Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A cóż to się stało z serwerem?

2.0 update

między innymi balans postaci w PVP, wiele poprawek i zmian

Mylisz się, pół roku temu rozmawiałem o tym z administracją, zdradzili, że również spolszczają questy, lecz może zawiesili projekt lub coś podobnego, ale zamiary mieli spore.

Mają lepsze rzeczy na głowie do zrobienia niż spolszczanie questów, które każdy zna na pamięć.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wczoraj weszła w życie długo oczekiwana aktualizacja która wprowadziła m. in. spore zmiany w balansie PvP, teraz pojedynki powinny być bardziej wyrównanie, zostało zmienione działanie przeszywającego uderzenia, od teraz można przełączać między celem za pomocą [TAB], zwoje z questami eventowymi nie będą już wymagały przelogowania, została zablokowana możliwość ciągłego ataku kiedy przełączaliśmy z klienta na pulpit przytrzymując spację.

Więcej informacji na temat tej olbrzymiej aktualizacji na wom2.org  :)

sygnatura2.png

Opublikowano
została zablokowana możliwość ciągłego ataku kiedy przełączaliśmy z klienta na pulpit przytrzymując spację.

to jest najglupsze co mogli zrobic,

czesto blokowalem spacje podczas dropienia certow, pieczatkach w dt zeby sobie buffnac, czy tam nawet w grocie zeby sobie buffnac.. teraz bedzie to mega uciazliwe, ciagle trzymac spacje.. 

dodatkowo jest bug z kamieniami duchowymi, mam nadzieje ze zostanie szybko naprawiony.

zauwazyłem ze w portfelu pomimo wpłacenia 100kk zysk pokazuje 0. Zrezygnowali z tej opcji zarabiania czy chwilowy bug? (juz chyba rozumiem, teraz zarobek bedzie zalezny od twojej aktywnosci w grze tak?)

od godziny usiluje dropnac certa i jak wczesniej mialbym z 4-5, tak teraz równe 0, ale moze to zwykly przypadek i zlosliwosc rzeczy martwych ;p

Opublikowano

Wczoraj weszła w życie długo oczekiwana aktualizacja która wprowadziła m. in. spore zmiany w balansie PvP, teraz pojedynki powinny być bardziej wyrównanie, zostało zmienione działanie przeszywającego uderzenia, od teraz można przełączać między celem za pomocą [TAB], zwoje z questami eventowymi nie będą już wymagały przelogowania, została zablokowana możliwość ciągłego ataku kiedy przełączaliśmy z klienta na pulpit przytrzymując spację.

Więcej informacji na temat tej olbrzymiej aktualizacji na wom2.org  :)

Da sie pisac jakies odwolania od tej spacji? :v to juz lekka paranoja. Co to ma dac? Nie do konca rozumiem...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

To zablokowanie blokowania spacji jest naprawdę debilne. Buffa nie będzie można sobie dać, bo padniesz. To jest najlepsza opcja w metinie, można sobie jednocześnie coś oglądać, gdy postać bije moby.

tenor.gif

Opublikowano

Da sie pisac jakies odwolania od tej spacji? :v to juz lekka paranoja. Co to ma dac? Nie do konca rozumiem...

To zablokowanie blokowania spacji jest naprawdę debilne. Buffa nie będzie można sobie dać, bo padniesz. To jest najlepsza opcja w metinie, można sobie jednocześnie coś oglądać, gdy postać bije moby.

https://global.wom2.org/forum.php?thread=13860&p=1#1

Opublikowano

myslicie ze to zmienia?

Z tego co widzialem w temacie podeslanym przez Lexusa to GM stwierdzil, ze metin to nie jest gra singleplayer i dungi nie sa pod jedna osobe tylko wiecej wiec ta opcja jest fajna.

Porazka, tragedia, zenada. A zastanawialem sie czy wracac....

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Z tego co widzialem w temacie podeslanym przez Lexusa to GM stwierdzil, ze metin to nie jest gra singleplayer i dungi nie sa pod jedna osobe tylko wiecej wiec ta opcja jest fajna.

Porazka, tragedia, zenada. A zastanawialem sie czy wracac....

też to widziałem, 

no porażka totalna, mam nadzieje ze ktos pojdzie po rozum do glowy i to zmieni. 

moze byc nawet czasowe, na jakies 5-10s, tak zeby zdążyć się zbuffac. 

Opublikowano

Właśnie dodali 10-sekund po których dopiero wtedy nasza postać przestaje bić. Zawsze coś, ale to nadal nie rozwiązuje problemu.

edit:

Udalo mi sie go przekonac.

Teraz są 2 minuty.

Opublikowano

Mam 35 lvl - jutro robię boja. MPA +9 (dosyć ładna), FMS +9, 5 kątna +7 są, reszta średnia (kozaki 500 hp, bransa 500 hp itd.). Opłaca mi się zostawać na 35 lvlu i farmić w m2? Chodzę na razie na Best. Kapitanów w m2 chunjo, czasami idzie zbić cały resp na każdym CH i potem jeszcze następny (16 skrzynek w 10 minut). Za metki zabieram się tylko okazjonalnie, bo masa ludzi na nich jeździ i sporo Rumunów ksuje, a do tego nie mam jeszcze boja więc totalnie mi się to nie opłaca. Jak nie chce mi się farmić to czasem jeszcze łowię rybki, co też mi daje około 2 - 5 małży na 20 - 30 minut (nie sprawdzałem z zegarkiem w ręku). Czy może z takim eq opłaca mi się już wbijać 41 i próbować zarobku na Wężowym Polu (btw. jakie eq byłoby tam potrzebne?), ew. 1. piętro dt i ulepszanie? Aura i Berek niestety M1, nie stać mnie jeszcze, żeby regularnie je czytać. (Ile wam zajęło wbicie 1. skilla na G? :) ). Jakie jeszcze znacie sposoby zarobku na średnim lvlu?

Opublikowano

Mam 35 lvl - jutro robię boja. MPA +9 (dosyć ładna), FMS +9, 5 kątna +7 są, reszta średnia (kozaki 500 hp, bransa 500 hp itd.). Opłaca mi się zostawać na 35 lvlu i farmić w m2? Chodzę na razie na Best. Kapitanów w m2 chunjo, czasami idzie zbić cały resp na każdym CH i potem jeszcze następny (16 skrzynek w 10 minut). Za metki zabieram się tylko okazjonalnie, bo masa ludzi na nich jeździ i sporo Rumunów ksuje, a do tego nie mam jeszcze boja więc totalnie mi się to nie opłaca. Jak nie chce mi się farmić to czasem jeszcze łowię rybki, co też mi daje około 2 - 5 małży na 20 - 30 minut (nie sprawdzałem z zegarkiem w ręku). Czy może z takim eq opłaca mi się już wbijać 41 i próbować zarobku na Wężowym Polu (btw. jakie eq byłoby tam potrzebne?), ew. 1. piętro dt i ulepszanie? Aura i Berek niestety M1, nie stać mnie jeszcze, żeby regularnie je czytać. (Ile wam zajęło wbicie 1. skilla na G? :) ). Jakie jeszcze znacie sposoby zarobku na średnim lvlu?

Zrób boja i bij metki, ja sobie dropiłem przy okazji oglądając jakieś filmy, słuchając muzyki itp. Wydropiłem ku na 4 postacie i na book dayu miałem instrukcje za jakieś 150/200kk. Chociaż w sumie lepiej chyba zrobić bojowca, dobre eq 5b, buffa i iść zęby dropić. Z rękawiczką spokojnie wyciągam 15kk/h, więc całkiem opłacalny zarobek, a wysilać się nie trzeba. Przy okazji możesz kupić pd 1h po 700k i expić buffa (takim sposobem, gdy ją miałem 35lvl mój buff miał 55 :v).

tenor.gif

Opublikowano

@>WhyNot<

Właśnie w weekend zamierzam wyexpić buffa + 1 dodatkową postać do 40 (jestem w jinno więc pewnie będą raty 50 czy 65%) i liczę na to, że zęby też powpadają, a na KU na book day zrobię se jedną nockę i po prostu nadropię jedno konto książek. Sposób z zębami na pewno wypróbuję, dzięki za odp.

Opublikowano

@>WhyNot<

Właśnie w weekend zamierzam wyexpić buffa + 1 dodatkową postać do 40 (jestem w jinno więc pewnie będą raty 50 czy 65%) 

Przecież Jinno zawsze przegrywa xD edit: dobra dzisiaj wam się poszczęściło :P

Raty są 50%, ostatnim razem w Chunjo było 65% bo 50 za wojne królestw, a 15 za problemy z serwerem.

boze co oni znowu zrobili tym update, ze klikajac prawym przyciskiem myszy sie chodzi.....

Ja tak nie mam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...