Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Plesniawek#

Szukam anime podobnego do Death Note i Zankyou no Terror pod tym wzgledem, ze ktos inteligentny, albo kilka osob, najlepiej uczniow robi cos na duza skale i policja sobie z tym kims nie bardzo radzi. Obojetny mi jest motyw dzialan, w DN i ZnT byly calkiem inne, a oba anime wg. mnie 10/10. Code Geass chyba pod to podchodzi, ale odrzuca mnie "mecha" w kategoriach, bo nie bede zadnych robotow ogladal.

Anime gdzie można spotkać inteligentne osoby które robią coś na wielką skalę (przeciwko policji też coś się znajdzie) Niżej znajduję się krótki zarys fabuły. Postaram się mocno nie zaspoilerować 

Psycho-Pass (2 sezony) - Długo zwlekałem ale w końcu je obejrzałem i jestem mocno zadowolony. Kreska super, fabuła też. Psychologiczne, mroczny klimat. Świat jest kierowany przez system Sybilii. Ocenia on ludzkie możliwości, słabości, skłonność do popełnienia zabójstwa. Grupa inspektorów którym pomagają egzekutorzy,(egzekutorzy to osoby zwerbowane do policji, które z racji tej że ich poziom PSYCHO przekroczył normę o 2-3 razy powinny być poddane leczeniu albo stracone już na samym początku ) mają oczyszczać miasto, walczyć ze złem, oddawać innych ludzi na przymusowe leczenie. Oczywiście znajdą się osoby według których ten cały system to jedna porażka, będą chciały coś z tym zrobić, no bo żeby przez to że jestem powiedzmy strasznie osłabiony, zdenerwowany itp. zostać przymusowo wzięty na leczenie albo na miejscu stracony...

No Game, No Life

Zetsuen no Tempest - podobne trochę do Death Note oraz według innych (MAL-a) do Steins Gate, Code Geass, Darker Than Black itp. Anime naprawdę polecam. Kreska super, fabuła naprawdę dobra. Romans, dramat, fantasy, przygodowe, akcja, psychologiczne, dużo zwrotów akcji, fantasy. 2 chłopcy - Jeden z nich po pewnych wydarzeniach za życiowy cel obiera sobie.... drugi go w tym spiera (z początku duchowo) rok później za sprawą pewnej nieznanej osoby życiowy cel tego jednego z chłopaków może się spełnić a czego ta osoba oczekuje w zamian? Pomocy przy uratowaniu świata.

Miłego oglądania :)

Edytowane przez Sorata
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mechy odgrywają tam drugożędną rolę.

Na pewno polecę Ci : Steins;Gate, Special A i Wolf and Spice.

Steins Gate tez znam i mam do ogladniecia na potem, ale te 2 co jeszcze podales czytalem teraz fabule i wgl. nie zgadza sie z opisem takiego anime jakiego szukam 

Opublikowano (edytowane)

Polecę Ci może kilka z moich ulubionych. Mam nadzieję że coś przypadnie do gustu.

Anime niespecjalnie stare ale mimo tego polecam.

Mirai Nikki - psychologiczne, akcja, dramat, "romans" 

K-On! - szkolne, muzyczne, komedia, 

Sakurasou no Pet na Kanojo - genialne. Szkolne, romans, komedia, coś z dramatu też się coś znajdzie

Zetsuen no Tempest - genialne. Romans, zwroty akcji, dramat, psychologiczne. Trochę podobne do Death Note. 

Claymore - Fabuła dobra - trochę pod koniec odbiega od mangi (no chyba że Ci to nie przeszkadza) akcja, niezłe walki, przygodowe, super moce, dramat, demony

Akame ga Kill! - super. Jest 24 odcinków, od 19 nie idzie zgodnie z mangą. Dramat, kilka śmiesznych momentów, coś z romansu też się znajdzie, dużo krwi, akcja

Psycho-Pass (2 sezony) - thriller, psychologiczne, dramat, 

Another - dramat, dużo krwi, szkolne, tajemnice/zagadki.

Elfen Lied - fantasy, akcja, dramat, dużo krwi, psychologiczne

Angel Beats - coś z dramatu i romansu się znajdzie, wiele śmiesznych momentów, szkolne

Tasogare Otome x Amnesia - romans, szkolne, dramat, nadprzyrodzone, tajemnice/zagadki

Zankyou no Terror - psychologiczne, dramat, thriller, tajemnice/zagadki

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam jakiegoś anime na ferie.

Nie chodzi mi o anime emitowane, a o jakieś starsze anime o dobrej fabule ;}

Hajime no Ippo, Hunter x Hunter, Cowboy Bebop

zoro_tag_by_ikoly-d38nxpb.png

by ikoly

Opublikowano

Szukam jakiegoś anime na ferie. 

Nie chodzi mi o anime emitowane, a o jakieś starsze anime o dobrej fabule ;}

-Air Gear

-Ao no exorcist

-Code Geass

-Darker Than Black

-Gosick

-Neon Genesis Evangelion

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Szukam anime podobne do  Kokoro Connect. Czyli seinen coś z okruchami życia, najlepiej szkolne no i oczywiście coś co nadaje klimatu/nadprzyrodzonego tak jak to było w Kokoro connect (też takie zagadki cyz coś że muszą obczaić co się dzieje) z góry THX.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Cześć chłopaki ponownie ! :D

Poszukuję anime przy którym trzeba bardzo dużo myśleć, mózg ma się gotować od próby przewidzenia sytuacji, coś co naprawdę powali na nogi

Anime coś w stylu

- Death Note

- Steins Gate

- No Game No Life

Liczę na was :D

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano (edytowane)

@Cześć chłopaki ponownie !  :D

Poszukuję anime przy którym trzeba bardzo dużo myśleć, mózg ma się gotować od próby przewidzenia sytuacji, coś co naprawdę powali na nogi

Anime coś w stylu

- Death Note

- Steins Gate

- No Game No Life

Liczę na was  :D

Znajdziemy tutaj naprawdę wiele uzdolnionych postaci. Będziemy mogli rozkminiać - dlaczego akurat tak? ja bym to zrobił tak samo/inaczej, serio?! nie spodziewałbym się tego itp. :) Mam nadzieję że przypadną do gustu (o ile jeszcze ich nie widziałeś)

Psycho-Pass (2 sezony) 

Zetsuen no Tempest

Zankyou no Terror - Coś jak Kira i L (mega uzdolnione dzieciaki) którzy współpracują ze sobą i wywracają Tokio do góry nogami VS policja i całkiem rozgarnięty inspektor 

Dangaronpa - ciekawe zrobione, nie raz zaskoczy, szkoda tylko że krew jest fioletowa. Cenzura :( Tutaj się można się dużo razy popisać swoją inteligencją, 

... może jeszcze ewentualnie BTOOOM!, Mirai Nikki, Death Parade - dopiero wyszedł 2 odcinek, ale zapowiada się super

Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dodam :)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Anime coś w stylu

- Death Note

- Steins Gate

- No Game No Life

Znakyou no Terror i Zetsuen no Tempest zdecydowanie pasują ;)

Opublikowano

Anime coś w stylu

- Death Note

- Steins Gate

- No Game No Life

Głowa od tego nie wybuchnie aczkolwiek anime warte obejrzenia:

- UN-GO

- UN-GO: Inga-ron (prequel)

- Code Geass: Hangyaku no Lelouch
- Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2

417711489342956987022.png

Opublikowano

Anime coś w stylu

- Death Note

- Steins Gate

- No Game No Life

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Opublikowano (edytowane)

Zdrastwujtie. Widzę, że osoby, które udzielają się w tym dziale od mojej ostatniej wizyty zmieniły się, dlatego też napiszę :)

Szukam jakiś starszych tytułów do obejrzenia (mających przynajmniej 13/15 lat na karku). Gatunek raczej jest mi obojętny (no za wyjątkiem mecha i ogólnie Dragon Ball'a). Mile widziane dłuższe serie... Te które wpasowują się w moje kryteria, ale je widziałem:

- Great Teacher Onizuka

- Golden Boy

- Trigun

- Outlaw Star

- Rurouni Kenshin

- Saint Seiya

- HunterxHunter (ten stary)

- Cowboy Bebop

- InuYasha

- Slam Dunk

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Poszukuję jakiegoś anime, wszelakie TV, OVA, ONA, kinówki dozwolone. Gatunek dowolny, ważne by było w miarę ciekawe/interesujące.

Mal:

To jest ukryta treść, proszę

Death NoteHigurashi no Naku Koro niBaka to Test to ShoukanjuuOre no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga NaiOda Nobuna no YabouShinsekai yoriZetsuen no TempestDurarara!!Kaichou wa Maid-sama!Guilty CrownKyoukai no KanataYozakura QuartetSteins;Gate, Kuroko no BasketThe Sky Crawlers(kinówka)

Jak będziesz coś jeszcze chciał to pisz, albo obczaj mojego mala i leć od tych, co mają najwyższą ocenę  ;)

Edytowane przez Facecheck
Opublikowano

Poszukuję jakiegoś anime, wszelakie TV, OVA, ONA, kinówki dozwolone. Gatunek dowolny, ważne by było w miarę ciekawe/interesujące.

Mal:

To jest ukryta treść, proszę

Kolega wyżej Ci dużo podał, ja zdecydowanie polecam Death Note, Kuroko no basket (nawet  jeśli nie lubisz kosza to anime świetne), Zetsuen no Tempest czy Steins Gate. To pozycje obowiązkowe.

Opublikowano (edytowane)

Z racji tego, że mi się nie chce szukać, to poproszę o jakieś dobre romansiki jak Zetsuen no Tempest, Kaichou wa Maid-sama! itp. Mogą mieć dodatkowo jakieś super moce, byle nie mecha ;)

@Bym zapomniał... Musi mieć ładną kreskę, bo od starych filmów, seriali, anime itp. już mi gały wypadają ;)

Edytowane przez Facecheck