Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Banda gimnazjalistów prawi o teologi xD

Przytoczę fajny cytat który zawsze powtarzała mi babcia.

"Jak trwoga to do boga..."

Mateq ty nie prowadzisz dyskusji, tylko starasz się zdominować cały temat na siłe przekonując innych do swoich racji.

Ps: skąd ty takie zdjęcia bierzesz na avatara? xD

Kto z gimbazy, ten z gimbazy.

Chuja prawda.

To chyba normalne, skoro reprezentuję jedną ze stron w dyskusji, to staram się obronić swoich przekonań i przekonać innych do swoich racji.

To mój brzydki pysk, więc odpowiedz sobie sam.

@down

Aha.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

my to sie w szkole zawsze w pierdolone zydostwo bawimy

te kurwa pierdoelnie o powstaniu jest smieszne.. było jebniecie meteorytu kurwa i tyle potem małpy chuje muje i doszło do nas po nas beda roboty jakies kurwa latajace ufoludki etc.

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Nie ma boga. Wiem tylko tyle, że katole ( tak jak metale ) mówią, że jest bóg, bo ( tu jest zajebisty argument ) jest!.

haha.

offtop

Nie obchodzi mnie czy bóg jest, ale dam wam przepis na kanapkę:

składniki:

masło 20 gram.

chleb 1 kromka

bułka 1 sztuka

Przekrajamy bułkę na pół, smarujemy masłem i kładziemy kromkę chleba i przykrywamy 2 połówką bułki. Smacznego! Właśnie zrobiłeś kanapkę z chlebem :).

graphic.png

Opublikowano

Mateq o gimbusach o to akurat miałem na myśli taki przypadek jak @2up

Ale trochę racji masz z tym dzieckiem za które jest podejmowana decyzja o wyborze religii, ale żaden problem możesz się wypisać z parafii tak jak zrobiłem to ja. Nawet gdy masz 18 lat piszesz sobie rezygnacje z uczestnictwa na lekcji religii i też masz wolne.

Ale za młodu zostałeś nauczany w wierze katolickiej i tego już się nie pozbędziesz z swojej psychiki-mentalności.

Opublikowano
Właśnie zrobiłeś kanapkę z chlebem

aha

popieram kejsi 6up

my to sie w szkole zawsze w pierdolone zydostwo bawimy

te kurwa pierdoelnie o powstaniu jest smieszne.. było jebniecie meteorytu kurwa i tyle potem małpy chuje muje i doszło do nas po nas beda roboty jakies kurwa latajace ufoludki etc.

aha, czasem żałuje, że wycofali minusy

Opublikowano

Ale trochę racji masz z tym dzieckiem za które jest podejmowana decyzja o wyborze religii, ale żaden problem możesz się wypisać z parafii tak jak zrobiłem to ja. Nawet gdy masz 18 lat piszesz sobie rezygnacje z uczestnictwa na lekcji religii i też masz wolne.

Ale za młodu zostałeś nauczany w wierze katolickiej i tego już się nie pozbędziesz z swojej psychiki-mentalności.

Dlaczego religia jest przedmiotem z którego trzeba się wypisać, a nie przedmiotem na który można się zapisać dodatkowo?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Dlaczego religia jest przedmiotem z którego trzeba się wypisać, a nie przedmiotem na który można się zapisać dodatkowo?

Dokładnie, podobno człowiek ma wolny wybór, a religia jest przymusowym przedmiotem w szkole -.-

fs_pc.png

Opublikowano
O wrócił sopelek i rozpoczyna swoje pierdolenie na nowo ;).

Wiem że popierasz, też jesteś gimbusem.

no spoko, naucz się prowadzić dyskusję.

Dokładnie, podobno człowiek ma wolny wybór, a religia jest przymusowym przedmiotem w szkole

nie jest przymusowym

bo minister edukacji wie lepiej

Opublikowano

@2Up

Nie jest, bo możesz sie wypisać. Tylko państwo sądzi że wszyscy obywatele to katolicy i ich z buta "zapisuje" na to.

Opublikowano

@2Up

Nie jest, bo możesz sie wypisać. Tylko państwo sądzi że wszyscy obywatele to katolicy i ich z buta "zapisuje" na to.

I to jest właśnie najśmieszniejsze, że tak poważna organizacja, jak państwo (Polska), jest katolicka, a nie świecka.

Km5iG.png

Opublikowano

Dokładnie, podobno człowiek ma wolny wybór, a religia jest przymusowym przedmiotem w szkole -.-

Skoro możesz sie wypisać, to nie jest. Mateq jest tak, poniewaź Polska jest krajem katolickim i tak juz po prostu jest. W krajach gdzie jest islam, jest identycznie. Spójrz na to z innej strony. Czy jakby był jakiś dodatkowy przedmiot, na ktorego temat nic nie wiesz, to czy zapisalbyś się i miał o te 1-2 godziny dluzej szkoly? Raczej nie, nawet byś nie poznal tego i nie wiedzial co to dokladnie jest. Tu jest tak, że poznajesz Boga etc. i wybierasz czy chcesz dalej trwać w wierze czy nie. Wiekszosc moich kumpli wypisuje sie z reli po bierzmowaniu, bo nie chca o tą godzine dluzej w szkole zostawac(rela zwykle jest ostatnia), a nie sa zbyt wierzacy, wiec na ich miejscu też bym tak zrobil i zrobic tak moze kazdy, kommu to przeszkadza.

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

I to jest właśnie najśmieszniejsze, że tak poważna organizacja, jak państwo (Polska), jest katolicka, a nie świecka.

Zacznij zbierać podpisy w sprawie powołania referendum o rozdzieleniu spraw państwa i kościoła :]

Opublikowano

Nie ma boga. Wiem tylko tyle, że katole ( tak jak metale ) mówią, że jest bóg, bo ( tu jest zajebisty argument ) jest!.

haha.

offtop

Nie obchodzi mnie czy bóg jest, ale dam wam przepis na kanapkę:

składniki:

masło 20 gram.

chleb 1 kromka

bułka 1 sztuka

Przekrajamy bułkę na pół, smarujemy masłem i kładziemy kromkę chleba i przykrywamy 2 połówką bułki. Smacznego! Właśnie zrobiłeś kanapkę z chlebem :).

lipny z ciebie hejter. Nie jesteś ani troche smieszny, tak jak inni z mpc hejt team(hejcic tez nie potraficie) ;)

Opublikowano

Skoro możesz sie wypisać, to nie jest. Mateq jest tak, poniewaź Polska jest krajem katolickim i tak juz po prostu jest. W krajach gdzie jest islam, jest identycznie. Spójrz na to z innej strony. Czy jakby był jakiś dodatkowy przedmiot, na ktorego temat nic nie wiesz, to czy zapisalbyś się i miał o te 1-2 godziny dluzej szkoly? Raczej nie, nawet byś nie poznal tego i nie wiedzial co to dokladnie jest. Tu jest tak, że poznajesz Boga etc. i wybierasz czy chcesz dalej trwać w wierze czy nie. Wiekszosc moich kumpli wypisuje sie z reli po bierzmowaniu, bo nie chca o tą godzine dluzej w szkole zostawac(rela zwykle jest ostatnia), a nie sa zbyt wierzacy, wiec na ich miejscu też bym tak zrobil i zrobic tak moze kazdy, kommu to przeszkadza.

Gdybyś miał potrzebę, to pewnie byś się zapisał. Niech dadzą ludziom wolny wybór od samego początku, a nie wciskają religię na siłę.

Km5iG.png

Opublikowano

nie życzę sobie, abyś obrażał mnie za moje poglądy religijne

Oj obraziłem cię ? Przepraszam bardzo, może chcesz chusteczkę na otarcie łez?. Przy okazji pokaż mi zdanie w którym cię obraziłem "Za poglądy religijne"

fs_pc.png

Opublikowano

Zacznij zbierać podpisy w sprawie powołania referendum o rozdzieleniu spraw państwa i kościoła :]

Rzecz w tym, że według mnie to od samego początku powinno być rozdzielone, bo co ma kościół do państwa. Jeśli ludzie chcą wierzyć to niech sobie wierzą, ale nie mieszajmy religii w politykę i definicję naszego państwa.

Km5iG.png

Opublikowano

Gdybyś miał potrzebę, to pewnie byś się zapisał. Niech dadzą ludziom wolny wybór od samego początku, a nie wciskają religię na siłę.

Twoje żale zaczynają być śmieszne, robisz taki dramat jakby wypisanie się z tej Religi kosztowało chociaż obcięcie lewej dłoni.

Rzecz w tym, że według mnie to od samego początku powinno być rozdzielone, bo co ma kościół do państwa. Jeśli ludzie chcą wierzyć to niech sobie wierzą, ale nie mieszajmy religii w politykę i definicję naszego państwa.

Zacznijmy od tego ,że w Polsce ponad 85% mieszkańców to katolicy, a religia była silnie związana z państwem od wieków, więc szczerzę wątpię iż nagle przez modę na bycie ateista to się zmieni i Polska stanie się krajem świeckim. Prędzej ateizm stanie się zbyt Mainstreamowy i ludzie zaczną hejtowac coś innego niż religię ;]

Opublikowano

Oj obraziłem cię ? Przepraszam bardzo, może chcesz chusteczkę na otarcie łez?. Przy okazji pokaż mi zdanie w którym cię obraziłem "Za poglądy religijne"

Takie idiomy jak ty nie powinny brac wgl udziału w dyskusji

Opublikowano

ja na religii w technikum nie mam umacniania wiary tylko powazne tematy jak eutanazja,aborcja,in vitro,klonowanie,opetania a choroby psychiczne itp

malo ma to wspolnego z nauczaniem o religii

s2c77Oa.png

Opublikowano
Przy okazji pokaż mi zdanie w którym cię obraziłem "Za poglądy religijne"
O wrócił sopelek i rozpoczyna swoje pierdolenie na nowo ;).

Wiem że popierasz, też jesteś gimbusem.

ja na religii w technikum nie mam umacniania wiary tylko powazne tematy jak eutanazja,aborcja,in vitro,klonowanie,opetania a choroby psychiczne itp

nie ma jednoznacznie(może tak, ale nie do końca) sprecyzowanego nauczania religi w szkole. każdy uczy jak chce

Opublikowano

Bo religia to nie jest tylko Bóg, w religi chodzi o to by być dobrym człowiekiem i żyć godnie(to tylko pewne rzeczy), więc te tematy co podales wiązą sie z nią

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...