Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Albo naprzykład triple-wielding trzema mieczami. Widziałem gry gdzie było to możliwe...

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up

Wtedy to by się nazywało eightfold-wielding

Cóż walka dwoma mieczami ? Hmm... Pomysł do przemyślenia jednak niestety nie można mieć przecież wszystkiego.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Wtrącę swoje trzy grosze:

Dual wielding w zestawieniu miecz + tarcza raczej bedzie, z dwoma mieczami zobaczymy

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Start na wakacje da rade xD?

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Rany, które krwawią ? Ciekawe, ale to już zależy czy będą jakieś problemy z wykonaniem i czy Dareckiemu starczy czasu by nad tym przysiąść :)

Opublikowano

@Pit

To "no problemo". Po prostu tworzysz texturke krwi, a darecki ustawia, że gdy uderzysz moba wylatuje ona z niego i zachowuje się jak normalny item (podczas lotu na ziemie). Trudniejsze będzie po wylądowaniu. Można zrobić nałożenie textury na texture czy jak to się tam nazywa. Tzn. po wylądowaniu na przykładowym dircie pojawia się plama krwi, która po np. 10sek znika. I cała bajka. :) Są takie pluginy, że gdy uderzysz moba - wylatuje z niego redstone, a gdy uderzy o ziemie ona zmienia się w czerwoną wełnę. :P Istna rzeźnia!

@Pytanie do Dareckiego

Tak pacząc na te animacje ruchu - mógłbyś wyłączyć podświetlania się bloczka po najechaniu na niego kursorem? Opcja ta byłaby jedynie możliwa w trybie edycji lub creative.

Opublikowano

@UP

Ad.2. Tak już jest, ale cały czas na filmikach jestem w trybie creative.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Dobra, teraz kotkowski wraca i ma propozycje co do tych kamienii teleportujących:

- Recall Scroll - kupione od handlarzy w jednym mieście, po użyciu jest efekt teleportacji i po 15 sekundach zostajesz teleportowany do tego miasta

- Teleportation Stone - Do zakupiona w sklepie premium :D Teleportuje do jednego miasta nieskończoną ilość razy, ale trzeba czekać 30sekund

- Dream Stone - "Skała Marzeń", jednorazowo teleportuje do wybranego miasta, które zostało już odwiedzone

A skoro jesteśmy przy kamieniach, może iDarecki zastanowisz się nad czymś takim:

- Druid Stone (Wolf) - na pewien czas przemienia w wilka, po czym musi się zregenerować przez 24 godziny - atak zwiększony o 200%, ale nie można używać umiejętności

- Druid Stone (Bird) - na pewien czas przemienia w ptaka, po czym musi się zregenerować przez 24 godziny - Atak zmniejszony o 50%, ale umiejętność latania, dzięki której można szybko dostać się do innego miasta, podczas lotu otrzymujesz bonus do szybkości 100%.

- Druid Stone (Lizard) - na pewien czas przemienia w jaszczura, po czym musi się zregenerować przez 24 godziny - Atak zwiększony o 50%, każdy cios truje, jednak nie można używać skilli

Takie skały byłyby dostępne albo ze sklepu premium, albo z bardzo trudnych questów

@edit

Będzie coś w rodzajów setów?

W sensie kilka części zbroi z podobną nazwą

(np. Hełm Kruka, Napierśnik Kruka itp.)

I noszenie kilku części setu zwiększa jakieś statystyki?

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano
O co chodzi ?!
Zasady konkursu są bardzo proste. Otóż waszym zadaniem jest wymyśleć tematy questów ! Z pozoru nie jest to nic trudnego jednak obowiązują pewne zasady. Jednak, aby wam jak najlepiej je zobrazować posłużę się przykładami naszych przykładowy opowiadań.

1. (Uczony) - "Stworzenie Świata"

Przed wiekami był pewien kamień, symbolizował on nasz ląd. Według legendy Wielki Ptak z Nieba o ciele człowieczym, a skrzydłami jak u orła, ubrany w zbroje, która swym blaskiem przyćmiewała wszystkie klejnoty świata, ale do rzeczy. Swym mieczem przebił owy kamień tworząc nasz współczesny świat, nie znamy jego pobudek, ale porównując teoretyczny czas jego czynu z podatkami lennymi i cłem wydaję się, że po jego przyjściu nastał dobrobyt. Niestety to jest jak leczenie objawów, nie choroby. Lądy się niszczą, najpewniej przez to, że kamień przepadł i niszczeje gdzieś. Nie mam żadnych informacji gdzie jest, ani środków na jego poszukiwanie, jestem tylko biednym badaczem z [miasto A]. Mam tylko kawałek książki, jej autentyczność jest potwierdzona, lecz została przetłumaczona tylko częściowo, a brak dalszych stron powodują jeszcze większe wątpliwości, krótko mówiąc nie mam żadnego dowodu na autentyczność mej historii. Nasz świat jest w niebezpieczeństwie! Stawiam swoją reputację Profesora [imię A]

1. Stworzenie świata (Uczony)
Opowieść o jednej z wersji stworzenia świata.
Czyli najprościej mówiąc. Waszym zadaniem jest wymyślenie tematu opowiadania, do którego dopisujecie bardzo któciutką charakterystykę najlepiej, aby miała jedno zdanie oraz ewentualnie osobę od której ów zadanie otrzymacie co pozwoli nam jeszcze lepiej napisać owe opowiadania.
Zasady oraz czas trwania konkursu.
Konkurs trwa od 02.05.13 do 15.06.13.
#1 Jedno konto na forum = jedna osoba biorąca udział w konkursie
#2 Prace można przysyłać przez cały okres trwania konkursu. Po prostu jeżeli po wysłaniu iluś tam propozycji będziesz mógł uzupełniać je o kolejne
#3 Nie wszystkie tematy przez was podesłane mogą brać udział w konkursie. Przykładowo kilka prac o podobnym charakterze będzie sumowane w jedną. Dlatego nie polecam pisać 10 propozycji, gdzie każda będzie praktycznie taka sama. Najlepszym przykładem może być kilka prac o znalezieniu jakiegoś miecza, a informacje różnią się tylko tym, komu ten miecz trzeba zwrócić.
#4 Prace wysyłać na PW na forum !
NAGRODY
Miejsce I - Dożywotni ViP ||| Wstęp na zamknięte beta testy ||| Możliwość gry 7 dni przed oficjalnym otwarciem ||| Dodatkowe 10 atrybutów do rozdania |||
Miejsce II - 6 msc. ViP ||| Wstęp na zamknięte beta testy ||| Możliwość gry 5 dni przed oficjalnym otwarciem ||| Dodatkowe 8 atrybutów do rozdania |||
Miejsce III - 3 msc. ViP ||| Wstęp na zamknięte beta testy ||| Możliwość gry 3 dni przed oficjalnym otwarciem ||| Dodatkowe 8 atrybutów do rozdania |||
Miejsce IV - 2 msc. ViP ||| Możliwość gry dzień przed oficjalnym otwarciem ||| Dodatkowe 6 atrybutów do rozdania |||
Miejsce V - 1 msc. ViP ||| Możliwość gry dzień przed oficjalnym otwarciem ||| Dodatkowe 6 atrybutów do rozdania |||
Miejsce VI - 21 dni ViP ||| Dodatkowe 5 atrybutów do rozdania |||
Miejsce VII - 14 dni ViP ||| Dodatkowe 5 atrybutów do rozdania |||
Miejsce VIII - 7 dni ViP ||| Dodatkowe 4 atrybuty do rozdania |||
Miejsce IX - 5 dni ViP ||| Dodatkowe 4 atrybuty do rozdania |||
Miejsce X - 5 dni ViP ||| Dodatkowe 3 atrybuty do rozdania |||
Miejsce XI, XII, XIII, XIV... - 3 dni ViP ||| Dodatkowe 2 atrybuty do rozdania |||

Opublikowano

Czy będą ożywiające kamienie? Coś w stylu: O ale fajne ruiny, trzeba zwiedzić. Wchodzimy. O ale ładne rzeźby, (Nagle słychać jakieś dźwięki) O kurde te rzeźby się ruszają! JEB* Zginąłeś, Odrodzisz się za 30 sekund.

Opublikowano

@up Hmm Widziałem to już chyba w metinie :P

Mój quest się zbliża !

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

@termek

Śmiać mi się zachciało jak to przeczytałem. My nie chcemy questu w postaci 1-3 zdań, tylko normalnego opowiadanie z którego później zrobi się quest. Z takim czymś nie masz co liczyć na dożywotnie premium. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...