Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potrafisz mi odpowiedzieć na pytanie po co Bóg np. stworzył pedofilię

Bóg nie stworzył pedofilli. Jest to tylko i wyłącznie wina ludzi

co mamy do granicy wszechświata dojechać żeby sprawdzić czy nie ma coś dalej?

swoją drogą ciekawe przemyślenie. Co stałoby się z człowiekiem, który opuściłby wszechświat? ;d

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

2x@up bardzo ciekawe jest to co napisałeś pozwolę sobie odpowiedzieć na to pytanie dlaczego Bóg "stworzył pedofilię" albo śmierć łóżeczkową.

Otóż Bóg nie do końca ma teraz władzę nad nami, dając nam wolną wolę uczestniczymy w "Planie Bożym" każdy nawet najwięksi zbrodniarze w tym planie uczestniczą jeśli Bóg odrzucił by wszystko co złe to znaczy że ingeruje w nasz świat to znaczy że tak naprawdę nie mamy wolnej woli także postanowił, że wszystko powinno odbywać się w drodze ewolucji począwszy od wielkiego wybuchu.

Co do Adama i Ewy...

Tu chodziło o powstanie nowego gatunku jak wiemy ludzie NIE WZIĘLI SIĘ OD MAŁP tylko mamy wspólnego przodka a Adam I Ewa to najprostsze jakie można sobie wyobrazić powstanie nowego gatunku. Postaw się na miejscu ludzi sprzed 2 tysięcy lat jak mieli wytłumaczyć ewolucję człowieka skoro sami nie wiedzieli co to ewolucja ale i tak jestem pod wrażeniem że udało im się wybrnąć z tego problemu (jako tako)

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

@up właśnie napisałeś, że Biblia to nie opis stworzenia świata tylko księga stworzona, wymyślona przez ludzi, którzy nie potrafili sobie czegoś w inny sposób wyobrazić.

Opublikowano

uważam, że można pogodzić naukę z religią

swoją drogą ciekawe przemyślenie. Co stałoby się z człowiekiem, który opuściłby wszechświat? ;d

Wątpię że można pogodzić naukę z religią ponieważ nie łączy się w to w " kupe "

Człowiek nigdy nie opuści wszechświat ;d prędzej polecą na Jowisza -_- niż opuściłby wszechświat.

@ OMG, bóg nie stworzył pedofilii . jestem nie wierzący ale to wiadomo że wina ludzi -_-

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano
@up właśnie napisałeś, że Biblia to nie opis stworzenia świata tylko księga stworzona, wymyślona przez ludzi, którzy nie potrafili sobie czegoś w inny sposób wyobrazić.

Biblia to Pismo Święte napisane przez ludzi, natchnionych przez Boga (np.apostołowie oraz wybrani, ktorzy nie umarli a poszli za życia do Boga-Mojżesz, Eliasz).

mieli opisać w Biblii prawa fizyki kwantowej?

Opublikowano

~Gryffin~

Powiem ci że sam podchodzę do Biblii z dystansem lecz w pewien sposób obrazuje ona życie ludzkie. Kiedy ona powstawała były trudne czasy ludzie się mordowali co chwile dlatego była ona pewnym kodeksem z pewnymi morałami jak należy postępować i nadal świetnie się sprawdza pod tą postacią.

2x@up Powiem ci tak naukę i religię można pogodzić lecz są to dwa osobne nurty bardzo sprzeczne ze sobą pod względem biegu wydarzeń ale idzie pogodzić Ja pogodziłem na swój sposób

Opublikowano

Bóg nie stworzył pedofilli. Jest to tylko i wyłącznie wina ludzi

Pedofilia - rodzaj parafilii seksualnej (zaburzenia preferencji seksualnych): stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym. Pedofilia jest czymś w rodzaju choroby czy tam zaburzenia na tle seksualnym, a nie jakiś wyborem wolnej woli. Znasz człowieka, który pewnego dnia postanowił sobie: "zacznę sobie gwałcić dzieci"? Oczywiście nie licząc tzw. czynów pedofilskich dokonywanych przez ludzi którzy nie są pedofilami jako takimi. Pytanie tylko po cholerę taka choroba w ogóle istnieje?

2x@up bardzo ciekawe jest to co napisałeś pozwolę sobie odpowiedzieć na to pytanie dlaczego Bóg "stworzył pedofilię" albo śmierć łóżeczkową.

Otóż Bóg nie do końca ma teraz władzę nad nami, dając nam wolną wolę uczestniczymy w "Planie Bożym" każdy nawet najwięksi zbrodniarze w tym planie uczestniczą jeśli Bóg odrzucił by wszystko co złe to znaczy że ingeruje w nasz świat to znaczy że tak naprawdę nie mamy wolnej woli także postanowił, że wszystko powinno odbywać się w drodze ewolucji począwszy od wielkiego wybuchu.

Nie bardzo rozumiem co ma wspólnego śmierć łóżeczkowa z tzw. wolną wolą.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Myslicie ze bog przez kilka set milionow lat stworzyl bakterie? no bo z tego wynika bo chyba dopiero 2.6mld lat temu byly pierwsze organizmy jednokomorkowe a co robil przez ta reszte czasu? przeciez on jest taki zajebisty ze przez 7dni umie stworzyc swiat doskonaly... Albo inny przyklad wszyscy pochodzimy od Adama i Ewy a wiec wszyscy jestesmy wielka rodzina!!! czyli jesli ktos ma dziecko to jest to kaziroctwo a kaziroctwo jest to grzech!

Ktos tam pisal ze ateizm to nie wiara jak to nie? przeciez ateizm jest to wiara w nie istnienie boga a wiec jest to tez wiara

Gość Teksanian
Opublikowano

Myslicie ze bog przez kilka set milionow lat stworzyl bakterie? no bo z tego wynika bo chyba dopiero 2.6mld lat temu byly pierwsze organizmy jednokomorkowe a co robil przez ta reszte czasu? przeciez on jest taki zajebisty ze przez 7dni umie stworzyc swiat doskonaly... Albo inny przyklad wszyscy pochodzimy od Adama i Ewy a wiec wszyscy jestesmy wielka rodzina!!! czyli jesli ktos ma dziecko to jest to kaziroctwo a kaziroctwo jest to grzech!

Ktos tam pisal ze ateizm to nie wiara jak to nie? przeciez ateizm jest to wiara w nie istnienie boga a wiec jest to tez wiara

Ile błędów, z telefonu piszesz?

Po 1.

Jak ktoś ma dziecko, to to nie jest kazirodztwo.

Kazirodztwo jest wtedy, gdy ta osoba, rucha swoje dziecko

Kazirodztwo – zachowanie seksualne w stosunku do osoby blisko spokrewnionej.

Po 2.

Ateizm nie jest wiarą, ateizm jest przekonaniem, że Bóg nie istnieje.

My po prostu to wiemy.

3608067_460s.jpg

Opublikowano

Wrócę do poprzedniej strony .Nosz kurwa jego mać . Tak wierzycie tym "naukowcom " że świat powstał od wybuchu , to pewnie w 2012 też wierzycie ?

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Wrócę do poprzedniej strony .Nosz kurwa jego mać . Tak wierzycie tym "naukowcom " że świat powstał od wybuchu , to pewnie w 2012 też wierzycie ?

koniec swiata oznacza najwyzej koniec ery ludzi

planeta bedzie istniec tylko beda na niej inne gatunki przystosowane do przetrwania w swiecie po "koncu"

s2c77Oa.png

Gość Teksanian
Opublikowano

Dokładnie, wierzę w rok 2012.

Tylko w ten 2007 nie wierzyłem, bo jakiś dziwny się wydawał.

Ogólnie to najlepszy rok w jaki wierzyłem to był 2004.

Opublikowano

A Ty tak kur*a wierzysz to że bóg był naszym stwórcą -_-

Nie wierzę w 2012, dlatego iż w każdej chwili może coś nas pierdolnąć i nawet nie będziemy tego widzieć. To jakieś pojebane schizy że xxx dnia xxx miesiąca xxx roku xxx godziny zostaniemy zgładzeni .

Opublikowano

Również nie wierzę w 2012. Jestem ciekaw co do następnego wcielenia. Myślę, że nie istnieje. Ale jeśli... Ta sprawa wydaje mi się "dziwnie dziwna".

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Po tym dniu gdzie nic się nie zdarzy będą wytłumaczenia że pomylili się w obliczeniach, jeszcze tym co wierzą w 2012 wspomnę to ;]

Gdyby na serio miał by koniec naszej Ziemi to już dawno były by zamieszki itp na świecie .

Opublikowano

Biblia mówi:

Jezus został zrodzony NIE STWORZONY przez Maryję DZIEWICĘ

IN vitro? - grzech

hahaha.

tak w ogóle wierze w BOGA lecz nie wierze w sektę jaką jest kościół, biblie i zabobony, wiedzcie ateisci ze tez was szanuje i nie potepiam.

2d6tno4.png

BANNED :(( na 15 dni

Opublikowano

What the fck?

Co ma fakt naukowy jakim był wielki wybuch do 2012? o.O

Nie naukowcy sobie upier**** ten koniec świata tylko jakieś ciasne móżdżki które niby coś z Bibli wyliczyli. To Pismo Święta zawiera zmianki o końcu świata. Mimo, że nie jestem praktykujący to jednak znam pismo i tam chyba było coś o .. hmm "Nie znacie dnia ani godziny"? Albo mi sie pomyliło z "Ej Szymonie, Piotrze dajcie kielony zamienię wam wodę w wino...", mniejsza ja jestem "ateistom". Kaboom...

Tak jak wyżej. Szanuje wszystkich byle by gadali z sensem, szanowali przekonania innych i nie byli upierdliwi w tej kwestii.

Zaraz nam dojdzie do rozłamu na forum. Będą krucjaty online etc.

Trzeba wystosować apel do administracji o podforum "Królestwo Niebieskie" gdzie wszyscy będą równi. Baaaaaj

Opublikowano

Coś chyba nie bardzo odróżniasz naukę od tzw. pseudonauki

Jasnowidzenie – w parapsychologii zdolność umożliwiająca postrzeganie osób, zjawisk i przedmiotów w czasie i przestrzeni bez udziału

percepcji zmysłowej. Nie jest znany ani jeden wiarygodny eksperyment naukowy, który dowodziłby istnienia tego zjawiska

PS. usuń tę "gołą babę" z sygnatury, bo to "grzech" :P

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Nie pouczajcie nas ludzi wierzących na temat grzechów, zastanówcie się raczej nad swoim życiem . Bóg nie stworzył ziemi w siedem dni tylko tak jak to wcześniej opisałem ziemia powstała na drodze ewolucji (łączeń atomów). Jak to ktoś wcześniej napisał "Najwięcej o wierze mają do powiedzenia ateiści"

Opublikowano

Ciężko jest ustalić jak tak na prawdę powstała ziemi,planet, gwiazd, galaktyki itp., ludzie nie mogą dokładnie zbadać przebiegi II wś, a co dopiero powstania Ziemi, chrześcijanie uważają że stworzył ją bóg, nikt jednak nie napisał jak bóg tego dokonał.

2012 to już co innego, większość "rozumów"* świata zaprzecza czemuś takiego...

*naukowców

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Skoro wiara to bujda, to czemu ludzie "wysoko postawieni" chcą ja wytępić do zera? Może dlatego, że wiara daje coś w rodzaju "własnego myślenia" a gdy człowiek jej nie ma, to jest szary jak ten papier toaletowy co się dupę podciera i podatny na manipulowanie. By wierzyć nie potrzeba kościoła, bo on jest w większości przypadków zniszczony przez pedofili i żądnych pieniędzy pingwinów, lecz są wyjątki... ale to rzadkość

Opublikowano

O jakich ludziach "wysoko postawionych " mówisz? Premierze? Prezydencie?

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...