Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę się założyć ,że jakieś 80% tutejszych ateistów przyjęło sakrament bierzmowania ;] ( nie mówię tu o gimboateistach, którzy po prostu chcą być modni)

W tym roku moja klasa ma bierzmowanie, jestem ateista, mieszkam na jebanej wsi zabitej deskami, pierdoli mnie to czy beda mnie dyskryminowac bo jestem diablem wcielonym i beda mnie przeganiac krzyzykami ja mam po prostu na tych ludzi ciezko wyjebane bo to jest wiocha, do bierzmowania nie ide bo na chuj.

Boga kurwa nie ma i tyle, nie ma zadnych dowodow.

WIDZIELISCIE KURWA ZA ZYCIA JAKIES CUDY CZY ZJEBANE UZDROWNIENIA? BO JA NIE, I WY TEZ. WIERZYCIE KARTKOM PAPIERU KTORYCH TEKST MOGL WYMYSLIC JAKIS PIERDOLEC w XVIII WIEKU I DOLACZYC TO DO BIBLII(mam na mysli uzdrowienia, cudy chuje muje) CZY COKOLWIEK Z TYM ZROBIC? BO JA UWAZAM ZE TO MOZLIWE.

Idzcie juz do kosciola, wyspowiadajcie sie i weźcie wasz "sakrament" ktory jest masowo robiony z maki i wody niczego wiecej, poświęcą to klęcząc nad tym kawalkiem maki i wody i pomysla ze bedzie swiecony, no kurwa co za naiwnosc. to jest przykre

logo_black3.png

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szkoda że jak mój dziadek leżał nie przytomny po wylewie to bóg nie wysłuchał moich i całej rodziny modlitw.

Mój ojciec umarł na raka gdy miałem 11 lat. Modliłem się codziennie do Boga, lecz to nic nie dało.

Byłem na niego wściekły i przez rok udawałem, że w niego nie wierze, lecz właśnie po tym roku miałem wypadek gdzie potrącił mnie rozpędzony mały bus.

Wyrżnąłem głową *uwaga uwaga* w małą kupkę liści znajdującą się na krawężniku (przypadek?)

Dodatkowo jedynymi obrażeniami jakie poniosłem to zdarty naskórek na rękach i plecach.

To dało mi do myślenia.

Bóg ma plan i przecież każdy kiedyś musi odejść.

Przede wszystkim na tym, że przestałem sobie jak skończony idiota każdy paradoks wiary wyjaśniać w wymijający sposób, typu: "po śmierci dowiem się dokładnie jak to jest", "Boże choć Cię nie pojmuję..." itp. itd. Zacząłem w końcu po porostu myśleć zamiast przyjmować na ślepo stek nielogicznych bzdur, tylko dlatego że byłem do tego poglądu przyzwyczajony od dzieciństwa. Spojrzałem w końcu racjonalnie na te religijne "mądrości", np. taka cudowna opowieść o Hiobie. Nieskończenie dobry i miłosierny Bóg okrutnie pastwi się na niewinnym i w dodatku dobrym człowiekiem po to tylko aby wygrać zakład z Szatanem, przy czym zsyła jednocześnie nieszczęścia także na inne niewinne osoby (rodzina Hioba). A Szatan, ten Szatan co jest taki zajebiście inteligentny i przebiegły i potrafiący manipulować nawet najmądrzejszymi ludźmi jak zwykle zachowuje się jak największy idiota i wchodzi zakład z Bogiem, który wszystko wie i wszystko może. Czyli innymi słowy zawiera zakład, którego nie można wygrać. Sam się sobie dziwię, że kiedyś wierzyłem w takie bzdety.

Księga Hioba jest jedynie fikcją napisaną by Żydzi zrozumieli, że Bóg za dobre czyny nagradza i podczas życia i po śmierci.

Odpowie mi ktoś na pytanie.... Skoro Bóg istnieje, a na świecie jest tyle morderców co odbierają niewinnym życie. To czemu ich zsyła na świat ? A na niektóre dzieci zsyła choroby, np downa ? Poza tym , skoro nas wszystkich kocha tak samo, to jakim prawem odbiera życie innym, którzy może na to nie zasłużyli ??? Niby nie wierze, chociaż wierzyłem, jednak jak nie pójdę do kościoła/ nie odmówię modlitwy to mam wyrzuty sumienia....

Dobre pytanie.

Ludzie nie rodzą się źli czy dobrzy. Bóg zsyła ludzi neutralnych i daje im wolną wole.

Ludzie najczęściej stają się potworami z powodu jakiś traumatycznych wydarzeń, wypadków z urazem głowy (nie zawsze) bądź z powodów trudnej sytuacji czy chcąc się przypodobać.

Od razu pójdę dalej.

Czemu Bóg daje nam wolną wole?

Byśmy nie byli marionetkami jego oraz byśmy potrafili kochać.

Opublikowano

Nasrane, ciekawe kto Ci to narzuca? Jak nie chcesz bierzmowania to idziesz do księdza i mu mówisz, ale najwyraźniej ty chcesz bierzmowanie, więc nie mów że Ci to ktoś narzucił.

katechetka w szkole, juz mam zagrozenie banka z religii, a jako, ze liczy sie do sredniej moge nie zdac, wiec musze isc do bierzmowania... (taki uklad mam, bierzmowanie, za 2 z religii)

jezeli gówno wiesz, to zamknij pysk, pyskować najlepiej, ale kurwa użyć mózgu cięzko ;<.

Opublikowano
Odpowie mi ktoś na pytanie.... Skoro Bóg istnieje, a na świecie jest tyle morderców co odbierają niewinnym życie. To czemu ich zsyła na świat ?

Bóg nie zsyła na świat ludzi morderców. Ludzie sami wybierają tą ścieżkę życia, mają wolną wolę. To nie od Niego zależy kto kim zostanie (prawie).

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Zacznijmy od tego, czy Bóg wgl istnieje, bo dowodów namacalnych (o cudach, bibli i innych rzeczach tu nie mówię) brak. :)

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

Zacznijmy od tego, czy Bóg wgl istnieje, bo dowodów namacalnych (o cudach, bibli i innych rzeczach tu nie mówię) brak. :)

Na tym właśnie polega wiara Chrześcijan że nie widzą, ale wierzą... Gdzie tu logika nie wiem, nie pytaj o.O

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

"Błosowaniewi, ktorzy nie ujrzeli i uwierzyli" na tym sie to wszystko opiera.

katechetka w szkole, juz mam zagrozenie banka z religii, a jako, ze liczy sie do sredniej moge nie zdac, wiec musze isc do bierzmowania... (taki uklad mam, bierzmowanie, za 2 z religii)

jezeli gówno wiesz, to zamknij pysk, pyskować najlepiej, ale kurwa użyć mózgu cięzko ;<.

Co moge powiedziec... Jestes debilem, mozesz sie wypisać z religi, jesli ci nie pasuje, a jeśli sie boisz, że babcie we wsi beda gadać, to twoja sprawa. Podejrzewam, ze nie masz swojego zdania i boisz sie o opinie obcych ludzi.

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

Wierzyć w coś czego się nie widzi, nawet nie mając pewności czy istnieje... Dla mnie to jest chore, utrudnianie sobie życia :c

@MisterKenedi, a nie pomyślałeś o tym żeby po prostu wypisać się z religi and zrezygnować z bierzmowania? ; o

Opublikowano

Wierzyć w coś czego się nie widzi, nawet nie mając pewności czy istnieje... Dla mnie to jest chore, utrudnianie sobie życia :c

@MisterKenedi, a nie pomyślałeś o tym żeby po prostu wypisać się z religi and zrezygnować z bierzmowania? ; o

Czyli jestem chorym czlowiekiem, bo wierze w coś czego nie widze? 80% ludzi na swiecie też jest chora? Za to wy 20% jestescie zdrowi i najlepsi? Ja ci nie ubliżam, to ty mi też nie musisz, tylko ze względu na moja religie

Opublikowano

Bóg nie zsyła na świat ludzi morderców. Ludzie sami wybierają tą ścieżkę życia, mają wolną wolę. To nie od Niego zależy kto kim zostanie (prawie).

Super, ale skoro może wszystko, to niech przewidzi przyszłość, co się stanie jak go ześle... Może to uratuje życie setkom osób.

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

Czyli jestem chorym czlowiekiem, bo wierze w coś czego nie widze? 80% ludzi na swiecie też jest chora? Za to wy 20% jestescie zdrowi i najlepsi? Ja ci nie ubliżam, to ty mi też nie musisz, tylko ze względu na moja religie

Nie powiedziałam, że jesteś chorym człowiekiem i 80% ludzi na świecie też... Tylko dla mnie to jest chore wierzyć w coś czego się nie widzi, i nie ma dowodów na istnienie tego.

Opublikowano

więc po co zakładasz temat o filmach? lul.

A ty nie wyrywaj z kontekstu matole pojedynczych zdań.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano
To dlacego bóg pozwala na zabijanie przykładowo bardzo pobożnego człowieka?Jeśli zawsze wierzył modlił sie itd. to dlaczego nie zrobi mu respa?Właśnie

Wypierdalajcie ze swoim wymaiginowanym bogiem.

Bóg to chuj

Opublikowano

Super, ale skoro może wszystko, to niech przewidzi przyszłość, co się stanie jak go ześle... Może to uratuje życie setkom osób.

no mózg rozjebany. Wlasnie dlatego ta dyskusja nie ma sensu

Opublikowano

To dlacego bóg pozwala na zabijanie przykładowo bardzo pobożnego człowieka?Jeśli zawsze wierzył modlił sie itd. to dlaczego nie zrobi mu respa?Właśnie

Wypierdalajcie ze swoim wymaiginowanym bogiem.

Bóg to chuj

Warto pamiętać że dla chrześcijan życie na ziemi to tylko próba przez Ich bogiem.

Bynajmniej, tak mówi Ich największa księga czyli biblia.

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Tak to skomentuję: ,,Boże przebacz im, bo niewiedzą co czynią."

Potem będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Oczywiscie ;)

Jak dla mnie ludzie ktorzy wierza w boga po prostu boja sie rzeczywistosci. Chca miec pewnosc ze zycie nigdy sie konczy ! Ze poza zyciem na ziemi jest jakies pojebane zycie w niebie. Katolik nie potrafi pojac prawdy czyli tego ze po smierci zostanie zakopany w dole i bedzie ucztą dla tysiecy malutkich robakow ktore beda zjadac ga powoli ;] Taka jest rzeczywistosc ; ) Ewentualnie pozostaje skremowanie.

Dlaczego wszystkie dobre rzeczy sa przypisywane bogu a te zle czlowiekowi ? ; ] Jest wypadek zginelo 99 osob a jedna przezyla - komentarze odnosnie wypadku sa takie '' to cud przezyl , to bog !! '' !! A co z reszta osob ? ;] To wina diabla? xD hahaha. Do czego wam jest ten bog potrzebny ? Zeby miec wytlumaczenie na stworzenie tego wszystkiego ? Zebys mial nadzieje ze wiecznie bedziesz zyl a po smierci ty jezus i 2pac bedziecie grali w pokera na kase w niebie ? No kurwa ludzie badzmy powazni - bog za ciebie nie pojdzie do pracy , nie odroni cie kiedy beda cie klepac dresy , nie da zdrowia twojej rodzinie. A co do zdrowia to po co w ogole lekarze na ziemi sa ? Po chuja skoro wg. katolikow wszystkie cuda zdrowotne sa dzieki bogu ? Lekarzy trzeba jebac przeciez to bog leczy nie ? Po co chodzicie do szkoly skoro to od boga wszystko zalezy jak sie potoczy wasze zycie ? Szkoda slow ; )

Opublikowano

Księga Hioba jest jedynie fikcją napisaną by Żydzi zrozumieli, że Bóg za dobre czyny nagradza i podczas życia i po śmierci.

Jak cała reszta Biblii aż chce się powiedzieć. I niby jak Bóg wynagrodził Hiobowi cierpienia? Dając mu większy majątek? A bliscy, których stracił? Ktoś mi wymorduje całą rodzinę, to ja mam mu niby wybaczyć jak mi duże odszkodowanie wypłaci?

90% mieszkańców starożytnej Grecji wierzyło w Zeusa i spółkę, a swego czasu prawie każdy człowiek na Ziemi myślał, że Ziemia jest płaska. Nie wiem kto ci naopowiadał głupot, że większość ma zawsze rację, ale możesz mi wierzyć, kłamał. Jak ktoś wierzy w coś czego nie ma, nie jest chory, tylko żyje w zakłamaniu. Przypomnij sobie np. jak w dzieciństwie wierzyłeś w Świętego Mikołaja.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Jak cała reszta Biblii aż chce się powiedzieć. I niby jak Bóg wynagrodził Hiobowi cierpienia? Dając mu większy majątek? A bliscy, których stracił? Ktoś mi wymorduje całą rodzinę, to ja mam mu niby wybaczyć jak mi duże odszkodowanie wypłaci?

90% mieszkańców starożytnej Grecji wierzyło w Zeusa i spółkę, a swego czasu prawie każdy człowiek na Ziemi myślał, że Ziemia jest płaska. Nie wiem kto ci naopowiadał głupot, że większość ma zawsze rację, ale możesz mi wierzyć, kłamał. Jak ktoś wierzy w coś czego nie ma, nie jest chory, tylko żyje w zakłamaniu. Przypomnij sobie np. jak w dzieciństwie wierzyłeś w Świętego Mikołaja.

Większego gówna nigdy nie czytałem. Właśnie religia po to nazywa się WIARĄ bo na tym się ona opiera, jakby nie było wiary w to że jest Bóg to by nie było religii, nie bedziesz kutasie decydował czy ten typ ma wierzyć czy nie. Wielki pan nauk się znalazł z żalosną sygnaturą. Po co ten temat? Żeby 3/4 zajebanych gimnazjalistów sprzeczało się czy jest Bóg czy nie? Oni nawet Pitów nie umieją wypisywać, w życiu w robocie nie byli a sprzeczają się o rzeczy dla nich niepojęte ja pierdole po co ten temat?

Czytając te wasze wypociny, patrząc na wiek w w profilach zastanawiam się... Jakim prawem decydujecie za innych i narzucacie im swoje zdanie, wy tak naprawde nie wiecie co to jest życie (ja sam nie wiem i pewno szybko się nie dowiem, tylko że ja sie nie spinam i nie unosze się wiedzą zdobytą z internetu)

Piszecie o sprawach nie mając zielonego pojęcia, OK każdy może mieć własne zdanie, ALE NIKT NIE MA PRAWA go narzucać innym, większość z was to robi, ten temat to jedno wielkie gówno. Własnie przez takie coś jest tyle wojen, tyle gówna na tym świecie.

Pozdro

Edit kurwa:

Dla Makysa czy jak mu tam. Ty się smiejesz z ludzi wierzących to oni mogą się smiać z Ciebie, jesteś słaby, miękki i opierasz się na swoich domysłach, w ogóle bez potwierdzenia. W pewnym momencie każdy zastanawia się tak naprawdę czy bóg instenieje. Sam nie wiem, ale nie wymądrzam się swoimi poglądami na które wpadłem dłubiąc sobie w nosie na kiblu.

Wszyscy zajebani rozumy pozjadali a sami gówno wiedzą

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Up nie podałeś ani jednego argumentu tylko wyzywasz i czepiasz się sygny, pozdro dla ciebie. Idź lepiej na jakieś forum dla kiboli jak nie umiesz dyskutować na poważne tematy. Ja nikomu nie narzucam swoich poglądów i szanuje ludzi wierzących, zwłaszcza że byłem jednym z nich przez wiele lat. Ale swoje zdanie mam, i potrafię je uzasadnić a nie tylko bredzić trzy po trzy...

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Religia upadłaby już w okolicach średniowiecza, gdyby tylko wtedy większa ilość ludzi miałaby dostęp do oświaty. Te wszystkie istoty doskonałe, bogowie, bożkowie, szatany i inne twory wyobraźni służyły umocnieniu pozycji prawa, bo przecież najlepiej oddziaływującą na tępą masę karą, jest kara rzekomych wiecznych męczarni.

Chrześcijaństwo jest pełne absurdów, np. nie ma czegoś takiego jak przeznaczenie, ale to ile będziemy żyli jest nam przeznaczone przez boga, który daje nam wolną wolę, ale dokładnie wie co zrobimy. Jak widać kupy się nie trzyma.

Opublikowano

Up nie podałeś ani jednego argumentu tylko wyzywasz i czepiasz się sygny, pozdro dla ciebie. Idź lepiej na jakieś forum dla kiboli jak nie umiesz dyskutować na poważne tematy. Ja nikomu nie narzucam swoich poglądów i szanuje ludzi wierzących, zwłaszcza że byłem jednym z nich przez wiele lat. Ale swoje zdanie mam, i potrafię je uzasadnić a nie tylko bredzić trzy po trzy...

Narzucasz swoje zdanie innym, ty może tego nie widzisz ale tak jest

1xbQbvo.png

Opublikowano

Dołączę się do dyskusji.

Jestem chrześcijaninem, wierzę w Boga. Dla niektórych nasza wiara to zakłamanie, dla mnie sposób na życie. Możecie sobie to krytykować ile chcecie ale przyjdzie dzień Sądu ... Skoro w nic nie wierzycie, jesteście realistami to powiedzcie co się stanie po waszej śmierci ? Przez wieczność będziecie widzieć czarne tło ?

Wypowiedzcie się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...