Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, szukam jakiegoś krótkiego anime do 50 odzcinków, żeby machnąć sobie w kilka dni.

Gatunku nie znam, ale chce jakieś anime które Wam przypadło do gustu, moga być Okruchy Życia, mechy . Nie chce żadnego psychologicznego.. Nudnoo.

I 2 sprawa, czy polecacie obejrzać Aldonoah. Zero, oraz Fullmetal Alchemist: Brotherhood. . Bo słyszałem, ze 2 tytuły godne uwagi.

Dzięki z góry.

Może coś przy granicy 50 dam: Glass no Kamen (2005), Kaleido Star, Saiunkoku Monogatari.

Co do FMA B: czy polecamy hmm.. powiem tak w tym momencie ja bym tego nawet nie odpalił; seria dobra na pewno, ale jakoś pamiętać jej się zbytnio nie chce. Zapewne warto, zawsze daje jakieś inne spojrzenie na pewne rzeczy bo jest dość kreatywne. Co do aldnoaha, tutaj warto głównie ze względu na OSTy które dają po prostu dreszczyka w trakcie seansu:)

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj prawdopodobnie skończę z 3-5 anime (zostały mi po 1 odc - 2 odc do końca )

Poleci ktoś jakiś dramat, psychologiczne, max 13 odc. takie które trzyma ostro napięciu, jak komedia to taka naprawdę śmieszna

lub coś bardzo podobnego do Princess Lover, Gokukoko no Brynhildr, Psycho-Pass,Mirai Nikki, Claymore, Akame ga KIll!, Angel Beats, Sakurasou no Pet na Kanojo, Elfen Lied, Nanatsu no Tazai, Selector Infected/Spread WIXOSS...

Czego nie polecać? mecha, yaoi, anime z nadmiernym ecchi jak np. High School DxD, harem? hmm może być

Im więcej, tym lepiej ^^

Oprócz (te już były ostatnio tutaj mi polecane. Kilka sobie z nich wybrałem) :

Zetman

Redline - film ( mnie się podobał - wyścigi samochodowe ale nie takie normalne ;D  )

Stranger: Mukou Hadan - kolejny film

Shijou Saikyou no Deshi Kenichi

Sacret Seven

Princess Lover!

Noragami

Mushibugyou

Isekai no Seikishi Monogatari ( mecha dla mnie epickie ^^  )

Hidan no Aria

Heroic Age

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora

Hagure Yuusha no Estetica

Guilty Crown

Dansai Bunri no Crime Edge

Hunter x Hunter 2011

Nanatsu no Taizai

Kisiejuu

Monster

Code Geass

Psycho Pass

BTOOOM!

Rainbow:Nisha

Deadman Wonderland

Gyoukoku no Brynhlindr

Dragon Ball

Durarara!

Ghost in the shell 

Z góry dziękuje ;)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Skończonych ponad 700? poważnie?  xD .. od dawna oglądasz anime? Ile w tygodniu? miesiącu? Ja tak na serio od hmm.. 2 lat? ale zacząłem zapewne przed tobą. 

W ciemno powiadasz? hmm, chyba masz tutaj racje ;)

Styczność z anime mam 6 lat . Oczywiście z początku mnie nie ciągnęło ,a w tv anime znikało więc nie oglądałem praktycznie nic . Za anime ponownie chwyciłem z nudów jakiejś zimy ^^ i tak mi zostało do dziś :D W wakacje siedziałem przed pc czy smartfonem i oglądałem jak seria mi się spodobała to siedziałem tak długo dopóki się nie skończyła ,a jak się skończyła to leciałem wszystko co można było obejrzeć ( ova , speciale , movie itp. ) Teraz też tak mam ale naprawdę rzadko ( ciężko znaleźć coś co cie tak opęta przy obejrzanych 300+ seriach ) Więc teraz oglądam mniej bo więcej czasu zabiera mi ich szukanie . Do niedawna nie oglądałem anime sportowych uważałem je za nudne .Jednak był to błąd , takie dziecinne myślenie . Jeżeli czegoś nie spróbujesz to nie wiesz jak to jest . Chwytając za anime sportowe znalazłem kilkanaście serii które mi się bardzo podobały. Początek był od hajime no Ippo szybko je skończyłem ( wszystkie sezony ) dalej Major, Slam Dunk , Over Drive , Prince of Tennis itd. Wcześniej oglądałem same shouneny . Teraz chwytam za wszystkie gatunki .

Nie umiem ci odpowiedzieć ile ich oglądam w miesiącu czy tygodniu . Wszystko zależy na ile się natknę wartych mojej uwagi . Wielu anime nie mam na mojej liście bo z początku nie dodawałem tych które mi nie odpowiadały .

Łap kolejne anime ode mnie :

Komedia :

- Golden Boy

- Blood Lad

- Detroit Metal City - to anime mnie rozjeba** ^^

- NHK ni Youkoso!

Romans/Komedia :

- Chobits - Chi jest taka słodka ;D

Mieszanka gatunkowa :

- Black Lagoon

- Black Blood Brothers

- Busou Renkin

- Chrome Shelled Regios

- Midori no Hibi

Ktoś coś mi poleci  ? Gatunkowo może być to wszystko tak samo kreska i rok produkcji .

Moje lista :

To jest ukryta treść, proszę
Edytowane przez sebastosMC

rmoiyq.png

Opublikowano

Ktoś coś mi poleci  ? Gatunkowo może być to wszystko tak samo kreska i rok produkcji .

Moje lista :

To jest ukryta treść, proszę

Kino no Tabi, Yugo The Negotiator, Jigoku Shoujo, Glass no Kamen (2005), Un-go, Higurashi no Naku Koro ni & Umineko, Baccano, krótka ova Harmonie, Nurarihyon no Mago, Bokurano, Tsubasa Chronicle, Level E, Kingdom (pozycja obowiązkowa!! JAK możesz tego nie mieć z taką ilością anime!), Basilisk, Wasurenagumo (tu mocnym punktem jest końcówka myślę), movie Shin Angyo Onshi (bądź manga bo to movie jest z deczka okrojone by zmieścić więcej wątków), Eve no Jikan, Gundam 00, movie Summer Wars, Kyoukai Senjou no Horizon (aczkolwiek tutaj polecam raczej novelki Owari no Chronicle+Kyoukai), seria movie Kara no Kyoukai, krótkie movie Death Billiards (seria TV soon), Kaiji

Aczkolwiek mnie się wydaje że tylko posta nabijasz!! Jak nic kojarzysz każdy z powyższych tytułów po nazwie, mimo iż na Twoim mal'u ich nie widzę :D z 100+ dniami pytanie innych osób co polecają mija się z celem, dobrze wiemy że nawet MAL Ci nic/nic wiele nie podpowiada jak w wyszukiwarce pojedynczymi gatunkami lecisz :D

Opublikowano

Kiss x Sis niestety nie widziałem. Fajne? ...Podam Ci kilka tytułów z ecchi (tam gdzie ecchi było zawarte. W jednym mniej, w drugim więcej. Poczytaj opisy, mam nadzieję że Ci się spodoba któreś)

Sora no Otoshimono (2 sezony) - niezła komedia jak dla mnie.

High School DxD (2 sezony i w kwietniu ma być 3) - tu chyba najwięcej

Highschool of the Dead

Trinity Seven

Strike the Blood - z tego co pamiętam też tam były jakieś momenty ecchi

Madan no ou to Vanadis

Date a Live (2 sezony)

Ichiban Ushiro no Daimaou

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dodam ;)

Opublikowano

Kiss x Sis niestety nie widziałem. Fajne? ...Podam Ci kilka tytułów z ecchi (tam gdzie ecchi było zawarte. W jednym mniej, w drugim więcej. Poczytaj opisy, mam nadzieję że Ci się spodoba któreś)

Sora no Otoshimono (2 sezony) - niezła komedia jak dla mnie.

High School DxD (2 sezony i w kwietniu ma być 3) - tu chyba najwięcej

Highschool of the Dead

Trinity Seven

Strike the Blood - z tego co pamiętam też tam były jakieś momenty ecchi

Madan no ou to Vanadis

Date a Live (2 sezony)

Ichiban Ushiro no Daimaou

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dodam ;)

Wszystko oprócz Trinity Seven znam, ale dzięki :D

Czekam na jeszcze jakieś propozycje ;)

Opublikowano

Freezing - słyszałem że dobre anime no i widziałem kilka scen ecchi. Daje radę 

No Game No Life - trochę wkurzało mnie tutaj brat x siostra ale i tak czekam na 2 sezon :)

Sakurasou no Pet na Kanojo - naprawdę dobra komedia z odrobiną dramatu no i sceny ecchi

Kampfer - nieco mniej znany tytuł. Pewnego dnia główny bohater (chłopak) zamienia się w niezłą laskę, a jego pluszak zaczyna gadać. Chłopak pod postacią dziewczyny musi chodzić do szkoły, walczyć z innymi swoimi mocami itp.

Holy Knight - z tego co pamiętam 2 OVA po 30 min. Mogli to nieco trochę rozwinąć. Zakończenie takie nijakie. Jak się nie ma co oglądać.. chce się dodać coś nowego do listy obejrzanych anime to czemu nie :D

Nanatsu no Tazai - takie bardziej na wpół ecchi. Główny bohater lubi tego dotknąć, tamtego dotknąć, tu spojrzeć, tam spojrzeć itp. Trochę podobne do Fairy Tail. Bardzo dużo się dzieje, walki przednie, komedia

Widziałeś OVA Highschool of the Dead? niezła xD
Opublikowano (edytowane)

@daimao.

Jedyne anime sportowe jakie oglądałem i takie które mi się bardzo spodobało to Kuroko no Basuke (2 sezony a 3 ma wyjść za jakiś czas)

Podobno Haikyuu!! da się jeszcze obejrzeć (sam nie oglądałem) anime o siatkówce

@Crisey

Miałem polecić te same anime które już wypisałeś :( ..Psycho Pass już znasz, Log Horizon porzuciłeś (dla mnie super anime! tam była postać Shiroe - genialny strateg) to chyba nic nie mogę polecić.. chociaż znalazłoby się np. Danganronpa - dziwne sceny śmierci, ze względu na cenzurę krew fioletowa ale sam pomysł na anime nie taki zły. Psychologiczne, rozwiązywanie zagadek, główny bohater wcale głupi nie jest, "dzień sądu"

Jak sobie coś przypomnę albo znajdę to dodam ;)

@daimao.

Jedyne anime sportowe jakie oglądałem i takie które mi się bardzo spodobało to Kuroko no Basuke (2 sezony a 3 ma wyjść za jakiś czas)

Podobno Haikyuu!! da się jeszcze obejrzeć (sam nie oglądałem) anime o siatkówce

@Crisey

Miałem polecić te same anime które już wypisałeś  :( ..Psycho Pass już znasz, Gokukoko no Brynhildr też, Log Horizon porzuciłeś (dla mnie super anime! tam była postać Shiroe - genialny strateg) to chyba nic nie mogę polecić.. chociaż znalazłoby się np. Danganronpa - dziwne sceny śmierci, ze względu na cenzurę krew fioletowa ale sam pomysł na anime nie taki zły. Psychologiczne, rozwiązywanie zagadek, główny bohater wcale głupi nie jest, "dzień sądu"

w Grisaia no Kajitsu bohater nie wydaje się być głupi

Jak sobie coś przypomnę albo znajdę to dodam  ;)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@daimao.

sport+sztuki walki+komedia+motywacja? na taką mieszankę trzeba niestety sięgnąć do mang, jest takich trochu po 250+ chapterów, od kendo po..

A tutaj niestety tylko to, nie spełnia raczej wszystkich Twoich wymagań no ale co poradzić

Abarenbou Rikishi!! Matsutarou (syf ale pasuje do kryteriów =D)

RideBack

Air Gear

movie Redline

(z mang 'nowszych' to np. Hinomaru-Zumou)

@Crisey wymieniałem tytuły stronę czy dwie wcześniej, dlaczego ludzie nie sprawdzają poprzednich stron? Temat ma 110 stron i większość próśb się powtarza i trzeba wałkować ciągle te same tytuły..

Opublikowano

@daimao.

sport+sztuki walki+komedia+motywacja? na taką mieszankę trzeba niestety sięgnąć do mang, jest takich trochu po 250+ chapterów, od kendo po..

A tutaj niestety tylko to, nie spełnia raczej wszystkich Twoich wymagań no ale co poradzić

Abarenbou Rikishi!! Matsutarou (syf ale pasuje do kryteriów =D)

RideBack

Air Gear

movie Redline

(z mang 'nowszych' to np. Hinomaru-Zumou)

@Crisey wymieniałem tytuły stronę czy dwie wcześniej, dlaczego ludzie nie sprawdzają poprzednich stron? Temat ma 110 stron i większość próśb się powtarza i trzeba wałkować ciągle te same tytuły..

Nie sprawdzam, bo nie mam czasu szukać 110 stron. Co do anime to znalazłem całkiem ciekawe - Btooom!

8LTfBGw.jpg

Opublikowano (edytowane)

BTOOOM! anime super, openingi też, ale co do zakończenia.. raczej nie zapowiada się na 2 sezon

Ja od wczoraj zacząłem oglądać - Blood Lad, Kikou Shoujo Wa Kizutsukanai, MM! :)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano
Znacie jakieś takie motywujące anime, pokazujące drogę postaci do osiągniecia jakiegoś celu przez swoją własną ciężką prace? np motyw zoro z one piece, te jego treningi, wytrwałość. po prostu coś motywującego, dającego kopa do działania.

za wszelkie ciekawe propozycje poleci lajk

~dordo II

Opublikowano (edytowane)

Niestety nie oglądałem One Piece. "Znacie jakieś takie motywujące anime, pokazujące drogę postaci do osiągniecia jakiegoś celu przez swoją własną ciężką prace?" hmm.. postaram się coś polecić z tego co obejrzałem do tej pory 

Bleach

Naruto

Kuroko no Basuke (sportowe, 2 sezony a 3 wychodzi za jakiś czas) 

Fate/Stay Night Unlimited Blade Works

Akame ga Kill!

Claymore

Selector Infected/Spread WIXOSS 

Kill la Kill

Dragon Ball

Sword Art Online 1,2

Deadman Wonderland

BTOOOM!

Shingeki no Kyojin

Gokukoku no Brynhildr

Akatsuki no Yona

Machine-Doll wa Kizutsukanai

"Przez własną ciężką pracę, wytrwałość, treningi, coś motywującego" - niewiele z tych anime będą w stanie ukazać to wszystko aż tak dobrze, ale we wszystkich tych anime znajdzie się dążenie do jakiegoś postawionego celu - swojego rodzaju treningi, zemstę, uratowanie kogoś, zrobić wszystko aby przeżyć - aby przeżyła ukochana osoba itp. Niektóre to lepiej pokazują, drugie niestety trochę gorzej. Jak sobie coś przypomnę fajnego to dodam ^^ Mam nadzieję że sobie coś wybierzesz z tego.

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam jakiegoś fajnego aniem, dokładniej cos może w stylu Trinity Seven, albo HS DXD . Chodzi tu o tą dawkę komedii, i może troszkę ecchi jak było w tych anime.

Oba anime podobały mi się pod względem fabyły jak i właśnie połączenie bardzo fajnych postaci i dawkę komedii i ecchi.

http://myanimelist.net/animelist/Etyldd .

Opublikowano

Zobacz sobie Freezing i Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

Szukam anime komedia/romans/szkolne najlepiej z fabułą jakąś a nie samym chodzeniem na randki i tp ///// oraz anime podobne do GTO ale żeby kreska była nowsza bo przeważnie nie lubię starej http://myanimelist.net/animelist/BOZASNE&status=2&order=0 do tego jestem w trakcie Toradora! i Sankarea

Opublikowano

Zobacz sobie Freezing i Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

Szukam anime komedia/romans/szkolne najlepiej z fabułą jakąś a nie samym chodzeniem na randki i tp ///// oraz anime podobne do GTO ale żeby kreska była nowsza bo przeważnie nie lubię starej http://myanimelist.net/animelist/BOZASNE&status=2&order=0 do tego jestem w trakcie Toradora! i Sankarea

Kaichou wa Maid-sama!

Itazura na Kiss

Inu x Boku SS

Zetsuen no Tempest

Tonari no Kaibutsu-kun

Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Opublikowano (edytowane)

@Szukam anime komedia/romans/szkolne najlepiej z fabułą jakąś a nie samym chodzeniem na randki i tp ///// oraz anime podobne do GTO ale żeby kreska była nowsza bo przeważnie nie lubię starej http://myanimelist.n...tatus=2&order=0 do tego jestem w trakcie Toradora! i Sankarea

Komedia, romans, szkolne? hmm. Angel Beats, trochę romansu tam jest ale jak się już taki pojawił to łzy murowane (przynajmniej w moim przypadku) Sakurasou no Pet na Kanojo idealnie się według mnie wpasowuje w te 3 kategorie. Super anime

Romans, szkolne - Tasogare Otome x Amnesia, Sukiite ii na yo, Ao Haru Ride, 

Komedia, szkolne - WataMote, MM!, Sora no Otoshimono (2 sezony) , K-On! (2 sezony, OVA, filmy itp.) Date a Live (2 sezony. W anime praktycznie samo chodzenie na randki ale może komuś się spodoba) Trinity Seven, Machine doll wa kizutsukanai, Kuroko no Basuke (2 sezony, 3 wychodzi niebawem), Ichiban Ushiro no Daimaou, Kampfer, Princess Lover (OVA 2 odcinkowa jest hentai-em)

Szkolne:

Kyoukai no Kanata

Another

Akuma no Riddle

Mirai Nikki

Gokukoku no Brynhildr

Strike the Blood

Highschool of the Dead - uczniowie vs zombie 

Black Rock Shooter

Grisaia no Kajitsu

Jak sobie coś przypomnę jeszcze to dodam

@Szukam jakiegoś fajnego aniem, dokładniej cos może w stylu Trinity Seven, albo HS DXD . Chodzi tu o tą dawkę komedii, i może troszkę ecchi jak było w tych anime.

Oba anime podobały mi się pod względem fabyły jak i właśnie połączenie bardzo fajnych postaci i dawkę komedii i ecchi.

http://myanimelist.n...nimelist/Etyldd .

Jedne anime lepiej to pokazują, drugie zaś trochę gorzej. Mam nadzieję że sobie jakieś wybierzesz ;)

MM!

Freezing, Dakara Boku wa, H ga Dekinai, Kiss x Sis słyszałem że fajne ale jeszcze sam nie oglądałem

Ichiban Ushiro no Daimaou - podobne do Trinity Seven. Więcej się dzieje niż w T7 - więcej akcji, więcej ecchi itp.

Sora no Otoshimono (2 sezony)

No Game No Life

Date a Live (2 sezony)

Kampfer - nieco mniej znane anime

Strike the Blood - nie pamiętam dokładnie ale z komedii to tam chyba niewiele było. Za to jest ecchi. Tak samo w Highschool of the Dead

Hataraku Maou-sama

Sakurasou no Pet na Kanojo - według mnie było świetne

Princess Lover. Jak chodzi o OVA to jest 2x odcinkowe i jest to hentai. Podstawowa seria jest normalna

Machine-Doll wa Kizutsukanai 

Grisaia no Kajitsu - Sam dopiero obejrzałem 6 odcinków. Takie bym powiedział na wpół ecchi, na wpół komeda

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Ale za to jak nie tobie to może komuś innemu się przyda ;)

Szukam anime podobnego do Zetsuen no Tempest. Według mnie było świetne (tzn. ładna kreska, dosyć nieprzewidywalne zwroty akcji, szybki rozwój wydarzeń, psychologiczne, romans, dramat, kilka śmiesznych momentów - nie musi zawierać wszystkich tych rzeczy ale im więcej tym lepiej)

- genialnej komedii. 

- anime gdzie łzy murowane. Total drama

- romansu gdzie bohaterowie nie boją sobie wyznać uczuć. Stają się parą - i nie dopiero na końcu serii 

Czekam na Wasze propozycje :) Z góry dziękuje

Edytowane przez Sorata