Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Szukam jakiś starszych tytułów do obejrzenia (mających przynajmniej 10/15 lat na karku). Gatunek raczej jest mi obojętny (no za wyjątkiem mecha i ogólnie Dragon Ball'a). Mile widziane dłuższe serie...

Te które wpasowują się w moje kryteria, ale je widziałem:

- Great Teacher Onizuka

- Golden Boy

- Trigun

- Outlaw Star

- Rurouni Kenshin

- Saint Seiya

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siemka, szukam anime z gatunku: seinen, dramat, thriller, psychologiczne, horror, a i fajnie gdyby miało do 25 odc. moze być mniej. Nie oglądałem wiele więc piszcie wszystkie ciekawe tytuły.

Opublikowano (edytowane)

@lukasz:D

Napisałem, że proszę o starsze tytuły i o to by nie pododawać DB, ale mimo to dzięki. zobaczę te history Strongest

A co do starego HxH skoro widziałem nowego HxH2012 to raczej sobie odpuszczę, 

Edytowane przez Pitbull !

Opublikowano

Killa la Kill dałeś 10/10, masz Yoko na tle listy, a nie widziałeś tengen toppa gurren lagann, Polecam!

(Kill la Killa i TTGL stworzyło to samo studio)

Opublikowano

"Siemka, szukam anime z gatunku: seinen, dramat, thriller, psychologiczne, horror, a i fajnie gdyby miało do 25 odc. moze być mniej. Nie oglądałem wiele więc piszcie wszystkie ciekawe tytuły"

Horror - Coprse Party

Thriller - Psycho Pass 1-2 Btooom!, Sword Art Online

Dramat - Psycho Pass 1-2 ; Claymore, Sword Art Online Angel Beats, Sora no Otoshimono, Akame ga KILL!, Btooom!, Tasogare Otome x Amnesia, Another, Elfen Lied, SnK, Deadman Wonderland, Tokyo Ghoul

Psychologiczne - Mirai Nikki, Mahou Shoujo Madoka Magica, Zankyou no Terror, Psycho Pass 1-2, Death Note, Another, Tasogare Otome x Amnesia, Btooom!, Danganronpa, Tokyo Ghoul, 

W jednym jest to bardziej widoczne, w drugim trochę mniej np. w Sora no Otoshimono  jest rzadko widziany dramat (można się wzruszyć momentami ale więcej chyba komedii) zaś np. w Claymore, Psycho Pass praktycznie od samego początku itp. (podałem wszystkie te anime które mogłyby się łączyć nawet w najmniejszym stopniu z tymi kategoriami) mimo to polecam te anime :D

Jak sobie coś przypomnę to dodam. Mam nadzieję że pomogłem :)

Opublikowano

"Siemka, szukam anime z gatunku: seinen, dramat, thriller, psychologiczne, horror, a i fajnie gdyby miało do 25 odc. moze być mniej. Nie oglądałem wiele więc piszcie wszystkie ciekawe tytuły"

Horror - Coprse Party

Thriller - Psycho Pass 1-2 Btooom!, Sword Art Online

Dramat - Psycho Pass 1-2 ; Claymore, Sword Art Online Angel Beats, Sora no Otoshimono, Akame ga KILL!, Btooom!, Tasogare Otome x Amnesia, Another, Elfen Lied, SnK, Deadman Wonderland, Tokyo Ghoul

Psychologiczne - Mirai Nikki, Mahou Shoujo Madoka Magica, Zankyou no Terror, Psycho Pass 1-2, Death Note, Another, Tasogare Otome x Amnesia, Btooom!, Danganronpa, Tokyo Ghoul, 

W jednym jest to bardziej widoczne, w drugim trochę mniej np. w Sora no Otoshimono  jest rzadko widziany dramat (można się wzruszyć momentami ale więcej chyba komedii) zaś np. w Claymore, Psycho Pass praktycznie od samego początku itp. (podałem wszystkie te anime które mogłyby się łączyć nawet w najmniejszym stopniu z tymi kategoriami) mimo to polecam te anime :D

Jak sobie coś przypomnę to dodam. Mam nadzieję że pomogłem :)

Sao thriller? Sao dramat? Nie polecalbym w ogole sao, a co dopiero ludziom poszukujących anime z tych gatunkow.

XrgAYyk.png

Opublikowano

SAO jako thriller trzyma w napięciu, jako dramat no w końcu trochę można się tam wzruszyć, giną ludzie itp. 

Zależy kto co lubi. Może ktoś zacznie jako 1 oglądać i mu bardzo przypadnie do gustu? Czemu nie polecasz? 

Opublikowano (edytowane)

SAO jako thriller trzyma w napięciu

W napięciu którą dziewczynę Kirito weźmie do harem'u?

Dramatu nie czuć wcale.

Osobiście bardziej zaciekawiło mnie Ore, Twintails ni Narimasu, niż SAO.

IMO lepszym dramatem od SAO jest Gokukoku no Brynhildr.

Edytowane przez Shrapner44
Opublikowano

W napięciu którą dziewczynę Kirito weźmie do harem'u?

Dramatu nie czuć wcale.

Osobiście bardziej zaciekawiło mnie Ore, Twintails ni Narimasu, niż SAO.

IMO lepszym dramatem od SAO jest Gokukoku no Brynhildr.

IMO każde anime jest lepsze od tego gówna, tym ścierwem to się chyba tylko ludzie z bardzo słabym gustem jarają :D
Opublikowano

Gust, gustowi nierówny i niech tak zostanie :) Co by to było jakby wszyscy lubili to samo? Jak chodzi o mnie nie jaram się SAO. Powiem tak - nie jest świetne ale jest dobre ( ale o wiele bardziej mi się podoba z podobnych anime np. : Log Horizon ) Btooom! - tu akurat bym chciał żeby wyszedł 2 sezon ale chyba nie ma już co na to zbytnio liczyć ;(

Jak już mówimy o dramacie w SAO to możesz mieć rację, był on trochę widoczny ale w 1 części i trochę trzymało w napięciu. Co do SAO to najbardziej podoba mi się 1 połowa w 1 sezonie oraz 2 połowa w 2 sezonie ;)

Opublikowano

Siemka, szukam anime z gatunku: seinen, dramat, thriller, psychologiczne, horror, a i fajnie gdyby miało do 25 odc. moze być mniej. Nie oglądałem wiele więc piszcie wszystkie ciekawe tytuły.

horror - jigoku houjo, higuarshi no naku koro ni + umineko no naku koro ni, Berserk, Ayakashi JCH, shikabane hime, zaś co do corpse party jak już ktoś polecił -

To jest ukryta treść, proszę

thriller - Gyakkyou Burai Kaiji, Shiki, Touhai Densetsu Akagi, Ga-Rei Zero

dramat - Shinsekai Yori

psychologiczne - One Outs, Zetsuen no Tempest, Aoi Bungaku, Bokurano

Są to oczywiście anime kwalifikujące się pod dany gatunek (nie wymieniałem ich kilka razy bo niektóre podchodzą pod kilka z nich), tak tylko piszę, żeby mi tu zaraz ktoś nie jęczał "to jest horror? jak to słabe jest i krfi nie ma". Jak dla mnie tytuły, które wymieniłem potrafią w pewny sposób zadowolić, niekoniecznie całokształem ale naprawdę warto.

A co do dyskusji powyżej, przestaniecie ludzie w końcu z tym 'sao to gufno'? Nie jestem tego fanem ale mimo to sądzę że takie określenie to lekka przesada

Opublikowano (edytowane)

SAO jako thriller trzyma w napięciu, jako dramat no w końcu trochę można się tam wzruszyć, giną ludzie itp. 

Zależy kto co lubi. Może ktoś zacznie jako 1 oglądać i mu bardzo przypadnie do gustu? Czemu nie polecasz? 

Sao nie polecam, bo jego poziom jest bardzo nierówny.

Nie wiem jakim wrażliwym trzeba byc czlowiekiem, żeby puścić chociaż jedną łze przy sao. Niby w gatunkach ma dramat, ale jest on słaby, może w pierwszym odcinku jako taki jest..

horror - jigoku houjo, higuarshi no naku koro ni + umineko no naku koro ni, Berserk, Ayakashi JCH, shikabane hime, zaś co do corpse party jak już ktoś polecił -

To jest ukryta treść, proszę

thriller - Gyakkyou Burai Kaiji, Shiki, Touhai Densetsu Akagi, Ga-Rei Zero

dramat - Shinsekai Yori

psychologiczne - One Outs, Zetsuen no Tempest, Aoi Bungaku, Bokurano

Są to oczywiście anime kwalifikujące się pod dany gatunek (nie wymieniałem ich kilka razy bo niektóre podchodzą pod kilka z nich), tak tylko piszę, żeby mi tu zaraz ktoś nie jęczał "to jest horror? jak to słabe jest i krfi nie ma". Jak dla mnie tytuły, które wymieniłem potrafią w pewny sposób zadowolić, niekoniecznie całokształem ale naprawdę warto.

A co do dyskusji powyżej, przestaniecie ludzie w końcu z tym 'sao to gufno'? Nie jestem tego fanem ale mimo to sądzę że takie określenie to lekka przesada

Nikt nie napisał, że sao to gówno :P

A jednak napisali, ale nie zmnienia to faktu, że mają prawo do własnej opinii, tym bardziej jeśli oparta jest na obiektywnych faktach, a ich jest. Gównem może nie jest, bo gówna to chyba anime, których nie da się obejrzeć, ale hype na sao jest zbyt duży, przez co zasłania na prawde wartościowe serie.

@top

szukam jakiegoś ciekawego anime, z fajnym światem i dobrą fabułą. Ma mnie wciągnąć :)

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Może znam coś co mogłoby Cię zainteresować ale wolałbym żebyś podał najpierw jakie gatunki lubisz. Czy mam wymieniać wszystkie te które mi przypadły do gustu jak leci? 

Opublikowano (edytowane)

Może znam coś co mogłoby Cię zainteresować ale wolałbym żebyś podał najpierw jakie gatunki lubisz. Czy mam wymieniać wszystkie te które mi przypadły do gustu jak leci? 

Możesz nawet wymienić swoje top 10 anime, czy tam top 5. Byłoby to polecenie od serca, poczytałbym opisy  tych tytulow na stronach i moze znalazlbym jakąś perełkę.

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

hmm dużo mam takich które bym mógł polecić (dlatego wolałbym żebyś podał gatunki) ale zobaczmy min. Mirai Nikki, Angel Beats, Kuroko no Basuke (oba sezony), Sakurasou no Pet na Kanojo, Claymore, Akame ga KILL!, Psycho Pass (oba sezony), Tasogare Otome x Amnesia, Another, Air, Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (TV), Log Horizon (oba sezony), No Game No Life, Mahou Shoujo Madoka Magica (kreska odrzuca, stworki też/ataki ale jak lubisz anime psychologiczne, podobne trochę do Mirai Nikki to powinno Ci się spodobać), Tokyo Ghoul, Zankyou no Terror, Elfen Lied, Sora no Otoshimono (oba sezony)

Ponadto z obecnego sezonu jeszcze min: Akatsuki no Yona, Madan no Ou to Vanadis, Natatsu no Tazai, Trinity Seven, Amagi Brilliant Park..

Grisaia no Kajitsu fajnie się zapowiadało ale tłumaczenie zostało przerwane podobnie jest z Selector Spread WIXOSS (gra karciana, inne światy, tajemnice/zagadki. To jest 2 sezon. 1 sezon to Selector Infected WIXOSS

Wymieniłem troszkę więcej anime. Niektóre z tych są dosyć popularne, znane, stare. Na pewno je znasz :D Mam nadzieję że pomogłem... Jakby co pisz.

Opublikowano

Szukam jakiejś mega komedii, jedyne co wymagam to dobra kreska i brak demonów/magii itd. Oglądałem Beelzebebuba i Toradore (jeśli to wgl. zalicza się do komedii). Beelzebub mi się najbardziej podobał :v

?????

Opublikowano

Szukam jakiejś mega komedii, jedyne co wymagam to dobra kreska i brak demonów/magii itd. Oglądałem Beelzebebuba i Toradore (jeśli to wgl. zalicza się do komedii). Beelzebub mi się najbardziej podobał :v

Great teacher onizuka nie spełnia Twojego  wymagania co do kreski, aczkolwiek uważam, że oglądając to anime nie będzie miało to dla Ciebie znaczenia, bo sama seria jest zacna, więc polecam.

Yuugo The Negotiator

Na malu to anime ma niską średnią ocen (bo tylko 7,27), boje się tego ruszać :(

XrgAYyk.png

Opublikowano

Na malu to anime ma niską średnią ocen (bo tylko 7,27), boje się tego ruszać :(

Bywa, kreska dość przestarzała, na dodatek zekranizowane tylko 2 wątki (między którymi są bodajże jeszcze 2 wątki, więc taki jakby "time skip" z widoczną zmianą zachowania i wyglądu u MC) ale całkiem przyzwoite

Danshi Koukousei no Nichijou (normal), Baka to Test to Shoukanjuu, Level E, Seto no Hanayome, Witch Craft Works (to ostatnie opiera się na magii)