Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Manchester United Football Club

Gamus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Penero, rozumiem, że jesteś fanem Chelsea ale strasznie ich faworyzujesz i zdecydowanie przesadasz.

Curt jest w 5 najlepszych bramkarzy świata, ale na pewno nie jest najlepszy. Najlepszy jest Neuer i do tego nie ma wątpliwości. Sam jestem zagorzałym fanem Chelsea, ale jestem też fanem piłki nożnej!

Moja piątka najlepszych bramkarzy świata to jednak jest :

1. Neuer

2. De Gea

3. Cech

4. Curt

5. Lloris

Co do Man Utd, żeby nie robić spamu.

Jak wygląda sytuacja z transferami? Jakieś się planują? Słyszałem, że Falcao już chce uciekać bo go nie wystawiają, ale nic w tym dziwnego jak gra takie słabiactwo.

Kiedy w końcu jakiś obrońca? Ja bym się zaczaił na jakieś wschodzące, ale już lekko doświadczone gwiazdy defensywny. Jeśli przyjdzie Hummels będzie git, można by było spróbować wyciągnąć Garaya z Zenitu lub Dante, który nie dostaje minut w Bayernie.

Hummels z tego co mi wiadomo zostaje w BvB, Garay świetny defensor ale na moje zimą Zenitu nie opuści. Dużo mówiło się o Vlaaru ale kontuzja kolana. Moim zdaniem zimą do żadnego wzmocnienia w linii obrony nie dojdzie.

Falcao ponoć się pokłócił z trenerem właśnie o grę i dlatego nie zagrał ze Świętymi oraz słyszałem że ma odejść do Turynu, ale to nic oficjalnego, pewnie jakaś plotka.

Dziś też słyszałem i czytałem że chcą sprowadzić francuskiego defensywnego pomocnika z Southampton.

• Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Penero, rozumiem, że jesteś fanem Chelsea ale strasznie ich faworyzujesz i zdecydowanie przesadasz.

Curt jest w 5 najlepszych bramkarzy świata, ale na pewno nie jest najlepszy. Najlepszy jest Neuer i do tego nie ma wątpliwości. Sam jestem zagorzałym fanem Chelsea, ale jestem też fanem piłki nożnej!

Moja piątka najlepszych bramkarzy świata to jednak jest : 

1. Neuer

2. De Gea

3. Cech

4. Curt

5. Lloris

Co do Man Utd, żeby nie robić spamu.

Jak wygląda sytuacja z transferami? Jakieś się planują? Słyszałem, że Falcao już chce uciekać bo go nie wystawiają, ale nic w tym dziwnego jak gra takie słabiactwo.

Kiedy w końcu jakiś obrońca? Ja bym się zaczaił na jakieś wschodzące, ale już lekko doświadczone gwiazdy defensywny. Jeśli przyjdzie Hummels będzie git, można by było spróbować wyciągnąć Garaya z Zenitu lub Dante, który nie dostaje minut w Bayernie.

już Hart jest lepszy od Llorisa. Courtois lepszy od Neuera, a De Gea to top 3 bramkarz.

LvG powiedział że jeśli nie będzie możliwości ściągnięcia zadnego konkretnego zawodnika w tym okienku to woli poczekac do następnego niż brać byle co, a z tego co się orientuje to zawodnicy których upatrzył sobie van Gaal są kluczowymi piłkarzami w swoich klubach więc ciężko będzie zdobyć takiego zawodnika.

Opublikowano

już Hart jest lepszy od Llorisa. Courtois lepszy od Neuera, a De Gea to top 3 bramkarz.

LvG powiedział że jeśli nie będzie możliwości ściągnięcia zadnego konkretnego zawodnika w tym okienku to woli poczekac do następnego niż brać byle co, a z tego co się orientuje to zawodnicy których upatrzył sobie van Gaal są kluczowymi piłkarzami w swoich klubach więc ciężko będzie zdobyć takiego zawodnika.

Aktualnie Hart dużo nie pokazuję, ale to pewnie z powody dobrej gry City w obronie. Ponoć Pogba ma opuścić Turyn.

Opublikowano

Hummels gra strasznie nie równo i jest szklanką. Poza tym pewnie Borussia będzie chciała dużo, a więcej niż 30 bym za niego nie dał.

Opublikowano

czytalem, ze MU chce sprowadzić 20 letniego Laporte z Bilbao. nie oglądam hiszpańskiej ligi, wie ktos moze jak sie sprawuje w Athletic?

Opublikowano

czytalem, ze MU chce sprowadzić 20 letniego Laporte z Bilbao. nie oglądam hiszpańskiej ligi, wie ktos moze jak sie sprawuje w Athletic?

Wschodząca gwiazda hiszpańskiej piłki nożnej, "Drugi Ramos"

zoro_tag_by_ikoly-d38nxpb.png

by ikoly

Opublikowano

Gra w pierwszym składzie od końcówki 2012 roku, albo początku 2013. Rocznik 94, więc musi być dobry, skoro gra w pierwszej jedenastce mając tak mało lat.

Osobiście kilka meczy w jego wykonaniu widziałem oglądając hiszpańską ligę.

Opublikowano

Jest średni. Do Varane mu daleko, jest mniej więcej na poziomie Bartry. W tym sezonie Atheltic jest 13 w tabeli, więc forma spadła. Od świetnego zespołu, którego twierdza była twierdzą nie do zdobycia do słabego zespołu do bicia. Nie opłaca się go kupować. 

Nie wiem co to za problem wyłożyć szmal na Varane, on nawet nie jest podstawowym obrońcą w Realu, a i tak w top5 obrońców jest. Jedyne co go trzyma to Zidean.

Opublikowano

Jest średni. Do Varane mu daleko, jest mniej więcej na poziomie Bartry. W tym sezonie Atheltic jest 13 w tabeli, więc forma spadła. Od świetnego zespołu, którego twierdza była twierdzą nie do zdobycia do słabego zespołu do bicia. Nie opłaca się go kupować. 

Nie wiem co to za problem wyłożyć szmal na Varane, on nawet nie jest podstawowym obrońcą w Realu, a i tak w top5 obrońców jest. Jedyne co go trzyma to Zidean.

To że chłopak nie ma wyrobionego nazwiska i nie jest czołowym obrońcą świata to nie znaczy że nie warto.

Trwają także rozmowy z PSG odnośnie transferu obrońcy Marquinhosa, kolejnego młodego piłkarza.

fm-2014-player-profile-of-marquinhos.jpg

Opublikowano

Zidane... kolejny raz widzę jak piszesz Zidean, pls :D

Co do Laporte, jest dobrym, młodym i lewonożnym obrońcą, warto go kupić, w lepszym klubie się rozwinie.

Co do Varane'a, nie jest do wyciągnięcia~Trener itd.

To że chłopak nie ma wyrobionego nazwiska i nie jest czołowym obrońcą świata to nie znaczy że nie warto.

Trwają także rozmowy z PSG odnośnie transferu obrońcy Marquinhosa, kolejnego młodego piłkarza.

fm-2014-player-profile-of-marquinhos.jpg

Marquinhos dobry obrońca, a aktualnie w PSG ciężko mu będzie grać, Silva, Luiz B)

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Jestem dyslektykiem. Zjadanie liter, przestawianie. Niestety tak mam, musisz mi wybaczyć. :P Co prawda nie pasjonuję się grą Athleticu, ale widać spadek formy w porównaniu tego sezonu z ubiegłym.  United ma mnóstwo kasy dzięki nowemu kontraktowi, a jeżeli chcą sięgać po takich zawodników (średnich jak już napisałem) no to coś tu jest nie tak. Mogą spróbować z Silvą, ale ciężko będzie go wyciągnąć. Zarabia w Paryżu 12 mln na czysto co roku, to nie ten sam Silva co w reprze, ale myślę, że warto spróbować, bo gorzej niż było to chyba już w Utd nie będzie. 

Atletico gol

Opublikowano

wygrana 2:0 po slabym meczu... 2 gole po zmianie formacji na 4-4-2. nie wiem, kiedy van Gaal przestane stosować to jego 3-5-2...

Zmarnowana 100% okazja przez Falcao w 75 min : >

3-5-2 = 0

4-4-2 = 2 

Opublikowano

gdzieś znalazłem porównanie sytuacji Herrery do Kagawy. wg mnie coś w tym jest, powinien grać więcej. poza tym Januzaj i Fellaini tez powinni grać. może Adnan nie grał ostatnio za dobrze ale jest młody i potrzebuje gry żeby dobrze wypadać na boisku... Fella wiadomo przyda się chyba bardziej niż Carrick.

Pboj6HC.jpg

jeśli serio tak powiedział to nie mam słów... jego formacja nie zadziałała kolejny raz a on kolejny raz się przy niej upiera.

Opublikowano

Remis z 4 ligowcem. 

tumblr_makekrXt011qhax3so1_500.gif

Dziwisz się? Bo ja nie, nawet na kuponie dałem remis bo wiedziałem że zagrają kaszanę.

Opublikowano

Remis z czwartoligowcem, pokazuje że United raczej nie ma co myśleć o dogonieniu czołowej 2. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Może po prostu Van Gaal nie nadaje się na trenera MU?

Van Gaal jest świetnym trenerem, jeżeli nie on to kto ? 

Wydaje mi się, że problemem Diabłów jest podejście do meczów. Potrafią wygrać z czołowymi drużynami, aby potem przegrać z dużo słabszym zespołem. 

Opublikowano

Może po prostu Van Gaal nie nadaje się na trenera MU?

To że Falcao, RvP, di Maria, Jones i jeszcze kilku innych grają słabo to nie znaczy że Gaal się nie nadaje na trenera.

W takich meczach powinni zagrać rezerwowi, którzy pokazaliby się że potrafią jeszcze grać np. Anderson, Pereira.

Opublikowano

To że Falcao, RvP, di Maria, Jones i jeszcze kilku innych grają słabo to nie znaczy że Gaal się nie nadaje na trenera.

W takich meczach powinni zagrać rezerwowi, którzy pokazaliby się że potrafią jeszcze grać np. Anderson, Pereira.

Dla mnie Di Maria w tym sezonie jest jednym z najlepszych piłkarzy w Man U. 

Opublikowano

Dla mnie Di Maria w tym sezonie jest jednym z najlepszych piłkarzy w Man U. 

Jest nieskuteczny i jedyne co pokazuje to dryblingi, które nie kończą się sytuacją bramkową, a o bramki chodzi w piłce nożnej.

Opublikowano

Jest nieskuteczny i jedyne co pokazuje to dryblingi, które nie kończą się sytuacją bramkową, a o bramki chodzi w piłce nożnej.

No tak ale jednak często te drybling przynoszą korzyść. Dla mnie lepiej od niego w tym sezonie gra tylko De Gea i Rooney. 

Opublikowano

No właśnie, a kto ustala skład? Trener. Dlaczego Simeone z no name'ami rozbija Real w trzy dupy jak mu się podoba? Liczy się taktyka, a nie zawodnicy.

PS. Udzielaj się w innych tematach sportowych, chce poznać twoje zdanie na różne tematy. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...