Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yyy... Żadnych nowych ras ? W sensie tych kooperatywnych.

@Mine

Na chwilę obecną nie potrzebujemy, może za kilka miesięcy, ale to tak byś swoje umiejętności pokazać wpierw musiał :)

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak jakby można było poprawić Mina . . . Żeby komenda testfor zadziałała musi być zasilana energią redstona bo inaczej nie nada sygnału . . . Nie wiem skąd wziąłeś, to że wystraczy wpisać tesftfor i dodać kompaktor i tyle -_- każdy szanujący się redstonowiec wie, że musi być zasilane energią która pojawia się i znika. jeśli damy obok pochodnie to się zgubuje więc . . . Tutaj daje zdjęcie jak to ma wyglądać (komenda w commandblocku to /testfor @p[r=3]) :
20130515142607.png

Możecie zauważyć że pochodnia nadal świeci ale to zgaśnie bo ripiter na 2 tiku prześle energie przez comand blocka wyłączając pochodnie ale za chwile znowu się zaświeci.

To tak moim skromnym zdaniem o redstonie i komendzie testfor . . .

Opublikowano

no właśnie więc nie wiem o co ci chodzi @kotkowski, ale całości nie ocenia się po jednym malutkim błędzie

i założę się, że @akomboo nie potrafiłby zrobić np automatycznej sortowni itemów bez wcześniejszego oglądnięcia poradnika,
ani nie umiałby zrobić czegoś takiego:

http://www.mpcforum.pl/topic/893006-tut-jak-zrobi-drzwi-ktre-otworz-si-tylko-po-wrzuceniu-np-sztabki-zota/

@!Pitbull:

w opisie konkursu często znajdije się &ouote, przez co troszkę trudno się doczytać

Opublikowano

@Mine to do czego dałeś linka wydaje mi się z lekka reklamą ale takie pytanie co to robi? Ja potrafie zrobić takie cuś że po daniu pewnego klucza do chesta otworzą nam się drzwi a jak damy coś innego to nie . . .

Tak btw czemu tylko 1 osoba miała by ogarniać redstone? przecierz jakby trzeba było by ustawiać wszędzie czerwony proszek to 1 osoba by się nie wyrobila :P

@Edit

aaa ogarnołem o co ci chodzi mine w twoim linku... to jest cholernie łatwe do ogarnięcia :P można by tą wersje chyba troszeczke zmniejszyć...

@Edit2
Ten sortownik działa na zasadzie tego co powiedziałem, wyżej czyli wejście na odpowiedni klucz tylko zmieniono nazwe i dodano kilka takich komórek. Można to zobaczyć nad moim zdjęciem w górnym rogu.

Opublikowano

@mine

a zbudujesz komputer? (ja już zbudowałem :) jako rytuał przejścia... dla redstonowca :D )

i ta twoja maszyna za duża jest.... to się da pomniejszyc i to 2-3 razy :)

mca.png

Opublikowano

Dosyć tego niekończącego się spamu!
Z tematu zrobił się istny burdel. Próbujecie odświeżać go na siłę, przez co znaczna część użytkowników forum omija go wiedząc, że to przecież - tak jak wcześcniej powiedziałem - burdel chowany pod okładką zwaną "Overland RPG".
Jeżeli wypełnia Was chęć rozmowy o redstone, znajdźcie sobie dział o mechanizmach.

To był oficjalny temat nadchodzącej gry MMORPG. Miał się tutaj toczyć szereg Q&A na temat Overlandu, a nie offtop o dupie Maryni.
Wysyłam prośbę do moderatora o zamknięcie tematu.

Wszelkie Q&A proszę kierować na mojego twittera: https://twitter.com/iDarecki
Przypominam też o FB: http://facebook.com/overlanded

Moja decyzja jest nieodwołalna.
Pozdrawiam wszystkich.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

No i macie za swoje. :P

Chociaż niezbyt pasuje mi decyzja dareckiego z tego względu, że ta zapowiedź jako jedyna osiągnęła dużą popularność i pewnie dzięki niej trochę ludzi się zgłosiło. Aten redstonowy spam to tylko błąd użytkowników. I żeby od razu zamykać wszystko : <

Opublikowano

I tak już dawno rekrutacja ze strony polskiej jest żadna więc z czystym sumieniem może temat zostać zamrożony. Prace cały czas trwają wystarczy śledzić naszego facebook'a, albo zapowiedź na Miencraftoforum :)

Jednak myślę, że poczekamy do końca konkursu, a potem poproszę o zamknięcie.

Opublikowano

I tak już dawno rekrutacja ze strony polskiej jest żadna więc z czystym sumieniem może temat zostać zamrożony. Prace cały czas trwają wystarczy śledzić naszego facebook'a, albo zapowiedź na Miencraftoforum :)

Jednak myślę, że poczekamy do końca konkursu, a potem poproszę o zamknięcie.

Niech tak i będzie.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Konkurs kończy się 2 dni przed moimi urodzinami i mam taką prośbę/pytanie? Czy można by wyniki konkursu ogłosić 18.06? :3

Troche żal tego spamu, ale czy na „forum” servera będziecie dodawać nowośi z serva a także dodawać nowe rzeczy na fejsa? ;[

Pisane z komórki

Opublikowano

Termin pewnie i tak zostanie przesunięty, bo chętnych zbyt dużo to nie ma...

Tutaj i tak od jakiegoś czasu nic się nie pojawiało, co by było tylko tutaj. Większość się będzie teraz pojawiała na FaceBooku oraz na craftsite, gdzie również mamy temat, ale panujemy nad nim poza tym jest on tam też przypięty. Forum jest przeznaczone tylko do rekrutacji i lepszej komunikacji z członkami narodowości innej niż polska.

Opublikowano

Myślę, że chcecie zamknąć, aby zachęcić ludzi do lajkowania swojej strony na FB - z tego powodu, że jest on bardziej popularny niż MPCForum. To nie jest uraza, bo każdy w tych czasach musi mieć jakąś swoją "strategię" na popularność.

7510260_4_1.png
Opublikowano

Ostatnia propozycja :C

Hmm, skoro rasa playable Khajiit odpada, to może khajiity złodzieje/handlarze?

Po miastach by chodziły NPC, uderzą cię, przeproszą i znika ci coś z EQ i trzeba go złapać/odkupić w Khajiitskim obozie

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@up

Fajne ale zbyt oczywiste.... trzeba by zrobić tak jak się wpadnie w jakiegoś to też się włącza że masz obrażenia jak od śnieżki, bo jak tylko złodzieje będą bić to to będzie oczywiste... i od razu będzie się ich zabijać :D

Ale jeśli wpadnięcie w ludzi by zadawało obrażenia.... to to świetny pomysł na coś w stylu assasina! I działało by to tak że klikasz jakiś klawisz i przechodzisz przez tłum. Oczywiście taka funkcja była by od jakiegoś poziomu i możnaby wtedy zrobić np. jakiś specjalny zatłoczony targ i by się tam przemieszczać trzeba mieć tą funkcje odblokowaną... takie fajne zabezpieczenie by początkujący nie kupywali odrazu jakiegoś mega eq itd.

<z telefonu>

mca.png

Opublikowano

chodziły NPC

No właśnie o to chodzi, że NPC nie będą się poruszały. Myślę, że do zrobienia by to nawet było, ale myślę, że nikomu by się nie uśmiechało po wypełnieniu zadania biegać i szukać NPC'ta, bo akurat jest w jakiejś innej części miasta. Tym bardziej chcemy stworzyć pozornie żyjące metropolie więc postacie w takich miastach będą liczone co-najmniej w dziesiątkach, a przy stolicach to mi może w setkach.

Opublikowano

Hurra mam internet :D:D:D temat sie troche ożywił, każdy chce widocznie coś powiedzieć zanim temat zostatnie zamknięty

co do chodzenia NPC to żeby chodzili według schematu czyli o odpowiednich porach wyłażą z domu lezą do otwartego już sklepu a potem do pracy i wieczorem do domu (i do tego dopasowane dialogi (co do czasu co robią))

prosze prosze prosze prosze daj +

jak w jakiejś grze jest Ranun czasem to nie jestem ja wtedy szukać mnie pod nickami GRanun lub RRanun

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...