Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ostatni post z wczoraj z godziny 16 o.O Oj trzeba jakąś ożywioną dyskusje, nie musi być nawet na temat servera zacząć bo pusto ;_;

Opublikowano

@up

Tutaj piszemy do serwerze! wszystkie informacje nie odnośnie serwera są niepotrzebnym spamem! ten temat nie jest po to by pisać byle co....

mca.png

Opublikowano

Kolejna propozycja zainspirowana Runes of Magic :c

Mini-gry! xD

Przykładowo taka strzelnica, gracz zostaje teleportowany na linię strzału, nie może się ruszać, przed nim chodzące w kółko cele, które trzeba strzelać z łuku.

Za punkty w mini-grach można by było kupować nagrody, przykładowo eliksiry zwiększające tymczasowo statystyki

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

A będzie coś w postaci dynamicznych eventów jak w GW2? Tzn. idziesz sobie spokojnie, a tu nagle dostajesz wiadomość, że pobliska wioska została zaatakowana i pytanie, czy chcesz ją uratować. Za takie eventy dostawało by się troszkę pieniążków i wyłoby to fajne urozmaicenie do nużącego podróżowania po długiej mapie gdy np. zabraknie rud teleportacji etc.

Opublikowano

Hazard, alkohol to w RPG/Fantasy być musi! Co robi rycerz lub wojownik po ciężkiej bitwie? Oczywiście, że idzie do karczmy! Gdzie indziej można wypocząć jak nie tam? Więc powtarzam to być musi na serwerze. Bez tego straci on ważną część rozgrywki :)

Opublikowano

w grach elder scrolls alkochol daje siłe ale inteligencje odejmuje (przecież potki mogą mieć też negatywne efekty np [siła +10 charyzma +5 inteligencja -20]),

a przy mini grach trzeba oczywiście kasę wstępną np 10 gold za zeszczelenie 4 celów 1 gold a masz tylko stack strzał do zużycia

jeszcze raz co do muzyki źle sie wyraziłem pisząc "conajmniej jak z morrowinda" bo to zbyt wysoki wymóg (nic nie dorówna tej muzyczce)

prosze prosze prosze prosze daj +

jak w jakiejś grze jest Ranun czasem to nie jestem ja wtedy szukać mnie pod nickami GRanun lub RRanun

Opublikowano

takie małe uwagi: skąd mamy wiedzieć o nowych itemach na tym serwerze, nowych mobach itp.

chyba głównie na tych przedmiotach będzie się opierać fabuła misji

moim zdaniem możecie napisać np coś takiego:

monster nr. 1

przyjazny

drop:

+nici 3-6

+przedmiot nr. 21(0-3)

zastosowanie przedmiotu nr. 21:

materiał budulcowy,wydobywany na pomocą kilofa, można znależć w netherze oraz dropi z monster-a nr.1

+przedmiot nr 35:( 0,01% szansy na drop)

item, służy do wykonania misji

szansa na znalezienie moba:

+występuje tylko na granicy Umberef i Alitarn*1,pojawia się tylko w dzień, 1 na 100 chanków*2(10 x 10)

__________________________________________________________________________________

Umberef i Alitarn*1 - tereny na mapie Overland

Overmapa.jpg

chanków*2- teren, który generuje się w minecraft (16 x 16 kratek), który łatwo możemy zaobserwować podczas odkrywania świata

Opublikowano

A będzie coś w postaci dynamicznych eventów jak w GW2? Tzn. idziesz sobie spokojnie, a tu nagle dostajesz wiadomość, że pobliska wioska została zaatakowana i pytanie, czy chcesz ją uratować. Za takie eventy dostawało by się troszkę pieniążków i wyłoby to fajne urozmaicenie do nużącego podróżowania po długiej mapie gdy np. zabraknie rud teleportacji etc.

Mówił PitBull, że będą

@up

Coś aka Bestiariusz?

I kolejna propozycja nawiązująca do postu @up

BESTIARIUSZ! xD

Po zabiciu potwora, jest mała szansa że wypadnie z niego karta, karta gdy użyta zostaje włożona do bestiariusza i dodaje bonusy (statystyki), po za tym "Zestawy Kart" (Np. Potwory z tej i tej krainy), po zebraniu którego dostaje się większy bonus + umiejętność/przedmiot (ja proponuje kamień teleportujący do danej krainy, ale teleport tam :c)

A w bestiariuszu byłoby:

a) Imię potwora

B) Jego model

c) Krótki opis

d) Występowanie

e) Statystyki i umiejętności potwora

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Bestiariusz jak i Glosariusz będą w grze. Jednak w takiej formie jakiej ty piszesz to na pewno nie będzie.

Na pewno wiedzę na temat potworów będzie można uzyskać z ksiąg lub też z doświadczenia w ich zabijaniu. Księgi rzecz jasna będą drogie, ale będą zawierały ogrom informacji oraz samą fachową nazwę potwora (bo może tak się zdarzyć, że w różnych regionach jest on inaczej nazywany)

Nie napisałem, że będą tylko, że zachodzi taka możliwość. Więc proszę się za mnie nie wypowiadać!

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Cóż postanowiłem, że zacznę nagrywać audiologi informacyjne, które będą się pojawiały w każdym tygodniu. Oczywiście o ile w każdym tygodniu będzie wystarczająca ilość pytań, albo będzie jakaś ważna informacja do przekazania. Na pierwszy ogień będę chyba musiał wziąć ogólnie konkurs, bo wiele osób ma problem ze zrozumieniem zasad...

Jeżeli zaś mowa o kolejnych to będzie o tym informacja w pierwszym.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

LOLz

mi chodziło o to aby teraz zamieścić informacje o nowych mobach, tylko nie pisać ich prawdziwej nazwy tylko tak jak tu:

monster nr. 1

przyjazny

drop:

+nici 3-6

+przedmiot nr. 21(0-3)

zastosowanie przedmiotu nr. 21:

materiał budulcowy,wydobywany na pomocą kilofa, można znależć w netherze oraz dropi z monster-a nr.1

+przedmiot nr 35:( 0,01% szansy na drop)

item, służy do wykonania misji

szansa na znalezienie moba:

+występuje tylko na granicy Umberef i Alitarn*1,pojawia się tylko w dzień, 1 na 100 chanków*2(10 x 10)

__________________________________________________________________________________

Umberef i Alitarn*1 - tereny na mapie Overland

Overmapa.jpg

chanków*2- teren, który generuje się w minecraft (16 x 16 kratek), który łatwo możemy zaobserwować podczas odkrywania świata

chodzi o to abyśmy mogli mieć szersze możliwości w pisaniu propozycji Questów

123-ci post

Opublikowano

a i jeszcze jedno:

wiecie, że w 1.5.1 dodano (zmieniono) możliwość wykrywania graczy przez commandblock-a ?

chodzi mi tu o to:

http://www.youtube.com/watch?v=dJM9PaBfMsc

wystarczy wpisać komendę:

testfor @p[r=5]

gdzie @p oznacza, że command block będzie dotyczyć najbliższego gracza, a [r=5] oznacza, że command block wyśle sygnał, gdy gracz znajdzie się w odmległości 0-5

trzeba jednak pamiętać o tym, aby command block wysłał sygnał musimy obok niego postawić komprator

a tak na marginesie: potrzebujecie kogoś kto ogarnia mechanizmy ?

Opublikowano

@up

Geniusz się znalazł

Każdy kto gra w minecraft wie o testfor...

Ps.

NOWY KOCI AVATAR :D

I kolejna propozycja....

RASA KHAJIITÓW xD

76561198044975849.png

Best Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...