Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[24/7][Zapowiedź]Starożytny Minecraft [Karta-postaci-WL:ON][RPG][Magia][Bogowie][Piramidy][Historia serwera][No-premium]

Damian

Pytania związane z serwerem  

349 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy b?dziesz gra?/a na serwerze ?

• Tak
      304
    • Nie
      45
  2. 2. Które pomys?y chcia?by? aby by?y zrealizowane ?

• Groby
      223
    • Realistyczna ?mier?
      39
    • Z?amania
      20
    • Nowa ranga: Zielarz,niewolnik,oficer
      9
    • Launcher serwera
      10
    • Music Pack
      4
    • Skiny no premium
      33
    • Gladiator
      11
  3. 3. Czy b?dziesz na otwarciu serwera (7 pa?dziernik Niedziela godzina 16:00) ?

• Tak
      82
    • Nie
      34

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 805
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W takim razie zmieniam od teraz zasady podań, od teraz każda osoba pisząca kartę musi mieć ten wzór:

Nick w grze:

Imię w grze:

Nazwisko w grze:

Wiek (prawdziwy):

Biografia postaci (minimum 10 zdań)Brak wojen,elfów,jednorożców,róźdzek,latania,ucieczek.:

Znajomość zasad RPG (Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów):

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?:

Opublikowano

Damian mógłbym jakoś wam pomóc w nauce nowych zasad RP? Znam się na tym bardzo dobrze

I czy mógłbym pisać historie dla innych?

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Pomysły

Nowy Bóg Piorunón

Suen (Zeus)

Proszę o wprowadzenie tego boga ponieważ bedzię mi potrzebny do stworzenia nowego miasta (Rzymu) historia jest taka

Wilczyca, która według legendy uratowała bliźnięta - Rzam i Ryn (Romulusa i Remusa). W wilczycę miał się przemienić sam władca piorunów, Suen (Zeus).

Miasto w 1999 roku zostało podbite teraz Deriotyn próbuje je odbudować.

1390404700-U112610.png

Sygnaturę wykonał SylverWolf któremu dziękuje za nią :>

Opublikowano

29 września oficjalny start serwera. Ośmielę się powiedzieć że budowla miasta Ewen radykalnie ruszyła.

W dupie ja mam, te wasze warny.

Opublikowano

Nick w grze: Tomeczek

Imię w grze: Anarits

Nazwisko w grze:Celestil

Wiek (prawdziwy): 14

Biografia postaci (minimum 10 zdań)Brak wojen,elfów,jednorożców,róźdzek,latania,ucieczek.: Anartis urodził się w wiosce Se-Ran. Był synem miejscowego kowala. Anartis już jako mały chłopiec chciał być kowalem jak ojciec. Z pośród swoich kolegów wyróżniał się dużą siłą . Lubił przebywać przy ojcu jak wyrabiał broń. Gdy ojciec kuł żelazo Anartis za każym razem przyglądał się na każdą czynność jaką wykonywał jego tata. Jego ojciec dostrzegł jego potencjał. Na piętnaste urodziny chciał zrobić synowi prezent i wręczyć mu młot kowala, ale nie miał pomysłu jak go zrobić, bo nie chciał żeby był to zwykły młot tylko wyjtkowy. Waięc zwrócił się do boga kowali Seurusa aby wykonał dla jego syna niepowtarzalny młot. Seurus jako potęzny bóg posiadający wiele pozytywnych cech "włożył" trochę siebie w młot dla Anartisa. Ojciec Anartisa odebrał go od Seurusa i wręczył synowi mówiąc :

- twój młót wykonał nasz opiekun nas kowali, Seurus. Korzystaj z niego mądrze i sprawiedliwie.

Anartis już jako dorosły mężczyzna, wraz z ojcem przenieśli się do Ewenu. Dowiedzieli się że potrzebują tam doświadczonych kowali produująchych potężną broń. Syn i ojciec zamieszkali w Ewenie i do dziś tworzą zabójczą broń.

Znajomość zasad RPG (Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów): 7-8 tak grałem.

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?: Chicałbym zagrać na waszym serwerze, ponieważ wiem że będzie on super, będą grali na nim bardzo mili ludzie pomagający sobie na wzajem i dlatego, że pomysł o starożytnym minecrafcie bardzo mi się podoba.

Opublikowano

Nick w grze:marcin11016

Imię w grze:Marcos

Nazwisko w grze:Jenerus

Wiek (prawdziwy):13

Biografia postaci :

Młody Marcos był kupcem w Greckim mieście. Wiódł spokojne życie i nie potrzebował niczego wiecęj. Jednak pewnego dnia na jego sklep napadli złodzieje, on nie mógłnic zrobić.

Złodzieje zabrali mu wszytkie towary a on został z resztką swoich pieniędzy. Pomyślał że za to co mu zostało znowu może kupić trochę towarów, jdnak teraz nie było go stać na oddział najemników którzy pilnowali by go podczas podrózy karawaną. Myślał kilka dni co powinien zrobić aż stwierdził że wyruszy do Eweńsiego miasta po towary. Zdawałsobie sprawę z niebezpieczeństwa

jakie grozi mu na tej drodze, jednak nie miał już prawie nic do stracenia. Kilka dni poświęcił na przygotowania do podróży.

KILKA DNI PODRÓŻY POZNIEJ...

Będąc na półmetku stało się coś czego najbardziej sie obawaił, napadł na niego oddział handlarzy

niewolnkami. Porwali go i zabrali na targ. Sprzedali go Eweńskiemu szlachcicowi za tyle złóta ile ważył.

PO KILKU LATACH NIEWOLI...

Nasz dzielny Marcos nie poddawał się podczas niewoli, i codziennie próbował uciec wszelkimi sposobami, niestety na próżno... Widział codziennie jak jego pan wypływa okrętem na ryby, i obmyślał plan zakradnięcia się na okręt i porwanie go. Plan wydawał mu sie dobry i kiedy nadażyła sie pierwsza lepsza okazja wszedł niewidocznie pod pokład okrętu i skrył się pomiędzy beczkami.

PO KILKU GODZINACH PODRÓŻY NA WODZIE...

Marcos szukał momentu w którym mógł porwać okręt jednak taka okazja nie nastawała. W końcu zmęczony zekaniem zasnął... Obudził go huk, okazało się że na morzu wybuchła straszliwa burza

okręt rzucał się na falach jakby był zrobiony z papieru, aż w końcu fale go roztrzaskały. Marcos wpadł do wody i chwycił się dryfującej beczki.

PO WIELU DNIACH DRYFOWANIA...

W końcu po wielu dniach pływania na beczce wyrzuciło go na nieznany ląd. Podniósł resztakmi sił głowę i zobaczył wielką i piękną dżunglę. Było to najlepsze co moglo go spotkać niedaleko od miejsca w którym się rozbił do morza wpływało zródłó z czystą pitną wodą, a na wielu palmach rosły kokosy i banany. Stwierdził że musi pozostać tam tak długo aż nie znajdzi go przyjazny okręt...

KONIEC

Znajomość zasad RPG : 6/10

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?:Bo zapowiada się naprawdę świetnie, a ja dawno nie grałem na porządnym RPG

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nick w grze:meszekow

Imię w grze:Mech

Nazwisko w grze:Gusta

Wiek (prawdziwy):14

Biografia postaci (minimum 10 zdań):Mech urodził sie w wiosce Amon, jako młodzieniec był synem farmera ,lecz nienawidział pracy w polu przez co codziennie odmawiał ojcu pracy na nim.Po 10 latach zmuszania go do pracy na polu zbuntowal sie oraz uciekł zabierając cały dobytek swojemu ojczymowi.Przez pierwsze miesiące błąkał sie bez celu ,ale pewnego dnia zdazylo sie cos niewiarygodnego. Gdy szedł przez las napadły go wilki ,starał sie walczyc ale upadł .Gdy jeden wilk wskoczył mu na szyje ,spostrzegł ze wilk ma włócznie w plecach .Po chwili lezenia, sparaliżowany strachem widział ,że w jego strone zmierza oddział grecjan.Jeden z żołnierzy podniósł go oraz zapytał sie czy nic mu nie jest,odpowiedział bez zastanowienia ze wszystko dobrze(like a książka).Zapytał sie co robi oddział na takich bezdrożach ,niewiedząc jeszcze ze rozpoczyna sie wojna.Wojna w ktorej będzie brał udział.

Znajomość zasad RPG (Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów):Czy grałem na takich serwerach?Owszem ,kocham takie serwery.

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?:Bardzo spodobal mi sie opis i pomysl serwera .Sam jestem fanem mitologi greckiej przez co fabuła wzbodziła moj apetyt na zagranie na serwerze.

Opublikowano

A mam pomysł, tylko nie wiem czy wypali. Można by tak zrobić by pare postaci byli ze sobą powiązani. np.: W swojej karcie postaci podałam że został zamordowany mój brat i chcę znaleść mordercę za to odpowiedzialnego pisząc w skrócie. Jako że czytając niektóre prace widzę, że też są postacie którzy są zabójcami, rozbójnikami itd. Więc można powiązać tak że przez któregoś z nich brat mojej postaci został zamordowany i to właśnie wtedy na nim dokonam zemsty. Tak samo można by było zrobić z biografiami innych postaci. Jak myślicie co wy na to ??

P.S. Przepraszam że tak nagle wyskoczyłam.

GRAJ PO SWOJEMU !!! ;)

Opublikowano

DO POPRAWY:

meszekow (wojna, miało być bez wojeń, nudna historia, nie zaciekawiłeś mnie)

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

DO POPRAWY:

rafias (6 zdań, beznadziejna historia, nic nie wiem o twojej postaci)

Tomoo (bez sensu i co, że jego rodzicie krzyczeli? Wyskoczył przez okno i oczywiście jakimś cudem spierniczył)

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

Moja paczka modów:

Opublikowano

Obecnie mamy końcówkę Grecii, oraz trochę zbudowanego Rzymu powinniśmy zdołać otworzyć serwer do 29 września.

Godzina otwarcia serwera będzię ogłoszona w dniu otwarcia. Nie robiłem jeszcze szczegółowo pluginów, ale jutro się za to zabiorę, może potem dam jakieś screeny.

Texture pack serwera także uległ zmianie z 16x na 32x oraz taki bardziej tematyczny. Ogółem mogę ocenić że mamy zrobione 40 % czyli jeszcze 60 % no cóż dosyć dużo ale warto czekać.

Polecam obserwować ten temat aby być na bierząco z informacjami.

Dodałem także kilku nowych Bogów.

Obecna lista Bogów wygląda następująco:

-Sefir (Bóg nieba)

-Afroderiusz (Bóg miłości)

-Samonoliusz (Bóg wojny)

-Selediusz (Bóg dnia)

-Meloda (Boginii nocy)

Opublikowano

Czy mogę zapytać, od czego zależy i co nam da to jakiego boga sobie wybierzemy?

Wierzenie w danego Boga polega na wystawianiu dla nie go pomników, ołtarzy.

POMNIK

[TABLICZKA] Dla Boga Sefira

OLTARZ

[TABLICZKA] Ku czci Boga Selediusza

Wybranie danego Boga pozwoli na prowadzeniu sporów, może kiedyś wojen między wyznawcami.

Jeśli wierzysz np. w Boga Sefira to będziesz wierzył w szczęście pochodzące z nieba.

@Up Ok, też nad tym myślałem.

PS Proszę o nie zapychanie skrzynki kajsksus'a wszystkie podania zostaną rozpatrzone, a pisanie do niego z prośbą o przeczytanie i zweryfikowanie zgłoszenia nie zwiększa szans na dostanie się na wl. Proszę o cierpilwość bo jeszcze raz powtarzam wszystkie zgłoszenia zostaną sprawdzone !

EDIT: Pierwszy post został zaktualizowany.

Opublikowano
Nick w grze: wojwym

Imię w grze: Hektor

Nazwisko w grze: Rammus

Wiek (prawdziwy): 18

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Jestem najstarszym synem Priama , władcy Troi w czasie wojny Trojańskiej. Jestem najdzielniejszym wojownikiem. Nikt z greków nie potrafi stawić mi czoła. Przez pomyłkę zabiłem Patroklosa , przyjaciela i kochanka Achillesa . Ponieważ Achilles obrażony na Agamemnona, odmawiał udziału w walce, Patroklos przywdział jego boską zbroję, by podnieść na duchu podłamanych niepowodzeniami Greków, wkrótce poniósł jednak śmierć z moich rąk. To skłoniło Achillesa do działania. Odszukał mnie i wyzwał mnie do walki na śmierć i życie.Oczywiście wygrałem , lecz darowałem życie Achillesowi. Gniew Achillesa był tak wielki, że później przez dwanaście dni objeżdżał rydwanem w koło grobu Patroklosa

W końcu interweniował sam Zeus, który wysłał matkę Achillesa Tetydę, by powstrzymała Achillesa od zniszczenia samego siebie

Za bogaty okup, Achilles opuścił wybrzeże troi.Ta opowieść jest pokręcona z mitycznym opowiadaniem Wojny Trojańskiej.

Znajomość zasad RPG:9/10 ( miałem Head Admina na serwerze RPG )

Tester podań to zobaczy, przepraszam jeśli omineliśmy.

WHm9Fl.jpg

Ona sobie tak tutaj spokojnie rośnie...

Opublikowano

Przyjęty:

rafias

Vernirn

Do poprawy:

MoVinek (nuda, dziwnie napisane, chaotyczne)

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

@Up Przed otwarciem nikt nie wejdzie, nie wejdzie też osoba która nie napisała karty postaci.

EDIT:Szukam budowniczego do pomocy w budowie w stylu za czasów starożytności.

moge ci pomuc bo w stylu starozytnym umiem budowac
Opublikowano

Nick w grze: Quai

Imię w grze: Marco

Nazwisko w grze: Johnson

Wiek (prawdziwy): 13 (niedługo 14 ^ ^)

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Nazywam się Marco, i mam 27 lat. Moja rodzina nie była uboga, była raczej przeciętna. Mój tata (Lucjusz Johnson) był kowalem a moja mama(Ewa Johnson) zajmowała się domem. Gdy byłem małym dzieckiem lubiłem pomagać memu ojcu w jego Kuźni. Uczył mnie jak poprawnie naostrzyć miecz, jak zrobić łuk, strzały itd. Mój ojciec miał przyjaciela, Pana Gregora, który zajmował się wyrobem rzeczy z drewna na przykład łóżko. Okazało się, że pan Gregor miał syna, który jest moim rówieśnikiem. Miał na imię Alex. Ja z Alex'em byliśmy najlepszymi przyjaciółmi. Alex nauczył mnie jak posługiwać się mieczem i łukiem, a ja go nauczyłem jak zrobić prosty miecz z brązu. Pewnego dnia, gdy Ja z Alex'em mieliśmy 17 lat zaciągnęliśmy się do Armii w Ewen. Naszym zadaniem było strzec miasta przed zbirami, strzec w mieście porządku, a z czasem iść na patrol do Nilu. Pewnej nocy nasz Generał rozkazał mi, Alex'owi i 2 innym strażnikom pójść do Nilu sprawdzić czy nie zaszyło się tam paru zbirów, ponieważ Generała doszły słuchy, że ostatnio w tych miejscach doszło do paru kradzieży. Doszliśmy tam i rozpaliliśmy ognisko. Alex i jeden z naszych kompanów poszli na zwiady zobaczyć czy jest wszystko w porządku po 8 minutach doszły do nas krzyki. Pobiegliśmy w stronę dochodzących odgłosów. Z każdym krokiem słyszeliśmy głośniej odgłosy miecza. Gdy dotarliśmy na miejsce napotkaliśmy zabitego Alex'a i rannego strażnika. Nie mogłem pogodzić się ze stratą najlepszego przyjaciela, odszedłem z Armii. Po tym wszystkim zastanawiałem się co będę dalej robił, pracować w kuźni wraz z tatą czy zacząć nowe życie jaki Rzemieślnik.

Znajomość zasad RPG(Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów): Grałem już na takich serwerach (1 w minecraft, a chyba z 4 na sa:mp - GTA na multi) Tak więc znajomość to 10/10 lub 9/10

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?: Ponieważ jest mało serwerów RP w minecraft i liczę że wasz serwer przypadnie mi do gustu.

Opublikowano

@up przyjęty

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...