Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Sword Art Online ma 2 sezon, może kiedyś wyjdzie 3. Podobne anime do SAO które obejrzałem i jestem w stanie polecić to Log Horizon, BTOOOM!. btw. przydałby się 2 sezon BTOOOM!. W 1 nic nie wyjaśnione :(

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

BTOOOM! było kiepskawe, dobrze że wychodzi 2 sezon Accel World-a (; .

A co do SAO, tak to będzie 2 sezon. Ale z tym musimy poczekać pewnie kolejne 1,5 roku.

Opublikowano

BTOOOM! było kiepskawe, dobrze że wychodzi 2 sezon Accel World-a (; .

A co do SAO, tak to będzie 2 sezon. Ale z tym musimy poczekać pewnie kolejne 1,5 roku.

Ale podobno jest SAO 2? nie oglądałem jeszcze ale tak slyszałem w świecie FPS.

Opublikowano

Ale podobno jest SAO 2? nie oglądałem jeszcze ale tak slyszałem w świecie FPS.

SAO 2 jest od dawna.

My mówimy o 3 sezonie czyli kontynuacji sagi Alicization .

Opublikowano

w 2 sezonie przez jakieś pół anime jest FPS (GGO) a później ALO z tego co pamiętam ;)

Opublikowano

Szukam anime podobnego do :

-Guitty Crown

-Ao no Exorcist

-Shingeki no Kyojin

- Shingeki no Bahamut Gensis

-Dragon Ball

- Fair Taill

Chodzi o to żeby anime miało swój początek i koniec. Jakieś świeże z  ładną kreską, w której główny bohater z początku jest nikim a z czasem staje się potężniejszy.

Tylko i wyłącznie Sci-Fi, Dramat, Fantasty

837371446280124127260.png
Opublikowano

-Guitty Crown

-Ao no Exorcist

-Shingeki no Kyojin

-Dragon Ball

- Fair Taill

Chodzi o to żeby anime miało swój początek i koniec. Jakieś świeże z  ładną kreską, w której główny bohater z początku jest nikim a z czasem staje się potężniejszy.

Nie wiem czy będzie Ci pasowało, ale Neon Genesis Evangelion, nie jest świeże, ale kreska nadaję klimat.

Opublikowano

Nie wiem czy będzie Ci pasowało, ale Neon Genesis Evangelion, nie jest świeże, ale kreska nadaję klimat.

Już kiedyś przeglądałem tą animę no i nie za bardzo mi podeszła szukam jak pisałem czegoś świeżego bardziej podchodzącego po Shingeki lub Guitty

837371446280124127260.png
Opublikowano (edytowane)

-Guitty Crown

-Ao no Exorcist

-Shingeki no Kyojin

-Dragon Ball

- Fair Taill

Hunter x Hunter 2011 zdecydowanie będzie Ci pasować jeśli polubiłeś Fairy Tail i Dragon Balla + Hunter jest później dużo bardziej "krwawy" i "straszny" niż FT.

Edytowane przez Zoro-kun

zoro_tag_by_ikoly-d38nxpb.png

by ikoly

Opublikowano (edytowane)

Postanowiłem trochę opisać poszczególne serię abyś wiedział/abyście wiedzieli czego się spodziewać i czy opłaca się zaczynać :D

Claymore - według mnie fabuła całkiem Ok. Jest fantasy, jest dramat. Mega dużo krwi.

Przygody bohaterki - zaczyna się jak już dorosła ale nie jest za silna i wraz z fabułą pokazane są retrospekcje, wspomnienia, nie po kolei jak była małą dziewczynką, co się stało że została wojowniczką,   (wspomnienia niektóre nawet przez kilka odcinków) wszystko do momentu aż stała się mega silna. Anime już ma kilka lat więc kreska nie najlepsza ale mimo tego polecam

Tokyo Ghoul - Główny bohater przez praktycznie całe anime jest słaby psychicznie, fizycznie niekoniecznie, dopiero na samym końcu zaczyna coś działać no i w 2 sezonie  który właśnie wyszedł. Trochę smutas z niego ale jest mega silny)

Nanatsu no Tazai -

Plusy - z tych kryteriów które wymieniłeś to jak dla mnie to jest podobne jedynie do Fairy Tail, super mega walki, jest cały czas nadawane, świeże, fantasy, 

Minusy - bardziej komedia niż dramat, trochę ecchi, grupa bohaterów już na samym początku widać że to same koksy ale momentami też dostają mocno po gębie. 

Z tasiemców oczywiście - Bleach, Dragon Ball, Naruto

Jak na coś wpadnę jeszcze to dopiszę ;)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Szukam:

1.Romans + dramat, 

2.Okruchy życia,

3. seinen

4. Coś oryginalnego, bardzo fajnego

No ogólnie polećcie coś co mi sie spodoba i dam 9, chce czuć to fajne uczucie. 

http://myanimelist.net/animelist/Golden1

@top

Więc tak, myslalem nad nastepującymi seriami:

Monster, nana, beck, mahou shoujo madoca, Neon genesis evangelion. Napiszcie kilka słów odnosnie tych anime, skupiajac sie na tym co czuliście podczas ich ogladania.

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

1. Spróbuje coś podać. W jednym jest nieco mniej, w drugim anime więcej 

Akame ga Kill! - malutko zostało pokazane romansu. Nie chce spoilerować. W mandze o wiele więcej) ,

Claymore - raczej też to można zaliczyć do romansu. Do dramatu na pewno.

Clannad 

Tasogare Otome x Amnesia 

Zetsuen no Tempest (polecam!) Kilka śmiesznych momentów, romans, dramat, podobne do Death Note trochę, psychologiczne, zagadki/tajemnice, fantasy, przygodowe, trzyma w napięciu

Donten ni Warau - Trochę romansu jest

Selector WIXOSS ( Infected -1 sezon ) Spread ( 2 sezon )

True Tears - sam nie widziałem ale słyszałem że dobre. Zamierzam obejrzeć za jakiś czas

Sakurasou no Pet na Kanojo - Trochę dramatu jest. Co do romansu to tutaj raczej nie ma co zarzucić 

Air - dramat jak się patrzy. To jest seria TV. Co do romansu z tego co czytałem jest on we filmie o tym samym tytule, którego jeszcze nie widziałem 

2.

K-On!

Ao Haru Ride

Clannad

Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai

WataMote

Eve No Jikan

Sukitte ii na yo

Kuroko no Basuke

Kampfer

3.

Claymore,

Gokukoku no Brynhildr

Akame ga Kill!

Elfen Lied

Zetsuen no Tempest

Death Parade

Corpse Party - horror

Ghost In The Shell - film. Jest wersja z lat 90 oraz remake nieco zmieniony. Jest kilka części 

Psycho Pass, Shingeki no Kyojin, Mirai Nikki - co prawda je już widziałeś ale może komuś innemu się przyda 

4. 

może Death Parade, Zetsuen no Tempest, Selector Infected, Spread WIXOSS, Sakurasou no Pet na Kanojo, Amagi Brilliant Park, Dangaronpa, Kampfer, Blood Lad sam nie wiem co mógłbym podać jeszcze z tych oryginalnych. Sam też nie obejrzałem aż tak bardzo dużo anime.

Mam nadzieję że pomogłem :)

Co do @top

Bardzo spodobała mi się Mahou Shoujo Madoka Magica / Puella Magi Madoka Magica i ten genialny początek - początek 1 odcinka. Kreska trochę odrzuca ale da się przyzwyczaić. Podobne jest do Mirai Nikki, no i widzę tu podobieństwo także do Black Rock Shooter oraz Selector Infected/Spread WIXOSS. Powiedziałbym że bardziej do dziewczyn to anime jest skierowane. Tajemnice,zagadki, psychologiczne. Ending jest genialny (mam na myśli Kalafina - Magia) Innych anime nie znam - te które podałeś.

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

1. Spróbuje coś podać. W jednym jest nieco mniej, w drugim anime więcej 

Akame ga Kill! - malutko zostało pokazane romansu. Nie chce spoilerować. W mandze o wiele więcej) ,

Claymore - raczej też to można zaliczyć do romansu. Do dramatu na pewno.

Clannad 

Tasogare Otome x Amnesia 

Zetsuen no Tempest (polecam!) Kilka śmiesznych momentów, romans, dramat, podobne do Death Note trochę, psychologiczne, zagadki/tajemnice, fantasy, przygodowe, trzyma w napięciu

Donten ni Warau - Trochę romansu jest

Selector WIXOSS ( Infected -1 sezon ) Spread ( 2 sezon )

True Tears - sam nie widziałem ale słyszałem że dobre. Zamierzam obejrzeć za jakiś czas

Sakurasou no Pet na Kanojo - Trochę dramatu jest. Co do romansu to tutaj raczej nie ma co zarzucić 

Air - dramat jak się patrzy. To jest seria TV. Co do romansu z tego co czytałem jest on we filmie o tym samym tytule, którego jeszcze nie widziałem 

2.

K-On!

Ao Haru Ride

Clannad

Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai

WataMote

Eve No Jikan

Sukitte ii na yo

Kuroko no Basuke

Kampfer

3.

Claymore,

Gokukoku no Brynhildr

Akame ga Kill!

Elfen Lied

Zetsuen no Tempest

Death Parade

Corpse Party - horror

Ghost In The Shell - film. Jest wersja z lat 90 oraz remake nieco zmieniony. Jest kilka części 

Psycho Pass, Shingeki no Kyojin, Mirai Nikki - co prawda je już widziałeś ale może komuś innemu się przyda 

4. 

może Death Parade, Zetsuen no Tempest, Selector Infected, Spread WIXOSS, Sakurasou no Pet na Kanojo, Amagi Brilliant Park, Dangaronpa, Kampfer, Blood Lad sam nie wiem co mógłbym podać jeszcze z tych oryginalnych. Sam też nie obejrzałem aż tak bardzo dużo anime.

Mam nadzieję że pomogłem :)

Co do @top

Bardzo spodobała mi się Mahou Shoujo Madoka Magica / Puella Magi Madoka Magica i ten genialny początek - początek 1 odcinka. Kreska trochę odrzuca ale da się przyzwyczaić. Podobne jest do Mirai Nikki, no i widzę tu podobieństwo także do Black Rock Shooter oraz Selector Infected/Spread WIXOSS. Powiedziałbym że bardziej do dziewczyn to anime jest skierowane. Tajemnice,zagadki, psychologiczne. Ending jest genialny (mam na myśli Kalafina - Magia) Innych anime nie znam - te które podałeś.

Akame ga kill - to nie jest romans + dramat. Porzucilem po okolo 6 odcinkach, bo mnie nudzilo, a potem by bylo strasznie schematyczne, znam zakonczenie i czytalem recenzje

Kuroko no basuke - obejrzalbym gdyby to byla zwykla koszykowka bez zadnych super mocy.. Zniecheca mnie tez do tego anime fakt, ze manga nadal wychodzi, a ja doceniam spojne, zakonczone produkcje, a nie takie po ktorych musze czekac na miliard kolejnych sezonow

Zetsuen  no tempest - Chcialem to kiedys ogladac, ale pytajac sie pewnej osoby czy warto, powiedzial on, ze po ktoryms odcinku poziom strasznie spada.. 

Tasogore otome x amnesia - to tez jest nie zakonczone, chce obejrzec jakąś zamkniętą serie

Death parade -  zerkne dopiero jak seria ta sie skonczy.

Elfen Lied - slyszalem, ze strasznie beznadziejne anime, ale tez slyszalem ze z*******e.. Hype na to anime mnie chyba ominal, moze kiedys zobacze.

A i w 3. malo seinenow wymieniles. np. mirai nikki to shounen.. Seineny to cos jak: fate/zero, black lagoon, phantom requiem for the phantom, baccano.

Tych co nie skomentowalem pewnie obejrze, dzięki

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Za Mirai Nikki sorry :D 

Akame ga Kill! (tutaj racze nie wyjdzie nowy sezon) - Nie oceniaj jak nie widziałeś ^^ Uwierz mi  że to jest romans + dramat. Nie chce nic spoilerować ale trochę śmierci będzie także... Z 2-3 wątki miłosne są. Nie dotrwałeś do nich xD Ktoś się zakocha w kim, ktoś inny, ktoś wyzna uczucia itp. Dużo emocji

Najlepsze zakończenie dla mnie to min. Sakurasou no Pet na Kanojo <3 (w którym też jest romans dobrze widoczny, może nie z początku ale jest) Zetusen no Tempest (tutaj raczej nie wyjdzie 2 sezon) Jedne z ulubionych anime. W Akame ga Kill! też jest całkiem niezłe (zależy co lubisz)

Nie słuchaj co inni mówią, bo każdy ma inny gust. W ZnP tak jak mówiłem bardzo mi się spodobało zakończenie, romans jest bardzo mocno widoczny i to nawet nie jeden ale to jak wolisz

W Claymore zmienili zakończenie, poszli trochę swoim torem w przeciwieństwie do mangi, nie pokazali wszystkiego, ale też nie zapowiada się raczej na 2 sezon

Jak lubisz spójne (też takie o wiele bardziej lubię. No chyba że anime naprawdę super to fajnie jak ma 2-3 sezony) to nie polecam Gokukoku no Brynhildr - mało wyjaśnione ale i tak więcej niż w BTOOOM! czy Deadman Wonderland :P

W WIXOSS zakończenie 2 sezonu też nie końca jest spójne

Co do Seinenów słyszałem że Berserk, Hellsing są dobre ale nie oglądałem. Hellsing to o wampirach ale to już chyba wiesz. W tych 2 anime kreska jest stara

Death Parade - jak Cię kręcą mroczne anime, gry typu bilard - rzutki itp. oraz gra w której stawką jest w pewnym sensie życie. Więcej nic nie mówię bo nie spoileruje. Do tej pory wyszedł 1 odcinek

Jak sobie coś przypomnę to dodam ;)

Opublikowano

Cześć ma ktoś na oku lub oglądał animge w stylu Tokio Ghul ,Akame ga kill,Dragon Ball itp.? Chodzi mi o "napierdalanke" wiecie jakieś miecze,różnego rodzaju bronie(bez jakiś zwykłych broni palnych) ,super moce...Po obejrzeniu Tokio i Akame naleciała mnie ochota właśnie na anime w którym jest KREW i to dużo  B).Prosiłbym o jak najwięcej tytułów, oddam plusy za dodanie linki do danego anime(musi też mnie zainteresować).Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Za Mirai Nikki sorry :D

Akame ga Kill! (tutaj racze nie wyjdzie nowy sezon) - Nie oceniaj jak nie widziałeś ^^ Uwierz mi  że to jest romans + dramat. Nie chce nic spoilerować ale trochę śmierci będzie także... Z 2-3 wątki miłosne są. Nie dotrwałeś do nich xD Ktoś się zakocha w kim, ktoś inny, ktoś wyzna uczucia itp. Dużo emocji

Najlepsze zakończenie dla mnie to min. Sakurasou no Pet na Kanojo <3 (w którym też jest romans dobrze widoczny, może nie z początku ale jest) Zetusen no Tempest (tutaj raczej nie wyjdzie 2 sezon) Jedne z ulubionych anime. W Akame ga Kill! też jest całkiem niezłe (zależy co lubisz)

Nie słuchaj co inni mówią, bo każdy ma inny gust. W ZnP tak jak mówiłem bardzo mi się spodobało zakończenie, romans jest bardzo mocno widoczny i to nawet nie jeden ale to jak wolisz

W Claymore zmienili zakończenie, poszli trochę swoim torem w przeciwieństwie do mangi, nie pokazali wszystkiego, ale też nie zapowiada się raczej na 2 sezon

Jak lubisz spójne (też takie o wiele bardziej lubię. No chyba że anime naprawdę super to fajnie jak ma 2-3 sezony) to nie polecam Gokukoku no Brynhildr - mało wyjaśnione ale i tak więcej niż w BTOOOM! czy Deadman Wonderland :P

W WIXOSS zakończenie 2 sezonu też nie końca jest spójne

Co do Seinenów słyszałem że Berserk, Hellsing są dobre ale nie oglądałem. Hellsing to o wampirach ale to już chyba wiesz. W tych 2 anime kreska jest stara

Death Parade - jak Cię kręcą mroczne anime, gry typu bilard - rzutki itp. oraz gra w której stawką jest w pewnym sensie życie. Więcej nic nie mówię bo nie spoileruje. Do tej pory wyszedł 1 odcinek

Jak sobie coś przypomnę to dodam ;)

Widzialem ostatni odcinek, dyskutowalem tez o tym anime z kolegą.  Jest średnie i schematyczne. Nie widze w nim nic specjalnego. na początku było fajne, ciekawe, w miare oryginalne, ale potem 0 oryginalności, no i przewidywalna seria. Nie ma niczego co by mnie przyciagala. 

Z tych anime wszystkich co mi poleciles obejrze te, ktore są zakonczone. Tzn przed obejrzeniem posprawdzam opisy i menscore na malu, wiadomo, nie mozna sie nim mocno sugerować, ale wazne dla mnie zeby meanscore na malu byl chociaz powyzej 8.0. 

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@0Zaraki0

Nanatsu no Tazai - napie* niezła !!! Krew jest. Na początku dostajemy 1 super koksa, wraz z dalszymi odc. dochodzą inni (7 grzechów mega silnych, ale nie poznaliśmy jeszcze w anime wszystkich do tej pory. Czasami dostaną po gębie) podobne trochę do Fairy Tail moim zdaniem + lekko ecchi + komedia.

Fate/Stay Night Unlimited Blade Works - trochę mroczny klimat, trochę walk tam jest naprawdę przyjemnych dla oka. Ładna kreska. Co do krwi to nie pamiętam czy było jej dużo.. chyba nie za bardzo

Claymore - dużo krwi. Ostra nawalanka - może nie na początku ale z czasem. Myślę że będziesz zadowolony. Anime stare więc kreska taka sobie. Fabuła całkiem spoko. Trochę podobna do AKame pod pewnym względem ale nie mówię jakim - według mnie. Sam się przekonasz.. chyba :D

Black Bullet 

Date a Live 1,2 - harem, ecchi, komedia, super moce, trochę walk jest pomiędzy dziewczynkami. Aż takie słabe to one nie są. Krwi raczej tam nie ma a jak jest to niewiele zobaczysz.

Kill la Kill - walk dosyć sporo. Specyficzna kreska (ja tam nie miałem żadnych zastrzeżeń) specyficzne anime, ecchi, super moce (mundurki które każdy ma inny rodzaj mocy) momentami podczas skrzyżowanie mieczy wychodzi w efekcie nawet całkiem dobre pierdo* Mam kilka ulubionych momentów, kilka zwrotów akcji.

Jak coś znajdę jeszcze to dopiszę :)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Doprecyzuje moje wymagania co do szukanych przeze mnie anime. Otóż nie chce obejrzeć nic z ogromem nierealistycznych rzeczy, typu super moce, czy jakieś zdolnosci nadprzyrodzone. Mozecie mnie źle zrozumieć, więc dodam, ze chodzi mi o ZBYT DUŻĄ ilośc tych rzeczy. Np. no game no life, ichiban ushiro no daimou, akame ga kill, czy magi mają tych rzeczy za dużo, a steins gate, mirai nikki, czy death note, angel beats optymalną ilość. (magi obejrzalem, ale wtedy po prostu mialem ochote na taką serie, teraz mam ochote na cos bardziej ludzkiego, normalnego, w miare realistycznego, ale oczywiscie jakiś motyw science-fiction czy fantasy malutki moze byc, podawalem juz przyklady)

• Więc tak, szukam jakiejś serii o gatunkach: Okruchy życia + ewentualnie romans, dramat, muzyczne,
  • jakiegoś seinena z zajebistą fabułą (coś w stylu phantom requiem for the phantom, ale zebyscie mnie nie zrozumieli źle, nie szukam czegoś idealnie podobnego do tego anime, chodzi mi o obecność niektórych gatunków z phantom, o pewnego rodzaju styl, ale tematycznie moze byc to cos zupelnie innego, z seinenow podobaly mi sie jeszcze black lagoon, fate/zero) 

Myślałem nad: nana, beck, ALE boje się, ze anime beck nie ma zakonczenia, lub ma zakonczenie wymyslone przez twórców anime (samo to nie jest złe) i jest słabe. Czemu tak uwazam? Otoz dlatego, ze sugerując się myanimelist anime beck zakonczylo się przed mangą. Co do nana to też się boje o to, bo gdzies na fb wyczytalem, że w mandze są dalsze losy bohaterów, a ja chce ZAMKNIĘTĄ, SPÓJNĄ SERIE, BEZ MOZLIWOSCI OTRZYMANIA SEQUELA (no chyba ze sequel w stylu movie steins gate, czyli byl sobie, ale nie byl potrzebny serii TV) Generalnie lubie oryginalne serie. Tak jak juz wspominalem nie mam teraz ochoty na serie typu Akame ga kill, jakies one piece itp. Obejrzalem malo, więc macie pole do popisu : http://myanimelist.net/animelist/Golden1&show=0&order=4

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szukam anime podobnego do Death Note i Zankyou no Terror pod tym wzgledem, ze ktos inteligentny, albo kilka osob, najlepiej uczniow robi cos na duza skale i policja sobie z tym kims nie bardzo radzi. Obojetny mi jest motyw dzialan, w DN i ZnT byly calkiem inne, a oba anime wg. mnie 10/10. Code Geass chyba pod to podchodzi, ale odrzuca mnie "mecha" w kategoriach, bo nie bede zadnych robotow ogladal.

Opublikowano

Szukam anime podobnego do Death Note i Zankyou no Terror pod tym wzgledem, ze ktos inteligentny, albo kilka osob, najlepiej uczniow robi cos na duza skale i policja sobie z tym kims nie bardzo radzi. Obojetny mi jest motyw dzialan, w DN i ZnT byly calkiem inne, a oba anime wg. mnie 10/10. Code Geass chyba pod to podchodzi, ale odrzuca mnie "mecha" w kategoriach, bo nie bede zadnych robotow ogladal.

Mechy odgrywają tam drugożędną rolę.

Na pewno polecę Ci : Steins;Gate, Special A i Wolf and Spice.

zoro_tag_by_ikoly-d38nxpb.png

by ikoly

Opublikowano

@0Zaraki0

Nanatsu no Tazai - napie* niezła !!! Krew jest. Na początku dostajemy 1 super koksa, wraz z dalszymi odc. dochodzą inni (7 grzechów mega silnych, ale nie poznaliśmy jeszcze w anime wszystkich do tej pory. Czasami dostaną po gębie) podobne trochę do Fairy Tail moim zdaniem + lekko ecchi + komedia.

Fate/Stay Night Unlimited Blade Works - trochę mroczny klimat, trochę walk tam jest naprawdę przyjemnych dla oka. Ładna kreska. Co do krwi to nie pamiętam czy było jej dużo.. chyba nie za bardzo

Claymore - dużo krwi. Ostra nawalanka - może nie na początku ale z czasem. Myślę że będziesz zadowolony. Anime stare więc kreska taka sobie. Fabuła całkiem spoko. Trochę podobna do AKame pod pewnym względem ale nie mówię jakim - według mnie. Sam się przekonasz.. chyba :D

Black Bullet 

Date a Live 1,2 - harem, ecchi, komedia, super moce, trochę walk jest pomiędzy dziewczynkami. Aż takie słabe to one nie są. Krwi raczej tam nie ma a jak jest to niewiele zobaczysz.

Kill la Kill - walk dosyć sporo. Specyficzna kreska (ja tam nie miałem żadnych zastrzeżeń) specyficzne anime, ecchi, super moce (mundurki które każdy ma inny rodzaj mocy) momentami podczas skrzyżowanie mieczy wychodzi w efekcie nawet całkiem dobre pierdo* Mam kilka ulubionych momentów, kilka zwrotów akcji.

Jak coś znajdę jeszcze to dopiszę :)

Dzięki wielkie zaraz sobie zobaczę   ^_^ Za fajny opisz łap plusa B)

Opublikowano

Szukam anime podobne do  Kokoro Connect. Czyli seinen coś z okruchami życia, najlepiej szkolne no i oczywiście coś co nadaje klimatu/nadprzyrodzonego tak jak to było w Kokoro connect (też takie zagadki cyz coś że muszą obczaić co się dzieje) z góry THX.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Radze Ci obejrzeć Code geass. Pod względem fabularnym coś pięknego, wciąga cholernie. Fakt, są mecha, ale nie są one jakoś ważne w tej serii, nie na nich skupia się anime. Obejrzyj, a nie pożałujesz.

Spodoba Ci się jeszcze psycho pass jesli nie masz nic do cyberpunk i poczekasz aż ta seria się troche rozwinie, bo na poczatku to taka zwykla seryjka, pozniej sie tak rozwinelo, ze dalem 9/10. Tylko, ze w psycho pass to policja walczy z tym glownym zlym, ale generalnie walki polegaja na inteligencji, a nie na tym kto ma wiekszego rasengana

XrgAYyk.png