Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy okazji pokaż mi zdanie w którym cię obraziłem "Za poglądy religijne"

Cytat

O wrócił sopelek i rozpoczyna swoje pierdolenie na nowo ;).

Wiem że popierasz, też jesteś gimbusem.

Pokaż mi słowo w tym zdaniu którym wg ciebie obraziłem twoje "Poglądy religijne"

fs_pc.png

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bo religia to nie jest tylko Bóg, w religi chodzi o to by być dobrym człowiekiem i żyć godnie(to tylko pewne rzeczy), więc te tematy co podales wiązą sie z nią

W życiu też chodzi o to by być dobrym człowiekiem i żyć godnie.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Przy okazji pokaż mi zdanie w którym cię obraziłem "Za poglądy religijne"

Cytat

O wrócił sopelek i rozpoczyna swoje pierdolenie na nowo ;).

Wiem że popierasz, też jesteś gimbusem.

Pokaż mi słowo którym obraziłem cię "Za poglądy religijne"

Powiedz, że nie chodziło ci o Boga i cie wysmieje. Piszesz jak byk, że przez to, ze wierzy w Boga, to jest gimbusem

W życiu też chodzi o to by być dobrym człowiekiem i żyć godnie.

A czy kazdy tak robi? Dlatego jest 10przykazań, ktorych sie powinno przestrzegac. Ja nie mowie, że ateisci są źli. Wrecz przeciwnie, twierdze, że jesli ktoś nie wierzy w Boga, to nie musi, ale jesli żyje dobrze, nie krzywdzac innych ludzi, to dla neigo też jest miejsce w niebie

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

Banda gimnazjalistów prawi o teologi

xD

(niektóre osoby)

Przytoczę fajny cytat który zawsze powtarzała mi babcia.

"Jak trwoga to do boga..."

Mateq ty nie prowadzisz dyskusji, tylko starasz się zdominować cały temat na siłe przekonując innych do swoich racji.

Ps: skąd ty takie zdjęcia bierzesz na avatara?

xD

popieram kejsi 6up

Napisałem że popiera post kejsi bo również jest gimbusem. Naucz się czytać, potem komentuj.

fs_pc.png

Opublikowano

Bo religia to nie jest tylko Bóg, w religi chodzi o to by być dobrym człowiekiem i żyć godnie(to tylko pewne rzeczy), więc te tematy co podales wiązą sie z nią

kosciol jest przeciwko in vitro

jakie maja prawo osadzac ktora metoda zaplodnienia jest wlasciwa lub jak to napisales "godna"

s2c77Oa.png

Opublikowano

Wierzycie? Tak.

Dlaczego ? Tak zostałem wychowany.

W co wierzycie? Hmm Boga?

Po co wam wiara? Żebym miał co robić w niedziele.

Jaki w tym widzicie sens? Nie wiem. Może kiedyś Stwórca mnie uratuje?

Opublikowano

Wierzycie? Tak.

Dlaczego ? Tak zostałem wychowany.

W co wierzycie? Hmm Boga?

Po co wam wiara? Żebym miał co robić w niedziele.

Jaki w tym widzicie sens? Nie wiem. Może kiedyś Stwórca mnie uratuje?

I to jest to błędne myślenie chrześcijan.

fs_pc.png

Opublikowano

Myślę że owy temat tylko spowoduje kłótnie i ostre niedomówienia, powinien być zamknięty. Są fora religijne i tam można wyrażać swoje opinie. Założycielu tematu toć to jest forum o grach, większość z tych ludzi to dzieci i nie mają jeszcze "własnego rozumu" uformowanego w 100% . Jestem przeciwnikiem takich tematów, pewne reguły powinny tutaj panować, a temat wiary jest bardzo delikatny i łatwo można drugiego urazić.

Pozdro

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano
to jest błędne myślenie dzieci, które jeszcze gówno wiedzą

Ten post jest skierowany do mnie?

Sugerujesz że jestem dzieckiem ?. Gówno o mnie wiesz, a mówisz ;).

fs_pc.png

Opublikowano

*to jest błędne myślenie dzieci, które jeszcze gówno wiedzą

Sopelku nie lubię kłótni, jeśli masz jakieś argumenty przedstaw je.

Nudzi minę trochę iż w temacie nie powstaje stała dyskusja lecz kłótnie.

#Co sądzicie o celibacie?

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Ten post jest skierowany do mnie?

nie nie był on skierowany do Ciebie. Był "poprawką"

*to jest błędne myślenie dzieci, które jeszcze gówno wiedzą

Sopelku nie lubię kłótni, jeśli masz jakieś argumenty przedstaw je.

chodziło o post 2 wyzej

Opublikowano

nie nie był on skierowany do Ciebie. Był "poprawką"

chodziło o post 2 wyzej

Skończcie tą bezsensowną kłótnię, dzięki.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Skończcie tą bezsensowną kłótnię, dzięki.

Tylko TWOJA jest wina tej kłótni, po co zakładasz taki temat? Przeczytaj mój post nieco wyżej ;)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Tylko TWOJA jest wina tej kłótni, po co zakładasz taki temat? Przeczytaj mój post nieco wyżej ;)

Dyskusja=/=kłótnia.

Km5iG.png

Opublikowano

kosciol jest przeciwko in vitro

jakie maja prawo osadzac ktora metoda zaplodnienia jest wlasciwa lub jak to napisales "godna"

Nie jestem za wszystkim co glosi kosciol. Co do in vitro, to jestem za

Opublikowano

Ateistą jest po prostu być łatwiej.

Nie wierze bo Bóg nie istnieje - Wy tak mówicie, ale tak nie jest. Nie wierzycie, bo UWAŻACIE, że Bóg nie istnieje, nie możecie mieć pewności, że go nie ma, mimo to mówicie inaczej. Mówicie, że nikt go nie widział, to nie istnieje - My możemy powiedzieć, że dowód jego istnienia chodził po ziemi 2k lat temu i możemy przeprosić za naukowców, że go nie odnaleziono.

Nie można powiedzieć, że Bóg istnieje, tak samo nie można powiedzieć, że nie istnieje. Bóg jest 'ponad wszystko'(jeżeli istnieje).

Wierzący wierzy/uważa, że Bóg istnieje, a ateista wierzy/uważa, że nie istnieje. Wkurza mnie ta pewność ateistów, mógłbym Was gasić jak Wy katolików, ale tego nie uczynię, bo mało wiem, Wy mnie gasić możecie, bo jak wspominałem bycie Ateistą jest łatwiejsze, dyskusje ateista - katolik są z góry skazane na racje ateistów.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Wierzę w samego siebie, to ja decyduję o tym co zrobię, kim będę w życiu. To ja decyduję także o swojej śmierci, bo przecież mogę się zabić w każdej chwili. To czy będę inwalidą także zależy w dużej mierze ode mnie, bo przecież "przezorny zawsze ubezpieczony"

Wg. Mnie nie ma czegoś takiego jak Bóg

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Wierzę w samego siebie, to ja decyduję o tym co zrobię, kim będę w życiu. To ja decyduję także o swojej śmierci, bo przecież mogę się zabić w każdej chwili. To czy będę inwalidą także zależy w dużej mierze ode mnie, bo przecież "przezorny zawsze ubezpieczony"

Wg. Mnie nie ma czegoś takiego jak Bóg

Tak to ty jestes kowalem swojego losu. Bóg nie bedzie ci zmienial pieluch i mowił co robić, bo dał ci wolność, byś sam mógł decydować, wybierać w co wierzysz, czy podcierasz dupe papierem czy reka. To wszystko zalezy od Ciebie, a Bóg nie bedzie ci tego zabraniał

Opublikowano

Nie można powiedzieć, że Bóg istnieje, tak samo nie można powiedzieć, że nie istnieje. Bóg jest 'ponad wszystko'(jeżeli istnieje).

Wierzący wierzy/uważa, że Bóg istnieje, a ateista wierzy/uważa, że nie istnieje. Wkurza mnie ta pewność ateistów, mógłbym Was gasić jak Wy katolików, ale tego nie uczynię, bo mało wiem, Wy mnie gasić możecie, bo jak wspominałem bycie Ateistą jest łatwiejsze, dyskusje ateista - katolik są z góry skazane na racje ateistów.

Twoje przekonania pasują troszkę do Teistycznych Agnostyków. Nie wiadomo czybóg/bogowie istnieją, a mimo to nadal w nich wierzy.

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Ateistą jest po prostu być łatwiej.

Nie wierze bo Bóg nie istnieje - Wy tak mówicie, ale tak nie jest. Nie wierzycie, bo UWAŻACIE, że Bóg nie istnieje, nie możecie mieć pewności, że go nie ma, mimo to mówicie inaczej. Mówicie, że nikt go nie widział, to nie istnieje - My możemy powiedzieć, że dowód jego istnienia chodził po ziemi 2k lat temu i możemy przeprosić za naukowców, że go nie odnaleziono.

Czy wy kurwa nie rozumiecie tego że skoro cos się objawiło pierdolone 2k lat temu to dlaczego teraz tego nie ma?Kurwa dopierdole swoją biblie i opisze dariuszanizm.Moge się ząłożyć że popierdole za 2k lat bd się do tego stosowac..

90% ludzi którzy się tutaj nie wypowiadają nie wiedza do czego tak naprawde została stworzona wiara w boga)(religie itd.)Mi rodzice nie najeżdzają na to że nie wierze.Powiedziałem że mi religia nie jest potrzebna bo sobie w życiu dam raade bez tego bo mam taki charakter.Inni najwyraźniej potrzebują tego.Tak czy siak PRAWIE WSZYSCY rozumieją chrześcijaństwo dosłownie.Tak na prawde to chodzi o to żeby żyć zgodnie z jakimiś zasadami moralnymi i szanować się nawzajem a nie żeby dac w niedziiele na mszy 10zł do koszyka i myśleć że bd się zbawionym.Nie bierzcie dosłownie słów księzy i katechetów bo czasami mam wrażeniue że oni nie powinni uczyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...