Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i przyszła pora na mnie, wymagania nie są duże. Potrzebuję czegoś smutnego, chce mieć ten sam efekt co przy krojeniu cebuli.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano (edytowane)

No i przyszła pora na mnie, wymagania nie są duże. Potrzebuję czegoś smutnego, chce mieć ten sam efekt co przy krojeniu cebuli.

Shinsekai Yori(10/10), Higurashi no Naku Koro Nii(2 sezony - 10/10), Zetsuen no Tempest(10/10),

Więcej takich bardziej smutnych to nie znam zbytnio :D

Edytowane przez Facecheck
Opublikowano

Anime na których Ja się wzruszyłem. Na jednych mniej, na drugich trochę więcej.

Death Parade (nadawane, wyszło 5 odc.)

Angel Beats 

Tasogare Otome x Amnesia

Mirai Nikki

Air

Akame ga Kill

Elfen Lied

Zetsuen no Tempest

Hal, Hotarubi no Mori e (filmy)

Sakurasou no Pet na Kanojo

To chyba tyle

Słyszałem że Clannad jest mega wzruszającym anime.

Opublikowano (edytowane)

Szukam jakiegoś bardzo dobrego romansu. Ma on ode mnie dostać ocene minimum 8. Me wymogi są następujące:

- Zakonczenie ma być zamknięte. Nie ma byc zadnych mozliwosci na nastepne sezony, nie ma byc materialu źródłowego na dodatkowe sequele, w postaci np. mangi. Chcę spójną, jedną, całą, zamkniętą historię.

- Kreska ma nie być słaba. Nie musi być tak piekna jak w Fate/stay night z 2k14, ale nie ma byc po prostu brzydka i odpychająca

- to anime musi mieć to coś w sobie. Ma mnie wciągnąć i wzbudzić emocje.

ORAZ:

- nie ma to być kolejny, gówniany schematyczny romans anime jakich nie jest wcale mało. Juz nie bede wymagal tego, zeby bohaterami nie byly gimnazjalisci, bo japonczycy wprost uwielbiają robic anime wlasnie o gimnazjalistach, nawet w gatunkasch gdzie jest to niepotrzebne, wręcz złe, ale niech anime to będzie choć troche oryginalne. Nie ma byc wypelnione typowymi, znanymi schematami. Np. postacie typu tsundere to już jest pewnego rodzaju schemat. Nie lubie tsundere tak poza tym. Jakieś inne typy, w stylu np. yandere, czy yangire mogą być, pod warunkiem, ze ich obecność będzie jakoś uzasadniona i będzie coś wnosiła oraz po prostu bedzie miala sens. O co mi chodzi z tymi schematami? No np. to jest wg mnie schemat: 

http://www.dailymotion.com/video/k5wRdHIPST5s0s3AYYk?start=237   mówie o 9 minudzie, 40 sekundzie

@Edit

w sumie jak teraz tak patrze jeszcze raz, to schemat jest moim zdaniem juz od 8 minuty 40 sekundy

. Dziewczyna proponuje chłopakowi, zeby spala z nim w jednym pokoju.  A ten co? Odmawia, proponuje inne rozwiazanie. Ja po prostu nie lubie moge przewidziec, co zrobi, odpowie bohater za 5 sekund.. Przyklady romansow, ktore nei są schematyczne: White album 2 (uwaga mini spoiler: seks. Jest czyms niespotykanym w anime, oryginalnym, nietypowa jest tez sama historia anime, czyli 2 postacie kochajace sie w 1. osobie, odrzucenie jednej, zranienie tym drugiej,  no wiecie o co mi chodzi) Kolejnym nieschematycznym anime jest moim zdaniem School days. (owszem, poczatkowe odcinki są nudne, odgrzewanym kotletem z początków innych anime itp., ale chodzi mi o rozwinięcie i zakonczenie ;) )

Lubie tez jak w anime istnieje rozwoj. W przypadku romansu bedzie to rozwoj relacji. To tyle jesli chodzi o wymagania, są dosyc skromne. 

Nie musi to byc to anime jedno gatunkowe, np. angel beats tez jest romansem, ale rownież dramatem, okruchy zycia.  Romansow nie ogladalem duzo, wiec macie pole do popisu. Daje 10 lajkow. http://myanimelist.net/animelist/Golden1

Angel Beats 

Tasogare Otome x Amnesia

Mirai Nikki

Air

Akame ga Kill

Elfen Lied

Zetsuen no Tempest

To chyba tyle

Ja sie wzruszylem przy anime: ano hi mita hana no namae wo bokutachi wa mada shiranai, Wolf children (to obejrz naewt teraz, gdyż nie trwa to chyba nawet 2 godzin, a historia piękna. jest to movie), Sakamichi no apollon, white album 2. Serdecznie polecam te wszystkie tytuly.

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szukam anime w którym główna bohaterka miała różowe włosy i chodziła do liceum, potem dali jej jakiegoś ziomka z gór i miał zostać jej mężem, jest strasznym nieogarem i ciągle zamula, za to ma mądrą młodszą siostrzyczkę, nad którą znęca się starsza siostra tej głównej bohaterki. To jest z pierwszego odcinka, tyle pamiętam nie znam tytułu :0 helpo 

x

Opublikowano

Angel Beats 

Tasogare Otome x Amnesia

Mirai Nikki

Air

Akame ga Kill

Elfen Lied

Zetsuen no Tempest

To chyba tyle

@Sorata 

Większość z tego oglądałem, albo się zabieram do oglądania. Clannada mi już dużo osób poleciło, a jakoś nie umiem się do tego zabrać. 

Shinsekai Yori(10/10), Higurashi no Naku Koro Nii(2 sezony - 10/10), Zetsuen no Tempest(10/10),

Więcej takich bardziej smutnych to nie znam zbytnio :D

@Facecheck Do tego Shinsekai nie wiem od której strony mam się zabrać, tak jakoś 50/50 jestem przekonany, ale chyba będę musiał. 

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano (edytowane)

@Sorata 

Większość z tego oglądałem, albo się zabieram do oglądania. Clannada mi już dużo osób poleciło, a jakoś nie umiem się do tego zabrać. 

@Facecheck Do tego Shinsekai nie wiem od której strony mam się zabrać, tak jakoś 50/50 jestem przekonany, ale chyba będę musiał. 

Ja sie wzruszylem przy anime: ano hi mita hana no namae wo bokutachi wa mada shiranai, Wolf children (to obejrz naewt teraz, gdyż nie trwa to chyba nawet 2 godzin, a historia piękna. jest to movie), Sakamichi no apollon, white album 2. Serdecznie polecam te wszystkie tytuly.

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Siemka podajcie parę ciekawych starych anime najlepiej 1990-2000 musowo 0 cenzury ( anime z tego okresu które widziałem to GTO i jestem w trakcie Cowboy Bebop )

Opublikowano

Siemka podajcie parę ciekawych starych anime najlepiej 1990-2000 musowo 0 cenzury ( anime z tego okresu które widziałem to GTO i jestem w trakcie Cowboy Bebop )

Yu Yu Hakusho (1992)

Ruroni Kenshin (1994)

Trigun (1998)

Hellsing (2001), chociaż wersja z 2010 jest bardziej krwawa xdd

Opublikowano

Neon genesis evangelion.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano (edytowane)

@Cielson

JoJo, Hunter x Hunter 2011, Full Metal Alchemist: Broterchood, Monster, Death Note, Fate/Zero, Hellsing Ultimate. Polecam zacząć oglądać lepsze, ambitniejsze tytuły, bo jak na razie to są same gówno-serie.

Kora wa zombie desu ka

Edytowane przez gokanDB
Opublikowano

Witam znudziły mi się romanse, oraz okruchy życia ( Pewnie na jakiś czas, bo to raczej nadal mój ulubiony gatunek ) lecz szukam narazie czegoś w tylu HxH, Naruto . Chodzi tu o rozwijanie bohatera, jakieś walki , ostre treningi - Wiecie o co chodzi *w* .

Troche komedii nie zaszkodzi, Echi nawet wskazane ! xD

Oto mój MAL:  http://myanimelist.net/animelist/Etyldd 

Opublikowano

Witam znudziły mi się romanse, oraz okruchy życia ( Pewnie na jakiś czas, bo to raczej nadal mój ulubiony gatunek ) lecz szukam narazie czegoś w tylu HxH, Naruto . Chodzi tu o rozwijanie bohatera, jakieś walki , ostre treningi - Wiecie o co chodzi *w* .

Troche komedii nie zaszkodzi, Echi nawet wskazane ! xD

Oto mój MAL:  http://myanimelist.net/animelist/Etyldd 

Z ecchi + jakieś tam specjalne umiejętności/walki to:

Freezing, Dakara Boku wa, H ga Dekinai, Kampfer, Shinmai Maou no Testament, Ichiban Ushiro no Daimaou, Hagure Yuusha no Estetica

Takie czyste echhi to polecam Kiss x Sis TV + Kiss x Sis OVA

Opublikowano

Z ecchi + jakieś tam specjalne umiejętności/walki to:

Freezing, Dakara Boku wa, H ga Dekinai, Kampfer, Shinmai Maou no Testament, Ichiban Ushiro no Daimaou, Hagure Yuusha no Estetica

Takie czyste echhi to polecam Kiss x Sis TV + Kiss x Sis OVA

Ok dziekuje, polecasz obejrzeć Magi / Durarare lub to Full Metal Alchemist, lecz słyszałem że są 2 wersje która opiera się na Madze, i która się nie opiera. Jest znaczenie od której nalezy obejrzeć? Z góry dzieki ;P

Opublikowano (edytowane)

Ok dziekuje, polecasz obejrzeć Magi / Durarare lub to Full Metal Alchemist, lecz słyszałem że są 2 wersje która opiera się na Madze, i która się nie opiera. Jest znaczenie od której nalezy obejrzeć? Z góry dzieki ;P

Magi osobiście znudziło mi się po 3-4 odcinkach? Coś w ten desen. Durarara!! jest nawet dobrym anime, ale ostatni odcinek jest wzięty tak mocno z dupy i pierwsza seria jest tj. "niedokończona". W sumie teraz wychodzi 2 seria Durarary, więc może wyjaśnią wcześniej niewyjaśnione wątki. Fullmetal Alchemist: Brotherhood jest u mnie anime na 1. miejscu w topce. Jest to aktualnie najlepsze anime jakie kiedykolwiek widziałem i prawdopodobnie prędko to się nie zmieni. Są 2 serie tegoż anime:

• Fullmetal Alchemist - po kilku odcinkach ta seria przestaje być powiązana z mangą
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood - ta seria jest w pełni oparta na mandze

Sam polecam obie serie, gdyż Fullmetal Alchemist niewiele odstaje od Fullmetal Alchemist: Brotherhood pod względem fabuły. Jednak jeśli nie masz czasu, lub ochoty, żeby oglądać obie serie to spokojnie możesz oglądnąć tylko drugą serię, czyli Fullmetal Alchemist: Brotherhood, która jest jednak trochę lepsza niż pierwsza. Nie ma też większego znaczenia od której zaczniesz oglądanie, ja sam oglądałem najpierw FMA:B, potem dopiero FMA.

Edytowane przez Facecheck
Opublikowano

Magi - z*******y shounen, jeden z moich ulubionych. Na poczatku moze ci sie nie podobac, ale obejrz chociaz te 6 odcinkow, a potem juz sam bedziesz chcial, bo Cię pewnie wciągnie. W dodatku 2 sezon jest lepszy od 1.

Full metal alchemist - perełka, pierwszy tytul na top mala, istny majstersztyk, wszystko w tej serii wyglada tak jakby bylo zaplanowane na samym początku, układa się w logiczną całość. Dużo postaci do polubienia, ciekawy świat, polecam. 

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Jak coś z romansów to polecam Bokura wa Minna Kawaisou :)

uzasadnij dlaczego polecasz ten romans, nie mowie, ze jest zły, bo go nawet nie widziałem, ale raczej nikogo nie przekonasz takim pustym poleceniem jakiegoś randoma ;)

@top

Szukam dobrego seinena, albo dobre okruchy życia, mala juz podawalem, dodajcie sobie Golden1 na swojej liscie zamiast swojego nicku jak nie chce wam sie szukac.

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja to osobiście obejrzałbym Anime....ale takie,takie inne...chodzi mi o Anime mocno związane z Satanizmem jak i wiadomo z samym Szatanem....ale coś poważnego !![nie komedie]..zna ktoś coś ?.. :ninja:

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

@Kaanashi 

Z seinenów mógłbym Ci polecić :

Claymore,

Death Parade,

Elfen Lied

Mahou Shoujo Madoka Magica też by chyba pasowało. Jednakże od razu mówię że kreska nie jest jakaś super (tak samo jest przy Claymore) trochę według mnie podobne do Mirai Nikki. Ten ending Kalafina - Magia, genialny! 

Zetsuen no Tempest - jedno z moich ulubionych anime

i ewentualnie może jeszcze Gokukoku no Brynhildr - według mnie super się zaczynało, super OP ale to zakończenie, porażka. Nic nie wyjaśnione, także jak już wolisz :D 

Mam nadzieje że nie pomyliłem kategorii, nic nie przekręciłem. 

Opublikowano (edytowane)

@Kaanashi 

Z seinenów mógłbym Ci polecić :

Claymore,

Death Parade,

Elfen Lied

Mahou Shoujo Madoka Magica też by chyba pasowało. Jednakże od razu mówię że kreska nie jest jakaś super (tak samo jest przy Claymore) trochę według mnie podobne do Mirai Nikki. Ten ending Kalafina - Magia, genialny! 

Zetsuen no Tempest - jedno z moich ulubionych anime

i ewentualnie może jeszcze Gokukoku no Brynhildr - według mnie super się zaczynało, super OP ale to zakończenie, porażka. Nic nie wyjaśnione, także jak już wolisz :D

Mam nadzieje że nie pomyliłem kategorii, nic nie przekręciłem. 

Claymore - sprawdze

Death parade - to juz chcialem ogladac wczesniej, ale anime tego typy sie oglada tak, ze nie mozna sie doczekac nastepnego odcinka,wiec poczekam az wyjdą wszystkie 12 (11?) 

Elfen Lied - jakos nie jestem przekonany do tej serii, ale moze kiedys

Mahou Shoujo Madoka Magica - to chcialem od dawna obejrzec, nie ma c***a, dzisiaj musze sie za to zabrać

Zetsuen no Tempest - może sprawdze, aczkolwiek szanse nie są duże, bo z tego co mi powiedziano to to anime od połowy bodajże staje się gorszym anime

Gokukoku no Brynhildr - Skoro mowisz, ze w zakonczeniu nic nie wyjaśnili, to nawet nie bede sie za to zabieral. Nie lubie tego typu rozwiazań

Dzieki za polecenie

@top

Dla przypomnienia, interesują mnie nastepujace gatunki:

Seinen, Thriller, Tajemnice/zagadki (mystery), ew. slice of life jakieś też mozecie polecić.

@Edit

z tego co tu widze, to claymore też jest niedokonczone http://scr.hu/1wdk/cgfyo

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Zna ktoś coś w bardzo dużym ,,nastroju'' z Sakurasou no Pet na Kanojo :// Bardzo spodobał ten serial :D Z okazji, że zapewne nie będzie 2 sezonu pozostaje mi poszukać czegoś innego :/ <Nie koniecznie, życie szkole w akademiku>

Po przeszkuaniu internetu wiele osób mówi o tym anime, że jest słabe 6/10 itd. :D Ale akurat mi przypadło bardzo do gustu :>
Nie znam się zbyt dobrze na anime więc nie wiem jakie by tu szczegóły podać odnośnie oczekiwań :/ W razie pytań nie interesują mnie seriale typy yaoi i yuri ;p Zapewne likwiduje to pewien zakres listy... Ale tak bywa :D

Moglibyście opisać waszę propozycję w 1-2 zdaniach? :P

@ down

Mógłbyś jeszcze dodać jakąś topkę komedii? : P Jak zbieraćto po wszystkim :D <Gdyż tam też niby coś koło tego było:D >

Edytowane przez Bunik1
wLvS201.png