Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[24/7][Zapowiedź]Starożytny Minecraft [Karta-postaci-WL:ON][RPG][Magia][Bogowie][Piramidy][Historia serwera][No-premium]

Damian

Pytania związane z serwerem  

349 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy b?dziesz gra?/a na serwerze ?

• Tak
      304
    • Nie
      45
  2. 2. Które pomys?y chcia?by? aby by?y zrealizowane ?

• Groby
      223
    • Realistyczna ?mier?
      39
    • Z?amania
      20
    • Nowa ranga: Zielarz,niewolnik,oficer
      9
    • Launcher serwera
      10
    • Music Pack
      4
    • Skiny no premium
      33
    • Gladiator
      11
  3. 3. Czy b?dziesz na otwarciu serwera (7 pa?dziernik Niedziela godzina 16:00) ?

• Tak
      82
    • Nie
      34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecna lista osób do wl:

AzurekGT

Czortek

NoMoreFun

melekus

coxefgu

Sweeetgrove

Karenshi33

Veiro

IceLaysPL

*Będę stalę edytował*

*Jeśli się tutaj znalazłeś masz pewność że będziesz jednym z pierwszych graczy którzy zagrają na serwerze !*

• Odpowiedzi 805
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nick w grze: Miron

Imię w grze: Hagar

Nazwisko w grze: Vaban

Wiek (prawdziwy):12

Biografia postaci (minimum 10 zdań):Hagar był zwykłym dzieckiem. Pracował, bawił się a do tego był bardzo pomocny. Pewnego dnia ojciec Hagara wysłał syna do lasu po drzewo. Syn chętnie pomagał rodzicom w uprawie trzciny i innych domowych obowiązkach więc bardzo chętnie wyruszył na wyprawę. Po dwóch godzinach syn zamierzał wracać już do domu lecz na jego drodze stanął ten "ktoś". Miał długi czarny płaszcz ze skóry, chustę zakrywającą usta i nos oraz ciemnozielone oczy. Jednym ruchem ręki obalił Hagara i zniknął... Hagar obudził się następnego dnia w swojej chacie z rozciętą głową.

-Synu co się stało? Znalazłem cię leżącego po środku lasu.

-Tato, ja...

<W tym momencie usłyszeli rozpaczliwy krzyk>

Matka Hagara stała w płomieniach a Człowiek w Płaszczu przyglądał się jej zza drzew.

Niestety. Płomieni nie udało się ugasić a matka Hagara spłonęła żywcem.

Tego dnia Hagar poprzysiągł sobie że dowie się kim jest Człowiek w Płaszczu i zemści się za śmierć matki.

Hagar nauczył się biegle posługiwać łukiem i opanował sztukę bezszelestnego chodzenia po lesie.

Hagar po miesiącu nauk wyruszył w podróż... (I tu zaczyna się twoja "moja" rola)

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 8/10

Opublikowano

Nick w grze:Shundey a jeśli wymagane premium Czipendejs dodaj Suhndey jeśli no premiu mserwer

Imię w grze: Nathan

Nazwisko w grze: Roan

Wiek (prawdziwy):16

Biografia postaci (minimum 10 zdań):Około 16 lat temu niewiasta imieniem Leona urodziłą syna potomkaZostał podrzucony pewnej rodzinie mieszkającej w Ewen w jednej z wiosek, nie zna swojego prawdziwego pochodzenia. Gdy miał dwanaście lat, uciekł z domu. Jego przybrani rodzice znęcali się nad nim, bo tak naprawdę nie chcieli mieć kolejnej gęby do wykarmienia. Przygarnęli go jedynie dlatego, że akurat znaleziono go pod ich domem, a nie mogli go wyrzucić, bo "co by sobie ludzie pomyśleli?". Ukradł z szafki sakwę z pieniędzmi i miał ustawione życie na ponad dwa lata. Później zaczął pracować u jednego z ludzkich alchemików, w zamian za zbieranie ziół miał zapewniony dach nad głową i ciepłe posiłki. W wieku dwudziestu lat zaciągnął się do grupy najemników działającej w Trawelshi. Mają siedzibę w centrum, niedaleko rynku w centrum, toteż często przyjmują coraz to nowe zadania. Na dodatek pobierał nauki u maga, który zatrzymał się na kilka tygodni w karczmie "Pod Skrzydłami Anioła" i zdobył wiedzę na temat magii zniszczenia, iluzji oraz tworzenia, choć są to tylko podstawy. Po dziś dzień prowadzi najemnicze życie.

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 9

Chętnie mogę pomóc przy budowie serwera ogarniam pluginy itd ma mdoświadczenie 3 letnie ponieważ miałem swój własny serwer oraz , najwyższą range jakądało się zodbyć na serwerze RPG Seggelin.pl chyba go znacie / Miał własny serwer rpg .

wrazie kontaktu prosze pisać gad gadu 25451024

POPRAWIONE

xmMfHrm.png
Opublikowano

Przyjęty:

Miron (fajna historia, zaciekawiłeś mnie)

Do poprawy:

Shundey (wojna, wymagam oryginalności)

@up nie ma możliwości zakładania własnych wiosek.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

To jest na zasadzie frakcji.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

Moja paczka modów:

Opublikowano

LQRGfl.jpg

Ewen

Jest rok 3000 p.n.e północno wschodniej Afryce w dolinie rzeki Nile rozwija się państwo Ewen.

Mieszkańcy tego państwa żyli z uprawy wąskiego pasa ziemi po obu stronach rzeki Nile która co roku

użyźniała uprawy co roku regularnymi wylewami.

Początkowo na tym obszarze istniały dwa państwa.

Ewen Niski (obejmujący rozległą deltę rzeki Nile, o wiele bardziej rozwinięty) oraz Ewen Wyższy (na południe od pierwszej katarakty)

Jednak w wyniku wojny prowadzonej przez Ewen Niski te dwa różne państwa się połączyły.

Władcą tego potężnego państwa był Faraon Nezil, powstały religia,pismo,kultura.

Z tąd też pochodzą największe piramidy: Piramida Dzień i Noc.

Grecia

Potężne państwo które zaczyna rozpowszechniać narzędzia wykonywane z brązu.

Miejscowość Knossus była położona na wyspie Grecii -Kredzie

Znajdują się w niej wielkie i piękne pałace, wokół nich są wielkie ogrody.

Władcą tej miejscowości był Mintotaur - człowiek z głową byka

Lecz po kilku latach rządy zaczął sprawować Mistrz ,Sprawiedliwy.

A groźny Mintotaur został zamknięty przez króla Krety Mina w zaprojektowanym przez mistrza Rewada Labiryncie, który znajdował się pod pałacem w Knossus.

CDN...

Historia serwera zawiera zmienione nazwy prawdziwych nazw rzek,państw,władców itp.(przekształcone na potrzeby historii serwera)

Oparte o dostępne źródła dotyczące Starożytności, nie mniej jednak nie są to prawdziwe informacje

Sam wybierz do którego państwa chcesz należeć do Grecii lub Ewen zakładaj własne miejscowości.

Stań się najbogatszy rzeźbij rzeźby bądź sławny.

Zamieszkaj w dużej rezydencji z ogrodem lub w chacie.

Zdecyduj w którego Boga chcesz wierzyć:

-Sefir (Bóg nieba)

-Afroderiusz (Bóg miłości)

Samonoliusz (Bóh wojen)

Możesz zostać potajemnym magiem i rzucać na innych czary, tworzyć przeróżne elksiry.

Zrób własną różdzkę i czaruj.

IP: WKRÓTCE

MOBY:Nie chodzą po mapce ale są w niektórych miejscach przydatne

Zwierzęta: Oczywiście

Wl: Tak karta postaci

Sloty:20

Premium: Nie

Więcej informacji wkrótce

Planowane otwarcie serwera: 23 września (sobota) 2012 rok godzina 17:00

PAMIĘTAJ JEST TO RPG:

OOC - To, co się dzieje poza grą. O tym twoja postać NIE WIE i nie ma prawa WIEDZIEĆ.

IC - To, co się dzieje w grze. Twoja postać o tym wie, jeśli ktoś jej powiedział, była świadkiem etc.

MetaGamming - Wykorzystywania informacji zdobytych OOC w IC. NIEDOPUSZCZALNE.

PowerGamming - Wymszanie akcji RP, np. zmuszanie graczy do śmierci. NIEDOPUSZCZALNE.

Wzór karty postaci (Dodanie do WL)

Nick w grze:

Imię w grze:

Nazwisko w grze:

Wiek (prawdziwy):

Biografia postaci (minimum 10 zdań):

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10):

Changelog serwera:

-Budowanie Ewenu (49 %)

-Greciia (10 %)

-Pluginy (5 %)

Można wiedzie kiedy bedzie ip serwera ?

Opublikowano

Przyjęci:

Shundey

Nie:

VanQuez (beznadziejne podanie, nic nie wnosząca historia, kolejny idiota )

IP będzie jak będzie serwer, to na prawdę tak trudno użyć MUSKU?

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Nick w grze:Wolsonnq

Imię w grze:Temidyra

Nazwisko w grze: Saheeshn

Wiek (prawdziwy): 14

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Grecka kobieta wyruszujająca w podróż za rodziną do miasta które pamięta tylko z dzieciństwa. Po zaledwie kilku dniach podróży spotykają ją przeokrótne wydarzenia. Napadają na nią barbarzyńcy składająy w ofierze kobiety, dziewice swojemu Bogowi Sefirowi . Jest z nimi także wcześniej pojamana 14 letnia Amanda zabrana z domu siłą . Kobiety stają się sobie bliskie ,ale także są bliskie śmierci. Pewnego wiezoru gdy barbarzyńy pojmali piątą kobietę ,rozbijają obóz na noc.Barbarzyńcy nie mieli pojęcia jaki błąd popełniają . Na środku pustyni, w drodze do Świątyni, to idealna okazja dla kobiet aby uciec ! Wykorzystują jednak ostatnią minutę na ucieczkę . Nie wiedzą gdzie zmierzają , pragną tylko uciec jak najdalej od tych wspomnień . Są bliskie wyczerpania z powody braku wody. Wkróte jednak docierają do miasta Ewen. Jak potocczą się ich losy ? Czy barbarzyńcy je znajdą i w końcu złożą w Ofierze ?

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 6

Opublikowano

Wolsonnq, przyjęty/a.

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Nick w grze:mamaraga

Imię w grze: Von

Nazwisko w grze: Vorent

Wiek (prawdziwy): 15

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Von był wysoki, miał niebieskie oczy i brąz włosy. Miał średnie pojęcie o świecie, raczej nie interesowało go, co jest dalej, niż jego dom. Mieszkał w Eweni'e. Nie był szanowany przez ludzi, po prostu był złodziejem, kłamcą i złym człowiekiem. Nie obchodziło go zbytnio co inni o nim mówią, po co miałby się przejmować zwykłymi ludźmi prawda? Popełnił błąd, bardzo duży błąd. Dlaczego? A dlatego, że wśród tych "zwykłych" (tak nazywał Von wszystkich ludzi) był jego tata.Ojcu nie spodobało się to co robił jego syn. Miał młodszego syna, Nov'a. Chciał, żeby jego młodszy syn brał przykład ze starszego (Von'a), a gdy starszy syn to złodziej i oszust, to raczej nie będzie dla niego przykładem. Dlatego ojciec wysłał Nov'a na poszukiwanie Von'a. Gdy Von się o tym dowiedział, postanowił uciec. Chciał uciec do Greci(raz przechodząc obok "zwykłego" usłyszał , że jest to państwo daleko oddalone)Jako iż mieszkał w Eweni'e niższym, dotarł do Ewen'a wyższego(przed połączeniem krajów) myśląc, że jest to Greci'a, a jego młodszy brat myśląc, że Von naprawdę dotarł do Greci odpuścił ściganie go.

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10):7

Poprawa!

Nie będę bawił się w kolorki, treść ma być czytelna, wole nie eksperymentować.

Opublikowano

PRZYJĘCI:

mamaraga

Filal

NIE:

Evocatus1337

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Nick w grze: XaviPL

Imię w grze: Vantir

Nazwisko w grze: Samaras

Wiek (prawdziwy): 13

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Vantir został urodzony w malutkiej wsi zwanej Kamen .Już od dziecka uczył się polować , jednak to mu nie szło najlepiej.Po kilku latach treningu strzeleckiego Vantir zaczął polować na wszelakie zwierzęta.Umiał się on doskonale maskować.Nigdy nie wracał z pustymi rękoma,jednak pewnego dnia kiedy wyruszył na polowanie wszystko się zmieniło...Wybrał się na jego ulubioną polanę na której było od groma zwierząt.Niestety nic tam nie było.Jedynie tajemnicze zwłoki jakiegoś biedaka.Vantir porozglądał się po okolicy jednak nic tam nie było.Kiedy wracał do wioski ujrzał dym.Pobiegł szybko do swego domu i nie mógł w to uwierzyć... Cała wioska płonęła wszędzie była porozlewana krew.Szybko pobiegł do swego domu z myślą ze uda mu się kogoś uratować.Jednak na marne . Jedyne co mógł zrobić to zabrać swój łuk strzały i trochę pożywienia.Vantir stracił wszystko został sam . Postanowił wyruszyć do Ewen z nadzieją na nowe życie...

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 8

mca.png
Opublikowano

A ci co byli przyjęci na 1 stronie, też są?

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Nick w grze:Adi0209

Imię w grze:Alexander

Nazwisko w grze:Hosk

Wiek(prawdziwy):11

Biografia (minimum 10 zdań):Alexander żył w osadzie nazywającej się Olimpus.W osadzie tej każdy chłopiec musiał umieć walczyć. Walczyć go uczył jego starszy brat.Wyznawał Boga Samonoliusza.Z początku nie za dobrze walczyć ale już w wieku 6 lat nauczył się władać mieczem.Całkiem dobrze władał też toporem.Jego ojciec Salomon był drwalem.Z tego powodu chodził czasem do lasu rąbać drewno.Gdy wracał do wioski spostrzegł ogromną armię.Po chwili zauważył też oddziały garnizonu walczące z najeźdźcami.Jak najprędzej pobiegł do chaty w której mieszkał.Zastał ranną matkę,martwego ojca i nietkniętego brata próbującego pomóc matce.Nagle do domu wbiegło 4 żołnierzy.Alexander i jego brat wzięli swe miecze gotowi,by zabić żołnierzy lub zginąć broniąc swej mamy.Okazało się jednak,że byli to żołnierze z garnizonu.Gdy nadciągnęło główne uderzenie zdołali uciec z osady ze swoją matką.Alexander miał wtedy 10 lat.Po roku wędrówki trafił do miasta Ewen.

Znajomość RPG: 7-10

Opublikowano

Nick w grze:

xKali

Imię w grze:

Positivum

Nazwisko w grze:

Fertekulus

Wiek (prawdziwy):

15 (Na psie to możesz sobie sam przeliczyć ;3)

Biografia postaci (minimum 10 zdań):

Mężny Positivum urodził się w niewielkiej dolinie na zachód od Grecii.

Od samego początku były z nim problemy, lecz każdy wiedział że to dobre dziecko.

W wieku 12 lat zaczął patrzeć pod innym kontem na kobiety które tak go uwielbiały.

Lecz nie szukał miłości, ponieważ był bardzo waleczny i nie wiedział w jakim stanie wróci z łowów.

Od najmłodszych lat był bardzo zwinny oraz inteligenty i wiedział jak zachować się w każdej sytuacji.

W wieku 14 lat wprowadził się do Grecii z Matką oraz bratem.

Nie miał zaufania do ludzi , może dlatego że jego Ojciec zginą w walce.

Positivum jest architektem oraz budowlańcem , Uwielbia tworzyć nowe budowle, domy oraz pracować w swoim ukochanym ogródku.

Positivum uważany jest za jednego z potomków Afrodeiusza , Boga miłości , może to właśnie jemu powinien dziękować za powodzenie u kobiet...

Chłopiec w tym momencie ma 19 lat mieszka w Ewen, zobaczymy jak jego życie potoczy się dalej...

@Edit ( Mroczna przeszłość)

...Nikt nie miał takiego dzieciństwa jak Positivum,

W wieku 6 lat jego Ojciec wyruszył walczyć o bezpieczeństwo swojej wioski,

Przypłacił tą walkę życiem , lecz ochronił swoją rodzinę oraz wioskę.

Chodź chłopiec był tak młody rozumiał bardzo dużo.

Do dziś chodzi z imieniem Ojca na sercu , którego nie wyjawił nikomu.

Od 10 roku życia Positivum jeździł z przyjacielem rabować bogatych mieszkańców Grecii.

Część życia poświęcił nauce walki oraz rozwijaniu się intelektualnie.

Tak samo jak jego Ojciec , lubił relaksować się przy spokojnej muzyce popalając piękną , zieloną roślinę którą sam hodował...

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 9

Opublikowano

POPRAWKA

Nick w grze:LanoMC

Imię w grze:Lano

Nazwisko w grze:Semel

Wiek (prawdziwy):11 Lat

Biografia postaci (minimum 10 zdań):Pewnego dnia w Pewnej wsi na świat przyszedł Lano.Dorastał w tej wsi aż do skończenia 27lat ale opowiem on dorastał.Nie było mu łatwo Matka z Ojcem kazali mu pracować przez cały dzień razem z jego bratem.Gdy Lano skończył 15 i poszedł ciąć drewno napotkał maga który podszedł do niego o powiedział .

(Mag) Ej ty

(Lano) Ja?

(Mag) Tak ty

(Lano) Hm?

(Mag) Chcesz posiadać moc?

(Lano) <chwile się zastanawia

(Lano) <Nagle mówi> tak

(Mag) <wyciągnął ródzkę i wypowiedział zaklęcie skierowane na Lano> Kata kosata

[na dłoni lano pojawił się dziwny znak tak jakby wilk

(Mag) Od Dziś jesteś wilkołakiem ale zmieniasz się tylko w nocy i w pełni .

(Lano) <krzyczy> nie!!!!

[Ale mag znikł a Lano wrócił do domu]

Zastanawiając się co mu grozi poszedł spać. Gdy skończył 26 Lat Wilk na jego dłoni zrobił się bardzo ciemny i Lano nagle zmienił się w wilkołaka i uciekł do Lasu. Zaczął wędrować bardzo daleko wkrótce zmienił się w człowieka, ale nie mógł wrócić do swojej wsi.Upolował sobie jakieś zwierzęta zbudował mała łódż i popłynął bardzo daleko.Po wielu dniach płuwania spotkała go okropna rzecz mianowicie sztorm.Łódż Lano została zniszczona a Lano pozostawiony na pastwe losu.Na szczęscie los dał mu 2 szanse i wywalił go na brzeg gdy Lano się ocknął pojawił się u bram.....

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 8.8

Opublikowano

Nie, ostateczne zdanie ma Damian.

Marcel przyjęty.

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...