Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

^ Masz taki gust, że prawie nic nie znam z tego, co podsyłasz. xD

Undergound, trudno teraz o popularny zespół Death Metalowy xD

Props  :makka:

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

5/10 for me up :v 

Death she comes and with her thread

Upon me ties a mask for dead !

Sentyment <3

===================================================================

Szkoda że As  I Lay Dying się rozpadło to była jedyna kapela MetalCore którą lubiłem.

Opublikowano

Ooo as i lay dying i piosenka i never wanted, która pokochałem, albo wrath upon ourselves i w sumie wiele innych. Miał ktoś jeszcze kiedyś jak ja hype na Trivium albo Chelsea Grin, Infant Annihilator?

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Ooo as i lay dying i piosenka i never wanted, która pokochałem, albo wrath upon ourselves i w sumie wiele innych. Miał ktoś jeszcze kiedyś jak ja hype na Trivium albo Chelsea Grin, Infant Annihilator?

Kilka miesięcy temu miałem hype na Escape The Fate na  szczęście szybko minęło.  

Aktualnie mam wielki hype na Lost Society.

Opublikowano

Coż, słucham tylko rocka, glownie alternatywnego i czasami numetalu. Jednakże takich utworów, gdzie jest tekst mający sens i komponuje się z resztą, nie występuje tylko darcie i tylko bezsensowne darcie, czego sie nie da słuchać.

3685214822554751512974.gif

Opublikowano

Coż, słucham tylko rocka, glownie alternatywnego i czasami numetalu. Jednakże takich utworów, gdzie jest tekst mający sens i komponuje się z resztą, nie występuje tylko darcie i tylko bezsensowne darcie, czego sie nie da słuchać.

Bullet for My Valentine jest metalcore , czyli nie jest ani Rockowy ani metalowy.

2.W większości muzyka metalowa ma ambitniejsze teksty od "rock".   :makka:

3.Props

4.Nu Metal =/= Muzyka Metalowa

5.Te darcie wymaga większej techniki od normalnego śpiewania.

Opublikowano

Wyraziłem swoją opinię,

podałem parę innych utworów.. ok

Masz rację bfmv to nie metal tylko hybryda/podgatunek z metalem oh...

Napisałem rock, nie chce mi się bawić w te wszystkie podgatunki, podałem w większości interesuje mnie rock alternatywny i jak widać odskocznie hybrydowe

Wymieniłem podgatunek źle, nie podałem podgatunku źle. ok ;v

Opublikowano

Wyraziłem swoją opinię,

podałem parę innych utworów.. ok

Masz rację bfmv to nie metal tylko hybryda/podgatunek z metalem oh...

Napisałem rock, nie chce mi się bawić w te wszystkie podgatunki, podałem w większości interesuje mnie rock alternatywny i jak widać odskocznie hybrydowe

Wymieniłem podgatunek źle, nie podałem podgatunku źle. ok ;v

Jak mówisz  że słuchasz rock alternative , to co masz na myśli ?

The Killers,30 seconds to mars,Imagine Dragons,Muse nie są alternative rock.

Jedyną hybrydą jaką podałeś to BFMV , "sałaton" (Sabaton) to power metal.

A

Opublikowano

Czemu nu metal to nie metal? To podgatunek jak inne, tak samo doom metal. Ma klimat, instrumenty są grane wolno, wokal wręcz rozpruwa odbiorcę. Sam nie gustuję w kornach, bo oni brzmią właśnie rockowo, ale też nie do końca.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

np linkin park ofc, my darkest days, breaking benjamin, sick puppies, the offspring, placebo, kilka utworów nirvany, i chyba kwalifikujące się zespoły Trapt i Skillet

Opublikowano

Czemu nu metal to nie metal? To podgatunek jak inne, tak samo doom metal. Ma klimat, instrumenty są grane wolno, wokal wręcz rozpruwa odbiorcę. Sam nie gustuję w kornach, bo oni brzmią właśnie rockowo, ale też nie do końca.

O ile kilka zespołów z tego gatunku można nazwać metalowymi (np.Deftones,SOAD.

Nu metal po prostu łączy zbyt wiele innych gatunków  które gówno mają związane z muzyką metalową(np.Linkin Park,Slipknot).

np linkin park ofc, my darkest days, breaking benjamin, sick puppies, the offspring, placebo, kilka utworów nirvany, i chyba kwalifikujące się zespoły Trapt i Skillet

\\chyba nikt nie pisal ze numetal to nie metal ;v

The offspring to pop punk jak Green Day.

Nirwana to grunge.

Opublikowano

Kolejny od tego, że slipknot to nie metal, serio..

Przesłuchałeś chociażby Iowe?

Słyszałem Iowe i ?

Ze slipknot może był zły przykład , bardziej pasował by Limp Bizkit albo Papa roach , HU.

Opublikowano

Limp Bizkit to już taki rap rock jakiś rapcore (?)  :lenny: ja nawet kilka piosenek od nich lubię, ale slipknot to metal, nie ma co tutaj się sprzeczać. 

wystarczy przesłuchać choćby psychosocial, left behind, gehenna, dead memories i w pyte pyte więcej. 

Opublikowano

Limp Bizkit to już taki rap rock jakiś rapcore (?)  :lenny: ja nawet kilka piosenek od nich lubię, ale slipknot to metal, nie ma co tutaj się sprzeczać. 

wystarczy przesłuchać choćby psychosocial, left behind, gehenna, dead memories i w pyte pyte więcej. 

Limp  Bizkit to rapcore+nu metal

Ale już np.Piosenka spit it out,już nie jest metalowa ma w kilku momentach rap.

A ze sprawą czy slipknot to metal będę neutralny.

Opublikowano

Ja mam hype na Chelsea Grin, i raczej on szybko nie minie. Jeszcze mam hype na Breaking Bejamin od 2009(?) roku. Lubię strasznie ich muzykę, w każdym kawałku czuć to coś.

Słucha ktoś z was Carnifex?

Kawałek moim zdaniem dobry

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ja mam hype na Chelsea Grin, i raczej on szybko nie minie. Jeszcze mam hype na Breaking Bejamin od 2009(?) roku. Lubię strasznie ich muzykę, w każdym kawałku czuć to coś.

chelsea grin to jedynie starsze albumy, tam gdzie było the foolish one, ale ogólnie skonczyl się na tym albumie, gdzie byla piosenka don't ask don't tell. brakuję mi tego Alexika :/ 

Carnifex mam, ale nie słucham. jakos dla mnie typowo brzmi. 

Opublikowano

Nie lubię carnifex , o wiele bardziej z deathcore wolę Thy Art Is Murder.

Props :makka:

Opublikowano

chelsea grin to jedynie starsze albumy, tam gdzie było the foolish one, ale ogólnie skonczyl się na tym albumie, gdzie byla piosenka don't ask don't tell. brakuję mi tego Alexika :/ 

My Damnation, 12/10 screamy, instrumenty też kozak, imo najlepszy ich album, chciałbym jeszcze coś takiego usłyszeć

Desolation of Eden, lubię ten album, ale jakiś mocno z*******y nie jest

Ashes to Ashes, teksty i jeszcze raz teksty

Evolve, tam jest właśnie don't ask don't tell, imo spoko. Lilith > Don't Ask Don't Tell

Mi nie siadają, nie podoba mi się ich treść w którym propagują palenie Biblii, wierzącym nie jestem, ale to już jest przesada. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

My Damnation, 12/10 screamy, instrumenty też kozak, imo najlepszy ich album, chciałbym jeszcze coś takiego usłyszeć

Desolation of Eden, lubię ten album, ale jakiś mocno z*******y nie jest

Ashes to Ashes, teksty i jeszcze raz teksty

Evolve, tam jest właśnie don't ask don't tell, imo spoko. Lilith > Don't Ask Don't Tell

Mi nie siadają, nie podoba mi się ich treść w którym propagują palenie Biblii, wierzącym nie jestem, ale to już jest przesada. 

Ale Muzyka Gitarowa Ekstremalna , właśnie tym najbardziej się cechuje nienawiścią do religii , wielbieniem szatana , tematyką gore itp.

Opublikowano

Ale Muzyka Gitarowa Ekstremalna , właśnie tym najbardziej się cechuje nienawiścią do religii , wielbieniem szatana , tematyką gore itp.

Thy Art Is Murder jest pierwszym zespołem -core z którym się spotkałem, który propaguje takie rzeczy. Takiego czystego death/black metalu nie słucham, nie podoba mi się, może dlatego pierwszy raz spotkałem coś takiego. 

Nie ma o czym dyskutować, nie podoba mi się i jakoś z tym żyje xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...