Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 16 - Ultimate Team Trainer

Pawellek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FIFA 16 TRAINER

Xm4OSjF.png

Wiecej Screenshotow:

Trainer działa tylko z pełną wersją gry zakupionej na platformie Origin. 

Co to jest trainer i do czego służy?

Przy użyciu odpowiednich funkcji trainera możemy zmienić wynik meczu, zakończyć go wcześniej lub nawet podnieść umiejętności naszych piłkarzy w trybie Ultimate Team. Niektóre funkcje nie działają we wszystkich trybach, aby nie było żadnych niespodzianek radze zapoznać się z listą funkcji która jest dostępna tutaj oraz z F.A.Q które znajdziesz na dole tego postu.

DOWNLOAD:

Wersja 1.0.1.5 - Działa TYLKO z wersja gry 16.0.2904053 wydana 12.07.2016

Najnowsza wersja zawsze bedzie pojawiać sie tutaj oraz na facebooku.

Zippyshare:
http://www4.zippyshare.com/v/xBcVhq7b/file.html

VirusTotal:

https://www.virustotal.com/pl/file/d02e2d212ef4fc8a54b619422396cdb7d620fca78c51cd0fd4f619d3c98f6fa4/analysis/1468351345/

Do działania jest również potrzebne:

Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784

PLIK KTORY TRZEBA POBRAC TO :
vcredist_x64.exe 

Jak korzystać z trainera?

PRZED URUCHOMIENIEM TRAINERA UPEWNIJ SIE, ZE URUCHAMIAS GO JAKO ADMINISTRATOR. KONIECZNE MOZE BYC ROWNIEZ WYLACZENIE ANTYWIRUSA/FIREWALLA.

1. Aby korzystac z trainera trzeba sie zalogować na wczesniej utworzonym koncie lub używajac konta testowego:

Username: test
Password: test

1a. Aby założyc konto trzeba po uruchomieniu trainera nacisnąc na przycisk "Register" i wypełnić formularz:

jgtarIi.png

2. Uruchamiamy Fife 16. :)

3. Aktywuj ktorakolwiek funkcje zechcesz przyciskajac odpowiedni klawisz. :)

4. Jesli masz problem z jakąś funkcja to polecam sprawdzić mój kanał youtube. Nagrane filmiki powinny wyjaśnić sprawę. :)

Funkcje trainera:

F1 - Add goals to home team:

Domyślny klawisz: F1 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Dodaje 5 bramek (ilość można zmienić w opcjach) drużynie gospodarzy. Dzięki tej funkcji wygrasz prawie każdy mecz.
Tryby gry w których działa funkcja: Kariera/FUT sezony online/FUT Draft online/FUT sezony jednego gracza/ FUT Draft jednego gracza.
Moment w którym należny aktywować funkcje: Dowolny.
VIP/FREE: FREE
Dodatkowe informacje: brak.
Przedstawienie funkcji w formie nagrania video: https://www.youtube.com/watch?v=k5fB9MJyFcg

F2 - Add goals to away team:

Domyślny klawisz: F2 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Dodaje 5 bramek (ilość można zmienić w opcjach) drużynie gości. Dzięki tej funkcji wygrasz prawie każdy mecz.
Tryby gry w których działa funkcja: Kariera/FUT sezony online/FUT Draft online/FUT sezony jednego gracza/ FUT Draft jednego gracza.
Moment w którym należny aktywować funkcje: Dowolny.
Dodatkowe informacje: Brak.
Przedstawienie funkcji w formie nagrania video: https://www.youtube.com/watch?v=k5fB9MJyFcg

F3 - Auto add goals:

Domyślny klawisz: F3 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Specjalnie opracowany algorytm doda 5 bramek (ilość można zmienić w opcjach) Twojej drużynie. Od teraz nie musisz się zastanawiać po której stronie rozpoczynasz spotkanie.
Tryby gry w których działa funkcja: Funkcja ta działa tylko w trybie Fifa Ultimate Team.
Moment w którym należny aktywować funkcje: Dowolny po wejściu do trybu ultimate team w fifie.
Dodatkowe informacje: Brak.
Przedstawienie funkcji w formie nagrania video: brak.

F4 - End 1st/2nd half:

Domyślny klawisz: F4 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Użycie funkcji spowoduje przesunięcie się zegara meczu na 45 minute - w przypadku gdy aktualnie trwa pierwsza połowa lub na 90 minute - w przypadku gdy rozgrywasz drugą część spotkania.
Tryby gry w których działa funkcja: Kariera/FUT sezony online/FUT Draft online/FUT sezony jednego gracza/ FUT Draft jednego gracza, ale z różnymi rezultatami - patrz "Dodatkowe informacje" poniżej.
Moment w którym należny aktywować funkcje: Dowolny, choć najlepiej przed rozpoczęciem spotkania.
VIP/FREE: VIP
Dodatkowe informacje: W trybach online po użyciu funkcji następuje rozłączenie z przeciwnikiem. W trybach FUT dla jednego gracza funkcji tez można użyc dopiero gdy upłynie ~8 minut, czyli ponad 1 polowa w grze (Więcej w F.A.Q - Punkt 7.) inaczej utracimy połączenie z serwerami EA i automatycznie przegrywamy mecz. Ponadto, jeśli chcesz korzystać z tej funkcji w trybach single player to musisz odznaczyć "online" w opcjach w trainerze.

F7 - Activate play any squad:

Domyślny klawisz: F7 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Funkcja pozwala zagrać dowolnym składem (Nie można używać kart legendarnych) zbudowanym na stronie www.futhead.com. Zalecam zapoznać sie z nagraniem video.
Tryby gry w których działa funkcja: FUT sezony jednego gracza/FUT Turniej jednego gracza.
Moment w którym należny aktywować funkcje: Po wejściu w tryb Ultimate team i przed zaakceptowaniem składu na mecz.
Dodatkowe informacje: Jeśli funkcja nie działa skorzystaj z fix'a - https://www.youtube.com/watch?v=11hFMZFIOsE
Przedstawienie funkcji w formie nagrania video: https://www.youtube.com/watch?v=wEP4zxqZHdU

F8 - Start FUT match with 99 Fitness:

Domyślny klawisz: F8 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Funkcja ta działa tak samo jak karty odnawiające kondycje.
Tryby gry w których działa funkcja: Wszystkie tryby FUT.
Moment w którym należny aktywować funkcje: Po wejściu w tryb Ultimate team i przed zaakceptowaniem składu na mecz.
Dodatkowe informacje: Jeśli funkcja nie działa skorzystaj z fix'a - https://www.youtube.com/watch?v=11hFMZFIOsE
Przedstawienie funkcji w formie nagrania video: https://www.youtube.com/watch?v=R3UqA_3cxXo

F9 - 99 Ovr:

Domyślny klawisz: F9 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: OVR oraz inne statystyki na karcie zostaną podniesione do wartości 99.
Tryby gry w których działa funkcja: FUT sezony online/FUT sezony jednego gracza. W Drafcie nie testowałem.
Dodatkowe informacje: Może nie działać na bramkarzach.
Jeśli funkcja nie działa skorzystaj z fix'a - https://www.youtube.com/watch?v=11hFMZFIOsE
Przedstawienie funkcji w formie nagrania video: https://www.youtube.com/watch?v=R3UqA_3cxXo

Ctrl + F1 - Home team unlimited stamina / Ctrl + F4 - Away team unlimited stamina:

Domyślny klawisz:  Ctrl + F1 / Ctrl + F4 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Tak długo jak funkcja jest aktywna zawodnicy danej drużyny bedą mieć pełny pasek wytrzymałości.
Tryby gry w których działa funkcja: Wszystkie tryby dla jednego gracza.
Moment w którym należny aktywować funkcje: W trakcie trwania meczu.

Ctrl + F2 - Home team always tired / Ctrl + F5 - Away team always tired:

Domyślny klawisz:  Ctrl + F2 / Ctrl + F5 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Tak długo jak funkcja jest aktywna zawodnicy danej drużyny bedą mieć pusty pasek wytrzymałości.
Tryby gry w których działa funkcja: Wszystkie tryby dla jednego gracza.
Moment w którym należny aktywować funkcje: W trakcie trwania meczu.

NUM 4 - +1 Home / NUM 6 - +1 Away

Domyślny klawisz:  NUM 4 / NUM 6 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Każdorazowa aktywacja zwiększa aktualna liczbę bramek zdobytą przez daną drużynę o 1.
Moment w którym należny aktywować funkcje: W trakcie trwania meczu!

NUM 1 - -1 Home / NUM 3 - -1 Away

Domyślny klawisz:  NUM 1 / NUM 3 (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Każdorazowa aktywacja zmniejsza aktualna liczbę bramek zdobytą przez daną drużynę o 1.
Moment w którym należny aktywować funkcje: W trakcie trwania meczu!

NUM * - + 10 Millions transfer budget.

Domyślny klawisz:  NUM * (Mozna zmienić w opcjach)
Opis i zastosowanie funkcji: Każdorazowa aktywacja zwiększa aktualny budżet transferowy Twojego klubu w trybie kariery o 10 milionow.
Tryby gry w których działa funkcja: Kariera.
Moment w którym należny aktywować funkcje: Po załadowaniu zapisanego stanu gry kariery.

F.A.Q:

Na wstępie tylko zaznacze, ze ja nie traineruje ani nie sprzedaje coinsow. Dlaczego? Bo nie gram w FUT. Wiec jak masz jakies pytania to lepiej napisz post w tym temacie zamiast pisac do mnie na priv, bo pewnie nie bede w stanie pomoc. :)

1. Czy za trainerowanie moge otrzymać bana?

Tak, istnieje taka możliwość. Jaka jest na to szansa? Trudno powiedzieć. W Fifie 14 konta były banowane dość często, natomiast w Fifie 15 prawie wcale. Praktycznie od listopada nie slyszalem o zadnym banie, wiec pewnie zbieraja konta oszustow i zrobia masowa czystke. Kiedy? To wie tylko EA. Liczba meczy raczej nie ma wiekszego znaczenia, bardziej chodzi tu o regularnosc w tym co robisz. :)

2. Co sie stanie gdy otrzymam bana?

Zostaniesz o tym poinformowany poprzez wiadomosc E-mail od EA. Na Twoim koncie zostanie zablokowana mozliwosc gry online we WSZYSTKIE gry ktore posiadasz. Kariere z tego co wiem mozna grac. 

3. Czy są jakieś limity na trainerowanie?

Tak, w trybie FUT mozna zagrac tylko 10-15 gier na godzine (czas liczymy od momentu w ktorym zaczniemy grac, a nie od pelnej godziny!), oraz 75 gier na dzien. Limit dzienny resetuje sie o 2:00 w nocy czasu polskiego lub po 24h od pierwszego meczu zagranego poprzedniego dnia (tutaj zdania uzytkownikow sa podzielone, wiec musisz sprawdzic to na wlasnej skorze). Limit ten jest ustalony przez EA! To nie jest moje widzimisie.

4. Czy mozna ominac limit?

Z tego co wiem to nie.

5. Co sie stanie gdy przekrocze limit?

NIE MA ZADNEGO BEZPIECZNEGO LIMITU! TO MIT! Nawet gdy grasz 1 mecz dziennnie to mozesz zostac zbanowany.

Gdy przekroczysz godzinny limit to Twoje konto zostanie tymczasowo zablokowane (nie wiem na jak dlugo) i bedzie Ciebie wyrzucac z sewerow w kazdym meczu w FUT w ktorym bierzesz udzial. Tak, bez trainera tez. Gdy przekroczysz liimt dzienny to nie bedziesz otrzymywac zadnych nagrod za rozegrany mecz, 0 coinsow, 0 paczek za draft, itp.

6. Nie przekroczylem limitu, a "wywala" mnie z serwerow Ultimate team. Co zrobic?

Wlasciwie to jedne co mozna zrobic w takim wypadku to przeczekac. Bardzo czesto jest to po prostu wina super serwerow EA. :) Ja nic z tym nie zrobie.

7. Czy trainer dziala w trybach FUT jednego gracza?

Na upartego da rade. Ale jest to calkowicie bez sensu. Dlaczego?

- Mecz "offline" musi trwac minimum okolo 8 minut, czyli ponad 1 polowa w grze.
-  Nagrody za te wszystkie ligi i drafty w trybach jednego gracza sa bardzo slabe.

Jesli mimo to wolisz grac sezony/drafty jednego gracza to:

Jesli masz VIP:
- Dodajesz gole
- Pauzujesz mecz naciskajac "ESC" na klawiaturze na 8-9 minut. 
- Po uplynieciu tego czasu powinno dac sie zakonczyc mecz przy uzycu funkcji "End 1st/2nd half".

Jesli nie masz VIP to dodajesz gole i grasz mecz.

8. Co daje konto VIP i jak je otrzymac.

Konto VIP daje dostep do wszystkich funkcji w trainerze (LISTA FUNKCJI). Aby dowiedziec sie jak uzyskac konto VIP wystarczy nacisnac przycisk "DONATE" w prawym gornym rogu w trainerze.

9. Na jaki okres czasu jest konto VIP i czy aktualizacje sa darmowe?

Tak, aktualizacje sa darmowe. Konto VIP jest do ~20.09.2016. Po tym czasie trainer ze wszystkimi funkcjami bedzie dostepny dla kazdego.

10. Nie moge sie zalogowac na konto w trainerze.

W folderze z trainerem jest podfolder "LOGS". Znajdziesz tam plik z tekstowy ktory nalezy mi wyslac w prywatnej wiadomosci na forum.  

11. "Fifa 16 trainer przestal dzialac".

Niestety, ale nie wiem czym jest to spowodowane. :((

12. 99 OVR/ 99 Fitness nie dziala.

Zapoznaj sie z tym filmem video - CLICK

13. Jak rozlaczyc sie z przeciwnikiem korzystaja z podstawowej wersji trainera?

Strzel samoboja.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie dawaj tego za darmo bo grać się nie będzie dać ...

Opublikowano

Tak, mam na mysli trainer. Disconnect czyli rozlaczanie z przeciwnikiem. Gdyby ktoś nie wiedział to służy do tego funkcja "End 1st/2nd match half".

Opublikowano

Tu bardziej nie chodzi o skilla tylko o ilość czasu spędzonego na tą grę. Jak ktoś nie ma go wystarczająco dużo żeby samemu się wybić więc takie coś jest fajną ''alternatywą''.

Opublikowano

Jeśli ktoś nie zna się na handlu nie ma bardzo innej możliwości na zarobek, niż trainer. Coinsów z meczów dostaje się mało, więc trainer im pomaga.

Kto używa ten używa, kto nie chce ten niech nie używa, proste.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Jak do 15 offline nie działał to w 16 pewnie też.

W draft nie wiadomo, jak będzie to miało zasadę jak turnieje to nie będzie. W 15 niby wygrywa turniej, ale nie dostawało się nagrody, ani coinsów, ani paczek. Wszystko wyjdzie z czasem.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

@trevorekpl

Taka sama jak trainera do fify 15.

@CzUcZo.

Nie mam krysztalowej kuli wiec nie jestem w stanie przewiedzieć czy trainer bedzie dzialac w drafcie czy nie. To jest nowy tryb i wszystko moze byc tam mozliwe, nawet zamiana zawodnikow ktorzy nam nie pasuja.

Opublikowano

Oswiec mnie, bo nie wiem w jaki sposob naruszam licencje Qt, chetnie sie dowiem. :)

Trainer nie dziala i nie bedzie dzialac na 32 bitowych systemach operacyjnych skoro fifa i tak dziala tylko na x64.

Opublikowano

Oswiec mnie, bo nie wiem w jaki sposob naruszam licencje Qt, chetnie sie dowiem. :)

Trainer nie dziala i nie bedzie dzialac na 32 bitowych systemach operacyjnych skoro fifa i tak dziala tylko na x64.

To powiedz po co jest możliwość kupna licencji komercyjnej?

Opublikowano

On nie może jej sprzedawać bo to niezgodne z zapisami EA :) proste.

A wgl, po co psuć grę trainerami? Fajnie, ze ktos nie ma czasu itd, ale pozniej nie da sie normalnie meczu zagrać ;)

Opublikowano

Moze dlatego, ze EA ma gleboko gdzies PC? Dla nich liczy sie tylko kasa. Od 4 lat to samo, ale niektorzy widze do dzis maja problem z akceptacja tego faktu i na sile chca grac na blaszakach. xD Sam bym chetnie pogral bez oszustow, ale coz... To czy ja zrobie trainer czy nie to nic nie zmienia. I tak 1 liga bedzie pelna cziterow. Przypaminam, ze do fify 15 bylo chyba z 5 jeszcze innych trainerow (darmowych i prywatnych nie licze, bo tego nie da sie policzyc :D). 

#EDIT 

Trainer do pelnej wersji juz jest dostepny.

DOWNLOAD:
VirusTotal [0/50]:

Opublikowano

Jak sie trafi trainerowiec na trainerowca to wywala z futa i zalicza porażke.

edit. a jednak cos sie zepsuło i wywala mnie z futa po każdym rozłączonym meczu i zalicza porażke.

Opublikowano

Jak sie trafi trainerowiec na trainerowca to wywala z futa i zalicza porażke.

edit. a jednak cos sie zepsuło i wywala mnie z futa po każdym rozłączonym meczu i zalicza porażke.

Powiedz mi ile spotkan zagrales bez problemow?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...