Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co o tym myślicie? dobry gniot?

dobry djent

Tekstem mi się podoba, technicznie nawet też, dobra nutka

BTW Czy tylko według mnie maskotka Avenged Sevenfold to zwykły plagiat maskotki Overkill ?

001ovemach.jpeg

Kolejny ich "genialny"  plagiat "Footnotes: A Handy Catalog of Every Song from Which Avenged Sevenfold’s Hail to the King “Borrows”

Od dawno uważałem ten zespól jako związek rakotwórczy.

Jak ja to lubię

https://youtu.be/8SbUC-UaAxE?t=3m59s

Dziwie się że @Cayadi nie wypowiedziała się w temacie plagiatu Avenged Sevenfold ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

Nie obserwowałam tego tematu, więc nie widziałam, co się tu wyrabia  ;)

Skopiowanie Deathbata? Zbieżności w logach różnych zespołów spotyka się bardzo często. A co do piosenek.. Na temat całego albumu "Hail to The King" sami przyznali, że czerpali inspiracje ze starych, dobrych zespołów o cięższych brzmieniach (m.in. Metallica). 

Jestem wierną fanką, więc tak czy siak, ich muzyka mi w duszy grać będzie na wieki wieków amen  ;)

Inspiracja a plagiat to dwie różne rzecz :v

Jeśli to plagiat, no to szkoda  :v

I tak większość fanów mówi że ta płyta sucks :v

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

dobry djent

BTW Czy tylko według mnie maskotka Avenged Sevenfold to zwykły plagiat maskotki Overkill ?

001ovemach.jpeg

Kolejny ich "genialny"  plagiat "Footnotes: A Handy Catalog of Every Song from Which Avenged Sevenfold’s Hail to the King “Borrows”

Jak ja to lubię

Dziwie się że @Cayadi nie wypowiedziała się w temacie plagiatu Avenged Sevenfold ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

Skopiowanie Deathbata? Zbieżności w logach różnych zespołów spotyka się bardzo często. A co do piosenek.. Na temat całego albumu "Hail to The King" sami przyznali, że czerpali inspiracje ze starych, dobrych zespołów o cięższych brzmieniach (m.in. Metallica). 

Jestem wierną fanką, więc tak czy siak, ich muzyka mi w duszy grać będzie na wieki wieków amen  ;)

No cóż, kwestia gustu. Nie zawsze wszystko musi się podobać  ;) Chociaż dla mnie pewien etap skończył się razem z odejściem The Rev'a.

Opublikowano

Kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu  że to będzie niesamowity rok dla Death  Metalu :v.

dobry djent

001ovemach.jpeg

Jak ja to lubię

No cóż, kwestia gustu. Nie zawsze wszystko musi się podobać  ;) Chociaż dla mnie pewien etap skończył się razem z odejściem The Rev'a.

Ogólnie lubię u nich tylko jeden album City Of Evile.

Opublikowano

Kolejny wielki sztos w tym roku :v

AVE!

zajebisteee oo bljet

Nawet spoko,jednak nadal wolę The Elite Five.

Opublikowano

Już  wiem dlaczego nigdy nie mogłem  przekonać się do DeathCore (Nie mylić z Brutal DeathCore Np.Acrania)

Powód pierwszy zbyt dużo melodii na gatunek który powstał z Death Metalu.

Powód drugi growling (sreaming) idzie w głośność a nie w brutalność.

Powód trzeci WIele zespołów kopiuje styl Chelsea Grim Czy Job For a Cowboy.

Oczywiście jak w każdym gatunku są perły i są gówna.

Perełki:,Infant Annihilator Job For A CowBoy , Thy Art Is Murder,The Elite FIve

(Oczywiście jestem tylko człowiekiem i moje powody mogą być mylne).

Opublikowano

znów dla mnie zwykły deathcore jest przykitrany, bo wolny... brutal/technical deathcore to zazwyczaj zmiany riffów, szybka stopa i guttural lub po prostu growl. pod jakim względem kopiują od czelsi albo kowbojów? ja tego jakoś za bardzo nie dostrzegam a przesłuchałem całego lastfm praktycznie. to jest deathcore, dość wąskie "zagadnienie". 

ja znów nie mogę wczuć się w brutal/technical death metal bo w 90% przypadkach jest nagrywany kalkulatorem i zamiast stopy słyszysz strzelających ss-manów. taki fleshgod apocalypse, gdzie jakość jest dobra, zadowala mnie i można słuchać. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

znów dla mnie zwykły deathcore jest przykitrany, bo wolny... brutal/technical deathcore to zazwyczaj zmiany riffów, szybka stopa i guttural lub po prostu growl. pod jakim względem kopiują od czelsi albo kowbojów? ja tego jakoś za bardzo nie dostrzegam a przesłuchałem całego lastfm praktycznie. to jest deathcore, dość wąskie "zagadnienie". 

ja znów nie mogę wczuć się w brutal/technical death metal bo w 90% przypadkach jest nagrywany kalkulatorem i zamiast stopy słyszysz strzelających ss-manów. taki fleshgod apocalypse, gdzie jakość jest dobra, zadowala mnie i możn słuchać. 

Niby w jakich zespołach Brutal/Technical Death Metalowych nie słychać stopy Nile,Origin,Wormed ?

po drugie fleshgod apocalypse to Technical symphonic Death Metal.

po trzecie słaba jakość nagrań to wina głownie wytwórnie które nie chcą nagrywać zespołów Death Metal i Black Metal.

A po czwarte death metal  i black metal nigdy nie osiągną  sukcesu komercyjnego porównywalnego to innych gatunków Metalu :v

@Harriott

Opublikowano

ja znów nie mogę wczuć się w brutal/technical death metal bo w 90% przypadkach jest nagrywany kalkulatorem i zamiast stopy słyszysz strzelających ss-manów. taki fleshgod apocalypse, gdzie jakość jest dobra, zadowala mnie i możn słuchać. 

Niby w jakich zespołach Brutal/Technical Death Metalowych nie słychać stopy Nile,Origin,Wormed ?

po drugie fleshgod apocalypse to Technical symphonic Death Metal.

po trzecie słaba jakość nagrań to wina głownie wytwórnie które nie chcą nagrywać zespołów Death Metal i Black Metal.

A po czwarte death metal  i black metal nigdy nie osiągną  sukcesu komercyjnego porównywalnego to innych gatunków Metalu :v

@Harriott

technical symphonic death metal  :lenny: moze jeszcze super technical blablabla metal. jak dla mnie to techniczny death metal z elementami symfonii.

słabe zespoły, które nagrywają bez wytwórni mają zdecydowanie lepszą jakość. mam podawać przykłady? jak dla mnie to po prostu efekt lenia lub niedostatek pieniędzy, wiedzy (idk).

stopę słychać, ale porównaj jakość... przecież to brzmi wszystko jakby było stare i aż się tego odechciewa słuchać. stare jest fajne, prawda, ale nowe zespoły brzmią jak stare. napiszę jeszcze raz, porównaj jakość całej piosenki fleshgodów do innej typu właśnie Nile. Ten zespoł wg mnie jest nudny i niczym się nie wyróżnia na tle pokrewnych zespołów. może to jest wynik mojego pokolenia, wieku, ale też nie do konca, bo lubię posłuchać starego doom metalu. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Hmm... hmm... 

2.Metalcore ?

Nowe Klipy Gama Bomb i Death Angel <3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

O, widzę, że nowa płytka Asking Alexandria wyszła. Trzeba zbadać. :makka:

Przesłuchałem nowego albumu , i muszę powiedzieć że zmiana starego wokalisty na nowego jest tym czym zmiana ronnie randke na Craig Mabbitt , czyli "nowy" asking alexandria >  "stara" asking alexandria.

=====================================================================================================================

Sztos...

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=ckccu2LKU2Y

Przepraszam za źle wklejony link, ale w smartfonie się nie da inaczej

Obczajcie to, nie słyszałem nigdy w życiu chyba lepszych wokali, bo akurat instrumentalnie to poprawnie. Od razu mówię, że to chyba po prostu downtempo/downbeat deathcore.

Opublikowano

Przepraszam za źle wklejony link, ale w smartfonie się nie da inaczej

Obczajcie to, nie słyszałem nigdy w życiu chyba lepszych wokali, bo akurat instrumentalnie to poprawnie. Od razu mówię, że to chyba po prostu downtempo/downbeat deathcore.

Dla mnie ten wokal to  przeciętny pig squeal/darcie japy :v

Opublikowano

O, widzę, że nowa płytka Asking Alexandria wyszła. Trzeba zbadać. :makka:

Gdzie? Tylko nie pisz, że chodzi o tą z marca, plz ;_;

­

Nom, o tą z marca. xD Dopiero na Spotify zauważyłam. :makka:

Opublikowano

Nie ma nic lepszego dla moich uszu niż Machine Head i Ghost, wkleilbym linki, lecz na telefonie nie mam zamiaru się z tym męczyć :v od MH na początek radziłbym przesłuchać coś pokroju The burning red lub halo, od ghost'ów Zombie Queen, Cirice.

graphic.png

Opublikowano

Nie ma nic lepszego dla moich uszu niż Machine Head i Ghost, wkleilbym linki, lecz na telefonie nie mam zamiaru się z tym męczyć :v od MH na początek radziłbym przesłuchać coś pokroju The burning red lub halo, od ghost'ów Zombie Queen, Cirice.

A dla moich uszu nie ma nic lepszego jak Death  Metal i Thrash Metal :v

==============================================================

Zastanawiam się dlaczego taki zespół jest tak bardzo niedoceniony.

Opublikowano

Jak dla mnie thrash ma za mało darcia, zbyt wolna muzyka. Death metal spoko, ale jak już kiedyś napisałem instrumenty tak słychać, jakby były nagrywane w kuchni jakimś siemensem. Chociaż są wyjątki, które dalej słucham, Fleshgod, Vader (już lepiej, ale też nie podoba mi się jak Fleshgod) no i pewnie kilka jeszcze.

Opublikowano

O tym gatunku praktycznie nic nie powiem, bo nie słucham. Są spoko kawałki, ale nie zaglebialem się w to.

Opublikowano

Bad Omens, fizyczna personifikacja tego czym powinno być BMTH.

przypomina mi to trochę ich poprzedni kawałek, który chyba nie był wydany

Mam wrażenie, że The Worst In Me jest przerobionym Broken Youth, który najwidoczniej nie podobał się( ja i tak bym słuchał :D )

Opublikowano

A co powiesz o groove metalu? ;-)

Czyli Panter,Lamb of God.

Nic to tego gatunku nie mam , ale wprowadził mnie w Thrash Metal, więc mam sentyment dla groove metal.

Jak dla mnie thrash ma za mało darcia, zbyt wolna muzyka. Death metal spoko, ale jak już kiedyś napisałem instrumenty tak słychać, jakby były nagrywane w kuchni jakimś siemensem. Chociaż są wyjątki, które dalej słucham, Fleshgod, Vader (już lepiej, ale też nie podoba mi się jak Fleshgod) no i pewnie kilka jeszcze.

Vader to bardziej Death Thrash Metal.

W większości Death Metalowych zespołach słychać dobrze instrumenty , bardziej w zespołach  brutal death metal są nagrywane  w kuchni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...