Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Sygnatura Chicharito.

DropherS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym dziś pokazać Wam mój pierwszy tutek. Będzie on przedstawiał sygnaturkę. Trudność wykonania to easy. Czas to jakieś 10 minut. Mam nadzieję, że dzięki temu poradnikowi nowicjusze choć trochę załapią sztukę wtapiania czy też kolorystyki. W spoilerach fotki.

Zaczynamy :)

Out.

nvt7uyx5e15g9uufbr7d.png

1.Tworzymy nową warstwę. Wymiary 200x500px i wypełniamy lekko ciemno czerwoną barwą.

qviylqzq4y3ibshi7513.png

2.Umieszczamy nasz render, najpierw go zmniejszamy.

tacdf8u70j5hq6lda8o.png

3.Dodajemy teksturę nr.1, ustawiamy ją na ostre światło, wypełnienie 75%, wymazujemy ją z rendera (możemy leciutko po bokach rendera zostawić).

jzgith1tzclkuwesdupf.png

4.Dodajemy teksturkę nr.2, ustawiamy ją na jasność 60% wypełnienia, wymazujemy z twarzy, brzucha, zostawiamy trochę na rękach itp (zobaczcie na screenie), następnie Filtr->Rozmycie->Poruszenie, kąt -35 stopni, odległość 4 piksele i OK.

pz2zpwbztv6oqdsyxcp4.png

5.Dodajemy na pracę teksturkę nr.3, ustawiamy ją na jaśniej, wypełnienie 100%, klikamy Obraz->Dopasowania->Czarno-biały patrzymy przy dole jest "Tinta" zaznaczamy i ustawiamy jasny czerwony. Tę teksture ustawiamy tak, by wtopić naszą postać.

h89t3cupk2xx2znsj4c6.png

6.Tworzymy nową warstwę, wybieramy miękki pędzel i robimy kilka kropek na górze, po lewej stronie postaci (to będzie nasze światło), następnie klikamy Filtr->Rozmycie->Rozmycie gaussowskie i wybieramy jakieś 13-17 pikseli.

fc60ha84u6rrc3ydobuy.png

7.Bierzemy ten sam pędzel co wyżej i kropkujemy miejsca, na które pada światło, następnie Filtr->Rozmycie->Rozmycie gaussowskie 60 pikseli tryb warstwy nakładka.

3zcfg766rxqiho1w6c4.png

8.Bierzemy ten sam pędzel co wyżej tylko w kolorze czarnym i kropkujemy miejsca, do których światło nie dociera (boki pracy, druga strona postaci itp.) Następnie Filtr->Rozmycie->Rozmycie gaussowskie 60 pikseli tryb warstwy nakładka.

yxtnxztmbdi9ez3crs5p.png

9.NIE KONIECZNE.

Jeśli chcecie uzyskać taki efekt jak ja, to robicie tak: Nowa warstwa Obraz->Zastosuj obraz. Obraz->Dopasowania->Filtr fotograficzny, wybieramy "Modry" i jakieś 35-45%

Koniec :) Mam nadzieję, że nie wyszło aż tak bardzo źle ;)

Materiały: http://speedy.sh/6u8Xk/TuT-dla-MPC-forum.rar

Pozdrawiam.

Opublikowano

@up wtopienie jest -.-

@top

efekt nie zachwyca ;f masz wersję tutka do cs5? :> nie jestem pewny, ale chyba tam są inne nazwy niektórych funkcji.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

@up wtopienie jest

-.-

Wtopienie jest bardzo słabe i nie ładne, nawet widać jeszcze obrys rendera ...

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wtopienie jest bardzo słabe i nie ładne

ważne ,że jest ;f

@top

spróbuję wykonać na CS5 ^^ jak zrobię / o ile zrobię ,to wsadzę tu outa.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Można prosić o reupload obrazków?? -.-

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...