Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi jedynie z Burzum Dunkelheit się podoba. nie ma chyba lepszej, bardziej klimatycznej, mrocznej i ogólnie DOBREJ piosenki Black Metalowej chyba. według mnie. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A.C (NoiseCore,GrindCore) to jeden z najlepszych zespołów w historii muzyki ambitne teksty,  przekaz A.C jest z jednej strony prosty a z drugiej strony taki genialny ,uświadamia nam że wszyscy jesteśmy Gejami.  Nie wiedziałem że można grać jeszcze lepiej Od Linkin Parka.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

A.C (NoiseCore,GrindCore) to jeden z najlepszych zespołów w historii muzyki ambitne teksty,  przekaz A.C jest z jednej strony prosty a z drugiej strony taki genialny ,uświadamia nam że wszyscy jesteśmy Gejami.  Nie wiedziałem że można grać jeszcze lepiej Od Linkin Parka.

50 sekund, a takie dobre, hehe

Jak tam sie nowy albumik Chelsea Grin podoba? Dla mnie szału nie ma, ale jest pare piosenek, które lirycznie mnie zabijają.

Ulubiona piosenka z całego albumu:

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie przepadam za gatunkiem 'ROCK' ,ale muzyka jak najbardziej na +

Jednostka Centralna: Karta Graficzna: MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X | Procesor: Intel i3-7100 3.90Ghz | RAM: 8GB

Opublikowano

Kiedyś sobie tak myślałem... "Co to za gówno... darcie mordy i ryja"

haha, podobnie kiedyś tak mówiłem. co nie zmienia faktu, że MOJE darcie ryja (moje zespoły) w porównywaniu do tego co udostępniłeś, to tak naprawdę nic. 

niestety jutub nie działa, to musiałem osobiście zuploadować na soundclouda. całkiem spoko nuta> symfoniczny deszczkor jakiś.

<3 intro

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki tej piosence zrozumiałem, że poziom bmth jest tak niski, że aż uszy bolą. Albo mi się gust zmienił :makka:

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Dzięki tej piosence zrozumiałem, że poziom bmth jest tak niski, że aż uszy bolą. Albo mi się gust zmienił :makka:

Bmth nie ma być dobre tylko ma się sprzedawać? 

Opublikowano

Nowy album Infantów dostępny m.in. na Spotify

spotify:album:3t1jvhjicanv8MtpRgOUr7

Nie zawiodłem się :)

Opublikowano

odnowię sobie>

jak dla mnie utwór robi wrażenie, zwłaszcza początek i oczywiście perkusja na początku sodomised, baptised. miazga od nich weszła! 

teraz tylko na RoS czekać

Opublikowano

odnowię sobie>

jak dla mnie utwór robi wrażenie, zwłaszcza początek i oczywiście perkusja na początku sodomised, baptised. miazga od nich weszła! 

Początek Unholy Gravebirth wymiata, i potem te perkusje w połowie piosenki.

DRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUM

Opublikowano

odnowię sobie>

Początek Unholy Gravebirth wymiata, i potem te perkusje w połowie piosenki.

DRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUMDRUM

ja czekam na jakis drumcover wlasnie bapitised. sodomised. bo samo intro w tym jest po prostu przeszybkie i piękne! :D ale owszem, unholy gravebirth jak najbardziej spoko. w ogóle wokale są tak samo zabójcze, lepsze niż Dan w albumie PLOP poprzednim. gitara tak samo bardzo szybka, ale nie ma takich porywających piosenek jak wcześniej, choć dalej to jeden z najlepszych albumów technical deathcore'owych ever. dla mnie szczerze chyba najlepszy razem właśnie z PLOP, który w sumie nie jest już tak brutalny, bardziej zwyczajny deszczkor. jeszcze Dingir albo LugalKiEn dobry defkor. 

swoją drogą polecam Beyond Deviation: 

też tak samo wokale DOPE! tylko że to beatdown, czyli bardzo ogólnie ślimaczy się perkusja głównie, gitara w sumie też, ale wokal to masakra. 

polecam wysokie od 0:40 do 1:05.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę temat zdech, pewnie wina adblocka bez kappy

Error 504 Ray ID: 2d3728ee114d2b1b • 2016-08-16 19:06:48 UTC

Gateway time-out

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

elo!

poszukuję czegoś podobnego do starego Trivium lub np. Dreamshade właśnie z nastawieniem melodyczności. konkretnie to chodzi o melodic death metal lub jakiś metalcore, gdzie jest w większości growl, ale są dodawane też czyste wokale. przykłady: 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

zmienili wokal i fajnie wypada, ale za wolny instrumental. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...