Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[24/7][Zapowiedź]Starożytny Minecraft [Karta-postaci-WL:ON][RPG][Magia][Bogowie][Piramidy][Historia serwera][No-premium]

Damian

Pytania związane z serwerem  

349 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy b?dziesz gra?/a na serwerze ?

• Tak
      304
    • Nie
      45
  2. 2. Które pomys?y chcia?by? aby by?y zrealizowane ?

• Groby
      223
    • Realistyczna ?mier?
      39
    • Z?amania
      20
    • Nowa ranga: Zielarz,niewolnik,oficer
      9
    • Launcher serwera
      10
    • Music Pack
      4
    • Skiny no premium
      33
    • Gladiator
      11
  3. 3. Czy b?dziesz na otwarciu serwera (7 pa?dziernik Niedziela godzina 16:00) ?

• Tak
      82
    • Nie
      34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosimy o nie pisanie podań serwer w remoncie !

Ewen

Jest rok 3000 p.n.e w północno wschodniej Afryce w dolinie rzeki Nile rozwija się państwo Ewen.

Mieszkańcy tego państwa żyli z uprawy wąskiego pasa ziemi po obu stronach rzeki Nile która co roku

użyźniała uprawy co roku regularnymi wylewami.

Początkowo na tym obszarze istniały dwa państwa.

Ewen Niski (obejmujący rozległą deltę rzeki Nile, o wiele bardziej rozwinięty) oraz Ewen Wyższy (na południe od pierwszej katarakty)

Jednak w wyniku wojny prowadzonej przez Ewen Niski te dwa różne państwa się połączyły.

Władcą tego potężnego państwa był Faraon Nezil, powstały religia,pismo,kultura.

Z tąd też pochodzą największe piramidy: Piramida Dzień i Noc.

Grecia

Potężne państwo które zaczyna rozpowszechniać narzędzia wykonywane z brązu.

Miejscowość Knossus była położona na wyspie Grecii -Kredzie

Znajdują się w niej wielkie i piękne pałace, wokół nich są wielkie ogrody.

Władcą tej miejscowości był Mintotaur - człowiek z głową byka

Lecz po kilku latach rządy zaczął sprawować Mistrz ,Sprawiedliwy.

A groźny Mintotaur został zamknięty przez króla Krety Mina w zaprojektowanym przez mistrza Rewada Labiryncie, który znajdował się pod pałacem w Knossus.

CDN...

Historia serwera zawiera zmienione nazwy prawdziwych nazw rzek,państw,władców itp.(przekształcone na potrzeby historii serwera)

Oparte o dostępne źródła dotyczące Starożytności, nie mniej jednak nie są to prawdziwe informacje

Sam wybierz do którego państwa chcesz należeć do Grecii lub Ewen zakładaj własne miejscowości.

Stań się najbogatszy rzeźbij rzeźby bądź sławny.

Zamieszkaj w dużej rezydencji z ogrodem lub w chacie.

Zdecyduj w którego Boga chcesz wierzyć:

-Sefir (Bóg nieba)

-Afroderiusz (Bóg miłości)

-Samonoliusz (Bóg wojny)

-Selediusz (Bóg dnia)

-Meloda (Boginia nocy)

Możesz zostać potajemnym magiem i rzucać na innych czary, tworzyć przeróżne elksiry.

Zrób własną różdzkę i czaruj.

IP: s28.mineserv.eu:25997

Sloty:20

Premium: Nie

PAMIĘTAJ JEST TO RPG:

OOC - To, co się dzieje poza grą. O tym twoja postać NIE WIE i nie ma prawa WIEDZIEĆ.

IC - To, co się dzieje w grze. Twoja postać o tym wie, jeśli ktoś jej powiedział, była świadkiem etc.

MetaGamming - Wykorzystywania informacji zdobytych OOC w IC. NIEDOPUSZCZALNE.

PowerGamming - Wymszanie akcji RP, np. zmuszanie graczy do śmierci. NIEDOPUSZCZALNE.

Wzór karty postaci (Dodanie do WL)

Nick w grze:

Imię w grze:

Nazwisko w grze:

Wiek (prawdziwy):

Biografia postaci (minimum 10 zdań)Prosimy o nie pisanie o wojnach,ucieczkach.:

Znajomość zasad RPG(Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów,ortografia):

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?:

a5PdY.jpg

A K T U A L I Z A C J A

S E R W E R A %2.0%

Premiera: Sobota 6 październik godzina 16:00

Nie może Ciebie zabraknąć !

Wracamy w wielkim stylu !

Dodajemy:

Czaty lokalne

Nowy system imion oraz nazwisk

Automatyczne cuboidy

System podatkowy

Olimpiady (Pierwsza zacznie się w niedziele)

Modyfikacja permissions

Złamania

Nowy system śmierci, nie będzie samowolki na PvP

-Odpowiadanie za zabijanie

-Osądy

-Śmierć postaci (należy w takiej sytuacji napisać nowe podanie grę zaczyna się od początku)

Rozwinięta ekonomia

Bogowie (zostanie wgrany już plugin)

Poprawki mapy

Domki dla myśliwych

Stadion Olimpijski

Domki dla mieszkańców.

Wszelkie sugestie, uwagi, pytania proszę pisać pod tym tematem.

Data otwarcia serwera: Sobota godzina 16:00

Serwer zostaje tego dnia oficjalnie otworzony.

_______________________________________________________________________________________

Wielka aktualizacja serwera %2.0%

______

DamianPL1

.

• Odpowiedzi 805
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nick w grze: CortexPL

Imię w grze: Spartacus

Nazwisko w grze: Openiusus

Wiek (prawdziwy): 16

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Gladiator, który miał po co żyć, miał żone i dzieci. Lecz... Zły władca zaatakował jego kraine mężczyzn wzięto do niewoli, kobiety zgwałcono i zabito ich dzieci został okaleczone na całe życie Spartacus Król własnej krainy musiał od teraz sam walczyć o to, by przeżyć i znów sprawiedliwie sądzić i towarzyszyć swoim rodakom. Nie wierzył w nic oprócz sprawiedliwości miecza i wiedzy własnej. Przetrwał ale walczył dalej o życie na arenie, walczą ze swoimi poddanymi, lecz nie mieli mu tego za złe bo ktoś musi zginąć by ktoś inny mógł przeżyć. Pokonując ostatniego na którego mówiono Rzeźnik Melhior uzyskał wolność. Nie wiedział co dalej stanie się z jego losem...

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 8,5-8,7

Za błędy przepraszam pisze na telefonie:D

Opublikowano

Nick w grze: MasterDulu

Imię w grze: Tarkwiniusz

Nazwisko w grze: Starszy

Wiek (prawdziwy): 14

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Jestem Tarkwiniusz Starszy. Byłem bogatym panem posiadającym wiele ziem. Gdy rozpoczęła się straszliwa wojna straciłem wszystko. Po wielu wzmagań obrony mojego państwa, to się nie udało, i uciekłem. W czasie wojny nauczyłem się władać bronią, dzięki temu przeżyłem wielki trud długiej podróży. Wędrowałem 2 lata, aż dotarłem do Greci. Tam zamierzałem się osiedlić i zostać bogatym kupcem! (myślę że tyle wystarczy)

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 9/10

Premium: Tak

Opublikowano

Nick w grze: Ninta

Imię w grze: Eletra

Nazwisko w grze: Hostan

Wiek (prawdziwy): 13

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Zwykła wieśniaczka, która żyła w Ewen. Nie wiedziała, że jest potomkinia wielkiego rycerza. Dowiedziała się tego od pewnego Tajemniczego Maga. Ten nauczył ją wszystkiego co sam umiał. Gdy już on umarł przejeła jego wieże i wszystko co posiadał. Wzieła się za wychowywanie młodych magów i rycerzy. Otworzyła Zakon Feniksa, i pomagała wraz ze swoimi uczniami chronić świat przed złem. Ale zdarzyło się coś niespodziewanego. Straciła swoją pamieć. Próbuje odnaleźć swoją stara dusze... (eq już mi się nie chciało pisać, ale czy będę mogła dostać?)

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 6,5-7

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Szczerze bym zagrał na serwerze, ale nie mam pomysłu na wymyślenie biografii swojej postaci oraz nie znam się za bardzo na RPG, chociaż prezentacja, a raczej zapowiedź świetna. Polecam wszystkim, czuję to, że serwer będzie wam się podobał.

10 postów

(...)

250 postów

500 postów

1000 postów! - SPAMER!

:D

Opublikowano

weź... tak łatwo napisać biografie że..

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Nick w grze vegetassj50

Imie Grados jak cos to zmienie na potrzebe serva

Nazwisko w grze Rdrawy

Wiek prawdziwy 15

Biografia postaci

W pewnej miejscowosci zyl w Greci rodzinnej miejscowosci , nazywal sie Grados. Bły młody żeśki młodzieniecem . Pewnej nocy na jego wioske zaatakowaly wojska Ewen . Młodego Gradosa sprzedali za duza sume dukatów. Pewnego dnia mllodzienca kupil szlachcic z jego rodzimej miejscowosci. Powrócil do wioski lecz cala jego rodzina zostala zabita a on postanowil sobie ze pomsci swoich rodzicow i krewnych , postanowil iz zostanie magiem ciemnosci i zabije wszystkich tych ktorzy zaatakowali jego wies. Majac 15 lat umial w zaawansowanym stopniu wladac czarna magia i tak zaczla sie jego przygoda.

znajomosc RPG tak 5,5-6,5

Ps prosze jesli zostalem przyjety prosze o odp na moim koncie na MCforum prywatna Przepraszam za bledy gdyz jestem dyslektykiem

i pisalem szybko gdyz sie spieszylem czekam na dodanie

Opublikowano

A ty przypadkiem nie miales zakladac serwera all z mapka netherowa?

Tak taki pomysł miał miejsce ale nie wypalił.

Aby wejść na serwer znajomość RPG musi być na prawdę duża.

Obecnie na WL będą następujące osoby:

vegetassj50

Ninta

ozzyIiggy

MasterDulu

CortexPL

Do poprawy jeśli oczywiście ta osoba chcę:

TeamSpeakUser -Krasnoludy ?! O_O napisz od nowa historię...

Opublikowano

Damian Możesz dodać " upgrade11 " do WL Chętnie skrytykuje serwer i wstawi opinie

Witam. Jestem Kamifox ! Posiadam 12 serwerów minecraft :) , Skrytykuje Serwer każdy ! na jego możliwość!

I Krytykuje Serwery Szczerze :) tak jak sądzę!

Opublikowano

@Up Przed otwarciem nikt nie wejdzie, nie wejdzie też osoba która nie napisała karty postaci.

EDIT:Szukam budowniczego do pomocy w budowie w stylu za czasów starożytności.

Opublikowano

Nick w grze:KruczyKruk

Imię w grze: Rara

Nazwisko w grze:Avis

Wiek (prawdziwy):16

Biografia postaci (minimum 10 zdań):Jam jest łucznik grecki który dzięki swoim umiejętnością strzeleckim potrafie zabić 3 osoby 1 strzałem.Szybkość ukrywanie się i tropicielstwo to tylko kilka z moich mocnych stron.Mieszkam Przy wielkiej górze gdzie znajduję się wodospad i w około jest Pełno drzew zakrywający piękno tego miejsca.Do grecji przybywam co 3 noc z moimy zdobyczami jak i z opowieściami które przeżyłem.Każdego ranka modlę się do Sefir'a o dobre łowy.Mam też u mego boku 3 kamratów których uczę posługiwania się łukiem i wiary do Sefir'a.Posiada też w stolicy sklep ze strzałami najlepszymi w całej Grecji.

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10):8-10

Opublikowano

Nick w grze: czortek

Imię w grze: Cezary

Nazwisko w grze: Baron

Wiek (prawdziwy):13

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Byłem farmerem we wsi którą zgrabiono, nie pozostało po niej nic. Odkryłem po ucieczce że jestem pretendentem do tytułu Faraona. Rozpocząłem przygotowania wsi na ewentualne ponowne grabieże. Pod wsią są ruiny starego miasta do którego chodziłem jako małe dziecko. Moi współtowarzysze z wioski nazwali mnie czortek bo czatowałem na naszych wrogów. Mój ojciec był potężnym wojownikiem a matka czarodziejką. Moja siostra znikła mając 6 lat.Mój brat jest wielkim generałem dowodzącym armią "Anubis". Jestem z miasta kair. Hoduje bydło nad nilem. w mojej skrzyni była zawsze skórzana zbroja i kamienny miecze.

Czcze Sefir-a i jestem z państwa Ewen

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10):7/10

Opublikowano

LEKCJA 1

TEMAT: OOC - To, co się dzieje poza grą. O tym twoja postać NIE WIE i nie ma prawa WIEDZIEĆ.

Jeśli ja widzę jak się dana osoba nazywa w grze oraz jej nick to tego nie ma prawa wiedzieć moja postać w grze (fikcyjna,wymyślona,serwerowa postać) chyba że pozna jej imię w grze.

Przykład:

DamianPL1 -Faraon_Nezil: Witaj, podaj swoją tożsamość.

Nick -Gladia_Meron: Nazywam się Gladia Meron przybywam z małej wioski.

Nie można robić takiego czegoś:

DamianPL1 -Faraon_Nezil: Cześć Nick fajne masz imię Gladia Meron ciekawe !

Nick -Gladia_Meron: No wiem długo myślałam jakie by tutaj wymyślić.

Rzeczą jasną jest że mieszkańcy Ewenu powinni znać Faraona Nezila bo to głowa państwa...

Edit: Jeśli chcesz do kogoś napisać o czymś co nie jest związane z RPG dajesz to w nawiasy [] kwadratowe []

Przykład:

[Odrabiam zadanie domowe z polskiego z/w]

_____________Koniec lekcji 1____________________

Mam nadzieję że przybliżę wam zasady RPG i że nie będzię potem na serwerze, że ktoś robi sobie FreeBuilda z RPG...

Opublikowano

@2Up żebym miał orientację czy dana osoba wie o co chodzi w całym serwerze, czy zna podstawy starożytności.

Oraz żeby postać jakąś historię miała... No chyba że się chcę być dzieckiem które się dopiero narodzi (jeśli ktoś zechce mieć dziecko)

Opublikowano

Nick w grze: Sweetgrove

Imię w grze: Swatinius, Swat

Nazwisko w grze: Grovenius

Wiek (prawdziwy): 12 lat, ale nie jestem typowym noobkiem ani haterem

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Pewnego pięknego , słonecznego dnia narodził się młody, jeszcze nikomu nie znany bohater.

Żył on w bogatej rodzinie w mieście Spryta, był on bardzo zdolny.Czcił on boga sefira i pochodził on z Grecii. Przez 6 lat toczył zwyczajne, nudne życie, gdy nagle wybuchła wojna

Mieszkańcy jego miasta z dnia na dzień słuchali od posłańca coraz to gorszą sytuacje. W końcu nadszedł na nich czas.

Wrogowie, nieznani Swatowi oblegali miasto przez trzy dni, aż w końcu, późno w nocy naszli szturmem Spryte.

Wszyscy żołnierze Spryty padli w dwie godziny, nikt nie ocalał, oprucz młodego Swata, który nadal żyje gdyby nie poświęcenie ich rodziców.

Swat, a raczej Swatinius dostał się do miasta Aterna dzięki przychylności jednego z żołnierzy wroga. Nie mógł on go zabić, był nowicjuszem.

Młodego Swatiniusa przygarneła zamożna rodzina która pozwoliła mu na udoskonalanie umiejętności bojowych. Przez dziesięć lat żył on

bez żadnego zagrożenia wojną, lecz został on porwany. Handlarz niewolników sprzedał go do kopalni, gdzie przez dwa lata pracował.

W końcu udało mu się uciec i zabić jego "pana". Musiał on jednak uciekać gdzie pieprz rośnie. Po miesiącach męki dotarł on do miasta, w którym rozpoczął on nowy rozdział swojego życia...

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 9

Tak poza tym, kiedyś grałem na serverach Gta Sa:MP i z tamtąd znam bardzo dobrze Role-Playing. To było coś...

Bardzo chętnie pomógł bym w nauczaniu nowych o zasadach Role Playingu lub pomógłbym w budowie rzeczy " starożytnych".

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nick w grze: coxefgu

Imię w grze: Naturis

Nazwisko w grze: Minutus

Wiek (prawdziwy): 14

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Syn Iliady i Reneusza urodzony w Grecji w mieście Lumos. W czasie swojej młodości wyruszył sam na polowanie. Niestety oddalił się zbyt daleko miasto nieznając drogi powrotnej błąkał sie przez 2 dni. Kiedy był ledwo żywy znalazł go wielki wojownik Sontares. Zabrał chłopca do najbliższego miasta aby zajeli się nim lekarze. Kiedy chłopiec odzyskał siły odnalazł Sontaresa i podziekował mu za uratowanie życia, opowiedział mu również o swojej histori. Wojownik widząc w chłopcu chęć walki i determinację postanowił nauczyć go walczyć. Przez kilka kolejnych dni Naturis uczył sie posługiwać mieczem. A następnie stoczył kilka walk treningowych z wojownikiem. Kiedy mistrz postanowił, że chłopak jest gotowy wysłał go na ostateczny test. Było nim zgładzenie wilka alfa. Lecz zanim Naturis zbliżył się do przywódcy musiał pozbyć się innych wilków broniących przywódcę. Po ciężkim boju chłopakowi udało się zgładzić wilka alfa. Następnie zwycięzko wrócił do mistrza. Który dał mu swoje błogosławieństwo i pozwolil wyruszyć w dalszą podróż. Naturis postanowił wyruszyć do rodziców i powiedzieć im , że nic mu nie jest. Niestety po dotarciu dowiedział się że na miasto napadli bandyci i zabili jego rodzinę. Naturis postanowił zostać strażnikiem miasta aby taki incydent nigdy sie nie powtórzył.

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 8

Opublikowano

Lekcja 2 19.09.2012

Temat: IC - To, co się dzieje w grze. Twoja postać o tym wie, jeśli ktoś jej powiedział, była świadkiem etc.

Przykład:

DamianPL1 -Faraon_Nezil: Witaj, podaj swoją tożsamość.

Nick -Gladia_Meron: Nazywam się Gladia Meron przybywam z małej wioski.

I od teraz moja postać wie że to Gladia Meron wcześniej tego nie wiedziała i nie miała prawa wiedzieć.

(Chyba że Ty idziesz ulicą nieznanego Cię miasta i znasz imię nazwisko, miejsce urodzenia i datę urodzin nieznanej Ci osoby *_*)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...