Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 16 - Ultimate Team Trainer

Pawellek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takim razie offtop

Sprzedajecie te coinsy i sprzedajecie tak jak ja a zastanawiał się ktoś tutaj w ogóle nad założeniem działalności gospodarczej jednoosobowej? I płacić podatki? bo te pieniądze które zarabiacie regularnie to jednak lewe dochody i jak skarbówka wleci na konto to może być kaplica. 

Siedzę w temacie od paru dni i powiem wam że może trzeba byłoby się zastanowić nad tym.

Może coś w tym jest ale połowa aukcji na allegro nie jest jako firma a ci co niby mają firmę to jak się wchodzi w dane firmy to jest zarejestrowana w Panamie czy jakiś innym egzotycznym kraju.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W takim razie offtop

Sprzedajecie te coinsy i sprzedajecie tak jak ja a zastanawiał się ktoś tutaj w ogóle nad założeniem działalności gospodarczej jednoosobowej? I płacić podatki? bo te pieniądze które zarabiacie regularnie to jednak lewe dochody i jak skarbówka wleci na konto to może być kaplica. 

Siedzę w temacie od paru dni i powiem wam że może trzeba byłoby się zastanowić nad tym.

Może coś w tym jest ale połowa aukcji na allegro nie jest jako firma a ci co niby mają firmę to jak się wchodzi w dane firmy to jest zarejestrowana w Panamie czy jakiś innym egzotycznym kraju.

No tak, ale jednak nie można patrzeć na innych, ze skarbówką nigdy nikt nie wygrał. Jak ktoś chce się tym zajmować jeszcze przez długi czas to lepiej zarejestrować DG 

Opublikowano

Najpierw musicie obliczyć koszty takiej DG, jak ZUS, ubezpieczenie zdrowotne, podatki, prowadzenie księgowości. Dużo zależy od tego czy już odprowadzacie ZUS bo jak nie robicie tego to koszt prowadzenia takiej DG jet duży i może przekroczyć zyski.

PS: Do moderatora Noresta, Obudziłeś się ze snu zimowego i zacząłeś dawać ostrzeżenia ale nie tym osobom, którym się należy, może przetrzyj oczy i poczytaj dokładnie komentarze a nie dajesz na chybił trafił. Widocznie to stanowisko Ciebie przerasta.

Oczywiście pójdzie dokładny raport na Ciebie.

Opublikowano

Ktoś pytał czy banują dalej, odpowiadam że tak. Dzisiaj podczas trainerowania poszło konto, musiałem na admina chyba trafić bo z reguły ban jest następnego dnia :).

Kupiłem tego accessa zobaczę jak szybko mnie zabanują, jak będzie to prawie miesiąc to ceny monet pójdą w dół ^^

Opublikowano

Ktoś pytał czy banują dalej, odpowiadam że tak. Dzisiaj podczas trainerowania poszło konto, musiałem na admina chyba trafić bo z reguły ban jest następnego dnia :).

Kupiłem tego accessa zobaczę jak szybko mnie zabanują, jak będzie to prawie miesiąc to ceny monet pójdą w dół ^^

Musiałeś miec mega nie fart bo widzę po rynku że fala banów ustała 

w ogóle jak sam piszesz że ban poszedł podczas trainerowania :D czyli nie za sprzedaż coinsów :P to nieźle trafiłeś

Opublikowano

żywam na złotych skład manchester city bez augero  :) tylko na brązowych działa ? 

a i f4 działa raczej na online bo to konczy mecz  ;)

coś mi sie buguje 6 graczy nie mam 99 ale jak z kimś idę grać to u niego 6 graczy ma 99+ mój manager

@Pawellek

b2e11e48e1f66af2he8.jpg
Opublikowano

żywam na złotych skład manchester city bez augero   :) tylko na brązowych działa ?

Dziala na wszystkich, ale na brazowych najbardziej czuc roznice. Jak masz zwyklego ibrahimovicia, i IF ibrahimovicia to tez czujesz roznice? No watpie...

Nie bede na sile nikogo do tego przekonywac.

a i f4 działa raczej na online bo to konczy mecz   ;)

Ta opcja "online" w ustawieniach dotyczy tylko i wylacznie funkcji ktora jest pod klawiszem F4. Na inne funkcje NIE MA TO ZADNEGO WPLYWU. Rozumiesz? 

coś mi sie buguje 6 graczy nie mam 99 ale jak z kimś idę grać to u niego 6 graczy ma 99+ mój manager

Uzyj "Fix Value = 5". Jak dalej nie dziala to nic nie poradze.

Opublikowano

@Pawellek ja używam numer 1 tam w opcjach i mam ciagle 99 to działa ta opcja jeden tak ? 

a fix mam cały czas zaznaczone ale wziąłem numer jeden i fajnie działa ;)

ocena składu 99 99 ovearl kazdy numer 1 opcja pro ale działa to w meczach ?

chodzi że nie czuć tylko tego speeda 99  

chyba zrobie skład po speed bo reszte czuc :) 

chyba że ty czujesz niby 99speed ;)

b2e11e48e1f66af2he8.jpg
Opublikowano

W poprzednim poście napisles - uwaga, cytuje - ze "coś mi sie buguje 6 graczy nie mam 99", wiec?

Co do speeda, to to, ze speed juz nie jest tak wazny zostało juz potwierdzone przez wielu graczy w wersji demo.Od ~8 miesiecy nic sie nie zmienilo. Jak nie umiesz wykorzystać tego speeda to nie bedziesz widzial roznicy. Zresztą, w fifie mozesz edytować dowolnego zawodnika na 99 speed i zagrac nim mecz w karierze czy czyms podobnym. Moze wtedy zrozumiesz. ;)

Ja juz sam nie wiem czy mnie specialnie chcesz z równowagi wyprowadzić, czy o c**j chodzi, ale mozesz byc pewny, że każdy Twoj kolejny post w tym temacie bede ignorował.

Opublikowano

ok rozumiem nie po prostu pytam cb @Pawellek

nie wiedziałem a można takie coś mieć do wirtualnych gwiazd sry jak cb z denerwowałem wiecej nie pisze ;) 

i gratulacje za świetną robotę :) 

po prostu od grudnia fife nie grałem zacząłem od 2dni i przepraszam za swoje natrętne zachowanie :)

b2e11e48e1f66af2he8.jpg
Opublikowano

Bany lecą aż "miło" dzisiaj dwa konta. Przetrwałem pierwsza falę banów ale i już mnie dopadli :)

Ale mówisz o sprzedaży czy korzystaniu z trainera?

Opublikowano

Bany lecą aż "miło" dzisiaj dwa konta. Przetrwałem pierwsza falę banów ale i już mnie dopadli :)

Ale mówisz o sprzedaży czy korzystaniu z trainera?

Trudno wyczuć za co bo to i to "uprawiam"

Opublikowano

Crashuje wam fifa przy trainerowaniu po wczorajszym update składów ?

Wywala mi na wyborze strojów czasami jak to miało miejsce po premierze, chyba znowu cos uwalili.

Opublikowano

Crashuje wam fifa przy trainerowaniu po wczorajszym update składów ?

Wywala mi na wyborze strojów czasami jak to miało miejsce po premierze, chyba znowu cos uwalili.

Nie tyle co crashuje, ale trainer nie dodaje bramek.

Opublikowano

Akurat wczorajszy update nic nie zmienił jeśli chodzi o działanie trainera 

EA dodało tylko gwiazdki sztuczek niektórym kartą. 

Opublikowano

Sprzedawał ktoś gdzieś coinsy ? 
Zauważyłem że na supercoinsy pe el mają fajnie bo można im tam swoją ofertę sprzedażową wysłać.
Próbował ktoś ?

4anr.png

Opublikowano

Ja sprzedawałem , ale jest tu niby gdzieś dział z handlem z coinsami ale ja go nie mogę znaleźć :D A mam dużo coinsow do sprzedaży ^^  Ogólnie to już nie da i tak się zarobić bo ludzie już nie kupują tak jak na początku :P  Ale skończmy ten temat już bo kurna tu jest o trainerze mowa a nie :D

Opublikowano

jak juz tyle offtopu jest to powiem Wam ze w piatek 29.04 sa TOTSy:P na fifie jest filmik odnośnie tego:D Moze wkoncu coinsy zdrozeja, a przede wszystkim beda lepsze dropy i biznes znów bedzie się kręcił. zobzczymy;d

Opublikowano

Jaki komunikat wyświetla się przy banie? W Fifie mam coś o ograniczeniu wiekowym, ale w inne gry online na origin mogę grać.

Ja miałem właśnie bana z tym ograniczeniem wiekowym a dzień później jak wszedłem na webapp to pisało że account banned 

Opublikowano

Kurde, bo teraz działa mi normalnie FUT myślałem, że może coś innego niż ban a tu jednak raczej tak.

To działa Ci i masz bana ??

Ogólnie to jest tak że fifa jak to fifa jest zbugowana z każdej strony i czasem wyskakuje komunikat że nie mozesz wejsc do FUTa przez ograniczenia wiekowe, ale po chwili możesz wejśc normalnie. 

Jedyna pewnosc czy jest ban czy nie to webapp! jak tam nie mozesz wejsc to ban a jak możesz to nie ma bana 

Opublikowano

Wyskoczył mi z godzinę temu ten komunikat o ograniczeniach wiekowych, a teraz  FUT i Webapp działa normalnie. Jutro się okaże, bo może być tak jak u Ciebie na drugi dzień ban. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...