Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O kurdełkę, jakież to nowoczesne sposoby znaleźli. Fajna sprawa, choć osobiście wątpię żebym to używał, ponieważ odtwarzanie muzyki z płyty jest przyjemniejsze ^^. Ale spróbować spróbuję :D

Ta strona ma już prawie 10 lat. xD

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Całkiem ciekawy utwór i nawet głos jest ciekawy :D Jak Ty czymś nowszym, to ja zaszaleję i podeślę coś takiego :)

Znasz może? Osobiście wolę wersję koncertową

Opublikowano

Się zgraliśmy w jednym momencie :D Pamiętam jak lecąc do Stanów Zjednoczonych w komputerku był właśnie ten zespół. Po włączeniu wielce się zdziwiłem :D

Opublikowano

Zastanawiam się czy kiedyś Metalcore lub DeathCore będzie bardziej brutalny.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Są tu jacyś ludzie którzy lubią lub znają zespół Death :D .

Opublikowano

Posiada ktoś z Was tutaj last.fm?  B)

Założyłem last.fm dopiero dzisiaj   :yay: .

GetBack07

Opublikowano

Skoro topic o Rocku to w sumie to tutaj wrzucę:

Muzyka promująca pewne idee jest  świetna dzięki wartościowszemu przekazowi.

Opublikowano
http://www.last.fm/pl/user/Mr_Googlesearch

zapraszac! @Freedom07

deathcore bardziej brutalny? pomijając infantów, pomijając saturnów, pomijając ic, mamy jeszcze np. The Black Dahlia Murder 

tutaj już całkiem "pogruntowane" 

stfq>

takie zróżnicowane, bo w pierwszym masz po prostu taki wysoki growl, podchodzący pod scream i dość szybkie, ale nie najszybsze bębny. growl buduje tutaj muzykę, napięcie wg mnie. w drugim całkiem krzaczory słychać i wolne bębny (takie downtempo), dość łatwe do zagrania riffy, ale tutaj dobry głos, a jak założysz słuchawki to odlecisz (przynajmniej ja) a w 3 to masz całkiem napartalankę. 

(chyba, że użyłeś sarkazmu to sora, mózg może nie pracować)

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

zapraszac! @Freedom07

deathcore bardziej brutalny? pomijając infantów, pomijając saturnów, pomijając ic, mamy jeszcze np. The Black Dahlia Murder 

stfq>

takie zróżnicowane, bo w pierwszym masz po prostu taki wysoki growl, podchodzący pod scream i dość szybkie, ale nie najszybsze bębny. growl buduje tutaj muzykę, napięcie wg mnie. w drugim całkiem krzaczory słychać i wolne bębny (takie downtempo), dość łatwe do zagrania riffy, ale tutaj dobry głos, a jak założysz słuchawki to odlecisz (przynajmniej ja) a w 3 to masz całkiem napartalankę. 

Prawilne  prawdziwe zespoły grające DeahCore i Metalcore , a nie jak  zespoły jak np.Bullet For My Valentine które udają że  gra MetalCore.

Opublikowano

zapraszac! @Freedom07

stfq>

Prawilne  prawdziwe zespoły grające DeahCore i Metalcore , a nie jak  zespoły jak np.Bullet For My Valentine które udają że  gra MetalCore.

propsuje bardzo! + całkiem spoko epa. jedynie growl mi tutaj nie podpasowuje, bo dość słaby. może ja mam takie odczucia. 

@Freedom07

a znasz to? dobry wokal na rejonie  :yay:

2:35 w przód gniecie przysadkę, ogólnie cała piosenka wyrąbana.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

zapraszac! @Freedom07

stfq>

propsuje bardzo! + całkiem spoko epa. jedynie growl mi tutaj nie podpasowuje, bo dość słaby. może ja mam takie odczucia. 

@Freedom07

a znasz to? dobry wokal na rejonie  :yay:

2:35 w przód gniecie przysadkę, ogólnie cała piosenka wyrąbana.

Takiego wokalu jak w tej piosence zespołu The Last Ten Seconds Of Life nie powstydziłby by się najlepsze zespoły Death Metalowe.

Opublikowano

@Freedom07

JAKI GROWL z*******y  o.O obydwoje ładnie dają, a perka to już w ogóle wypas. gitarzyści pewnie bez rąk już  :D

śmieszy mnie to, gdy łysy łebek headbanguje i do tego tunele wielkości mojej łapy. 

Opublikowano

Znalazłem dwie piosenki dwóch zespołów i już się jaram  xD

Melodic death metal

DeathCore:

Opublikowano

też lubię melodici, bo mają właśnie jak tutaj piękne intro albo w środku mają takie jakby brejki przez kilkanaście/kilka sekund co bardzo wpada w ucho. wtedy często gwałcę riplej. 

ten the elite five to jakis malo znany chyba, ale coś tam blastów słychać i growl też dobry. DALEJ PROPSY

tak się wymieniamy zespołami, a kojarzysz może candlemass? to jest doom/epic doom metal, ale no ja uwielbiam.

4:20 <3<3

kiedyś a może nawet niedawno sluchałem bardzo często tego zespołu i ten utwór to też był mój ulubieniec. taki hype na doom metal, dalej lubię sobie posłuchać. 

Opublikowano

też lubię melodici, bo mają właśnie jak tutaj piękne intro albo w środku mają takie jakby brejki przez kilkanaście/kilka sekund co bardzo wpada w ucho. wtedy często gwałcę riplej. 

ten the elite five to jakis malo znany chyba, ale coś tam blastów słychać i growl też dobry. DALEJ PROPSY

tak się wymieniamy zespołami, a kojarzysz może candlemass? to jest doom/epic doom metal, ale no ja uwielbiam.

4:20 <3<3

kiedyś a może nawet niedawno sluchałem bardzo często tego zespołu i ten utwór to też był mój ulubieniec. taki hype na doom metal, dalej lubię sobie posłuchać. 

Ich najlepsza piosenka według mnie.

Kolejny zespół Doom/melodic Death Metal do kolekcji

Opublikowano

Przekonujecie mnie że scena DeathCorowa może nie jest tak do końca skomercjalizowana.

A za Candlemass bardzo duży props.

No i ich największy hit. W 4:30 pojawia się Per Yngve "Dead" Ohlin, lecz to taki smaczek dla wyjadaczy blacku.

Opublikowano

ja lubię black, ale nie jestem zwolennikiem jakiegoś faktycznie ortodoksyjnego blacku (być może ze względu na bycie katolikiem) gdzie za wszelką cenę chcą powyzywać Trójcę, ale też nie popadam w skrajność, bo zdaję sobię sprawę z tego, że 70% to dla większego zainteresowania, ale jakoś nie przepadam. co innego jeżeli chodzi o właśnie tego pana co mam na profilowym, ubóstwiam. mało jest zespołów blackowych, które jakoś specjalnie mi się spodobają. 

doom/death/sympho/melodic to co innego. są czasami takie "riffy", które grane są na organach i tego typu instrumentach, które wciągają i się słucha tego ciągle i ciągle. 

co do dead'a to faktycznie ciekawostka, bo nigdy o tym nie wiedziałem  B) to trzeba mieć nasrane w bani i też jest się faktycznie odważnym, żeby się zabić. koledzy z zespołu też go ładnie potraktowali po samobójstwie  :lenny:

deathcore'u słucham od wtedy kiedy poszedłem do 3/4 klasy chyba i coś tam wiem o nim. nigdy żaden podgatunek/gatunek chyba tak na poważnie mnie nie wciągnął, bo aktualnie 3 gimba i szukam dalej zespołów naprawdę dających radę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...