Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Manchester United Football Club

Gamus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie to Thibaut Courtois jest najlepszym bramkarzem w BPL

"11" BPL według jakiegoś angielskiego piłkarskiego tygodnika.

58960483940362211080.png

I najlepsi defensorzy:

450_20201.png?1

Gdzie masz tego Courtois'a?

• Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Obecnie to Thibaut Courtois jest najlepszym bramkarzem w BPL

W tym sezonie De Gea, broni najlepiej w BPL. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

@Gamus

Pokazałeś "11" z zeszłego tygodnia.. to nic nie znaczy.

De Gea broni świetnie i to w dużej mierze dzięki niemu Man UTD jest na 4 miejscu w tabeli BPL. Miał swój fenomenalny występ w tym sezonie lecz ale do Courtoisa troche mu brakuje.

Courtois w barwach Atletico był najlepszym bramkarzem w la lidze i lidze mistrzow. Poczatek sezonu z Chelsea też zaczął fenomenalnie broniąc kilka setek praktycznie co mecz :)

Jesteś fanem MU więc Twoim zdaniem De Gea jest lepszy i wątpię abym przekonał upartego fana diabełuf że jest inaczej..

Ja i większość ekspertów uważamy inaczej.

Pozatym wiele osób mówi o tym że Courtois jest aktualnym najlepszym na świecie. Neuer nie jest taki dobry jak go opisują bo zaliczył więcej baboli od Courtoisa który jest bezbłędny :)

Nie będę się więcej kłócił bo i tak nie dojdziemy do porozumienia obaj o tym wiemy :)

w Twoich oczach De Gea jest lepszy.

w moich i ekspertów Courtois

#bez_odbioru <3

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Manchester przegrał 1-0 po golu Tadicia. Szkoda, ale mecz był ciekawy. 

Opublikowano

nie moglem ogladac meczu ale z tego co wyczytalem to zagrali baardzo slabo...
PQTqpro.png

@Gamus

De Gea broni świetnie i to w dużej mierze dzięki niemu Man UTD jest na 4 miejscu w tabeli BPL. Miał swój fenomenalny występ w tym sezonie lecz ale do Courtoisa troche mu brakuje.
Courtois w barwach Atletico był najlepszym bramkarzem w la lidze i lidze mistrzow. Poczatek sezonu z Chelsea też zaczął fenomenalnie broniąc kilka setek praktycznie co mecz :)
Jesteś fanem MU więc Twoim zdaniem De Gea jest lepszy i wątpię abym przekonał upartego fana diabełuf że jest inaczej..
Pozatym wiele osób mówi o tym że Courtois jest aktualnym najlepszym na świecie. Neuer nie jest taki dobry jak go opisują bo zaliczył więcej baboli od Courtoisa który jest bezbłędny :)

Nie będę się więcej kłócił bo i tak nie dojdziemy do porozumienia obaj o tym wiemy :)

#bez_odbioru <3

to jest jedenastka roku, to po pierwsze. a po drugie to jak tak czytam twoje posty to mi sie wydaje ze do najinteligentniejszych nie nalezysz...

Opublikowano

Niestety, po tym zwycięstwie to Southampton jest wyżej w tabeli. W następnym meczu gramy z QPR, więc powinno być łatwiej. 

Opublikowano

nie moglem ogladac meczu ale z tego co wyczytalem to zagrali baardzo slabo...

PQTqpro.png

to jest jedenastka roku, to po pierwsze. a po drugie to jak tak czytam twoje posty to mi sie wydaje ze do najinteligentniejszych nie nalezysz...

Jedenastka roku po 21 kolejkach..

#system_rozjebuany :)

Niestety, po tym zwycięstwie to Southampton jest wyżej w tabeli. W następnym meczu gramy z QPR, więc powinno być łatwiej.

Manchester United to chłopiec do bicia. Myślę że QPR pogrążył ich jeszcze bardziej..

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

@Gamus

#bez_odbioru <3

Zeszłego tygodnia? Udajesz głupiego czy jak? Proszę Cię jeżeli nie masz pojęcia o BPL to nie komentuj i nie oceniaj tej ligi. Skoro twierdzisz że jest najlepszy i eksperci też tak twierdzą podeślij linka do konferencji na której to mówią bo ja oglądając i słuchając kilkanaście owych konferencji nie słyszałem nic o GK Chelsea. Skoro Ci eksperci tak twierdzą to dlaczego nie był w Top11 2014 roku oraz nie był na liście do złotej piłki. Dlaczego nie otrzymał złotej rękawicy? Ps. przystopuj troszkę bo znów dostaniesz bana w dziale sport  B)

Jedenastka roku po 21 kolejkach..

#system_rozjebuany :)

Manchester United to chłopiec do bicia. Myślę że QPR pogrążył ich jeszcze bardziej..

Wiesz co to jedenasta roku, a nie sezonu? 

/Dla kumatych: Nie odpisujcie mu nawet bo jak widać chłopak nie ma pojęcia o piłce nożnej, a tym bardziej o BPL. 

Opublikowano

Southampton jest ciężkim rywalem w tym sezonie, rewelacja ostatnich miesięcy. Myślałem, że zremisujemy, ale błąd obrony...

Miejmy nadzieję, że szybko ją wzmocnią. 

­

Opublikowano

Southampton jest ciężkim rywalem w tym sezonie, rewelacja ostatnich miesięcy. Myślałem, że zremisujemy, ale błąd obrony...

Miejmy nadzieję, że szybko ją wzmocnią. 

chyba każdy liczy na jakis szybki transfer obrońcy... bez tego nie widze MU w top3 .

Opublikowano

chyba każdy liczy na jakis szybki transfer obrońcy... bez tego nie widze MU w top3 .

Mogliby kupić Kamila Glika :)

to nie żart.. chciałbym go nawet w Chelsea zamiast Cahilla

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Najbliżej diabłów był Hummels, ale podobno do transferu nie dojdzie. Często też mówiło się o Vlaarze, ale teraz gdy ma kontuzje, to szanse na transfer są znikome. 

Opublikowano

Najbliżej diabłów był Hummels, ale podobno do transferu nie dojdzie. Często też mówiło się o Vlaarze, ale teraz gdy ma kontuzje, to szanse na transfer są znikome.

van gaal na siłę próbuje z united zrobić drugi real madryt czy barcelone. On nie potrafi dostrzec w "bezgwiezdnym" pilkarzu talentu tak jak to robi Mouronho. Prosty przykład Nemanja Matic ściągnięty do Chelsea ze statusem dobrego piłkarza a jak się okazało jest najlepszym defensywnym pomocnikiem premier league.
Opublikowano

van gaal na siłę próbuje z united zrobić drugi real madryt czy barcelone. On nie potrafi dostrzec w "bezgwiezdnym" pilkarzu talentu tak jak to robi Mouronho. Prosty przykład Nemanja Matic ściągnięty do Chelsea ze statusem dobrego piłkarza a jak się okazało jest najlepszym defensywnym pomocnikiem premier league.

Raczej nie? Rojo, Blind, Shaw przykładowo to nie gwiazdy. Próbuje ściągnąć Vlaara, Colemana kolejnych "bezgwiezdnych" graczy. Ferguson miał inny styl i taktyki, Moyes też i teraz LvG też. Nikt na siłę nic nie próbuje:-)
Opublikowano

Raczej nie? Rojo, Blind, Shaw przykładowo to nie gwiazdy. Próbuje ściągnąć Vlaara, Colemana kolejnych "bezgwiezdnych" graczy. Ferguson miał inny styl i taktyki, Moyes też i teraz LvG też. Nikt na siłę nic nie próbuje:-)

akurat Shaw to najlepszy obrońca młodego pokolenia i to wiedział każdy stąd 30 mln za 18 latka :)

z Blindem pracował w reprezentacji Holandii

ogólnie po przyjściu van Gaala do Man UTD miałem wrażenie że on chce zrobić z tego klubu reprezentacje Holandii :D

krążyły informacje że chciał sprowadzić Robbena, Sneijdera,, Depaya, Vlaara itp itd..

Jednak do wykrywania talentów Mou ma lepszego nosa. Ściągnął Varane do Realu, Zoume do Chelsea i ogolnie z wielu "bezgwiazdnych" :D pilkarzy uczynił "gwiazdy" :D

Gdybym miał oceniać prace van Gaala odkąd objął Man UTD to powiem szczerze szału nie ma.. za tą kase którą dostał na transfery MU powinno teraz bić się o mistrza z Chelsea i City, a jak narazie grają piach od poczatku sezonu i nie zanosi się na zmiany :)

Di Maria to największy niewypał transferowy. Piłkarz kupiony za ponad 70 mln powinien strzelać bramki uszami a jak dotąd nie potrafi strzelić nawet nogą..

Powodzenia dla Man UTD niech zakwalifikują się do europejskich pucharów bo wstyd że z najlepszej ligi świata ciągle Chelsea broni honoru angielskiej piłki...

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Tak myślałem, że Southampton wygra, ale obstawiałem, że strzeli Pelle. c(-: Nie wiem kiedy taki trener jak LvG, z takim stażem i CV zrozumie, że 3-5-2 to nie jest dobra taktyka dla United. 

Co do waszej kłótni - De Gea jest wystawiany na bardzo dużo prób, w których pokazuje swój kunszt bramkarski, ale mimo wszystko uważam, że Thibaut jest lepszym bramkarzem. Nie każdy się musi ze mną zgodzić, wiadomo. Tysiąc ludzi to tysiąc opinii.

Najlepszy obrońca młodego pokolenia to Varane ofc. ;) Nawet zawaham się przyznać, że obecnie w top3 na świecie jest na pewno. :)

Opublikowano

Tak myślałem, że Southampton wygra, ale obstawiałem, że strzeli Pelle. c(-: Nie wiem kiedy taki trener jak LvG, z takim stażem i CV zrozumie, że 3-5-2 to nie jest dobra taktyka dla United.

Co do waszej kłótni - De Gea jest wystawiany na bardzo dużo prób, w których pokazuje swój kunszt bramkarski, ale mimo wszystko uważam, że Thibaut jest lepszym bramkarzem. Nie każdy się musi ze mną zgodzić, wiadomo. Tysiąc ludzi to tysiąc opinii.

Najlepszy obrońca młodego pokolenia to Varane ofc. ;) Nawet zawaham się przyznać, że obecnie w top3 na świecie jest na pewno. :)

Cieszę się bardzo że na tym forum są ludzie którzy mają takie samo zdanie jak ja i większość ekspertów :)

Courtois jak dla mnie jest obecnie najlepszy na świecie chociaż zdaniem ekspertów lepszy jest Neuer ale to bzdura :)

Neuer jest uwazany za najlepszego tylko dlatego że czasami robi za obrońce :D to mnie nie przekonuje..

Co do najlepszego obrońcy młodego pokolenia masz rację :)

Ja to bardziej ująłem jako grupe bo nie chciałoby mi się wymieniać wszystkich od A do Z :D

Real powinien dawać Varane więcej szans na gre bo jak ma się tam tak marnować to niech sprzedadzą go do Chelsea :) tam będzie z niego duży pożytek pod okiem eksperta :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Dobra, źle sformułowałem moją wypowiedź, moja wina. :) Teraz najlepszy na świecie jest De Gea, broni świetnie, bo jest do tego zmuszany. Koledzy Thibauta nie często poddają go takim testom jak to robi obrona United, więc zbytnio nie ma się czym popisać, ale moim zdaniem większe umiejętności bramkarskie ma Courtois. W Lidze Mistrzów wychodzi wszystko, a w ubiegłym sezonie Thibaut pokazał ile jest wart. :)

Co do Neuer'a. Kto oglądał mecz Schalke-United ten widział co ten gość wyprawia i co potrafi, ale Bayern dużo więcej powinien zawdzięczać Boatengowi niż Neuer'owi. Każdy okrzyknął go najlepszym po mundialu, ale teraz rakietę odpalił De Gea. 

Opublikowano

vlaar jest holendrem? jak tak to bez sensu byłby jego transfer, było by jak z rvp, nawet przy słabej grze pierwszy skład...

Aktualnie przy słabszej formie RvP zdecydowanie lepszy i tak jest od Falcao czy Wilsona, którzy pokazują jeszcze mniej od niego.

Co z tego że Vlaar jest holendrem jak w Aston Villi zbiera znakomite noty, no ale musiała się przydarzyć kontuzja.

słaba gra united dziwie się że są tak wysoko w tabeli

Zobacz jak w kartkę gra Arsenal czy Southampton, a są tuż obok MU (wyżej i niżej). To że Chelsea i City sobie radzi i mniej się potyka to dzięki temu że mają każdy sezon dobry i równy, a MU dopiero się buduje i jeszcze pewnie potrwa to do końca sezonu. LvG przecież mówił że celuje w Top5, a nie zwycięstwo w lidze. Dlatego nie lubię jeżeli ktoś, kto nie ma pojęcia czego oczekuje się od MU pisze głupoty.

Dobra, źle sformułowałem moją wypowiedź, moja wina. :) Teraz najlepszy na świecie jest De Gea, broni świetnie, bo jest do tego zmuszany. Koledzy Thibauta nie często poddają go takim testom jak to robi obrona United, więc zbytnio nie ma się czym popisać, ale moim zdaniem większe umiejętności bramkarskie ma Courtois. W Lidze Mistrzów wychodzi wszystko, a w ubiegłym sezonie Thibaut pokazał ile jest wart. :)

Co do Neuer'a. Kto oglądał mecz Schalke-United ten widział co ten gość wyprawia i co potrafi, ale Bayern dużo więcej powinien zawdzięczać Boatengowi niż Neuer'owi. Każdy okrzyknął go najlepszym po mundialu, ale teraz rakietę odpalił De Gea. 

Tak czy siak mu nie przemówisz bo to kibic Chelsea i będzie podtrzymywać swoje zdanie i 'ekspertów'.

Opublikowano

Aktualnie przy słabszej formie RvP zdecydowanie lepszy i tak jest od Falcao czy Wilsona, którzy pokazują jeszcze mniej od niego.

Co z tego że Vlaar jest holendrem jak w Aston Villi zbiera znakomite noty, no ale musiała się przydarzyć kontuzja.

Zobacz jak w kartkę gra Arsenal czy Southampton, a są tuż obok MU (wyżej i niżej). To że Chelsea i City sobie radzi i mniej się potyka to dzięki temu że mają każdy sezon dobry i równy, a MU dopiero się buduje i jeszcze pewnie potrwa to do końca sezonu. LvG przecież mówił że celuje w Top5, a nie zwycięstwo w lidze. Dlatego nie lubię jeżeli ktoś, kto nie ma pojęcia czego oczekuje się od MU pisze głupoty.

Tak czy siak mu nie przemówisz bo to kibic Chelsea i będzie podtrzymywać swoje zdanie i 'ekspertów'.

Na początku sezonu Courtois wybraniał setki praktycznie co mecz..

Później Chelsea zaczęła grać lepiej w defensywie i już nie ma okazji do bronienia setek i pokazania swojego wielkiego talentu.

De Gea broni świetnie ale jest na drugim miejscu :)

wiem że czerwonemu diabłowi tego nie przetlumacze :)

Zobacz synek

youtube.com/?#/watch?v=Bez-9ic-UkQ

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Na początku sezonu Courtois wybraniał setki praktycznie co mecz..

Później Chelsea zaczęła grać lepiej w defensywie i już nie ma okazji do bronienia setek i pokazania swojego wielkiego talentu.

De Gea broni świetnie ale jest na drugim miejscu :)

wiem że czerwonemu diabłowi tego nie przetlumacze :)

Zobacz synek

youtube.com/?#/watch?v=Bez-9ic-UkQ

Dlaczego najlepszego bramkarza na świecie nie ma w "11" 2014 roku  B) ?

B7Ks-HpCUAASQhu.jpg

Kończę z Tobą rozmowę o najlepszym bramkarzu bo jest to widoczne na ssie wyżej :]

Opublikowano

Dlaczego najlepszego bramkarza na świecie nie ma w "11" 2014 roku B) ?

B7Ks-HpCUAASQhu.jpg

Kończę z Tobą rozmowę o najlepszym bramkarzu bo jest to widoczne na ssie wyżej :]

jaki Ty jesteś niedorozwinięy.. ja rozmowe z Twoją osobą zakończyłem 2 strony wcześniej :D

W dodatku napisałem "moim zdaniem Courtois jest najlepszy na świecie" trzeba było nie uciekać z j. polskiego wagarowiczu mały :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Penero, rozumiem, że jesteś fanem Chelsea ale strasznie ich faworyzujesz i zdecydowanie przesadasz.

Curt jest w 5 najlepszych bramkarzy świata, ale na pewno nie jest najlepszy. Najlepszy jest Neuer i do tego nie ma wątpliwości. Sam jestem zagorzałym fanem Chelsea, ale jestem też fanem piłki nożnej!

Moja piątka najlepszych bramkarzy świata to jednak jest : 

1. Neuer

2. De Gea

3. Cech

4. Curt

5. Lloris

Co do Man Utd, żeby nie robić spamu.

Jak wygląda sytuacja z transferami? Jakieś się planują? Słyszałem, że Falcao już chce uciekać bo go nie wystawiają, ale nic w tym dziwnego jak gra takie słabiactwo.

Kiedy w końcu jakiś obrońca? Ja bym się zaczaił na jakieś wschodzące, ale już lekko doświadczone gwiazdy defensywny. Jeśli przyjdzie Hummels będzie git, można by było spróbować wyciągnąć Garaya z Zenitu lub Dante, który nie dostaje minut w Bayernie.

zoro_tag_by_ikoly-d38nxpb.png

by ikoly

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...