Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam anime.

Moje ulubione gatunki według mal.oko.im:

Police, Military, Mecha, Thriller, Psychological, Mystery, Slice of life, Drama, Sci-fi

obejrzalem następujące anime:  

S Title R Diff   Death Note 10 +1.21   Mirai Nikki (TV) 10 +1.74   Steins;Gate 10 +0.82   Steins;Gate: Fuka Ryouiki no Déjà vu 10 +1.34   Angel Beats! 9 +0.47   Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai. 9 +0.30   Code Geass: Hangyaku no Lelouch 9 +0.13   Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2 9 0.00   Fate/Zero 2nd Season 9 +0.21   Fullmetal Alchemist: Brotherhood 9 -0.24   Higashi no Eden Movie I: The King of Eden 9 +1.17   Higashi no Eden Movie II: Paradise Lost 9 +1.13   High School DxD 9 +1.19   High School DxD New 9 +0.94   Magi: The Kingdom of Magic 9 +0.40   Phantom: Requiem for the Phantom 9 +0.75   Psycho-Pass 9 +0.42   School Days 9 +2.56   Steins;Gate: Oukoubakko no Poriomania 9 +0.48   Toaru Majutsu no Index 9 +1.20   Toaru Majutsu no Index II 9 +1.08   Toradora! 9 +0.47

Angel Beats!: Stairway to Heaven

Another 8 -0.02   Btooom! 8 +0.17   Deadman Wonderland 8 +0.35   Deadman Wonderland OVA 8 +0.76   Fate/stay night 8 +0.30   Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) - Prologue 8 -0.66   Fate/Zero 8 -0.58   Great Teacher Onizuka 8 -0.80   Guilty Crown 8 +0.10   High School DxD OVA 8 +0.38   Magi: The Labyrinth of Magic 8 -0.23   Mirai Nikki Redial 8 +0.19   Oda Nobuna no Yabou 8 +0.17   One Outs 8 -0.43   Shingeki no Kyojin 8 -0.77  

Shingeki no Kyojin OVA

Toaru Kagaku no Railgun S 8 -0.24   Toaru Majutsu no Index: Endymion no Kiseki 8 +0.19   Tokyo Ghoul 8 -0.05   Zankyou no Terror 8 -0.36   Angel Beats!: Another Epilogue 7 -0.70   Baccano! 7 -1.62   Black Bullet 7 -0.58   Black Lagoon 7 -1.24   Black Lagoon: The Second Barrage 7 -1.37   Bleach 7 -0.99   Byousoku 5 Centimeter 7 -1.26   Higashi no Eden 7 -1.19   High School DxD Specials 7 -0.39   Highschool of the Dead 7 -0.66   Highschool of the Dead: Drifters of the Dead 7 +0.18   Ichiban Ushiro no Daimaou 7 -0.34   Naruto

MONSTER,KISEIJUU,Tokyo Ghoul (manga lepsza),World Trigger,Aldoanah Zero,Durarara!,Baccano,Gyakkyou Burai Kaji,Shinsekai Yori i również polecam Tengenna

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime:

Żeby miało pare z tych gatunków przynajmniej i takżę takie jakie polecacie:

1.Akcja,Fantasty,Romans,Komedia,akcja

2.Magia,romans,ecchi,akcja

3.Nadprzyrodzone,tajemnice

Także w tych wszystkich dramat może być

Oglądałem z bardziej ogółnych: SAO,Mirai Nikki, Kokoro Connect,Trinity seven,Akame ga kill, Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Szukam anime:

Żeby miało pare z tych gatunków przynajmniej i takżę takie jakie polecacie:

1.Akcja,Fantasty,Romans,Komedia,akcja

2.Magia,romans,ecchi,akcja

3.Nadprzyrodzone,tajemnice

Także w tych wszystkich dramat może być

Oglądałem z bardziej ogółnych: SAO,Mirai Nikki, Kokoro Connect,Trinity seven,Akame ga kill, Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

Claymore! Albo Fullmetal Alchemist, Fullmetal Alchemist Brotherhood jeżeli tego nie oglądałeś :) Tam są dopiero tajemnice ;)

Opublikowano

1. Maoyuu Maou Yuusha (choć nie jest to coś wybitnego, to spełnia wszystkie warunki).

2. Katanagatari (jedno z najlepszy anime, jakie powstało, ale bez ecchi).

3. Haibane Renmei (spełnia co prawda warunki, ale to nie żadna akcja, tylko spokojne okruch życia; jest dramat).

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Szukam Anime:

1.Chciałbym, żeby było to połączenie: Okruchy życia, Dramat, żeby anime było przyjemne oraz może czasami wzruszające. Chce żeby zapadło mi w pamieć.

2. Jakaś komedia, na rozluźnienie lecz nie musi być anime całą komedią, lecz poprostu czasami śmieszyć ( ;

3. Czy polecacie Anime Fullmetal Alchemist Brotherhood , nwm czy zacyznać ;D.

Z góry dzięki.

Edytowane przez dzbanee
Opublikowano

1. Honey and Clover i Nodame Cantabile. Oba animki to świetne połączenie okruchów życia, komedii i dramatu.

2. Gin no Saji - Silver Spoon - manga imo lepsza, wydaje ją Waneko, ale anime też świetne.

3. Jedna z najlepszych chińskich bajek. Musisz obejrzeć, ale oczywiście manga lepsza (JPF).

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

1. Boku wa Tomodachi ga Sukunai powinno ci się spodować

2. Mangaka-san to Assistant-san to krótkie bo po 13 minut ale fajne

3. Osobiście polecam sam wziołem to naraz

Edytowane przez BOZASNE
Opublikowano

1. Boku wa Tomodachi ga Sukunai powinno ci się spodować

2. Mangaka-san to Assistant-san to krótkie bo po 13 minut ale fajne

3. Osobiście polecam sam wziołem to naraz

"sam wziołem to naraz"? Mam przez to rozumieć, że spędziłeś 21 godzin podczas 24 godzinowej doby na oglądanie Fma:b? Niezły jesteś :) Mój rekord to chyba tylko 8-10 godzin

XrgAYyk.png

Opublikowano

Chyba chodziło mu o to, że obejrzał w kilka dni, nie zajmując się niczym innym w wolnym czasie. 21 godzin non-stop za bardzo możliwe nie jest. Nawet mój rekord to tylko 10, 5h.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Spojrzałem na twoją listę anime. Oceniłeś wszystko, nawet najgorsze szity, na 8+, więc zgaduję, że wszystko ci się podoba; dlatego też polecam (choć kozaccy bohaterowie w wieku szkolnym to trochę za mało >.>):

- Accel World,

- Angel Beats!,

- Durarara!!,

- Fate/Stay Night (najlepiej remake z 2014, ale dla ciebie to i tak będzie jeden pies; ale bez urazy, wiesz, po prostu mało oglądałeś i nie masz wyrobionego gustu :c),

- K,

- No Game, No Life,

- Sword Art Online.

I tak dalej...

Podaj dokładniejsze kryteria następnym razem.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Może i sit ale to zależy od nastroju w jakim się oglądało anime a poza tym jak coś mi się nie spodoba to to porzucam i zapominam o tym więc jeśli widziałem to całe to dla mnie to nie jest gówno i poco dałeś no game i sao jeśli są na liście? Dokładniejsze kryteria to może akcja najlepiej tak lekko szkolna, by bohater był kozakiem, była grupka przyjaciół i może by mieli jakiś wspólny cel. Ponawiam liste http://myanimelist.n...tatus=2&order=0

Edytowane przez BOZASNE
Opublikowano

Zwyczajnie ich nie zauważyłem.

Okej, tobie mogło się podobać i nie mam nic do tego, ale np. takie Date a Live to zwykły szit. Kiedyś zrozumiesz. Nie martw się, każdy przez to przechodził. c:

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Może i sit ale to zależy od nastroju w jakim się oglądało anime a poza tym jak coś mi się nie spodoba to to porzucam i zapominam o tym więc jeśli widziałem to całe to dla mnie to nie jest gówno i poco dałeś no game i sao jeśli są na liście? Dokładniejsze kryteria to może akcja najlepiej tak lekko szkolna, by bohater był kozakiem, była grupka przyjaciół i może by mieli jakiś wspólny cel. Ponawiam liste http://myanimelist.n...tatus=2&order=0

Ciężkie kryteria bo anime nie mają jakoś za wielu kozackich bohaterów; Ale dam z siebie wszystko!

Kami nomi zo shiru sekai (mc daje dobry feeling, szkoła niby jest, przyjaciele też są, akcja też jest ale w późniejszych sezonach, cel wspólny też później znajdą)

Nurarihyon no mago (generalnie to co up w troszkę poważniejszym wydaniu, jedyne co trzeba to chyba tylko przebrnąć przez pierwszą połowę sezonu I)

Chrome Shelled Regios (to co up tylko w jeszcze bardziej poważniejszym wydaniu, post apo, szkoła też jest..)

Ga Rei: Zero

kuros**tsuji (Sebastian-chan jest kozakiem nieprawdaż?)

Hayate no Gotoku (Hayate jest również kozakiem jakby nie patrzeć)

Baka to Test  (Akihisa to również kozak!)

Medaka Box (Medakę też chyba wliczę w bycie kozakiem)

One Outs (tutaj pan też jest kozakiem, tylko tyle że sportowym)

Great Teacher Onizuka (kozak-nauczyciel i edukacja)

Touhai Densetsu Akagi: Yami ni Maiorita Tensai (tu jest również kozak 'psychiczno-sportowy')

Saki (tu kolejne, tym razem w żeńskim wydaniu 'sportowe' kozaki, loli jako bonus)

Kingdom (tu masz kozaka wojennego)

Heroic Age (kozak debiutujący w kosmosie)

Phi Brain (kozak umysłowy! Tylko tyle że ma coś z tym mózgiem nie tak)

To Aru Majutsu i To Aru Kagaku (mniej lub więcej, kozak i to nie jeden?)

Dog Days (kozak co lubi psie uszka i ogonki)

Hagure Yuusha no Estetica (kozak polujący na majteczki)

Do wyboru do koloru. Nie oczekuj więcej 'prosów' bo jak wspomniałem na wstępie, w anime to ich mało :| O, i gdzieś w połowie odechciało mi się sprawdzać czy masz animce na liście, przyznaję się bez bicia.

Zwyczajnie ich nie zauważyłem.

Okej, tobie mogło się podobać i nie mam nic do tego, ale np. takie Date a Live to zwykły szit. Kiedyś zrozumiesz. Nie martw się, każdy przez to przechodził. c:

'Takie Date a Live to s**t', powiadasz? Nie zgodzę się, bo jeśli brać pod uwagę dorastanie i poszerzanie swoich horyzontów, to tylko kwestia czasu zanim przestawisz swoje myślenie (wraz z biegiem czasu wszystko się zmienia), więc uważam iż liczy się tylko to co czujesz w trakcie oglądania i moment po seansie, po kilku latach masz miłe wspomnienia ale odradzam jakichkolwiek powtórek bo się przejedziesz. Kiedyś to zrozumiesz.. :D Chyba. Bo nie każdy przez to przechodził xD

Opublikowano

Szukam anime o gatunkach (i kresce...)

Freezing, HS DxD, Kampfer, Omamori Himari itp...

Cross Ange, Queen's Blade (tylko tutaj z kreską bardziej na te nowsze sezony się nastaw), Dakara Boku wa H g dekinai, Blade & Soul, Muv-Luv Alternative, Akuma no Riddle, Rozen Maiden, to love ru darkness, Campione. Te anime narzuciły mi się  podczas myślenia o kresce wymienionych przez Cb tytułów. 

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime podobne do:

-Dragon Ball

-Naruto

-Death Note

-Akame Ga Kill

-Shingeki no Kyojin

-Bleach

-Fair Tail

-One Piec 

-Shaman King

Edytowane przez Remiii
Opublikowano

Magi, Hunter x Hunter 2011, FMA: Brotherhood (choć to jest shounen nastawiony na fabułę), Kiseijuu, Toaru Majutsu no Index, Toaru Majutrsu no Railgun, Noragami, Knights of Sidonia.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

1. The Melancholy of Haruhi Suzumiya.

2. Kaichou wa Maid-sama!, Golden Time (ta sama autorka), Tonari no Kaibutsu-kun, Acchi Kocchi, Ano hi mita hana no namae wo bokutachi wa mada shiranai.
3. Bokura wa Minna Kawaisou, Yahari Ore no Seishuun Love Comedy wa Machigatteiru (choć nie do końca).

4. To jest dość oryginalne, ale może Hentai Ouji to Warawanai Neko. Dość podobny poziom absurdu.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

1. Kotoura-san, Natsuiro Kiseki, a jeśli chodzi jeszcze o podobny feeling to Tamako Market, Kyoukai no Kanata

2. Nisekoi, Kannagi

3.  Ore no Kanojo to Osanajimi, Nourin

4. Denpa Onna to Seishun Otoko, Inou Battle within Everyday Life, D-Frag!, Watashi ga Motenai, Sekai Seifuku (psychole i jeszcze raz psychole)

Opublikowano

Potrzebuje pomocy !

Zaczyna się noc a ja nie mam co oglądać.

Szukam anime w którym bohater nie jest głupim, bojącym się dziewczyn typkiem tylko, żeby myślał i najlepiej miał jakąś ciekawą przeszłość.

Bohater pokroju Usuia z Kaichou wa Maid-sama czy Yato z Noragami

Edit:

ew. coś w stylu No Game No Life

Opublikowano

Potrzebuje pomocy !

Zaczyna się noc a ja nie mam co oglądać.

Szukam anime w którym bohater nie jest głupim, bojącym się dziewczyn typkiem tylko, żeby myślał i najlepiej miał jakąś ciekawą przeszłość.

Bohater pokroju Usuia z Kaichou wa Maid-sama czy Yato z Noragami

Edit:

ew. coś w stylu No Game No Life

Log Horizon maybe

Metin2 prywatne serwery - Makarov i Double.

Metin2 PL - R3Double (Diumar)

NBA2k15 - double double.

90870124399819247371.png