Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale Muzyka Gitarowa Ekstremalna , właśnie tym najbardziej się cechuje nienawiścią do religii , wielbieniem szatana , tematyką gore itp.

Thy Art Is Murder jest pierwszym zespołem -core z którym się spotkałem, który propaguje takie rzeczy. Takiego czystego death/black metalu nie słucham, nie podoba mi się, może dlatego pierwszy raz spotkałem coś takiego. 

Nie ma o czym dyskutować, nie podoba mi się i jakoś z tym żyje xD

W sumie racja mało zespołów DeathCore ma teksty anti-religion, ale dużo zespół ma teksty o tematyce Gore,Death.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W sumie racja mało zespołów DeathCore ma teksty anti-religion, ale dużo zespół ma teksty o tematyce Gore,Death.

Nawet BMTH ma kawałek tak trochę anty religijny, Chelsea też mają, ale to nie są kawałki o paleniu biblii, o wierze w szatana, o przysłowiowym jedzeniu kotów.

Bardziej takie -core zespoły mają na myśli, że wiara z Boga jest gówno warta. 

Teksty o śmierci uwielbiam, mogę słuchać bez końca.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

jak dla mnie thy art is murder w utworach ma jakoś wycofaną perkusję, nie zauważyliście tego? i to trochę podchodzi jakby pod downtempo, nie wchodzi mi ich styl.

ogarnijcie to 

mi się to czysto przypomina jak miałem 9 lat grając w metina2 słuchałem tego jak ciupałem na shenlongu czy innych privach ripery w dt  :lenny:  

a co do tekstow to ja nie zwracam za bardzo na nie uwagi. jeżeli zespół jest w sumie ortodoksyjnie satanistyczny to nie słucham, jeżeli antyreligijny w sumie też nie słucham, ale też nie popadajmy w skrajność.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Przypomniała mi się akcja  z Behemoth.

Props

Opublikowano

behemoth to takie gówno, że aż mi się przykro robi xD

Niby czemu ?

Nie lubię Behemotha  ,ale szanuje ich.

Opublikowano

Naszła mnie pewna myśl, która mnie dręczy a mianowicie zżera mnie ciekawość w jaki sposób odbierają i reagują osoby opisywane w piosenkach w negatywny sposób(tematy miłosne) gdy je usłyszą wiedząc kto je śpiewa. W piosenkach tj. True Friends (BMTH), The Black i Let It Sleep (AA) oraz piosenki zespołu Bad Omens, znacie może jakieś informacje na ten temat? :D

Opublikowano

Naszła mnie pewna myśl, która mnie dręczy a mianowicie zżera mnie ciekawość w jaki sposób odbierają i reagują osoby opisywane w piosenkach w negatywny sposób(tematy miłosne) gdy je usłyszą wiedząc kto je śpiewa. W piosenkach tj. True Friends (BMTH), The Black i Let It Sleep (AA) oraz piosenki zespołu Bad Omens, znacie może jakieś informacje na ten temat? :D

Pewnie mają na to wyjebane.

Albo  śmieją się z tego 

Klasyk <3

#SLU

Opublikowano

Wątpię, że takie osoby w ogóle słuchają ich muzyki. Raczej omijają szerokim łukiem.

Znacie zespoły jak ten? Starset odpada, bo głównie mi chodzi o tą elektronikę

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

A co myślicie o Attila i np ich utworach rebel/payback?

Attila sucks, c*****y styl śpiewania.

I co z tego że chcieli eksperymentować jak wyszła kupa ?

Wątpię, że takie osoby w ogóle słuchają ich muzyki. Raczej omijają szerokim łukiem.

Znacie zespoły jak ten? Starset odpada, bo głównie mi chodzi o tą elektronikę

Znam jednak nadal wolę z Electronic rock  starset.

­Słuchaliście kiedyś metalu gdzie główny wokalista jest papugą?  :v

Ja tam nic do papug nie mam, tak długo aż nie papugują po innych :D

LOL xD

Opublikowano

Teledysk świetny, nieźle siedzi w muzyce i w ogóle mój klimat. Piosenka wpada w ucho. 

My Chemical Romance i Panic! at the Disco można nazwać takim Pierce the Veil i Sleeping With Sirens , starej generacji , jedyna różnica że  przy tych pierwszych , nie dostawałem apogeum wkurwienia , i dało się ich słuchać (słuchałem ich :)).

Opublikowano

panic! at the disco do kurwicy mnie doprowadza :v dziewczyna mnie męczyła ich 3 kawałkami, stało się asłuchalne :v

@

graphic.png

Opublikowano

Teledysk świetny, nieźle siedzi w muzyce i w ogóle mój klimat. Piosenka wpada w ucho. 

My Chemical Romance i Panic! at the Disco można nazwać takim Pierce the Veil i Sleeping With Sirens , starej generacji , jedyna różnica że  przy tych pierwszych , nie dostawałem apogeum wkurwienia , i dało się ich słuchać (słuchałem ich :)).

Mi akurat Sleeping With Sirens odpowiada, kopara po nich nie opada, ale imo tragedii nie ma. :)

Opublikowano

@Freedoom07 mi od początku wpadł w ucho, styl i brzmienie mi leży :D ma generalnie kilka kawałków których nie lubię, ale ten co dałem post wcześniej zwyczajnie uwielbiam :^) Slayer jak zwykle propsuje, lecz trzymając się ich nowy album mi nie siadł, tak może 4/10

graphic.png

Opublikowano

Jak dla mnie, ale to tylko moja opinia post hc leży. Przecież we wszystkich zespołach post hardcore jest dość spedalony śpiew i jak na moje to strasznie odrzuca. Spanko z syrenami to chyba najgorsze co może być na równi z takim zespołem the bunny the bear, chyba tak się nazywał.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Jak dla mnie, ale to tylko moja opinia post hc leży. Przecież we wszystkich zespołach post hardcore jest dość spedalony śpiew i jak na moje to strasznie odrzuca. Spanko z syrenami to chyba najgorsze co może być na równi z takim zespołem the bunny the bear, chyba tak się nazywał.

Post-Hc jest  , bardziej komercyjną wersją Hc Punku :v  

I najśmieszniejsze jest to że nawet na początku gdy ten gatunek nie był jeszcze komercyjny ,  i tak był c*****y.

Opublikowano

Twój gust nie jest tym jedynym poprawnym, więc nie rozumiem czemu obrażasz zespoły grające posthardcore. Kiedy wy się nauczycie nie obrażać innych artystów, którzy grają muzykę nie w waszym guście?

Opublikowano

Według ciebie to nie jest pedalski śpiew? Kiedy typ robi taki wysoki głos, że można myśleć że to dziewczyna przejmuje klip i jeszcze te ruchy kocie jak jakiś niedojeb.

Opublikowano

Według ciebie to nie jest pedalski śpiew? Kiedy typ robi taki wysoki głos, że można myśleć że to dziewczyna przejmuje klip i jeszcze te ruchy kocie jak jakiś niedojeb.

Widać, że jeszcze się uczysz w gimnazjum. Każdy artysta ma prawo do swobodnego wyrażania siebie, więc mi to nie przeszkadza czy ktoś tam śpiewa wysoko, czy wdzięczy się do kamery. Ciebie to również nie powinno obchodzić. Nie lubisz - OK, nie słuchaj, ale również nie obrażaj, bo jest to baaardzo dziecinne. 

Opublikowano

To niech nie nazywają się korowcami bo to jakiś pop.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...