Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale za to jak nie tobie to może komuś innemu się przyda ;)

Szukam anime podobnego do Zetsuen no Tempest. Według mnie było świetne (tzn. ładna kreska, dosyć nieprzewidywalne zwroty akcji, szybki rozwój wydarzeń, psychologiczne, romans, dramat, kilka śmiesznych momentów - nie musi zawierać wszystkich tych rzeczy ale im więcej tym lepiej)

- genialnej komedii. 

- anime gdzie łzy murowane. Total drama

- romansu gdzie bohaterowie nie boją sobie wyznać uczuć. Stają się parą - i nie dopiero na końcu serii 

Czekam na Wasze propozycje :) Z góry dziękuje

co do genialnej komedii to polecam sprawdzić Kaichou wa Maid-sama i może Hataraku maou-sama! (ew. Gintama, chyba król wszystkich komedii)

anime z łzami to może Kimi ni Todoke

co do romansików to Sukkite ii na yo możesz sprawdzić:)

a teraz co do tego anime podobnego do Zetsuen no Tempest, według mnie powinieneś sprawdzić evangeliona, suisei no gargantia, k-project

i od siebie polecam bardzo sprawdzić Bartendera:)

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hataraku Maou-sama, K-project, Sukitte ii na yo widziałem. Dzięki za pozostałe tytuły. Czekam na więcej :3

@xdemax6 do MM! przychodzi mi na myśl jedynie Sora no Otoshimono (2 sezony) ale pewnie już widziałeś. Nic raczej podobnego do tego nie widziałem :(

http://myanimelist.net/anime/8424/MM!/userrecs- polecane przez innych

Opublikowano

Witam szukam anime nie znam tytułu ani postaci, ale pokrótce mogę opisać. A więc tak
Typowy narwaniec wprowadza się do miasta i zaczyna chodzić do szkoły w której poszukuje najsilniejszych aby ich pobić, ma ze sobą jakiegoś kumpla, później chyba jakaś laska odkrywa w nim jakiś talent czy super moc. Ogólnie szukam już od około tygodnia, kiedyś to anime porzuciłem ale teraz mam chętke na nie. Możecie mi pomóc :)

Opublikowano (edytowane)

Hey.

Szukam anime, takie spokojnego a może zarazem krótkiego.

Jeżeli chodzi o gatunki to gustuje w : Romansach, Okruchy życia, szkolne życie ( Jak to nie jest to samo ) , lekka dawka Ecchi też by mogła być ale oczywiście nie musi oraz fajnie by było jakby było nieco śmiesznie ^^ . Chodzi mi, żeby np to anime było podobne min: Toradora , Sakurasou No Pet Na Kanojo , Kokoro Conenct , Trinity Seven.

Z góry dzięki.  Moja lista: http://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Edytowane przez dzbanee
Opublikowano

Jeden tytuł ;

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora

Obejrzałem kawałem, lecz to nie to..;x. Kreska dla mnie za stara.. tzn ja lubie strasznie anime w tej współczesnej kresce, tak jakby odswieżonej.

Ale dzięki.

Opublikowano

@@dzbanee

Zobacz czy Ci się spodobają:

• Bokura wa Minna Kawaisou - komedia, romans, okruchy
  • Byousoku 5 Centimeter - romas, dramat, okruchy
  • Kimi no Iru Machi - romans, dramat, okruchy, szkolne
  • Nazo no Kanojo X - romans, ecchi, szkolne
  • Toki wo Kakeru Shoujo - dramat, romans, szkolne

Możesz także zobaczyć czy podejdzie Ci pod gust Eureka Seven (mecha, romans, sci-fi, dramat).

Opublikowano

Hey.

Szukam anime, takie spokojnego a może zarazem krótkiego.

Jeżeli chodzi o gatunki to gustuje w : Romansach, Okruchy życia, szkolne życie ( Jak to nie jest to samo ) , lekka dawka Ecchi też by mogła być ale oczywiście nie musi oraz fajnie by było jakby było nieco śmiesznie ^^ . Chodzi mi, żeby np to anime było podobne min: Toradora , Sakurasou No Pet Na Kanojo , Kokoro Conenct , Trinity Seven.

Z góry dzięki.  Moja lista: http://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Hmm.

-Hatsukoi Limited 

-Ao Haru Ride

-Golden Time

-Hidan no Aria

-Kono naka ni Hitori, Imouto ga Iru

-Mayo Chiki

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano (edytowane)

Szukam Aniem

Podobają mi się anime w stylu :

- Kuroko no Baske

- Shingeki no Kyoijn Shingeki no Bahamut Genesis

- Fullmental Alchemi

-Stalowy Alchemik

Oglądałem też takie poddstawowe jak Dragon ball Fair taiil, ale nie lubię długich sezonów bo często odcinki przynudzają.

Teraz oglądam Belzebu i Akama ga Kil, ale juz kończę.

Chodzi mi o to, że lubię pewien wątek w anime nie lubię po 300 odcinków bez celu najlepiej jakieś świeże anime z 2006+ z sezonem po 20-30 odcinków.

Najlepiej Fantasty Sci-fi Dramaty o wampirach, wilkołakach nie jakieś dziecinne.

Lubie tez kiedy główny bohater jest tak mogę powiedzieć na początku nikim a z odcinka na odcinek staję się kimś innym jak ma to miejsce w Shingeki oraz w Akama ga Kil.

Z góry dzięki.

Edytowane przez DaMiX211
837371446280124127260.png
Opublikowano

Szukam Aniem

Podobają mi się anime w stylu :

- Kuroko no Baske

- Shingeki no Kyoijn Shingeki no Bahamut Genesis

- Fullmental Alchemi

-Stalowy Alchemik

Oglądałem też takie poddstawowe jak Dragon ball Fair taiil, ale nie lubię długich sezonów bo często odcinki przynudzają.

Teraz oglądam Belzebu i Akama ga Kil, ale juz kończę.

Chodzi mi o to, że lubię pewien wątek w anime nie lubię po 300 odcinków bez celu najlepiej jakieś świeże anime z 2006+ z sezonem po 20-30 odcinków.

Najlepiej Fantasty Sci-fi Dramaty o wampirach, wilkołakach nie jakieś dziecinne.

Lubie tez kiedy główny bohater jest tak mogę powiedzieć na początku nikim a z odcinka na odcinek staję się kimś innym jak ma to miejsce w Shingeki oraz w Akama ga Kil.

Z góry dzięki.

-Steins;Gate

-Ookami Kodomo no Ame to Yuki

-Ao no Exorcist

-Monogatari 

-Campione

-Guilty Crown

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano (edytowane)

Szukam paru anime w podonym stylu do:

Higurashi na nako koro ni.

Komedia/Ecchi a najlepie komedia+ecchi

z góry dziękuje :3

Edytowane przez AvirO1
Opublikowano (edytowane)

@szukam paru anime w podonym stylu do:

Higurashi na nako koro ni.

Komedia/Ecchi a najlepie komedia+ecchi

z góry dziękuje :3

Higurashi nie oglądałem ale z tego co widzę do jakich kategorii jest zaliczane (Horror, Dramat, Tajemnice,Zagadki itp.) to mogę polecić min.

Tasogare Otome x Amnesia <3,

Corpse Party,

Another,

Psycho-Pass (2 sezony),

Elfen Lied, 

Mirai Nikki

Komedia/Ecchi lub Komedia + Ecchi to - 

MM! - komedia,ecchi, szkolne

High School DxD (2 sezony i 3 w drodze) - mocno ecchi, demony,magia,komedia

Sora no Otoshimono (2 sezony) - komedia,nadprzyrodzone,anioły,ecchi,dramat, szkolne

Date a Live (2 sezony) - komedia,ecchi.mecha,harem

Highschool of the Dead - ecchi, zombi

Trinity Seven - demony,komedia,ecchi

Ichiban Ushiro no Daimaou - demony,komedia,ecchi (według mnie lepsza wersja Trinity Seven)

K-On! (2 sezony) - komedia. muzyczne

Kampfer - komedia,ecchi, szkolne (facet pewnego dnia budzi się jako dziewczyna, jego pluszak zaczyna gadać. (Formę dziewczyny przybiera wtedy kiedy w pobliżu jest jakieś niebezpieczeństwo, ma specjalne moce) harem

Strike the Blood - ecchi, magia, nie pamiętam ile tam było z komedii. Dawno temu oglądałem

No Game No Life - komedia,ecchi 

Absolute Duo - komedia,ecchi,magia (Nowe anime. Do tej pory wyszedł 1 odcinek PL)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam anime podobnego do: 

• Mirai Nikki 
  • Another

Bądź w stylu: 

• Btooom! 
  • Sword Art Online
  • Accel World
  • No game, no life

Większość 'znanych' tytułów oglądałam, więc takie 'mniej' znane z ładna kreską mnie najbardziej interesują.

Z góry dziękuję za pomoc. :3 

Opublikowano

• Mirai Nikki 
  • Another

Bądź w stylu: 

• Btooom! 
  • Sword Art Online
  • Accel World
  • No game, no life

Większość 'znanych' tytułów oglądałam, więc takie 'mniej' znane z ładna kreską mnie najbardziej interesują.

• Higashi no eden
  • Phantom requiem for the phantom
  • Death Note
  • Deadman wonderland
  • Baccano
  • Fate/stay night, a potem fate/zero
  • Steins Gate
  • Guilty Crown
  • Code Geass

W pewnym stopniu wyzej wymienoine anime są podobne, do któregoś z ktorych wymieniles. Każde polecam, choć pewnie wszystkie obejrzales, jesli jednak nie, to warto obejrzec

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Corpse Party - Horror 

Elfen Lied - Inny Horror

Edytowane przez BOZASNE
Opublikowano

Szukam anime które Wy obejrzyliście - które wzbudzały w Was jakieś emocje ^^.

Chodzi mi o takie gatunki jak: Romans,Życie na codzien /  szkolne , może też być dawka komedii bądź Ecchi ;P , Nie obraża się , że bd też tam Dramat ^^.

Oto lista moya: http://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Chciałbym żeby to anime , nie miało ogromu odcinków, żeby trzymało się w normach tych 12 albo 24/25 odc.

I nie chce żadnej kreski z 2000 roku, dzięki ;-; .

Opublikowano (edytowane)

• Mirai Nikki 
  • Another

Bądź w stylu: 

• Btooom! 
  • Sword Art Online
  • Accel World
  • No game, no life

Sword Art Online - Log Horizon (2 sezony. Według mnie Log Horizon jest lepszy) 

Mirai Nikki - Mahou Shoujo Madoka Magica, Claymore (dziewczyna dba, ratuje, pomaga młodzieńcowi), Dangaronpa jest mocno podobna (tajemnice, zagadki, zabijanie ... ale ta cenzura - fioletowa krew o.O) Tokyo Ghoul ( Yukiteru kilka razy zrobił coś pożytecznego. W TG bohater stanie się prawdziwym BADASSEM w pewnym momencie ale nie trwa do długo ) , Deadman Wonderland

Another - Tasogare Otome x Amnesia (też szkolne. Tajemnice, zagadki. Chłopak interesuję się dziewczyną. Pomaga jej, jest niewidoczna - w pewnym sensie) Elfen Lied wydaje mi się być również podobny

http://myanimelist.net/anime/10620/Mirai_Nikki_(TV)/userrecs

http://myanimelist.net/anime/11111/Another/userrecs

Jak sobie coś przypomnę fajnego to dopiszę :3 Mam nadzieję że pomogłem.

Edytowane przez Sorata