Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można, ale po co? W klasycznych MMO nie ma takiego podziału. Chat jest widoczny dla ludzi oddalonych od siebie o kilkadziesiąt metrów (kloców w naszym przypadku), od któregoś tam levela można używać chatu ogólnego widocznego dla wszystkich. I chat główny z tego co pamiętam podzielony był jeszcze na handel, party, gildie itp. Dzięki temu nie będzie spamu, Polacy będą uczyli się języka od Anglików i na odwrót.

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja myślę że czat odpicują jak ta lala...

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Można, ale po co? W klasycznych MMO nie ma takiego podziału. Chat jest widoczny dla ludzi oddalonych od siebie o kilkadziesiąt metrów (kloców w naszym przypadku), od któregoś tam levela można używać chatu ogólnego widocznego dla wszystkich. I chat główny z tego co pamiętam podzielony był jeszcze na handel, party, gildie itp. Dzięki temu nie będzie spamu, Polacy będą uczyli się języka od Anglików i na odwrót.

No niewiem czy anglicy będą się naszego uczyć^^

najlepiej zrobic osobne serwery jesli chodzi o język ;p

klqo.png

nieważne czy czarny, biały, chudy, gruby, niski, wysoki jeżeli jesteś miły dla mnie to ja dla ciebie też. -Eminem

Opublikowano

To już totalny bezsens, aby tworzyć oddzielne serwery...

Cookie bardzo dobry pomysł podał. Kilka chatów. Od np 15 lvl możliwość przełączenia się na chat ogólny lub coś w tym stylu. Jednak okaże się w praniu :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@up

Nawet fajny pomysł :3 Tylko by było to możliwe na początku gry by było pytanie jakiej jest się narodowości.

Tak btw coś cicho tutaj . . .

Opublikowano

Ło ja pitole :C

Nie mam czasu wchodzić tematu i jestem do tyłu :c

Mógłby ktoś mi na PW streścić co się wydarzyło od strony bodajże 121?

No a oto moja propozycja:

(Zainspirowane runes of magic)

Questy dzienne - można je powtarzać pewną liczbę razy dziennie wszystkie, jednak można limit odnowić kupując "Talon Misjii Dziennych"

(Zainspirowane DLC Quest)

Magiczne bronie zadające masywne obrażenia, ale do użycia jednorazowego

(Zainspirowane Poker Night Time)

Coś w stylu kasyn, gier w kości

(Zainspirowane inną grą o której nie słyszeliście bo jest z Kanady)

Propozycja została usunięta, proszę spróbować później

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Questy dzienne? - Na pewno nie...

Bronie jednorazowe? - Trochę za dużo roboty. Jeżeli będziemy mieli porządną nadwyżkę grafik (na co się nie zanosi) to pomyślimy.

Hazard? - Niekoniecznie, bo przez nawet mikroskopijny błąd w skrypcie osoby, które to wychwycą, będą "srały kasą".

Teraz trochę z innej beczki, otóż mam pewną koncepcję na możliwość rozbudowania wieeelu zadań jak i eventów w których mogą brać udział gracze. Mowa tutaj o takich przeznaczonych dla kilkuosobowych zespołów. Szczegóły myślę jak już to konkretnie rozplanuje, a potem skonfrontuje z możliwościami miencrafta, ale jeżeli chociaż część z tego będzie zrealizowana, to m. in będzie event typu "Obroń stolicę/miasto/wioskę", takie rzeczy będą tworzone w łatwy sposób. Prosty skrypt będzie obliczał ilość osób przebywających w danej lokacji oraz jej okolicy. Jeżeli liczba będzie dość duża wtedy skrypt uruchomi coś w formie powiadomienia o możliwości wzięcia udziału w "szybkim evencie". Z kolei, gdy duża część osób zgodzi się wziąć udział rozpocznie się oblężenie. Scenariuszy może być na prawdę wiele. W sumie tak wiele jak potworów na serwerze oraz naszej wyobraźni (no i możliwości). Będzie trzeba bronić jakiegoś miejsca osoby czy też towaru przed unicestwieniem/zajęciem. Jeżeli się to uda uczestnicy otrzymają nagrodę od zarządzającego miastem. Może to być np. zniżka u handlarzy lub same złoto/waluta. Jeżeli zaś się nie uda oprócz oczywistego braku nagrody mogą podrożeć ceny towarów na jakiś czas, gdyż władca podniesie podatek, aby mieć z czego odbudować miasto. Tak jak pisałem wyżej masa kombinacji jest...

Pamiętać trzeba, że to koncepcja, ale piszę już teraz, bo podobno "cicho ostatnio"...

Opublikowano

no cóż przez tydzień jedna strona a kiedyś były 4 strony na dzień

hmm.. sam nie wiem co pisać inni też nie więc nic nie piszą temat powoli cichnie może sie ożywi jakby była dokładna data startu :P

mam nadzieje że serwer będzie jeszcze w tym roku

nie mam co robić normalnie bym spróbował przeczytać jakieś 5 stron a tu tylko 1 (chyba wezme się za czytanie całego tematu) (<-serio nie mam co robić)

prosze prosze prosze prosze daj +

jak w jakiejś grze jest Ranun czasem to nie jestem ja wtedy szukać mnie pod nickami GRanun lub RRanun

Opublikowano

@up to może jak przeczytasz cały temat to napisz jeszcze streszczenie tego dla nowych aby nie zadawali pytań na które padły już odpowiedzi.

Opublikowano

Na tym właśie to polega, by nie było czegość takiego jak FAQ. Głównie ze względu na to, aby temat był częściej odświeżany (Tak wiem... Ja zły...)

Opublikowano

@up dobry pomysł :D Będziecie drugim serwerem w polsce na którym zapanuje całkowity klimat RPG :D

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

Pomysły na prawdę fajne :)

Dobra część matu mam juz za sobą tak więc postaram się znowu udzielać na serwerze :)

A takie pytanie do Pita:

Może dobrą opcją by było, abyśmy na JESZCZE budowanym serwerze mogli korzystać już tych rzeczy skończonych?

Chodzi mi tu m.in. o teskturę, minimapę. :)

Na forum znany jako Lucas68, Lukasz68, lukasz6815...

A w grze i na YT : Negrosss

Kanał na YT: http://www.youtube.com/user/negrossstv

Opublikowano

@up Zgadłeś :P Mimo wszystko avernus jest ciągle najlepszym polskim serwerem RPG.

A @2up chodzi żeby mogli z waszych textur packów korzystać i bloków dodanych.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Muszę częściej tu wchodzić :c Nikt nie był taki miły żeby streścić mi co się stało

Propozycje:

Możliwość modyfikowania ścieżki dźwiękowej po stronie klienta, zmieniasz utwór w tle na swój

"Reinkarnujące się" mooby, np.: Po zabiciu Jaja Pająka, na jego miejscu pojawia się młody pająk

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@up

To z tymi jajami pająka to byłby fajny pomysł na walke z bossem: Jest okrągła sala na każdym z jej rogów (da fuq? okrągła sala z rogami?) były by takie jajka a na środku pająk boss i co jakiś czas wykluwały by się z nich pająki, a żeby przestały to trzeba zniszczyć je ale jak się zniszczy to w tedy wyleci pajączek. Takie lekkie utrudnienie życia.

Opublikowano

Pomysłów jest więcej niż możliwości ich realizacji :) Ale pomysł całkiem całkiem.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Pit mówiąc o teksturce to chodzi mi o to, że jak teraz budujemy na standardowym texturepack'u (bynajmniej ja) to nie wiemy jak to będzie wyglądało na tej texturce która ma być w finalnej wersji tego serwera.

Opublikowano

Będzie to wyboru kilka tekstur w tym podstawowa. Jeżeli miałaby być jakaś jedyna to byście na niej budowali od samego początku...

Opublikowano

Czyli ta, na których pokazuje Darecki nie będzie jedyna?

Najlepiej by było, aby była jedna to wtedy wszystko by miało dobry wygląd a na innej texturce może już wygladac słabo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...