Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[24/7][Zapowiedź]Starożytny Minecraft [Karta-postaci-WL:ON][RPG][Magia][Bogowie][Piramidy][Historia serwera][No-premium]

Damian

Pytania związane z serwerem  

349 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy b?dziesz gra?/a na serwerze ?

• Tak
      304
    • Nie
      45
  2. 2. Które pomys?y chcia?by? aby by?y zrealizowane ?

• Groby
      223
    • Realistyczna ?mier?
      39
    • Z?amania
      20
    • Nowa ranga: Zielarz,niewolnik,oficer
      9
    • Launcher serwera
      10
    • Music Pack
      4
    • Skiny no premium
      33
    • Gladiator
      11
  3. 3. Czy b?dziesz na otwarciu serwera (7 pa?dziernik Niedziela godzina 16:00) ?

• Tak
      82
    • Nie
      34

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 805
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To życzę powodzenia ;D

W razie czego to chętnie pomoge w jakichś testach itp

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Wszystko pięknie, ładnie 133 osoby oświadczyły, że będą grały na serwerze, a tu tylko 20 slotów.

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/

\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Opublikowano

Właśnie czemu tylko 20 slotów?

Nie bedzie sie przecierz dało wbić na server przy takiej ilosci!

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

1 primo: zobaczymy ilu zadeklarowanych wbije

2 primo: za 3-4 tygodnie raczej 20 slotow starczy lub zwieksza limit

tak wiec spokojnie

Wszystko pięknie, ładnie 133 osoby oświadczyły, że będą grały na serwerze, a tu tylko 20 slotów.

ekhm, z tych 133 tylko 37 jet na wl

Opublikowano

z tych 133 tylko 37 jest na wl, poki co

Opublikowano

@up 37 jest na wl, ale to i tak przekracza limit "20" graczy.

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/

\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Opublikowano

z tych 133 tylko 37 jest na wl, poki co

Przecież to napisałem.

@up 37 jest na wl, ale to i tak przekracza limit "20" graczy.

Zrozum że wszyscy naraz nie wejdą ._.

Opublikowano

Kto napisał że o godzinie 17:00 ?

Ja to tylko ustalałem prywatnie z adminami...

Pisałem 29 września.

Start oficjalny; 20:00

Opublikowano

Wkurza mnie to że chłopacy mnie nie słuchają czy ktoś pytał się o zezwolenie na upublikowanie screenów ?

Nie. Bany lecą ._.

A start serwera się opóźnia.

Druga rzecz kto napisał że o 17 !?

Ja to tylko ustalałem prywatnie z adminami...

Pisałem 29 września. Kurde ktoś tutaj za dużo wie ._.

No dokładnie, nikt nie pytał niestety poza mną ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nick w grze: b4rteq

Imię w grze: Talus

Nazwisko w grze: Nestor

Wiek (prawdziwy): 17

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Włóczęga i powsinoga, lubi podróżować. Dzieciństwo spędził na ulicach Troi, wychowywała go matka, ojciec został skazany na banicję. Już za młodu lubił uciekać z domu i odkrywać nieznane. Czy ukończył 16 lat dostał się do szkoły Trojańskiej gdzie szkolono poetów, pisarzy oraz skrybów. Jego nauki w szkole trwały 3 lata. Prawie dorosły już (19 lat) opuścił rodzinny dom i wyruszył szukać przygód. Podczas swej podróży napotkał farmę gdzie zarobił pieniądze na jedzenie oraz lekkie uzbrojenie do obrony. Podziękował gospodarzowi farmy i wyruszył dalej odkrywać nieznane. Spytacie co się z nim teraz dzieje ? Właśnie jest w drodze do ... Starożytnego Miasta Minecraft. Ale to już inna historia ...

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 9/10

Opublikowano

Postaram się zebrać wszystkie zasady RPG panujące na serwerze:

1. Możesz wybrać tylko 1 "profesje" (górnik,drwal,myśliwy,farmer, itp.), a co za tym idzie- górnik kopie,drwal ścina itp. Nie ma możliwości żeby np. myśliwy zajął się górnictwem.

2. Nie ma wolnego zabijania, każdy zabójca, złodziej lub podpalacz zostanie ukarany (Zostanie poddany osądowi). Kara będzie zależna od dokonanego czynu, tj. Publiczna egzekucja, zarekwirowanie i rozdanie dobytku, spalenie lub sprzedanie domu, degradacja rangi lub wygnanie z miasta.

3. Na serwerze panuje klimat starożytności, więc lepiej unikać odzywek typu: "elo, yo, siema, noob, zal, lol, omg " można je zastąpić np. "Dzień dobry, Witam, głupiec [w granicach rozsądku] itp."

4. Zabrania się przeklinania,denerwowania i poniżania pod karą więzienia.

5. Zakazane jest posiadanie wulgarnych, rasistowskich, poniżających, erotycznych nicków oraz skinów.

6. Zabrania się wykonywania egzekucji, rozbrajania, podpalania itp. na własną rękę. Od tego jest Cesarz, Faraon, lub Sąd.

7. Wchodząc na serwer akceptujesz regulamin.

8. Zanim postawisz stragan na targu, zapytaj o zgodę jednego z zarządców, lub graczy o wyższym stanowisku.

9. Przed domem, karczmą, lub budynkiem należącym dla danego gracza, musi stać tabliczka z - właścicielem oraz osobami pracującymi / mieszkającymi w danym budynku.

10. Nie znanie regulaminu, nie zwalnia od popełniania konsekwencji.

Oraz

OOC - To, co się dzieje poza grą. O tym twoja postać NIE WIE i nie ma prawa WIEDZIEĆ.

IC - To, co się dzieje w grze. Twoja postać o tym wie, jeśli ktoś jej powiedział, była świadkiem etc.

MetaGamming - Wykorzystywania informacji zdobytych OOC w IC. NIEDOPUSZCZALNE.

PowerGamming - Wymuszanie akcji RP, np. zmuszanie graczy do śmierci. NIEDOPUSZCZALNE.

Administracja serwera zastrzega sobie prawo do zmiany regulaminu.

W dupie ja mam, te wasze warny.

Opublikowano

@UP Na serwerze będzie TARG, więc problemu z przedmiotami raczej nie będzie.

Płatnerz jak wykona zbroje pójdzie na targ i wstawi ją na straganie, lub sprzeda "ręcznie".

Opublikowano

@Up2 jeszcze nie. Start dzisiaj o godzinie 20:00. (29.09.2012 godzina 20:00 czasu polskiego)

Opublikowano

@Up Tak. Żadnego hellou,siemanko no chyba że w czacie OOC

OOC - To, co się dzieje poza grą. O tym twoja postać NIE WIE i nie ma prawa WIEDZIEĆ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...