Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi z thrash metalu siada tylko black album Metallici i to chyba tylko dlatego, że się na tym wychowałem.

Tylko że Black Album to Heavy metal , jedyną płytą Thrash metal'ową Metallica to Kill'em all.

Widać że gdy wyrzucili dave , zespół przestał być ciężki .

MegaDeth,Slayer>Metallica ( ͡° ͜ʖ ͡°).

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Guess who's back ?"

Propsy.

Nowa Metallica latem?

Lars Ulrich zapewnia, że nowy materiał tuż tuż.

W wywiadzie dla Metal Forces perkusista Metalliki wypowiedział się odnośnie długo już wyczekiwanego, nowego albumu grupy: Zbliżamy się do końca kreatywnego procesu i zaczynamy rozglądać się za sposobem, w jaki podzielimy się tym nagraniem ze wszechświatem. W czerwcu usiądziemy i pomyślimy, co z tym zrobić, jak to nazwiemy i co na tym będzie. Jeśli ten album nie wyjdzie w tym roku, nie stanie się tak dlatego, że nie będzie gotowy. Stanie się tak z pewnego rodzaju kosmicznych powodów, że przełożenie jej premiery na przyszły rok będzie mądrzejsze. Ale samo nagranie będzie gotowe tego lata.

Kto będzie producentem płyty? Greg Fidelman, który współpracował z grupą przy realizacji "Death Magnetic" z 2008 roku. Fidelman pracował również przy "Lulu" Metalliki, nagranym w kolaboracji z Lou Reedem, "Repentless" Slayera, ".5: The Gray Chapter" Slipknota czy "Shadowmaker" Apocalyptiki. Jako inżynier dźwięku czuwał także nad "13" Black Sabbath.

Mija już 8 lat od wydania "Death Magnetic", a Lars i spółka nadal rzeźbią następce albumu z 2008 roku. Wiemy, że w Metallice czas płynie wolno, ale już najwyższa pora na świeży materiał.

Czekacie na nową Metallikę?

xD

Opublikowano

@2up zginiesz 

Lubię czasami posłuchać lekkiej muzyki typu np.Machine Head,MegaDeth,Morbid  Angel,Hatsune Miku itp.

A Machine Head idealnie do tego pasuje. ;)

Opublikowano

Nowa  piosenka infant annihilator  jest strasznie nudna  :((  , na szczęście Defeated Sanity wyda nową płytę w tym roku. :yay:

Opublikowano

Nowa  piosenka infant annihilator  jest strasznie nudna  :((  , na szczęście Defeated Sanity wyda nową płytę w tym roku. :yay:

Ta pierwsza lepiej by wyszła bez AK-47 w tle zdecydowanie, druga gdyby nie miała kilku-minutowego bekania też byłaby lepsza, nie żebym hejtował czy coś ;_;

Nie wiem jak ja tego wcześniej nie potrafiłem docenić:

Po niemiecku, ale spoko: 

­

Opublikowano

jak to strasznie nudna? wtrącę się, bo to mi nie pasuje. nie wypowiem się na temat Defeated Sanity. 

wokal jeden z lepszych jakie słyszałem w moim życiu. tak czy siak potencjał Allena czyt. wokalistę Infantów. za mało tunnel-throatów, ale growl na bardzo wysokim poziomie, nie to co pomrukiwanie w licznych zespołach death metalowych... perkusja tak samo nie jest prosta, dość skomplikowana, bo nawet magic mike pisze, że to jest impossibru do coverowania, ale to pewnie sprawka technicznego grania - nie dość, że stopa jest przeszybka, tego mi brakowało, bo mało zespołów deathcore'owych tak gra to i dużo gravity-blastów no i oczywiście jak już wcześniej wspomniałem szybkie i bardzo trudne zmiany w bębnach (nie wiem jak to się nazywa, jeżeli jakos się to w ogóle zwie) i co najważniejsze brutalna tematyka. riffy są dość standardowe, bardziej typowo deathcore'owe, ale nie odbiegają zbytnio od standardowych infantów i wszystko ładnie trzyma się kupy. 

@1373230489-U611928.pngAerin

to się nazywa stopa/blasty lub sam werbel, nie wiem jak ty to odczuwasz jako ak47 xD po prostu Aaron jako perkman to klasa sama w sobie i ciężko mu dorównać. żaden jordison nie może się nawet kłapać do niego.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Ta pierwsza lepiej by wyszła bez AK-47 w tle zdecydowanie, druga gdyby nie miała kilku-minutowego bekania też byłaby lepsza, nie żebym hejtował czy coś ;_;

Nie wiem jak ja tego wcześniej nie potrafiłem docenić:

Po niemiecku, ale spoko: 

­

WTF xD , w drugin nie ma żadnego bekania tylko Death Growl , Slam Death Growl.

2.Dla mnie linkin park jest najnudniejszym zespołem ever.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngAerin

to się nazywa stopa/blasty lub sam werbel, nie wiem jak ty to odczuwasz jako ak47 xD po prostu Aaron jako perkman to klasa sama w sobie i ciężko mu dorównać. żaden jordison nie może się nawet kłapać do niego.

Domyślam się ale pierwsze co mi przyszło do głowy to AK i całkiem mnie to rozbawiło  :yay:

WTF  xD , w drugin nie ma żadnego bekania tylko Death Growl , Slam Death Growl.

­

To samo co wyżej, to była moja pierwsza myśl, czasami mi się odbija i brzmi to identycznie, przysięgam xD

Opublikowano

Widzę, że przewija się tutaj samo 'brutalnie metalowe' towarzystwo, ale temat wątku obejmuje również rock - co myślicie o zespołach typu Paramore? Macie swoje jakieś ulubione rockowe zespoły?

Opublikowano

Owszem mam - Breaking Benjamin. Ulubiony zespół i nic tego nie zmieni :v

Topka rocka wygląda u mnie następująco

1. Breaking Benjamin

2. Three Days Grace

3. Red

Dla mnie Paramore to nie rock. To troche taki miszmasz punku, rocka i popu.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Widzę, że przewija się tutaj samo 'brutalnie metalowe' towarzystwo, ale temat wątku obejmuje również rock - co myślicie o zespołach typu Paramore? Macie swoje jakieś ulubione rockowe zespoły?

Ulubiony Zespół z kobiecym wokalem - Icon For Fire

Ulubiony Zespół  z męskim wokalem - Rush

==================================================================

Opublikowano

z rocka i podobnych to ja cenię sobię bardzo system of a down (może bardziej podchodzi pod metal, ale czasami rock), seether podobnie, three days grace, breaking benjamin, the white stripes i w sumie dużo jeszcze do tego jest. sam rock to pojęcie szerokie. KSU, The Casualties, The Hives, The Clash, The Police, Billy Talent, The Offspring, Scars On Broadway, Queens Of The Stone Age, Eagles Of Death Metal, Gorillaz i na koniec najważniejsze. Tenacious D! pewnie o czymś zapomniałem.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

z rocka i podobnych to ja cenię sobię bardzo system of a down (może bardziej podchodzi pod metal, ale czasami rock), seether podobnie, three days grace, breaking benjamin, the white stripes i w sumie dużo jeszcze do tego jest. sam rock to pojęcie szerokie. KSU, The Casualties, The Hives, The Clash, The Police, Billy Talent, The Offspring, Scars On Broadway, Queens Of The Stone Age, Eagles Of Death Metal, Gorillaz i na koniec najważniejsze. Tenacious D! pewnie o czymś zapomniałem.

Seether imo świetny jest. Chwyta za serducho. Najbardziej sobie cenię "Broken" z Amy Lee. :)

Opublikowano

Seether imo świetny jest. Chwyta za serducho. Najbardziej sobie cenię "Broken" z Amy Lee. :)

aa wiem, wiem. znam. piosenka zeby się uspokoić elegancko.

ja jeszcze mogę dodać stone sour :v

ja w seether to pewnie fake it, fmlyhm, 69 tea itp. 

Opublikowano

( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

­

Opublikowano

( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

­

Nudne ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°

Opublikowano

dobry brutal death metal/deathcore polecam!

a tu remastered

Opublikowano

a tu remastered

Growl tego kolesia   brzmi jak growl wokalisty Dying Fetus :v 

Opublikowano

a tu remastered

Growl tego kolesia   brzmi jak growl wokalisty Dying Fetus :v

faktycznie  xD tylko nie podoba mi się styl dying fetus jako kapela. 

Opublikowano

hm

­

Nie lubię niczego co ma w nazwie Gothic (Gothic Pop , Gothic Metal , Gothic  rock itp.)

=======================================================================

10 of 10 stars

Chyba za chwilę dostanę orgazmu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...