Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xdeman - jak mogę zrobić takie theme na MAL? napiszesz instrukcje, kod? :3 

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam jakiegos dobrego anime z gatunku horror, ewentualnie thriller najlepiej psychologiczny. Ogladalem Another i bylo z*******e, Elfen Lied takie sobie i teraz ogladam Deadman Wonderland i jest nawet dobre, ale wole zeby nie bylo jakis super mocy tylko tak jak w Another cos nadprzyrodzonego. Deatch Note tez ogladalem, ale ono nie zalicza sie raczej do horrorow. Na potem mam jeszcze Higurashi no naku koro ni, ale nie wiem czy bede to ogladal. Bez zadnych potworow itp. ale cos takiego jak w shinigami w Deatch Note moze byc. 

Opublikowano (edytowane)

Fabula jest dobra, ale serio tylko 4 odcinki ? xD

Dobra sa po 30 minut, ale to i tak wychodzi 6 normalnych czyli do obejrzenia na raz :D

Edytowane przez Z4raki
Opublikowano

Szukam jakiegos dobrego anime z gatunku horror, ewentualnie thriller najlepiej psychologiczny. Ogladalem Another i bylo z*******e, Elfen Lied takie sobie i teraz ogladam Deadman Wonderland i jest nawet dobre, ale wole zeby nie bylo jakis super mocy tylko tak jak w Another cos nadprzyrodzonego. Deatch Note tez ogladalem, ale ono nie zalicza sie raczej do horrorow. Na potem mam jeszcze Higurashi no naku koro ni, ale nie wiem czy bede to ogladal. Bez zadnych potworow itp. ale cos takiego jak w shinigami w Deatch Note moze byc.

Hmm, jakby były serie aż tak podobne do Anothera to Another nie byłby taki dobry heh. Co mi się nasuwa to jedynie Denpa Teki no Kanojo (ovka 2 epowa), Baccano!, i łańcuczek filmów Kara no Kyoukai.. niewiele mają ze sobą wspólnego ale cóż poradzić, w razie czego jakbyś chciał znam ze 4-5+ survivalowych mang które bardziej przypominają Anothera (uczniowie/wiek nastoletni i psychoszaleństwo)

Opublikowano

Jak uważasz,że DW to ''nawet dobre anime'' to przeczytaj mangę która jest o niebo lepsza i jest od początku do końca a nie tak jak w anime powycinane sceny i niedokończona seria.

Opublikowano

Szukam wciągajacego anime od pierwszych odcinków  http://myanimelist.net/animelist/xdemax8

Powiem tak masz spoko listę,ale zbyt dużo bdb. tytułów w on-hold. Bleach od ok. 20 odc robi się dobrze,One Piece wyruszenie na Grand Line (ok.60 odc) ale wcześniejsze też są w miarę spoko,Durarara! to bardzo niezamknięty tytuł i wszystko się wyjaśnia dopiero po ostatnim,ale 4 powinien postanowić czy Ci się spodoba a jak Baccano masz na 9 to powinno ci się jednak spodobać :D,FMA:B wkręca od 1 odc,ale niektórym nie podobają się retrospekcje z dzieciństwa Ed'a i Al'a więc od 5-10 odc powinno cię przekonać na dobre,Jojo się też w połowie robi epickie,Psycho Pass początkowe są dobre i dorzuciłbym jeszcze Hajime no Ippo

Opublikowano

"Szukam jakiegos dobrego anime z gatunku horror, ewentualnie thriller najlepiej psychologiczny. Ogladalem Another i bylo z*******e, Elfen Lied takie sobie i teraz ogladam Deadman Wonderland i jest nawet dobre, ale wole zeby nie bylo jakis super mocy tylko tak jak w Another cos nadprzyrodzonego. Deatch Note tez ogladalem, ale ono nie zalicza sie raczej do horrorow. Na potem mam jeszcze Higurashi no naku koro ni, ale nie wiem czy bede to ogladal. Bez zadnych potworow itp. ale cos takiego jak w shinigami w Deatch Note moze byc"

Polecam Psycho-Pass (2 sezony) świetne anime :) Dramat, psychologiczne, mroczny thriller, jakiś tam super mocy nie ma ale akcja dzieje się w dalekiej przyszłości

Zankyou no Terror - dramat, psychologiczne, thriller

Zetsuen no Tempest słyszałem że niezłe ale jeszcze nie oglądałem

Btooom! ? To też może się jakoś nada (Nie chce spoilerować ale tak samo tutaj jak przy DW na końcu nie wiele się dowiesz z anime. DW to wprowadzenie do mangi)

żadne z wyżej podanych nie jest horrorem. Z horrorów znam tylko Corpse Party :D

"szukam jakiegoś smutnego, przygnębiającego anime

widziałem school days i nie ruszyło mnie za bardzo"

Co prawda school days jeszcze nie widziałem ale postaram się coś polecić: 

Clannad

Elfen Lied

Air

Angel Beats, Sora no Otoshimono (2 sezony) - więcej chyba komedii ale można się momentami wzruszyć (tak było w moim przypadku)

Another

Tasogare Otome x Amnesia

Zankyou no Terror - trochę podobne do Death Note. Momentami jest przygnębiające 

Hal, Hotarubi no Mori e - filmy

Claymore

Akame ga Kill 

Obejrzyj, przeczytaj zajawki, zapoznaj się i daj znać :) Mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłem xD

Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.

Opublikowano

Szukam wciągajacego anime od pierwszych odcinków  http://myanimelist.net/animelist/xdemax8

Kingdom aż prosi się o wspomnienie.. pomimo tego że I sezon ma z początku bardzo niestrawną kreskę i pierwszy wątek jest również dość niestrawny, to później jest tylko lepiej i lepiej; sama fabuła jest wciągająca od samego początku; zaś manga ma ponad 400 chapterów więc jeśli kreska nie podchodzi, polecam mangę =].

Tsubasa Chronicle

kino no tabi (oh tutaj jak dobrze pamiętam siedziałem do 5 w nocy by skończyć xD)

Uchyuu Kyoudai - również warte wspomnienia. Austronauci, testy, marzenia, miłość i komedia.

Major - klasyk jeśli chodzi o sportówki baseballowe, jeśli czasami sięgasz po sportowe anime to powinieneś zalukać

Katanagatari - jedyne co trzeba to przyzwyczaić się do kreski?

Glass no Kamen - jedno z kreatywniejszych anime bo o teatrze~

Gundam 00

Spice and Wolf

movie Stranger

movie Kotonoha no Niwa (animacja wciąga.. i chyba dla niej samej warto zobaczyć :D)

Eve no Jikan (wybór pomiędzy 'wersjami' pozostawiam już Tobie)

And so on..

Opublikowano

Szukam anime, gatunek Fantasty,Akcja.

Najchętniej tematyka coś z magią itp. ale nie tylko

Mecha nie oglądam najchętniej ale jeśli jest coś typu Guility Crown to z chęcią przyjme

Anime musi posiadać dobra kreskę. ew. jakąś słabszą jeśli anime fajne

ale dla mnie bardzo sie liczy dobra kreska :)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano (edytowane)

Z jakiego anime są te postacie?

4032514191922911098085.png

a z jakiego ta?

4632914191922911098085.png

Pierwsze anime to sword art online( lub z drugiego sezonu tego anime, czyli gun gale online)... Oba znajdziesz na swordartonline.wbijam.pl Od siebie anime nie polecam, ale można z nudów oglądnąć :P Edytowane przez Facecheck
Opublikowano

Szukam anime magia, super moce, fantasy, akcja... Raczej bez mecha. Mogą też być anime w stylu akame ga kill, czyli z dużą ilością zabijania ;) + dobra kreska to minimum

Mal: myanimelist.net/animelist/jehory

Szukam anime, gatunek Fantasty,Akcja.

Mecha nie oglądam najchętniej ale jeśli jest coś typu Guility Crown to z chęcią przyjme

ale dla mnie bardzo sie liczy dobra kreska :)

Idealnie wkomponuje się w to Nanatsu no Taizai.

Myślę,że można też polecić Hunter x Hunter 2011,Magi

Opublikowano (edytowane)

Szukam jakiegoś dobrego anime (7/10 i wyżej).

Tylko proszę nie polecać Clannadów i innych gówniano-kreskowych tytułów.

Nie szukam żadnego określonego typu, każdą propozycję rozważę.

MAL:

To jest ukryta treść, proszę

@Sorata

Praktycznie wszystkie typy obejrzałem, reszte mam wstrzymaną/porzuconą i do obejrzenia, czyli w sumie mogę tylko potwierdzić że Psycho Pass jest watchable.

Edytowane przez TheMadMan9512

417711489342956987022.png

Opublikowano (edytowane)

@szukam anime, gatunek Fantasty,Akcja.

ale dla mnie bardzo sie liczy dobra kreska  :)

Coś związane z magią:
Co do mecha to Date a Live - nie takie złe :D Kreska jest taka w miarę 
Claymore - kreska trochę słaba ale wszystko inne według mnie wyszło super
Nanatsu no Tazai jest super
Hunter x Hunter słyszałem że nawet całkiem niezłe i przyjemnie się ogląda
Strike The Blood
Trinity Seven
Log Horizon (2 sezony)
Ichiban Ushiro no Daimaou
High School DxD (2 sezony. W kwietniu 2015 wyjdzie 3 sezon)
Fate/Stay Night Unlimited Blade Works
Noragami
Devil Survivor 2 The Animation
K-Project
Selector Infected WIXOSS i Selector Spread WIXOSS
Hataraku Maou-sama
Kyoukai no Kanata

Co do dobrej kreski to mogę polecić min.
Mirai Nikki
Akame ga Kill!
Sakurasou no Pet na Kanojo
Kyoukai no Kanata
Psycho-Pass (2 sezony)
Noragami - chyba też
K-Project
Angel Beats
Hataraku Maou-sama
Zankyou no Terror

@szukam anime magia, super moce, fantasy, akcja... Raczej bez mecha. Mogą też być anime w stylu akame ga kill, czyli z dużą ilością zabijania  ;) + dobra kreska to minimum

Tam gdzie jest dużo zabijania:
Claymore - kreska dosyć słaba ale dużo zabijania. Podobne nieco do Akame ga Kill
Tokyo Ghoul
Psycho - Pass (2 sezony)
Deadman Wonderland chyba też się jakoś nada
Elfen Lied
Corpse Party
Dangaronpa - tam jest dosyć ... nietypowe zabijanie xD
Shingeki no Kyojin
Death Note

Wszystko inne związane z magią, super-moce, fantasy, akcja:

Kyoukai no Kanata
Black Bullet
Nanatsu no Tazai
Strike The Blood
Log Horizon (2 sezony)
Hataraku Maou-sama 
Ichiban Ushiro no Daimaou
K - Project
Selector Infected WIXOSS i Selector Spread WIXOSS

@szukam jakiegoś dobrego anime (7/10 i wyżej).

Tylko proszę nie polecać Clannadów i innych gówniano-kreskowych tytułów.

Nie szukam żadnego określonego typu, każdą propozycję rozważę.

To może polecę moje najlepsze. Coś sobie wybierzesz :)

Akame ga Kill!

Angel Beats

Kuroko no Basket (2 sezony)

Log Horizon (2 sezony)

K-On! (2 sezony)

Mirai Nikki

Psycho-Pass (2 sezony)

Claymore

Sakurasou no Pet na Kanojo

Sora no Otoshimono (2 sezony)

Elfen Lied

Tasogare Otome x Amnesia

Another

Black Bullet

K- Project

Selector Infected WIXOSS (1 sezon) i Selector Spread WIXOSS (2 sezon)

Tokyo Ghoul

Zankyou no Terror

Kyoukai no Kanata

Jak sobie coś przypomnę to dodam. Mam nadzieję że pomogłem :)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam anime magia, super moce, fantasy, akcja... Raczej bez mecha. Mogą też być anime w stylu akame ga kill, czyli z dużą ilością zabijania ;) + dobra kreska to minimum

Mal: myanimelist.net/animelist/jehory

Juuni Kokuki, Shingeki no Bahamut: Genesis, InuYasha, Tsubasa Chronicle, Yozakura Quartet, mahou tsukai ni taisetsu otoko, Magi, Seirei no Moribito, Claymore, Samurai 7, Blade of the Immortal, Haibane Renmei (bez akcji), Wolf's Rain, Brave 10, Jyuushin Enbu, Utawarerumono, Guin Saga, Hataraku Maou-sama, Kyou Kara Maou, Akatsuki no Yona, Terra e.., Nurarihyon no Mago, Le Chevalier D'eon, blood-c, blood+, Jyu Oh Sei, Tegami Bachi, Gokukoku no Brynhildr, Gantz, Hitsugi no Chaika, Tiger x Bunny.

Nie wiem czy chciałeś widzieć tryskającą krew skąd tylko się da, poważną historię czy też denną super atomówkę robiącą wielkie boom, a może celowałeś w ekscytującą fabułę bez żadnych cycków.. więc wypisałem co się dało :D