Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elamidas // cap 100 // 23.08.14 lub 29.08.14 // Skalidor 2

lsd508

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@witti97 no jest off spora czesc czasu przeciez nie mowie ze nie... Ale po 2 poprzednich serverach jestem prawie pewien, ze w niedlugim czasie wyjda na prosto i server bedzie smigal bez problemu.. Poczatek zawsze jest trudny. Wszyscy wiedzieli ze Elamidas bedzie mial duzo wiecej features niz kazdy inny server co za tym idzie mozna wiecej exploitow ogarnac itp. Moze i pracowali nad tym troche czasu ale tak samo haterzy mieli wystarczajaca ilosc czasu by przygotowac sie na ataki. Co jak co ale nie dokonca wierze ze server pada przez DDOS bo na poprzednich 2 serverach sobie z ddosem radzili albo przynajmniej po 1 tygodniu juz bylo wszystko ok. Zawsze byly problemy z exploitami i byly czeste restarty przez to czasami przez 2/3 dni. Teraz mi sie wydaje ze wola zamknac server na jakis czas i ogarnac exploita i dopiero potem otworzyc bez bezsensownego restartu co 5 min.
Chciales zebym przyznal komus racje (a robie to tez wbrew pozorom wystarczy poczytac wiecej postow) no to masz racje - server jest off duza ilosc czasu ale nie do konca sie zgadzam z tym ze sobie nie radza. Bylo juz tutaj na forum masa innych PL projektow robionych przez "profesionalistow". Jakos nic z tego nie wypalilo, zawsze bylo malo ludzi a features byly biedne bez wiekszych zmian albo nawet wogole projekt nie wystartowal. Na niektórych nie bylo nawet 200 online a ludzie mieli problem z lagami. Wiec teraz pytanie po malym porownaniu kto tak naprawde sobie nie radzi? Ludzie to jest "pserver" jak sama nazwa wskazuje i nigdy nie mozna takiego servera traktowac tak powaznie jak np. ISRO i reszte officialnych serverow...I przyznam Ci jeszcze jedna racje. Tak takie gadanie ze "postaw sam server" jest bezsensu. Ale jednak z 2 strony jest w 100% prawdziwe bo tak naprawde nigdy zadnego servera nie robiles (tak samo jak ja) i nie masz pojecia ze ktos ciagle sie stara by kazdy z nas mogl sie zalogowac jak najszybciej sie da. Ty tez bys sie staral czy olalbys sytuacje i zamknal server na starcie bo sobie w danym momencie nie radzisz?

• Odpowiedzi 522
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mysle ze oni zamknac nie moga dopoki nie zwroci im sie kasa, ktora w server wladowali, a na pewno malo tego nie bylo :p Wiem o tym, ze sie staraja, bo gdyby tak nie bylo to server przy takiej ilosci problemow juz by padl.. Jednak chyba cos jest silniejsze od nich z czym sobie poradzic nie moga. Wczoraj podobno byl tylko problem z OVH, bo z DDoSem sobie poradzili

Opublikowano

Zaden problem nie jest zalezy od nich tak naprawde.. To nie oni rzucaja sobie klody pod nogi. Oni tylko maja za zadanie radzic sobie z tymi problemami.

Opublikowano
Current status: 

Server is online currently only for GMs ofc, but its online with new settings etc so atm testing and re-checking everything again, after that is done, we hopefully wont have much downtimes anymore but its also hard to say we were online with few chars and ofc there was no attack now, we will know for sure when server gets attacked and then see if we stay online. Also we have fixed some stuff on the server meanwhile,

Changelog:

*Job rates done ( You will gain the extra gold after reloging, so traders will get some gold at selling and the rest they will get after reloging etc)

*SoS, SoA and SoL are being able to store now at storage

*Increased abit drop rate at job temple of stones/elixirs

*Increased spawn at some Samarkand mobs by requests

When server gonna be online? Atm hard to say depends how long akasch will need to do the final testing of the new settings etc.

Cheers

Opublikowano

no i jak powiedzialem mam racje:) a Ty Firez faktycznie jakis "true" obronca Elamidasa :) przejzyj na oczy :) i przyznaj racje osoba ktore ja maja:) bo ciagle stawiajac na swoim pokazujesz jakim to ty jestes dzieckiem i jak bedziesz plakal przy alchemi:) a na ten moment zal ci "cos" sciska bo nie potrafisz sie pogodzic z tym ze nie masz racji !!! "SERVER PORAZKA" tyle w temacie:) 

Opublikowano

@mojaglowaboli12 jak narazie to Wy sie nie mozecie pogodzic ze server aktualnie off i przychodzicie tutaj sie tylko wyzalic i hejtowac go. Ja mam juz lekki dystans do SRO i od pewnego czasu gram tylko na serverach gdzie gra duzo ludzi i jest warty uwagi czyli mniej wiecej 1 server na rok. Bronienie to moze zbyt duzo powiedziane aczkolwiek staram sie jakos realnie patrzec na ten server bo to jedyny od dawna ktory uzyskal 3k online. Wiec napewno mozna go polecic pod tym wzgledem. Dlaczego mam przyznac racje skoro nie zgadza sie ona z moimi idealami ? kolego troche egoistycznie podchodzisz do pewnych spraw. Kazdy ma swoje zdanie i ja je wlasnie wyrazam a skoro Ty twierdzisz ze TYLKO twoje idee sa sluszne a moje nie to znaczy ze jestes egoista. Zauwaz ze tak jak napisalem wczesniej czesto zgadzam sie w jakims stopniu z kims natiomast dorzucam do tego swoje osobiste zdanie. Zastanawia mnie ciagle czemu osoby ktore uwazaja ten server za porazke wciaz siedza w tym temacie i sie wypowiadaja ? Jak by to mialy w d***e to nawet tutaj nie zagladaja eh... i kogo tu tak naprawde dupa sciska... 

Opublikowano

niesety ciebie i nie jestem twoim kolega:) i w zadnym z twoich wypowiedzi nie zgodziles sie z nikim :) "moja racja jest najmojsza!!!"" z takiego zalozenia wychodzisz:) i jak sam widzisz duzo osob jest takiego zdania jak ja:) i tu nie chodzi o to ze ja jestem egoista tylko o to ze ten server to porazka :) a ty ciagle usilnie ich bronisz:) a ja jestem dzieckiem:) i bede dalej ci odpisywal ;) i ciagla to idiotyczna rozmowe no chyba ze pan dorosly odpusci:) 

Opublikowano

Słuchaj główka.. 
Zrozum że jest to Twoja prywatna opinia o serwerze.
Ja widzę tylko tyle że gm ciągle coś robi/zmienia i podoba mi się to.
To że OVH nie może załapać tego że ich ochrona przed ddos ssie i nie mogą się z nimi dogadać to tylko kwestia czasu. 
A jeżeli nie chcesz grać tu bo server "ssie" to nie graj i tyle.

v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v

Opublikowano

@2up dowodu na to ze sie z kims zgodzilem nie musisz daleko szukac bo jest jeszcze na tej stronie. Takze to juz pierwsza sprawa w ktorej sie w 100% mylisz. Mam swoje racje i idee sam to przeciez napisalem ale nie podwazam ich w taki sposob jak Ty to robisz - dlatego tutaj wspomnialem o egoizmie. Duzo osob jest takiego zdania ? No to pewno najlepiej isc za tlumem co nie ? :) chcesz przez to powiedziec ze nie masz swojego zdania ? Tak jak pisalem wczesniej... Skoro w Twoim przekonaniu server to poraza to co tutaj jeszcze robisz ? jest 100 innych serverow, ktore na Ciebie czekaja nikt Cie tu na sile nie trzyma. :) Ale nie bo lepiej zbrudzic temat :)

Opublikowano

@Firez, aż żal mi się ciebie zrobiło .. ty naprawde jesteś jakiś nie teges.. , normalnie bym ciebie zwyzywał jak jakiegoś niedojeba**a .. bo sie tak zachowujesz.. szczęść boże że takich ludzi nie mam w robocie ..szalony internetowy intelektualista , rycesz elamidasa(ortalion) , dorosły człowiek , Pan i władca , najmadrzejszwy czlek i zawsze mowiace prawde i tylko prawde a jego słowa sa niepodwazalne i swiete.

UnkemptTartIrukandjijellyfish.gif

Karta graficzna: Geforce 9600 gt 512mb

Procesor: AMD Athlon 6000+ Dual Core 64 2 x 3.0 Ghz

Pamięć: 4GB DDR2 800

System: Win 7 64 bit Ultimate

Opublikowano

@masKarx juz nie pisze nawet do Ciebie a Ty dalej mnie atakujesz typie ogarnij sie... I dalej mi wmawiasz, ze to ja mam bol dupy kiedy to Ty ciagle brniesz w ten s**t. Dowiedzialem sie dzisiaj ze poleciales juz z niektorych gildi wlasnie za swoje szczeniackie zachowanie takze chyba nie ja mam problem ze soba tylko Ty...pozdro i prosze Cie po raz 3 lub 4 bys nic juz nie pisal w moim kierunku bo nawet nie wiesz kiedy odpuscic.

Opublikowano

co ty za bajki pleciesz.. xDDD nigdy z gildii nie zostałem wyrzucony.. co najwyzej sam odszedłem , nie atakuje nikogo palnij sie w główke.. po prostu czlowieku masz cos nie tak pod kopuła .. przestań sie bawic w niewiadomo kogo. idz plotkować dalej mistrzuniu od 7 boleści . płacz dalej i pisz sobie do moderatorkow pajacu .. ze ty nie masz wiecznie co robić...

Opublikowano

ciesz sie ze nie na zywo.. bo jak widze takiego placka jak ty na fb to sie załamuje.. mowi to gosc co wyglada na 16 17 lat.. .. up xDD

Opublikowano

Wystarczy. Odpowiednie osoby zostały należycie nagrodzone. Ani jednego posta, który będzie w jakimś stopniu podchodził pod flamewar z waszej strony nie chcę już niżej widzieć, bo surowiej ukarzę.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Wow juz nawet postarales sie o mojego fejsa - to juz powoli szczyt jakies opsesji- to znaczy ze serio cos nie tak z Toba...rozumiem zamierzasz przyjechac do mnie? zabrzmialo jak grozba.
Mysle ze Admini wkoncu powinni cos zrobic z Twoja osoba bo to juz zaczyna robic sie irytujace :) Ewidentyny Flamewar z twojej strony + oficialne grozby :)

@Edit no i jak zwykle tez dostalem warna ... grrr gdzie ta sprawiedliwosc na tym forum eh.

Opublikowano

Nie wiem po co macie ten wielki ból dupy jak i tak serwer włącza to będziecie tam grać :O

P.S @masKarx dałeś czadu z tym fb miałem niezły ubaw czytając twe posty.

Opublikowano

@Firez Doskonale wiem bo sam gram ale mowie na przyszłość ze jak znów będzie off to znów zacznie się płacz co niektórych.

Opublikowano

Szukam gidlii, nuker s/s full int 60lv - caly czas rośnie. Nickname : Vuko. Pm tutaj, albo w grze. Online 24/7 ( o ile serwer działa :D )

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...