Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O co chodzi z tymi "giftami" bo widze ze juz kilka osob to wrzucilo?

I takie pare pytan, bo kiedys juz tu gralem ale mi sie pozapominalo :D

Pelerynki da sie skads wziac?

Majac 460 sm (powiedzmy - 300 na "rozwalenie") co najlepiej kupowac zeby zarobic i ile na tym zarobie? Kupony, zmianki? czy cos innego?

Ile musialbym dac za fmsa powiedzmy 35sr+ kd+4/5?

w IS jest skrzynia za MC o ile pamiętam jak kupisz i otworzysz dostajesz item + 3 inne osoby.

image.png

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam na 15 i rozumiem co piszą, w sensie jak ktoś napisze "Hello" to mam np. "Hzello" ale można się domyślić xD

Tyle że i tak używam pierścienia języka, bo kosztuje grosze a jest na miesiąc.

Będziesz rozumiał to co on pisze, ale jeżeli on nie ma nauczonego twojego języka, to nie będzie cię rozumiał

Miałem na myśli jednostronnie :D

Opublikowano

O co chodzi z tymi "giftami" bo widze ze juz kilka osob to wrzucilo?

I takie pare pytan, bo kiedys juz tu gralem ale mi sie pozapominalo :D

Pelerynki da sie skads wziac?

Majac 460 sm (powiedzmy - 300 na "rozwalenie") co najlepiej kupowac zeby zarobic i ile na tym zarobie? Kupony, zmianki? czy cos innego?

Ile musialbym dac za fmsa powiedzmy 35sr+ kd+4/5?

Wszystkiego po trochu, troszkę zmianek, dodań owoców i red autopotek ;) kuponów jak coś się nie opyla. 

jeżeli chodzi o ceny to tak. 

Zmianki i dodania 2,2kk szt 

Owoce 4,5kk 

autopoty 4,5 

xD 

Opublikowano

Jak chcecie szybką kasę to zmianki po 2kk schodzą w kilka minut :P

Nie tyle szybka, co DOBRA kase, zebym jak najlepiej na tym wyszedl. Wyliczylem ze za 300 sm moglbym miec 80 zmianek czyli jakies 160-180kk. Na co mi to wystarczy?

Fms taki jak piaslem, 35sr+ kd +4/5 ile moze kosztowac? (bo majac dobra bron juz sobie poradze bez problemu z cala reszta :P )

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Najlepsza opcja to wszystkiego po trochu tak jak gord napisal

dodania zmianki po 2.1 - 2.3

autopoty czerwone po 4.5

brzoskwinie po 4.5

autopoty niebieskie 3.5

autopoty niebieskie teoretycznie dają najwięcej kasy ale żeby je sprzedać trzeba czasem nawet 3 dni, więc nie kupuj ich za dużo

fms +9 śr ~35% z kd +4 na pewno poniżej 100kk znajdziesz

Opublikowano

wychodzi na to że za 15dc jest :

3 nieb  Autopoty   czyli to jest ~10,5kk 

2 czerw  Autopoty  czyli to jest ~9kk 

2 owoce czyli to jest ~9kk

pakiet zmianek/dodań czyli to jest ~8/8,5kk

Opublikowano

Ja polecam tym ktorzy  się  zastanawiają nad grą tutaj. Kazdy Polski priv wymieka przy tym :-)

masz racje co do tego ale jest to juz ,,wiekowy" serwer i niewiele graczy chce od nowa zapier**** :)

szczerze powiem ze jesli by zrobili kolejny serwer to na 100 % zagral bym :)

pamietam sam poczatek serwera grzie top 1 mial 83 lvl a ,,my" (polacy) latalismy sobie grupowo na dt i ulepszalismy eq.... to bylo wysmienite ..

te wszystkie eventy ... byly co chwile (i widze ze nadal sa)

brakuje takich serwerow ..

jesli ktos nie ma co robic to zapraszam bo warto tu pograc i nie ma co sie martwic o zamkniecie :) nie zamkna tego :D

Opublikowano

Na jakiej zasadzie działają sekrety?

Masz 80% na pomyślne przeczytanie, jak np. z M5 na M6 potrzeba 5 pkt to sekret może wbić od 1 do 3 pkt.

tenor.gif

Opublikowano

Zacznę grę, jednak powiedzcie gdzie grac oraz jak na niskim lv zarobic ;)

A grałeś na PL? to tak samo jest mnóstwo filmików na yt i poadników na tym forum. Mniej gadać więcej grać. 

A co do wypowiedzi Pana wyzej to od nowa trzeba na kazdym serwerze.. :p a jest lawiej bo duzo itemów jest na rynku.. :p

imetin_logo.png

Opublikowano

@Brand. ja np gram w czerwonych ze względu na slaby sprzęt ale w jinno jest więcej sklepów. Co do zarobków na 15lv~ można chodzić na mini bossy w m1 czyli : Bera,Tigris,Lykos,Scrofa. Lecą z nich skrzynie a ze skrzyni lecą dodania i zmianki zielone. Zmianka ~1.8kk Dodanie ~350k.Kolejny zarobek to drop broni na 30lv w m3 ale to z rękawicą z is'u którą  można zdobyć za darmo czyli trzeci sposób. Vote masz na stronie i głosujesz na serwer WOM co 20h masz 1 DC co 12h masz 2DC za DC można kupować zmianki ale to już Cię odsyłam do postu : #1233 i #1237 <.< .

Opublikowano

A jakie ceny KU? Ile stoi aura, egzo i rada? Medal? Jak ze spotami/DT?

Na stronie masz pricechecker (opcja tylko po zalogowaniu) tam możesz sprawdzić cenę każdego itemu.

Co jak ze spotami? Jak już zadajecie milion takich pytań to chociaż konkretne, bo jasnowidzem nikt nie jest i nie wie co masz na myśli.

Zarobek taki sam jak na PLu, tu większych różnic nie ma (w końcu to metin, co może być innego oprócz bicia metinów/bossów i dropienia ulepszaczy? :P), oprócz tego że w M1 z mini bossów dropią skrzynki, które są niezłym sposobem na zdobycie kasy dla początkujących. Druga różnica to że na snakefield (wężowym polu) są metiny. 

Opublikowano

E no bo w sumie to może wrócę na WoMa i takie pytanie,bo gram ja (mental 75) i kumpel (bodziak 55) i chcemy zrobić jakąś małą ekipę do gry.Jeżeli ktoś jest zainteresowany to pisać na PW.

Opublikowano

Na stronie masz pricechecker (opcja tylko po zalogowaniu) tam możesz sprawdzić cenę każdego itemu.

Co jak ze spotami? Jak już zadajecie milion takich pytań to chociaż konkretne, bo jasnowidzem nikt nie jest i nie wie co masz na myśli.

Zarobek taki sam jak na PLu, tu większych różnic nie ma (w końcu to metin, co może być innego oprócz bicia metinów/bossów i dropienia ulepszaczy? :P), oprócz tego że w M1 z mini bossów dropią skrzynki, które są niezłym sposobem na zdobycie kasy dla początkujących. Druga różnica to że na snakefield (wężowym polu) są metiny. 

Mały sekret dobrego zarobku z okazji 600 postu :-)

Dropić pierścionki na jin hee ( liczba mobów do zabicia zmiejszona z 30 do 20 ) . Wydaje sie żmudne ale gdy zrobi się 2 konta na pozostałe królewstwa i dropi się wygodniej zmieniając ciągle królewstwo i CH

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...