Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rock / Metal / Deathcore / Screamo [...] - ogólna dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Propsy dla Urðarmáni

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

• Odpowiedzi 484
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

odświeżam i poszukuję! zna ktoś coś podobnego do Burzum? konkretnie do utworu Dunkelheit. rozumiem, że to jest perełka, ale nawet zespołów grających podobnego stylu jest mało  <.<

80 % Atmospheric Blacku brzmi podobnie do Dunkelheit. Szukaj czegoś pokroju Drudkh.

Opublikowano

odświeżam i poszukuję! zna ktoś coś podobnego do Burzum? konkretnie do utworu Dunkelheit. rozumiem, że to jest perełka, ale nawet zespołów grających podobnego stylu jest mało  <.<

80 % Atmospheric Blacku brzmi podobnie do Dunkelheit. Szukaj czegoś pokroju Drudkh.

żaden mi nie brzmi w taki sposób. drudkh to całkowicie inny styl, trochę jakby folku, sam nie wiem..

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Co sądzicie o Motionless in White?

Nie lubię tego zespołu zbyt bardzo chcą być Marilynem Mansonem , jednak szacun  że są chyba jedynym zespołem mainstream   grającym metalcore/posta-hardcore którzy nie są emo.

:D

Motionless-in-Manson-620x319.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi o muzykę z gatunku Rock & Metal, mam swoich kilku faworytów.

Do grona najczęściej przesłuchiwanych wykonawców utworów, zaliczam zespół Scorpions, który stworzył większą liczbę klasyków. Drugim, a zarazem trzecim zespołem na mojej liście jest Metalica i AD/DC. Nie zapominam o zespole Europe, który przebojem Carrie podbił moje muzyczne podniebienie.

1980497.jpeg
Opublikowano

Jeżeli chodzi o muzykę z gatunku Rock & Metal, mam swoich kilku faworytów.

Do grona najczęściej przesłuchiwanych wykonawców utworów, zaliczam zespół Scorpions, który stworzył większą liczbę klasyków. Drugim, a zarazem trzecim zespołem na mojej liście jest Metalica i AD/DC. Nie zapominam o zespole Europe, który przebojem Carrie podbił moje muzyczne podniebienie.

Ah...AC/DC nie lubię tego zespoły  brzmią według mnie tak samo na każdej płycie od Back In Black. Choć z drugiej strony może  lepiej że nie próbowali  eksperymentować ze stylem  muzycznym jak Linkin Park gdy zaczął   eksperymentować ze stylem  muzycznym zmienili się z łagodnego  rapcore , nu metalu , Crossover na pop-rock xD.

tumblr_static_lp_logo.jpg

Opublikowano

@Freedom07

Przyznaje, że AC/DC nie tworzy tak różnorodnej muzyki. Jednym aspektem jest głos samego Johnsona, który jest dość specyficzny.

Wpływa to na niestety na wykonywane utwory, które mogą się wydać monotonnie takie same. Oczywiście, moja osoba nie ceni tego typu wykonawców za ich brzmienie, lecz za przekaz piosenki, którą wykonują.

Prostym przykładem może być Higway to Hell. Klasyk sam w sobie.

1980497.jpeg
Opublikowano

AC/DC to klasyk, który każdy powinien znać. 

AC/DC... Znać trzeba , lubić to już nie za bardzo  :v.

Opublikowano

AC/DC to klasyk, który każdy powinien znać. 

AC/DC... Znać trzeba , lubić to już nie za bardzo  :v.

Lubię ich parę piosenek, nie wszystkie, ale parę. xp

A co sądzicie o In This Moment oraz The Pretty Reckless? 

Opublikowano

Jest i temat z dobrą muzyką :D A tak wgl. są tu jacyś fani zespołu Tool ? Albo ktoś spotkał się z tym zespołem kiedyś?

Ach..Tool lubię ten zespół ale nie aż tak bardzo aby nazywać się fanem :) . 

Moja ulubiona piosenka Tool

Opublikowano

Lateralus jako płyta też jest świetna. W ogóle ciekawy zespół. Im bardziej się cofniesz w czasie tym inaczej grają, np. płyta 10.000 days, a Undertow. Jak mowa o undertow to chyba jeden z bardziej znanych utworów z tych starszych płyt:

A co powiecie o zespole Kabanos? Byłem na kilku koncertach, mam kilka płyt. Dają czadu chłopaki, choć głos Zenka nie wszystkim może się spodobać

Opublikowano

Lateralus jako płyta też jest świetna. W ogóle ciekawy zespół. Im bardziej się cofniesz w czasie tym inaczej grają, np. płyta 10.000 days, a Undertow. Jak mowa o undertow to chyba jeden z bardziej znanych utworów z tych starszych płyt:

A co powiecie o zespole Kabanos? Byłem na kilku koncertach, mam kilka płyt. Dają czadu chłopaki, choć głos Zenka nie wszystkim może się spodobać

xD

Opublikowano

Ahh te starsze utwory Kabanosa. To jest to. Jak już mowa o Kabanosie, to najnowsza płyta średnio mi przyszła do gustu, choć są perełki takie jak, np.

Jeśli chodzi o starszy klimat, to ten utwór ma świetne partie gitar i perkusji

Opublikowano

Ahh te starsze utwory Kabanosa. To jest to. Jak już mowa o Kabanosie, to najnowsza płyta średnio mi przyszła do gustu, choć są perełki takie jak, np.

Jeśli chodzi o starszy klimat, to ten utwór ma świetne partie gitar i perkusji

Opublikowano

Też fajny utwór, choć nie wszystkim może się podobać, bo w końcu to kabanos :D

Jak jesteśmy przy Kabanosie, to możemy wspomnieć także o zespole Mirka Łopaty

Opublikowano

O kurdełkę, jakież to nowoczesne sposoby znaleźli. Fajna sprawa, choć osobiście wątpię żebym to używał, ponieważ odtwarzanie muzyki z płyty jest przyjemniejsze ^^. Ale spróbować spróbuję :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...