Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam movie/ova/ona/short, które po prostu warto obejrzeć. Preferowany mc - płci męskiej. Mile widziana dobra animacja.

Mój MAL:

To jest ukryta treść, proszę
Proszę unikać powtarzania tych co już mam na liście.

@lukasz:D nie prosiłem o serie TV, z prostych powodów: 1) jestem po prostu pewien że mi nikt nic nie znajdzie czego nie znam, 2) nie zaktualizowałem sobie serii TV bo za dużo tego i dodaję/poprawiam tylko jak coś skończę

Zaś co do Towa no Quon, jak dla mnie nie jest to zbyt wartościowy twór i nawet przez myśl nie przechodzi mi wznowienie tego, co najwyżej w dalekiej przyszłości :D

Opublikowano (edytowane)

@1373230489-U611928.pngselweron dokończ Towa no Quon

- Medaka Box Abnormal - fajne walki 

- Kenzen Robo Daimidaler -zboczone anime

- Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui! - historia o dziewczynie która jest NoLifem

Jeśli chcesz więcej zobacz sobię czego nie oglądałeś na mojej liście

Edytowane przez lukasz:D

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Szukam jakiegoś naprawdę dobrego anime. Gatunek? Psychologiczne, dramat, tajemnice, gore, komedia, akcja, przygodowe. Coś w ten deseń. Dawajcie swoje TOP. Im więcej, tym lepiej ;)

Opublikowano

Szukam jakiegoś naprawdę dobrego anime. Gatunek? Psychologiczne, dramat, tajemnice, gore, komedia, akcja, przygodowe. Coś w ten deseń. Dawajcie swoje TOP. Im więcej, tym lepiej ;)

Hunter x Hunter 2011

Nanatsu no Taizai

Kisiejuu

Monster

Code Geass

Psycho Pass

BTOOOM!

Rainbow:Nisha

Deadman Wonderland

Gyoukoku no Brynhlindr

Dragon Ball

Durarara!

Opublikowano (edytowane)

Dragona widziałem

Durarara kojarzę

DW widziałem

Kisejuu kompletnie nie moje klimaty

Code Geass kojarzę

Nanatsu oglądam

Hunter x Hunter coś tam kojarzę

Psycho-Pass widziałem

BTOOOM! widziałem

Dzięki za propozycje :)

Ktoś, jeszcze coś? ^^

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Dragona widziałem

Durarara kojarzę

DW widziałem

Kisejuu kompletnie nie moje klimaty

Code Geass kojarzę

Nanatsu oglądam

Hunter x Hunter coś tam kojarzę

Psycho-Pass widziałem

BTOOOM! widziałem

Dzięki za propozycje :)

Ktoś, jeszcze coś? ^^

Skoro Huntera kojarzysz a nie oglądałeś to pozycja obowiązkowa. 

Opublikowano (edytowane)

a coś podobnego do Nanatsu no Tazai, Hunter x Hunter, Fate/Stay Night Unlimited Blade Works, Claymore itp... tam gdzie są epickie walki i jest ich w miarę dużo? znacie coś? :) Odcinków 13-24.

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Tu masz ode mnie kilka tytułów ( może coś się spodoba ) :

- Zetman

- Redline - film ( mnie się podobał - wyścigi samochodowe ale nie takie normalne ;D  )

- Stranger: Mukou Hadan - kolejny film

- Shijou Saikyou no Deshi Kenichi

- Sacret Seven

- Princess Lover!

- Noragami

- Mushibugyou

- Isekai no Seikishi Monogatari ( mecha dla mnie epickie ^^  )

- Hidan no Aria

- Heroic Age

- Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora

- Hagure Yuusha no Estetica

- Guilty Crown

- Dansai Bunri no Crime Edge

Wesołych świąt ;)

rmoiyq.png

Opublikowano

Bardzo dziękuje i wzajemnie :)

Z tej listy tylko znam GC oraz Noragami :D

Opublikowano

Tak, z Infinite Stratos

@Seba

Dzięki wielkie za polecenie Princess Lover. Zacząłem oglądać i bardzo mi się spodobało. Poczytałem trochę o tych anime które napisałeś i Stranger wydaje się jeszcze być ciekawy.. co reszty może się również kiedy indziej przekonam...

Zacząłem również oglądać : Gokukoko no Brynhildr :)

Opublikowano

up
- Black Bullet
- D-Frag
- Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken
- Denki-gai no Honya-san
- Futsuu no Joshikousei ga [Locodol] Yatte Mita.
- Gokukoku no Brynhildr
- Hanayamata
- Mangaka-san to Assistant-san to The Animation
- Sidonia no Kishi
- Seirei Tsukai no Blade Dance
- Witch Craft Works

Sorata

Czasem nie warto czytać o danym anime ;) Oglądaj w ciemno po 3 odcinki . Ja wiele serii ominąłem po przeczytaniu komentarzy czy samego opisu . Po kilku miesiącach wracałem i oglądałem i wchłaniałem je w całości :D 12x20min - 240min bądź 24x20 480min  .

Wyłap z mojej listy te 10/10 może coś ci się spodoba :

rmoiyq.png

Opublikowano (edytowane)

Skończonych ponad 700? poważnie?  xD .. od dawna oglądasz anime? Ile w tygodniu? miesiącu? Ja tak na serio od hmm.. 2 lat? ale zacząłem zapewne przed tobą. 

W ciemno powiadasz? hmm, chyba masz tutaj racje ;)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam anime które by mnie ukrzekło i nie znudziło się po 2 odcinkach ;)

Coś w rodzaju: One Outs, Death Note, Kuroko no Basuke, SnK, SAO (1part 1 serii)...

Byłoby miło gdyby bohater nie był "ciotą" i posiadał jedną z dwóch cech: był silny, lub był inteligentny :)

Opublikowano

Szukam anime typu seinen , ważne aby było z tego sezonu lub poprzedniego  :)

Kiseijuu, Mushishi (drugi sezon). Nie było za dużo, i co więcej, zbyt ciekawych seinenów w ostatnich dwóch sezonach :|

@Sorata ja Ci powiem jak on to zrobił.. 12-24 odcinków pomnożyć przez dni, do tego doliczyć extra odcinki w ramach przewijania :D Ma 30 dni animcuf na mal'u więcej ode mnie, więc to musiało tak wyglądać na przestrzeni 2-5 lat :] w zależności czy robił przerwy miesięczne czy nie. Radzę podobnie jak sebas, aczkolwiek troszku inaczej: sam opis z mal'a i rok wydania, na mniej przyjdzie pora! ^.^

@sebastosMC Każdy z dużym licznikiem anime na koncie popełnia te błędy (żeby mieć ich dużo obejrzanych trzeba się najpierw 'odblokować' na więcej i więcej, więc to przychodzi z czasem), nikt 'młody' takich rad raczej nie posłucha niestety dopóki sam tego nie doświadczy:) Jak się krąg zawęża to i kryteria własne opadają, aż w końcu patrzymy na coraz mniej, często już nawet bez opisu, średniej noty.. aczkolwiek komentarze, recenzje, noty, opisy nie są takie złe: prawda, powstrzymują od rozpoczęcia przygody z danym anime przez co odkładamy je na bok (zostają w ulubionych i się kiszą) lub kompletnie zapominamy, więc mamy je za zuo, ale czy mordka się nie cieszy gdy po np. 3 miesiącach bezowocnych poszukiwań w końcu przypomnisz sobie ten konkretny tytuł, zmusisz się do odpalenia 1szego epa i wchłoniesz to anime jednym tchem? Bo moje oczy aż się świecą jak te japońskie lampy i nieraz dziękowałem wszystkiemu co mi przeszkadzało za to że odstawiło dla mnie coś dobrego na moje smutne, nudne dni, gdzie promyk nadziei już prawie całkowicie zgasł.. xD

Jak brakuje anime to są jeszcze mangi, manhua, manhwy, webcomicsy, webtoony, webnovelki, novelki japońskie, koreańskie, chińskie, ff.. Możliwości wiele gdy anime nie ma już za wiele do zaoferowania i czujesz że trzeba ruszyć dalej.

Coś w rodzaju: One Outs, Death Note, Kuroko no Basuke, SnK, SAO (1part 1 serii)...

Byłoby miło gdyby bohater nie był "ciotą" i posiadał jedną z dwóch cech: był silny, lub był inteligentny :)

Touhai Densetsu Akagi: Yami ni Maiorita Tensai - mc podobny do tego z one outs (psychiczne nękanie przeciwników, opanowanie, śmiech..) :) Aczkolwiek kreska i dostępność to dwie przeszkody czekające na Ciebie.

No Game no Life - ten inteligentny typ

Saki - ten silny typ; aczkolwiek zgaduję że loli to nie bo ble? samo anime to średniak do bólu, postacie to powtarzające się schematy, ale sama 'gra'&mc na turniejach daje dreszczyka i to niezłego jak się potrafi wczuć :) czuć to OP

Mondai-ji tachi - silny typ, trudno powiedzieć by był inteligentny bo tutaj prawie każdy jest tępy

Hagure Yuusha no Estetica - silny typ

Mahouka Koukou no Rettousei - silny&inteligentny typ, aczkolwiek w obecnym, pierwszym sezonie, "piesek" co trochę boli

Chrome Shelled Regios - silny typ

Ichiban Ushiro no Daimaou - silny typ

Hataraku Maou-sama - chyba silny typ xD

Densetsu no Yuusha no Densetsu - silny typ

Beelzebub - silny typ

Notka: Pamiętaj by zauważyć że prawie każdy, jak nie każdy z powyżej wymienionych tytułów zawiera OP mc. Czy to inteligentnie, czy 'siłowo'. Rozumiem że poszukiwałeś właśnie kogoś OP :D

Opublikowano

Szukam jakiegoś naprawdę dobrego anime. Gatunek? Psychologiczne, dramat, tajemnice, gore, komedia, akcja, przygodowe. Coś w ten deseń. Dawajcie swoje TOP. Im więcej, tym lepiej  ;)

Samurai Champloo - urzekło mnie to anime, do kreski po odcinku już się przyzwyczaiłem, muzyka dobra/bardzo dobra, główni bohaterzy są silni, IMO Jin jest wyraźnie mądrzejszy od Mugena.

Opublikowano (edytowane)

"Byłoby miło gdyby bohater nie był "ciotą" i posiadał jedną z dwóch cech: był silny, lub był inteligentny  :)"

Jedne są mniej interesujące, drugie bardziej. Mam nadzieję że sobie coś wybierzesz

Inteligenty - Zankyou no Terror, No Game No Life,

Psycho-Pass (2 sezony), Danganronpa - burza mózgów  

Amagi Brilliant Park - hmm.. no raczej główny bohater głupi nie jest :D

Silny - Nanatsu no Tazai (jeden z głównych bohaterów - na samym początku już MEGA koks)

Akame ga Kill! (z czasem przychodzi siła ale na początku jako tako walczyć potrafi),

Hataraku Maou-sama (na samym początku koks ale w tym anime jest bardzo mało walk),

Black Bullet (na samym początku dosyć silny.. silni ^^ Jest 2 głównych bohaterów a w szczególności mała dziewczynka),

Ichiban Ushiro no Daimaou (na samym początku koks),

Strike The Blood,

Madan no Ou to Vanadis (główny bohater nie jest ciotą, jego bronią jest łuk, odważny, wojny pomiędzy państwami),

Akatsuki no Yona (jeden z głównych bohaterów. Generał królestwa, odważny,szybki-silny - nie mam tutaj na myśli żadnych super mocy)

Widziałeś Tokyo Ghoula? czekam na 2 serie i dalszy pokaz mocy głównego bohatera ( przez cały 1 sezon ciota no ale.. kto by nie był na jego miejscu? :P.. To się nieco zmienia na koniec) :)

Noragami - główny bohater jest Bogiem i jest mega silny ale w zasadzie pokazuje to tylko w 1 odcinku 

Miłego oglądania :)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@<span itemprop='name'>1373230489-U611928.pngselweron niektóre tytuły kojarzę , dzięki za szybką odpowiedź :)

nie mogę tego touhai densetsu akagi na shindenie znaleźć, gdzie to pooglądać?

Mówiłem że będą problemy z dostępnością i kreską.. na youtube powinno być 360/480p, i niestety tylko po angielsku.. na gogoanime jest w 240/360p również po angielsku

dlatego właśnie mało kto w Polsce kojarzy ten tytuł :D

Opublikowano

Cześć, szukam jakiegoś krótkiego anime do 50 odzcinków, żeby machnąć sobie w kilka dni.

Gatunku nie znam, ale chce jakieś anime które Wam przypadło do gustu, moga być Okruchy Życia, mechy . Nie chce żadnego psychologicznego.. Nudnoo.

I 2 sprawa, czy polecacie obejrzać Aldonoah. Zero, oraz Fullmetal Alchemist: Brotherhood. . Bo słyszałem, ze 2 tytuły godne uwagi.

Dzięki z góry.

Opublikowano

Po części mechy - Date a Live (ogólnie za mechami nie przepadam dlatego Aldnoah.Zero przerwałem po 2-3 odcinku. Może kiedyś wrócę)

Co do okruchów życia może :

K-On!

Sukiite ii na yo

Ao Haru Ride

Princess Lover

Clannad

Sakurasou no Pet na Kanojo jest super <3

Danna ga Nani wo Itteriu ka Wakarani

Kuroko no Basuke

(w tych anime nie ma jakiś super-mocy itp. 

Mam nadzieje że dobrze dopasowałem anime do kategorii. Miłego oglądania :)

Mi bardzo dużo przypadło do gustu, za dużo wymieniania. Lepiej jakbyś jeszcze podał konkretnie jaki gatunek chcesz, no chyba że tylko te okruchy życia, mecha.

Opublikowano (edytowane)

Napisałem, wszystkie gatunki prócz tego Psychologicznego.

Sakurasou oglądałem, 8/10 . Czekam na 2 sezon, ale wątpie żeby powstał..;P

I dzięki za te anime. Słyszałem o tym K-On, zalukam.  A wiesz coś może o tym anime Fullmetal Alchemist: Brotherhood ? Polecasz ;D?

Edytowane przez dzbanee
Opublikowano

Sam nie oglądałem jeszcze Alchemist ale z tego co słyszałem podobno niezłe ;) Może kiedyś zacznę.