Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[24/7][Zapowiedź]Starożytny Minecraft [Karta-postaci-WL:ON][RPG][Magia][Bogowie][Piramidy][Historia serwera][No-premium]

Damian

Pytania związane z serwerem  

349 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy b?dziesz gra?/a na serwerze ?

• Tak
      304
    • Nie
      45
  2. 2. Które pomys?y chcia?by? aby by?y zrealizowane ?

• Groby
      223
    • Realistyczna ?mier?
      39
    • Z?amania
      20
    • Nowa ranga: Zielarz,niewolnik,oficer
      9
    • Launcher serwera
      10
    • Music Pack
      4
    • Skiny no premium
      33
    • Gladiator
      11
  3. 3. Czy b?dziesz na otwarciu serwera (7 pa?dziernik Niedziela godzina 16:00) ?

• Tak
      82
    • Nie
      34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nick w grze: SenseYBennY

Imię w grze: Ghonat

Nazwisko w grze: Lindaria

Wiek (prawdziwy): 16

Biografia postaci (minimum 10 zdań): BennY nie wyróżniał się od pozostałych mężczyzn, z wyglądu nie był też najprzystojniejszy a jego ciało nie było zbudowane na wzór gladiatora, jednak uwielbiał strzelać z łuku oraz walczyć wręcz. Niektórzy powiadali iż jest to mag który potajemnie używa eliksirów oraz zaklęć które dają mu nadludzkie zdolności słyszenia oraz widzenia jednak nikt tego nie był w stanie udowodnić. Na co dzień był Handlarzem i kowalem a także myśliwym. Miał żonę-nimfę drzewną którą kochał całym swoim sercem i duszą. Jego rodzina nie była z niczego znana, nieznany jest jego życiorys, wiadomo tylko iż za małego był wychowankiem lasu oraz jaskiń w których przewodziły mu wilki. Lubił spacerować pomiędzy drzewami i po drzewach oraz zestrzeliwać po cichu zwierzynę łowną. Mieszkał w domu w pobliżu morza który sam rozbudowywał i uprawiał rolę. Nikt nie wie co tak na prawdę czai się za jego skrytą postacią azaliż...

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 7/8?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 805
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nick w grze: Czekoladowy

Imię w grze: Latux

Nazwisko w grze: Deronais

Wiek (prawdziwy): 14

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Nazywam sie Latix, jestem skromnym posiadaczem Kramu Warzywnego w Zimbabwe, w rodzinnej wiosce Haren, sklep otrzymałem po ojcu. Gdy miałem 17 lat zaczołem uczęszczać do szkoły łucznictwa po 3 lat nauki zostałem zwerbowany do Obrony mojego miasta przed Ewen. Niestety, przegraliśmy. Zostałem wzięty do niewoli dopiero po roku pracy, zostałem obywatelem i przekonałem się że to piękny kraj, razem z rodziną zamieszkaliśmy tam i założyliśmy nowy Kram.

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 8

666/666/666/666/666/666/666/666/666

Opublikowano

Nick w grze:TheMrGrubcio

Imię w grze:Syriusz

Nazwisko w grze:Gizal

Wiek (prawdziwy):12

Biografia postaci (minimum 10 zdań):Jest to postac która chce zostac najbogatsza postacia chce byc najlepsza i nasilniejsza niestety nie uda sie jej to bo potrzebuje pomocy innych ludzi musi zaufac komus a ten ktos Syruyszowi Koniec Sorka za orto

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10):6/7 z 10

Opublikowano

Nick w grze: mamaraga

Imię w grze: Von

Nazwisko w grze: Kone

Wiek (prawdziwy): 15

Biografia postaci:Pewnego Dnia, gdy jeszcze byłem młody i piękny, gdy creepery nie wybuchały, a endermani nie istnieli, żyłem spokojnie z moją rodziną.Mieszkaliśmy w stolicy państwa .Było to spokojnie państwo bez wrogów naturalnych, ich przyjacielem była natura, a wrogami ludzie , którzy natury nie szanowali.Pewnego dnia król kazał poddanym zebrać przy wielkich drzewie, poszedłem ja i moja rodzina, nie wiedzieliśmy o co chodzi, ludność zbierała się tylko , gdy ktoś lub coś, zagrażało naszemu państwu.Ustawiliśmy się, ja u mego ojca na barana, matka zaś była w lepszym świecie.Pierwsze słowa króla brzmiały:

-Proszę o zostawienie dzieci w domach pod opieką.

Byłem zdziwiony, zastanawiałem się, o co chodzi ,dlaczego nie mogę tam być? tysiące myśli nasuwały mi się, złe i dobre.Byłem sam, nie moge tego nazwać, domem, mieszkaliśmy w lepiance, byliśmy biedni.Tylko ja z Ojcem zostaliśmy przy życiu, kiedy to bandyci zaatakowali nas na urodzinach mamy, zaprowadzaliśmy ją do jedynego, pięknego drzewa. Było wyjątkowe, to tam ojciec i mama się spotkali po raz pierwszy i tam niestety, umarła matka, bandyci zaatakowali nas zza drzewa, grozili , że gdy nie oddamy naszych kosztownych rzeczy, zabiją nas.Nie mieliśmy nic oprócz miłości, matka wstała i próbowała to wytłumaczyc, kiedy to wziął ją i podciął jej gardło, do dziś to pamiętam.Gdy ojciej wrócił z "zebrania" był zrozpaczony.Jedyne co powiedział to:

-Pamiętaj, zawsze Cię będę kochał.

Byłem przestraszony, ojciec wyszedł i nigdy nie wrócił.

Po wyjściu taty ,wybiegłem z łzami w oczach , jedyna co zobaczyłem to medalion, medalion mamy, mama miała go dostać w dniu swoich urodzin.

Nie wiedziałem co robić, byłem zrozpaczony, przez pierwsze 2 dni, płakałem, chodziłem jak obłąkany, nic nie jadłem, jedyne co piłem to wodę z kałuż.Znalazł mnie pastor naszego miasta, zapytał co się stało? odpowiedziałem, że jeszcze nic.

Tak mi opowiedział swoją opowieść, teraz nazywa się, dziecko lasu.

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10):7

Opublikowano

Nick w grze: kajsks

Imię w grze: Kylar

Nazwisko w grze: Coronder

Wiek (prawdziwy): 12

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Kajsks... Wychowany na ulicy, złodziej. By przetrwać... musiał kraść. Żaden dzieciak nie zechciał do niego nawet podejść... Nikt nie próbował go zaczepiać. Żył w samotności, zabijał, gdy musiał. Pewnego dnia zaczęło go zaczepiać kilka dzieciaków bogatych kupców. Była ich piątka. Kylar, który był przez nich bity w końcu powiedział:

- Tylko spróbuj, a złamię ci rękę.

Na to dzieciak - Haha, jasne, nas jest pięciu...

- To połamię wam wszystkim ręce...

Dzieciaki się zaśmiały...

Chłopaka złapali dwaj chłopacy, jednym ruchem ręki połamał obydwu ręce.

Spojrzeli na niego ze zdziwieniem

- A teraz wyjazd stąd...

Wzięli rannych kumpli i uciekli w podskokach...

Kylar kiedy dorósł wiódł samotne życie... Zabijał na zlecenie. Tak zarabiał i krył się po norach. Pewnego dnia zaatakował go ktoś od tyłu, próbował go złapać, ale przeciwnik się nie dał. Kylar spojrzał na niego ze zdziwieniem. Nagle zobaczył, że z ręki wroga wypływa jakaś czarna kula. Strzelił nią w Kylara.

Padł.

Obudził się w jakimś małym pomieszczeniu. Zaobserwował, że wszystko wyglądało na zniszczone, niezadbane... Podszedł do niego zabójca...

- Jak cię zwą? - rzekł nieznajomy.

- Kylar... Kylar Coronder - odrzekł - Kim? Czym...? ty jesteś?

- Posiadam moc o jakiej nawet nie śniłeś. Magię...

- Haha, bujda, magia nie istnieje!

- A co stało się na targu?

Kylar błyskawicznie przypomniał sobie co się działo na targu.

- O żesz kur*a...

- Taaa, jasne. A... - Kylar mu przerwał.

- Ja chcę posiąść taką moc...

- To nie takie proste jak ci się zdaje...

Kylarowi po długiej rozmowie udało się przekonać Regana (bo tak zwał się tenże zabójca) do tego, by był skłonny do nauki Kylara.

Tak kilka lat spędził na dopełnianiu się jako zabójca i uczenia się fechtunku, oraz magii.

Po zakończeniu nauki, otrzymał szaty zabójcy, legendarny miecz, zdobyty w podziemiach Arhalonu przez mistrza (ponieważ mistrz przechodził na "emeryturę"). Otrzymał także kulę, która wchłania się w ciało i przepełnia jego ciało. Dzięki temu poznał kilka umiejętności magicznych...

Nie wiedział jednak o tym, że dzięki tej kuli także stanie się nieśmiertelny. Jednak nie ma nic za darmo. Za każdym razem kiedy umiera, umiera ktoś kto jest mu bliski/ kogo kocha.

I tak narodziła się legenda...

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 9

Chciałbym prosić także o opisany przeze mnie ekwipunek in-game, aby dodać mojej postaci realizmu. Nie będę tego wykorzystywał do zabijania graczy (jeśli będzie taka możliwość) tylko do odgrywania akcji RP.

Pzdr. kajsks

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

@Up Z miłą chęcią Ciebie dodam na serwer biografia po prostu świetna, co do ekwipunku jak wejdziesz na serwer to mi przypomnij bo mnóstwo tych zgłoszeń już tutaj jest i już mi się miesza, muszę sobie to wszystko gdzieś uporządkować.

Co do drugiej kwestii -zabijanie graczy będzię arena, olimpiady więc się na pewno przyda.

Opublikowano

Czy na serverze będzie komenda ( tak samo jak w sa:mp ) /me lub coś w tym stylu? Chodzi o to, że używając /me pokazuje się na czacie jaką czynność się wykonuje, np. /me podnosi dolara z chodznika . Poza tym, będzie CK ( charakter kill ), czyli śmierć postaci?

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nick w grze: hubcik99

Imię w grze: Hubcyk

Nazwisko w grze: Perran

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Był rok 3000 p.n.e.. Hubcyk Perran właśnie przygotowywał się do wielkiej podróży w strone Grecji. Przygotował wszystko co potrzebne.. Wodę, pożywienie, narzędzia. Szedł i szedł... Końca nie było widać. Wokół wiał wiatr.. Pioruny waliły, lecz on dalej szeł. Hubcyk nie miał już sił.. Wyciągnął wodę i napił się.. Trochę mu puściło pragnienie.. Lecz po chwili zgłodniał. Najadł się i szedł dalej.. Wchodził pod górę i się przewrócił na samej górze.. Gdy wstał ujrzał Grecję... Tak zaczęła się jego przygoda..

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 10.

Opublikowano

Nick w grze:AzurekGT

Imię w grze: Sembrador

Nazwisko w grze: Venganza

Wiek (prawdziwy): 13

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Koczownik wędrujący wiele lat przez pustynie, żywiący się tylko tym co znajdzie. Nigdy nie zaznał miłości gdyż w wieku 4 lat jego matka umarła a na ojca nie miał co liczyć. Przez kolejne cztery lata bląkając się po mieście szukał pożywienia, ale gdy zrozumiał że już nikt nie będzie go karmił postanowił odejść z swej wioski. I do tej pory był spokojnie żyjącym koczownikiem. Do czasu gdy znalazł mały domek na pustyni przez którą wędrował. Na drzwiach widniał napis "تذهب هنا للحصول على الانتقام الزارع".Nie umiał go on odczytać ale wszedł do środka. "Znalazłem pamiętnik jakiegoś psychopaty"-wykrzyczał. A pisało tam "Zabiłem vengazie żone i osierociłem młodego Sembadora. Musze uciekać albo mnie znajdą". Krew w nim wrzała jak nigdy wcześniej, Jednym ruchem swego miecza zburzył cały dom i wyszedł w poszukiwaniu zemsty. Czy ta kartka napewno była tam przypadkiem? czy może ktoś chciał by on ją znalazł. Teraz ma 16 lat i modli sie do boga wojny by ten pomógł mu w zemscie.

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 10 cały czas gram tylko na rpgach

fzn014b0uhps_t.jpg

Opublikowano

Nie odpowiedziałes na moje podanie w sprawie dodania na WL proszę rób to systematycznie.

Opublikowano

Nie odpowiadam na razie na podania nazbiera się pewna liczba czytam wszystko i tyle.

Jeśli coś jest do poprawy to piszę jeśli nie to nie piszę posta. Nie bój się widziałem twoje zgłoszenie i je już przeczytałem czekaj na otwarcie :]

Opublikowano

PRZYJĘCI, TAK:

AzurekGT (musisz poprawić imię i nazwisko na dużą literę)

czortek (ładnie i schludnie napisana historia)

DO POPRAWY:

Hubcik99 (nic nie dowiedziałem się o twojej postaci, kim był, czym się zajmował, jaka klasa)

Lano (słaba historia, dlaczego co chwilę są słowa z dużej litery, brak kropek. Takie historie są najczęściej używane przez ludzi, wojna i uciekam i w ogóle, wymagam czegoś oryginalnego)

WakeWake (Słaba historia, błędy językowe, interpunkcyjne)

SweetGrove12 (Takie historie są najczęściej używane przez ludzi, wojna, ogólnie, wymagam czegoś oryginalnego, nie ukrywam jednak, że jeśli chodzi o interpunkcje, ortografię, jestem pod wrażeniem)

RealMcDevil (Krótka, nudna historia, Takie historie są najczęściej używane przez ludzi, wojna, ogólnie.

coxefgu (Jak namówił wojownika do tego by go uczył? Co się z nim działo w tym czasie?

RockerPL (kolejna wojna...)

Seth (jakim cudem znalazł się tam piknik? Kolejna wojna, bitwa, walka.)

IceLaysPL (5-latek uciekający, nie widzi mi się to, duża litera w środku zdania)

KruczyKruk (nudna historia, nie opowiedziałeś o swoim życiu, tylko jaki jesteś pro)

NIE:

TheMrGrubcio (beznadziejne, błędy interpunkcyjne, ortograficzne, co to w ogóle za historia?)

bartik246 (słabe, nudne podanie, co emotikony robią w RP?)

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

Moja paczka modów:

Opublikowano

Nick w grze: kssk5152

Imię w grze: Kermitiusz

Nazwisko w grze: Mensusim

Wiek (prawdziwy):16

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Kermitiusz urodził sie w Grecji, wieży w boga miłosci i nieba. Zył w willi, którą dostał od rodziców którzy umarli po jego urodzeniu. Opiekowała nim Starsza pani Izabella, która niestety zmarła jak miał 15 lat.Przez rok racował ciezko i zarobił dość sporo, ale pewnego dnia okradli go. Kermitiusz poszedł szukac sprawcy który zostawił slad człowieka i rogi wbide w ziemie. Ale po 2 miesiacach poddał sie i wrócił do pracy. Sasiedzi pomogli mu dzyskac pole które zniszczył złodziej.

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 7

Opublikowano

NIE:

kssk5152 (beznadziejna historia, błędy ortograficzne!!!!!!!!)

@hilfi jest git, PRZYJĘTY

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Nick w grze: MaHu

Imię w grze: Elenor

Nazwisko w grze: Kahzova

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Jest to młoda postać o średnim wzroście. Ubustwia diamenty. Jest chciwy, ale miły. Mieszka w państwie "Grecia". Niegdyś był gladiatorem, który walczył o wolność i sprawiedliwość. Elenor jest mocno umięśniony. Jest mądry i utalentowany. Podczas wojny w Ewen został przetransportowany do Grecii. Tam bardzo mu się podobało, jednak od niedawna Grecia to jego dom. Walczy o swoje i nie zamierza przestać.

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 8/10

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

MaHu do poprawy, nic nie wiem o twojej postaci. Nudna postać.

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Nick w grze: NoMoreFun

Imię w grze: Lysippos

Nazwisko w grze: Anisphili

Wiek (prawdziwy): 17

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Lysippos był wychowankiem ulicy tz. "Slumsem" od najmłodszych lat szkolony do kradzieży i różnych tego typu przstępstw. Pochodził on z Grecji i zył na pobrzeżach Knossus. Ciągle przebywajac na swieżym powietrzu z kumplami, którym też się nie poszczęściło i razem żyli z tego co zdołali ukraść u tych z pałacu. Byli oni jak jedną rodzina, jeżeli jednemu sie nic nie udało to inni pomagali mu i dzielili swoim zdobyczami. Była to jedna wielka rodzina na zawsze. Ich więzi był mocniejsze niż małżeństwo i każdy znał swoje miejsce w tejże rodzinie i każdy by oddał za drugiego życie. Lysippos był jednak inny, był on sprytniejszy i zimny jak skała. Wykonywał zadania tylko i wyłącznie strykte dla przywódcy ich bandy. Innymi słowami był on chłopakiem od brudnej roboty i jak ktoś był nie potrzebny to się go pozbywał

Znajomość zasad RPG (w skali 1-10): 10

Opublikowano

Nick w grze: Bleeding

Imię w grze: Pryskus

Nazwisko w grze: Wadowski

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Pryskus jest uczniem czarodzieja, zawsze stawiał na mroczne czary więc potajemnie się ich uczy. Jako 3 letnie dziecko jego mama została zabita przez pijanego budowlańca. Wychowywał go Mariusz, jego ojciec, łowca, ale Pryskus nigdy nie chciał być jak swój ostry i twardy tata. Pryskus jest rasistą, nie lubi czarnoskórych ludzi, nie wierzy w Boga więc jest też ateistą. Andrzej po szkole poznał miłego, lecz starego czarodzieja, który uratował go przed wilkami. Zaprowadził go do swojej wieży a jemu bardzo sie spodobało to, jak zabijał te wilki. Po śmierci Mariusza, Pryskus sprzedał rodzinną chatę i zamieszkał z czarodziejem. Od tamtej pory Pryskus poznaje kolejne tajniki magi. W końcu jego stary mistrz powiedział, że nie chce umrzeć w tej starej i monotonnej wieży, więc wyruszył w świat aby zginąć pod jakimś drzewem, zostawiając wszystkie księgi i cały swój dobytek wraz z wieżą Pryskusowi. Ma nadzieje dokończyć naukę magii by zostać mistrzem.

Opublikowano

Nick w grze: 371309

Imię w grze: Dalwi

Nazwisko w grze: Brosi

Wiek (prawdziwy): 13

Biografia postaci (minimum 10 zdań): Byl on mlodym poszukiwaczem przygod, gdy sie urodzil zabrali jego Rodzicow gdzie to on nie wiedzial. Ktos go przygarnol to byla jego Siostra ale on tego tez nie wiedzial. Gdy juz mial 15 lat. Przespal sie w dzien, gdy sie obudzil Siostry juz nie bylo nie wiedzial gdzie ona jest. Czekal on na Siostre w domu pare dni, ale ona nie wracala wiec Dalwi musial uciec z domu, zyl sobie w Lesie byl on wyszkolony jak robic Luk i strzaly. Wiec on to zrobil i probowal przezyc w Lesie az do dzis.

Ps. Nie mam polskiej Klawiatury wiec nie mam polskich znakow sorry.

Opublikowano

Nie wiem w czym nie pasuje Ci moje " wypracowanie" według mnie zasługuje na przyjęcie, ale jeżeli nie chcecie to nie.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nick w grze: melekus

Imię w grze: Macedoniusz

Nazwisko w grze: Kasapi

Wiek (prawdziwy): 12

Biografia postaci (minimum 10 zdań): W wieku 3000 p.n.e żył młody Macedoniusz Kasapi wychwoany przez matke Kore i ojca Piotra żyli oni w rodzinnej wiosce w Grecji Rodos na wyspie Boga słonca Heliosa. Macedeniusz miał starszego brata Ajaksa który Był pomocnikiem u swojego ojca w kużni. Sam Macedoniusz chciał osiągnąć miano wojownika , gdy skończył 10 lat zaczął trenować u mistrza Kalotosa. Kiedy Chłopak skończył 20 lat został Kapitanem 1 z oddziałów Greckich , gdy wyruszył z swoją drużyną na bitwe z Turcją. Podczas wojny został uszkodzony przez Turków i miał rozbitą czaszkę i uszkodzoną miednice. Jednak , gdy został odnaleziony przez zwiadowce Tureckiego on zaprowadził go do Generała Tuliusa który kazał go stracić jednak zwaiadowca o imieniu Kalin uratował go i zaniósł go do swojej siostry. Była on najlepszym medykiem w Turcji Stworzyla dla Macedoniusza żelazną czaszkę i miedzianą miednice. Gdy Macedoniusz oswoił się ze swoim ciałem pożegnał z szacunkiem i podzięką Kalina i jej siostrę za pomoc. Jak najszybciej dostał się do portu i z Tureckimi kupcami wrócił do swojego domu. Jednak ,gdy wrócił okazało się że jego rodzina została zabita przez Tureckich zabójców których nasłał generał Tulius. Macedoniusz obiecał sobię , że własnoręcznie zabije generała włócznią jego brata Ajaksa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...