Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o zespole Kabanos ?

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie słucham polaków cebulaków. Chyba, że Dżem.

Nie , żeby coś ale polacy jeśli o rock i punk  są lepsi od hameryki :v

Opublikowano

Tak naprawdę to nic, bo nie lubię polskiej muzyki, nie lubię w ogóle polskiego języka.

A co sądzicie o Make Them Suffer?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tak naprawdę to nic, bo nie lubię polskiej muzyki, nie lubię w ogóle polskiego języka.

Nawet fajny zespół  ,ale dla mnie trochę za mało brutalne. :v

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co sądzicie o The Elite Five (DeathCore)

Opublikowano

Nie słucham polaków cebulaków. Chyba, że Dżem.

Nie , żeby coś ale polacy jeśli o rock i punk  są lepsi od hameryki :v

To już zależy od gustu. :) Ja polskiego rocka nie słucham, chyba, że sporadycznie. 

Opublikowano

<3

Opublikowano

To będzie dobry rok dla death metalu i prawdopodobnie dla wszystkich podgatunków heavy metalu.

BTW aby w tym roku znowu był Kabanos na Woodstock  :)

Opublikowano

To będzie dobry rok dla death metalu i prawdopodobnie dla wszystkich podgatunków heavy metalu.

BTW aby w tym roku znowu był Kabanos na Woodstock  :)

BMTH na Woodstock.  B)

Opublikowano

BMTH nie będzie pewnie mile widziany w środowisku punkowym i metalowym nie zdziwię się jeśli ktoś ich zaatakuje ich  na woodstocku xD.

Opublikowano

co myślicie? czuć amatorszczyzną, ale czyste wokale całkiem spoko. ~metalcore

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

co myślicie? czuć amatorszczyzną, ale czyste wokale całkiem spoko. ~metalcore

Nawet spoko ale nadal #DeatMetalMasterRace.

Opublikowano

Co sądzicie o ,,GrindCore" 

BTW,Już wiem dlaczego nie lubię (nienawidzę)  metalcore i deathcore przez  growling w tych gatunkach  zero techniki zero nieludzkich  wokali  po prostu mało ambitne ,,darcie japy".

Opublikowano

grindy? czyste grindy są dla mnie faktycznie dość słabe, ale grindy zmieszane z korem tj. defkorem prezentuje sie calkiem, calkiem ruchable. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

grindy? czyste grindy są dla mnie faktycznie dość słabe, ale grindy zmieszane z korem tj. defkorem prezentuje sie calkiem, calkiem ruchable. 

Niezbyt podoba mi się ten growling i instrumenty zero techniki , zero nieludzkich  wokalów zwykła napierdalanka. 

BTW dlaczego dyskutowaliście na last.fm czy BMTH 1 płyta jest na tyle ,,brutalna" aby była deathcore  , przecież pierwsza płyta bmth jest deathcore.

BTW2 Jeśli słuchacie deathcore dla brutalności  , sorry w takim razie nigdy nie słyszeliście death metalu i brutal death metalu

Opublikowano

Pojawił się niedawno nowy album japońskiego zespołu BABYMETAL. 

Odsłuch dostępny m.in. na Spotify https://play.spotify.com/album/6rxkRyXx5mle1NeM6FQ0lQ?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

Zły nie jest, ale jakiś cudowny też nie. Nie każdemu musi się to podobać, bo to japońce.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Odsłuch dostępny m.in. na Spotify https://play.spotify.com/album/6rxkRyXx5mle1NeM6FQ0lQ?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

Zły nie jest, ale jakiś cudowny też nie. Nie każdemu musi się to podobać, bo to japońce.

Nie wiem czemu ale jak zawsze widzę te dziewczynki w babymetal chce mi się śmiać.

Opublikowano

Nie wiem czemu ale jak zawsze widzę te dziewczynki w babymetal chce mi się śmiać.

Mi też, ale niektóre kawałki są dobre. Np. to instrumentalne intro z Megitsune mi się baardzo podoba.

Opublikowano

Trivium, polecam. Ogólnie NWOAHM polecam.

@Freedom07 : bo to Amerykanie xD ? Oni inaczej postrzegają niektóre nazwy. Przereklamowane czy nie słucham to co lubie.

No i nowy zespół Gontiera, polecam.

bez gif

Opublikowano

Trivium, polecam. Ogólnie NWOAHM polecam.

Czekaj ,  po jakiego  c***a amerykańce  nazwali tą falę ,,Nowa Fala Amerykańskiego Heavy Metalu" jak większość zespołów z tej fali nie tworzy   metalu tylko metalcore ?

A po drugie Trivium jest przereklamowane.

Opublikowano

trivium było fajne, ale na albumie in waves skonczyli swoją twórczość, niestety... 

thrash byl u nich najlepszy tj. ember to inferno.

a co do brutalności, to faktycznie brutal death metal jest brutalny, ale to brzmi jak nagrane z kalkulatora, a czegos takiego nie potrafie zdzierzyć.  obczaj tę stope>

Opublikowano

btw. wie ktoś jak łatwo śledzić wychodzące najnowsze utwory muzyczne z określonych gatunków? Zazwyczaj muszę trochę się naszukać na YT.

Na Spotify w nowościach są piosenki dopasowane to tego, czego słuchasz.

Opublikowano

trivium było fajne, ale na albumie in waves skonczyli swoją twórczość, niestety... 

a co do brutalności, to faktycznie brutal death metal jest brutalny, ale to brzmi jak nagrane z kalkulatora, a czegos takiego nie potrafie zdzierzyć.  obczaj tę stope>

Ogólnie Brutal Death Metal sucks (oprócz kilku kapel).

Death Metal jest po prostu lepszy, bardziej skomplikowany od BDM.

Opublikowano

Ogólnie Brutal Death Metal sucks (oprócz kilku kapel).

Death Metal jest po prostu lepszy, bardziej skomplikowany od BDM.

a jeżeli ktoś chce jak ja przedemonicznoszybkiej stopy rodem z infant annihilator, growlu/gruntu nawet czasami czystego śpiewu/progresywnego grania albo to co wyżej podesłałem, to czego ma słuchać? jak dla mnie zwykły death metal jest przy wolny. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...