góry;D? bo mam konto i została 1 minuta albo dopiero 1 minuta? muszę zrobic od nowa shop, żeby mieć tą 1 godzine czy jak:]?

Opublikowano

Właśnie to obczaiłem przychodząc drugim kontem :D Ta klepsydra po lewo "off" odlicza czas od 1h w dół czy do góry;D? bo mam konto i została 1 minuta albo dopiero 1 minuta? muszę zrobic od nowa shop, żeby mieć tą 1 godzine czy jak:]?

Jak jesteś wylogowany to czas spada, a jak grasz to powinien czas rosnąć. Max 8h może być.

Opublikowano

Spotykacie polaków podczas gry? ;) Ciężki start? Nie grałem tu ale obejrzałem jakieś filmiki z serwera i chyba coś jak PL, tylko rzeczy z ISu zdatne do handlu?

Opublikowano

Spotykacie polaków podczas gry? ;) Ciężki start? Nie grałem tu ale obejrzałem jakieś filmiki z serwera i chyba coś jak PL, tylko rzeczy z ISu zdatne do handlu?

Nie trudno spotkać polaka :) Start jak to start zawsze jest trudniej na początku. W stosunku do PLa na pewno jest łatwiejszy.

Opublikowano

Nie brak polaków. Sam gram tylko z godzinę dziennie ale widuję ich niemało w różnych granicach lvl.

Start dużo łatwiejszy niż na pl, ale nie jest to też taki posrany easy. Szczerze polecam, serwer ma w sobie wszystko czego mi na pl brakowało. Zapraszam też do wspólnej gry czasami :)

Opublikowano

Tak, często tylko trudno rozpoznać po samym nicku czy to faktycznie polak. Ostatnio gracz JestemPolska okazał się nie być polakiem :D

Start jest dość łatwy, exp leci szybko, trzeba tylko podropić sobie trochę wzmocnień i dodań np. ze skrzynek minibossów z m1. Przedmioty z IS zdatne do handlu, ponadto można je wręczać jako prezent.

Opublikowano

Mogę jako ciekawostkę powiedzieć że aktualnie jest poszukiwany polski GM na WOM, z czego się bardzo cieszę. Na forum jest odpowiedni temat.

sygnatura2.png

Opublikowano

Widzę , że fajny serwer mam pare pytań .
Da się np. paroma postaciami głosować ( zmieniajac np. ip routerem co logowanie ) i potem odbierać np. z pięciu postaci po jednej paczce zmianek?
Jak wyglada sprawa z biologiem ? oddawac mozna co 24h ? czesto przyjmuje ?
Ostatnii dungeon to nemere czy jest cos nowego?

xD

Opublikowano

@TheThunder
Jesli chodzi o te voty to zdaje sie ze to jest przypisane nie tylko do IP internetowego ale tez stricte do komputera. Wiec musialbyc miec 5 roznych komputerow i wowczas zmienia IP, zeby glosowac dla 5 roznych kont ;)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

@TheThunder

Jesli chodzi o te voty to zdaje sie ze to jest przypisane nie tylko do IP internetowego ale tez stricte do komputera. Wiec musialbyc miec 5 roznych komputerow i wowczas zmienia IP, zeby glosowac dla 5 roznych kont ;)

Ciekawe czy da się przez HotSpot Shielda głosować :D

xD

Opublikowano

Ciekawe czy da się przez HotSpot Shielda głosować :D

Zeby glosowac aktywujesz takie cus w ustawieniach, dostajesz kdo na e-maila i wpisujesz go W CLIENTA przy logowaniu. Zatem musialbys meic kilka clientow na kilku kompach.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

To jest tak dobrze zrobione, że tu żadne sztuczki nie pomogą raczej :D

Teraz z innej beczki. Słyszałem, że podobno exp w pt, nawet jak jest 8 osób to będzie tak samo leciał jak byśmy byli bez pt. Czy ktoś wie czy to prawda?

Dołączam się do pytanie i zadaję kolejne:

Czy to prawda, że rękawica z IS i z gry się nie bugują? GM odpisał mi, że nie, ale wolę się upewnić zanim kupię.

Opublikowano

Dołączam się do pytanie i zadaję kolejne:

Czy to prawda, że rękawica z IS i z gry się nie bugują? GM odpisał mi, że nie, ale wolę się upewnić zanim kupię.

Co do expa PT to nie sprawdzałem, ale expiłem w ten sposób 8 kont do DT i leciało bardzo dobrze.

Nie, nie bugują sie - sprawdzałem :)

Opublikowano

Mnie trochę przeraża ilość sklepów, bo przypuszczam, że trudno coś sprzedać z taką konkurencją, a druga sprawa bariera językowa. Przemyślę, patrząc na to, co reprezentują sobą polskie serwery to rosną chęci na rzucenie wszystkiego i wyjazd w Bieszczady tffu zagrania na world of metin2 ^^

Opublikowano

Mnie trochę przeraża ilość sklepów, bo przypuszczam, że trudno coś sprzedać z taką konkurencją, a druga sprawa bariera językowa. Przemyślę, patrząc na to, co reprezentują sobą polskie serwery to rosną chęci na rzucenie wszystkiego i wyjazd w Bieszczady tffu zagrania na world of metin2 ^^

No nie powiem nie jest łatwo coś sprzedać, ale to też zależy w jakim miejscu postawisz sklep. Co do polskich serwerów to masz racje, to co się teraz dzieje to jest śmiech na sali. Jeden serwer lepszy od drugiego, bug na bugu... Chyba się ścigają kto większego buga będzie miał na serwerze, albo kto większy przekręt pier****** :D

Opublikowano

No trzeba poczekać, aby coś opylić, ale są te shopy offline stawiasz shop zostaje,a  Ty tą postacią  idzisz expić/dropić dalej :)  mając angielski od 1 kl. podstawówki trzeba coś umieć(albo odpalić google tłumacza), można zmienić sobie w cliencie na PL lecz nie za dużo, bo słabe tłumaczenie.

No nie powiem nie jest łatwo coś sprzedać, ale to też zależy w jakim miejscu postawisz sklep. Co do polskich serwerów to masz racje, to co się teraz dzieje to jest śmiech na sali. Jeden serwer lepszy od drugiego, bug na bugu... Chyba się ścigają kto większego buga będzie miał na serwerze, albo kto większy przekręt pier****** :D

Nasze serwery prywatne to kpina, prawie wszystko pod taki zysk, że szok postawią na miesiąc/dwa, a potem "Hasta la vista, baby". Serwery bez sensu, dlatego przyszedłem tu :)

Opublikowano

Pobieram, tak z opinii wszystko wygląda bardzo przyzwoicie. Co do angielskiego od 1 klasy podstawówki, ja nie miałem, ale zaczynając grę na niemieckich serwerach też przerażał niemiecki, a potem grało się całkiem przyjemnie jak już poznałem niemieckie nazwy bonów itp. Mam nadzieję, że aż tak trudno nie będzie na starcie, ale jeśli poradziłem sobie kilka razy od 0 na PL'u to tu chyba też :D

Takie szybkie pytanka:

-najwięcej rodaków w jinnio?

-opłacalne jest bicie metinów mordu na 7 piętrze? - od tego trochę zależy czy będę grał bodym czy WP, jeśli opłacalne to raczej WP bo strach ułatwia tam drop

Niestety dziś nie pogram bo pojawił się problem z moim internetem, ale już za około 2-3 dni będzie jednego polaka w jinnio więcej ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...