Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trivium było fajne, ale na albumie in waves skonczyli swoją twórczość, niestety... 

thrash byl u nich najlepszy tj. ember to inferno.

a co do brutalności, to faktycznie brutal death metal jest brutalny, ale to brzmi jak nagrane z kalkulatora, a czegos takiego nie potrafie zdzierzyć.  obczaj tę stope>

Ogólnie Brutal Death Metal sucks (oprócz kilku kapel).

Death Metal jest po prostu lepszy, bardziej skomplikowany od BDM.

a jeżeli ktoś chce jak ja przedemonicznoszybkiej stopy rodem z infant annihilator, growlu/gruntu nawet czasami czystego śpiewu/progresywnego grania albo to co wyżej podesłałem, to czego ma słuchać? jak dla mnie zwykły death metal jest przy wolny. 

Pisałem o Brutal Death Metalu , a nie o infant annihilator (deathcore) :v

BTW. ,,thrash byl u nich najlepszy tj. ember to inferno" Co ma trivium wspólnego z thrash metalem ?

@Harriott

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To, że grali mieszankę metalcore z thraashem. Trudno to zrozumieć? Jeżeli dla ciebie pierwszy album nie jest choć trochę związany z thrashem to niezłe masz pojęcie na temat tej muzyki.

No ale infanty to raczej technical deathcore, a jednak szybkość ma trochę wspólnego z bdm. Nie sądzisz?

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

To, że grali mieszankę metalcore z thraashem. Trudno to zrozumieć? Jeżeli dla ciebie pierwszy album nie jest choć trochę związany z thrashem to niezłe masz pojęcie na temat tej muzyki.

No ale infanty to raczej technical deathcore, a jednak szybkość ma trochę wspólnego z bdm. Nie sądzisz?

Trivium ma bardziej wpływy  groove metalu niż thrash metalu. @Harriott

Opublikowano

­

Blue Stahli, ktoś coś? :D

Sorry nie znam :(.

BTW.Czy jestem jedyną osobą która uważała  Linkin Park od początku kariery  za  przeciętny zespół ?

Opublikowano

­

Blue Stahli, ktoś coś? :D

Sorry nie znam :(.

BTW.Czy jestem jedyną osobą która uważała  Linkin Park od początku kariery  za  przeciętny zespół ?

nie, nie jesteś jedyną osobą. lp ma tylko kilka pojedynczych spoko kawałkow typu faint, ale jest ich naprawdę mało. reszta to zwyczajne średniaki, których nigdy nie miałem ochoty słuchać. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

A co sądzicie o Bad Omens? Spodobały mi się właśnie Glass Houses i Exit Wounds od nich, są super :D

#edit

oh wait, to chyba od niedawna nowy zespół i te piosenki to ich jedyne, zapowiada się dobrze(mam nadzieje, że lepiej niż album the black AA :c)

Opublikowano

Wormed  Krighsu > Reszta Death Metalu , Brutal Death metal

The Elite Five > Reszta muzyki -Core

BTW. O K***a ! Ktoś dodał piosenkę The Elite Five z nowego albumu.

przecież the elite five nie jest wcale jakimś wyjątkowym zespołem. co prawda fajnie grają, ale nie można tak pisać. chyba że to troll, a ja nie zrozumiałem  :(

dobrze grają, bo to mordy z innych zespołów. jak dla mnie nie umywają się do rings of saturn, infantów właśnie czy interrupting cow, signal the firing squad. 

Opublikowano

Wormed  Krighsu > Reszta Death Metalu , Brutal Death metal

The Elite Five > Reszta muzyki -Core

BTW. O K***a ! Ktoś dodał piosenkę The Elite Five z nowego albumu.

przecież the elite five nie jest wcale jakimś wyjątkowym zespołem. co prawda fajnie grają, ale nie można tak pisać. chyba że to troll, a ja nie zrozumiałem  :(

dobrze grają, bo to mordy z innych zespołów. jak dla mnie nie umywają się do rings of saturn, infantów właśnie czy interrupting cow, signal the firing squad. 

The Elite Five jest dla mnie najlepszym zespołem deathcore ponieważ , jest najmniej deathcore (Nie lubię DeathCore).

A po drugie The Elite Five ma najwięcej technicznego grania z tych kapel które wymieniłeś.

Opublikowano

ze niby to: 

nie jest tak techniczne jak the elite five? w tej piosence co wysłałeś riffy się za bardzo nie zmieniają, choć z czasem wchodzi inna gitarka elektryczna, perka spoko gra, ale jak dla mnie to nie jest jakoś bardzo techniczne tj. progresywne tj. zmienne. 

w saturnach masz nawet refren jakby z cymbałkami  :lenny: chyba ze zle pojmuje pojęcie techniczne, bo gdzieś się naczytałem. 

dobra mniejsza, kojarzy ktoś takie utwory/zespoły co mają takie dropbassy jakby. przysłuchajcie się>

0:22

Opublikowano

ze niby to: 

nie jest tak techniczne jak the elite five? w tej piosence co wysłałeś riffy się za bardzo nie zmieniają, choć z czasem wchodzi inna gitarka elektryczna, perka spoko gra, ale jak dla mnie to nie jest jakoś bardzo techniczne tj. progresywne tj. zmienne. 

w saturnach masz nawet refren jakby z cymbałkami  :lenny: chyba ze zle pojmuje pojęcie techniczne, bo gdzieś się naczytałem. 

dobra mniejsza, kojarzy ktoś takie utwory/zespoły co mają takie dropbassy jakby. przysłuchajcie się>

0:22

Nawet spoko ta kapela Brutal Death Metalowa.

Jednak nadal wolę Internal Devour :v.

Opublikowano

o mordy, słuchajcie tego piekna

refren 1:50 <3<3<3

Opublikowano

o mordy, słuchajcie tego piekna

refren 1:50 <3<3<3

Nuta Spoko ale nie wywołała u mnie HeadBangu.

--------------------------------------------------------------------------------

Kolejne kawałki które udowadniają Underground Metal>Mainstream Metal (oczywiście , są wyjątki ;) ).

Opublikowano

Co sadzicie o In Flames?

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

Co sadzicie o In Flames?

Muzykę In flamesa toleruję tylko do Come Clarity , dalsze albumy to zwykły żart.

Ogólnie to Dark Tranquillity > In Falmes. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Death Metal , Brutal Death Metal>DeathCore (Wokal)

Opublikowano

a co o tym myślicie? dobry gniot?

dobry djent

Opublikowano

dobry djent

DeathCore ?

============================================================================================================================

Co sądzicie o Necronomicon ?

BTW Czy tylko według mnie maskotka Avenged Sevenfold to zwykły plagiat maskotki Overkill ?

001ovemach.jpeg

Kolejny ich "genialny"  plagiat "Footnotes: A Handy Catalog of Every Song from Which Avenged Sevenfold’s Hail to the King “Borrows”

Opublikowano

dobry djent

Tekstem mi się podoba, technicznie nawet też, dobra nutka

BTW Czy tylko według mnie maskotka Avenged Sevenfold to zwykły plagiat maskotki Overkill ?

001ovemach.jpeg

Kolejny ich "genialny"  plagiat "Footnotes: A Handy Catalog of Every Song from Which Avenged Sevenfold’s Hail to the King “Borrows”

Od dawno uważałem ten zespól jako związek rakotwórczy.

Jak ja to lubię

https://youtu.be/8SbUC-UaAxE?t=3m59s

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

dobry djent

001ovemach.jpeg

Jak ja to lubię

Dziwie się że @Cayadi nie wypowiedziała się w temacie plagiatu Avenged Sevenfold ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

Opublikowano

stary avenged był całkiem dobry, nawet jeszcze z albumem z 2007 było ładnie, ale 2010 już w dół dość wg mnie.

a fleshgodów słuchajo? bo ja kompletnie nie mam nic im do zarzucenia i wyróżniają sie na tle innych zespołów wg mnie. grają też trochę inną odmiane death metalu, bo bardziej symfoniczną, ale propsuje za techniczne granie i dobry growl! o gitarze nie wspominam, bo tez ładnie siorbie. fortepian dodaje klimatu.

bym zapomniał o pięknym czystym wokalu, zalatuje mi właśnie muzyką włoską, bo przecież oni taką grają. 

Opublikowano

stary avenged był całkiem dobry, nawet jeszcze z albumem z 2007 było ładnie, ale 2010 już w dół dość wg mnie.

a fleshgodów słuchajo? bo ja kompletnie nie mam nic im do zarzucenia i wyróżniają sie na tle innych zespołów wg mnie. grają też trochę inną odmiane death metalu, bo bardziej symfoniczną, ale propsuje za techniczne granie i dobry growl! o gitarze nie wspominam, bo tez ładnie siorbie. fortepian dodaje klimatu.

bym zapomniał o pięknym czystym wokalu, zalatuje mi właśnie muzyką włoską, bo przecież oni taką grają. 

Techniczny Death Metal zawsze na propsie :v

Oczywiście w tej kategorii  Death i Nile są niedoścignionym wzorem.

Opublikowano

dobry djent

001ovemach.jpeg

Jak ja to lubię

Dziwie się że @Cayadi nie wypowiedziała się w temacie plagiatu Avenged Sevenfold ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

Nie obserwowałam tego tematu, więc nie widziałam, co się tu wyrabia  ;)

Skopiowanie Deathbata? Zbieżności w logach różnych zespołów spotyka się bardzo często. A co do piosenek.. Na temat całego albumu "Hail to The King" sami przyznali, że czerpali inspiracje ze starych, dobrych zespołów o cięższych brzmieniach (m.in. Metallica). 

Jestem wierną fanką, więc tak czy siak, ich muzyka mi w duszy grać będzie na wieki wieków amen  ;)

Opublikowano

dobry djent

001ovemach.jpeg

Jak ja to lubię

Skopiowanie Deathbata? Zbieżności w logach różnych zespołów spotyka się bardzo często. A co do piosenek.. Na temat całego albumu "Hail to The King" sami przyznali, że czerpali inspiracje ze starych, dobrych zespołów o cięższych brzmieniach (m.in. Metallica). 

Jestem wierną fanką, więc tak czy siak, ich muzyka mi w duszy grać będzie na wieki wieków amen  ;)

Inspiracja a plagiat to dwie różne rzecz :v

Opublikowano

dobry djent

001ovemach.jpeg

Jak ja to lubię

Inspiracja a plagiat to dwie różne rzecz :v

Jeśli to plagiat, no to szkoda  :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...