Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skoro wom to międzynarodowy serwer dlaczego za poslugiwanie się jezykiem polskim (czat) można dostać bana?

Bo jezykiem obowiazujacym powszechnie na czasie jest jezyk angielski. Bana nie dostaniesz, a jedynie muta na czat na okreslony czas. Gdyby tak nie bylo to czat bylby bezuzyteczny bo troche byloby po polsku ,troche po ang, troche po rumunsku itd.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Skoro wom to międzynarodowy serwer dlaczego za poslugiwanie się jezykiem polskim (czat) można dostać bana?

Bo 90% czatu bylo zaspamowane przez rumunów. Więc żeby nie było problemów każdy ma pisać po angielsku.

Opublikowano

• Jak oceniacie trudność serwera?

• Dużo trzeba się narobić, żeby grało się przyjemnie?

Czy np. ninją zarobię tak samo jak wojownikiem?

Czy zarobek jest monotonny? (chodzi mi głównie o farmienie, przestoje na levelach, dostępność spotów i metinów)

Jaką klasą zacząć? Jaka klasa jest najbardziej zbilansowana między expem a zabawą?

Czy opłaca się grać na serwerze poświęcając czas głównie w weekendy? (w tygodniu czytanie KU, ew. misje konne)

Opublikowano

• Jak oceniacie trudność serwera?
  • Dużo trzeba się narobić, żeby grało się przyjemnie?
  • Czy np. ninją zarobię tak samo jak wojownikiem?
  • Czy zarobek jest monotonny? (chodzi mi głównie o farmienie, przestoje na levelach, dostępność spotów i metinów)
  • Jaką klasą zacząć? Jaka klasa jest najbardziej zbilansowana między expem a zabawą?
  • Czy opłaca się grać na serwerze poświęcając czas głównie w weekendy? (w tygodniu czytanie KU, ew. misje konne)

Patrzac na te pytania mam wrazenie, ze to pierwszy server, na jakim kolega chce w zyciu zagrac... ale niech bedzie.

1) Server jest trudny, zblizony do globala, choc od niego latwiejszy. 

2) Zalezy co masz na mysli przez "przyjemna gre". Jesli posiadanie max lvla, dobrego eq i skilli na P to owszem, duzo :)

3) Jesli potrafisz grac, to czemu nie? Jak wszedzie...

4) Rowniez jak wszedzie, to metin, na tym ta gra polega. Przestoje na lvlach zaleza od Ciebie, gdzie i ile czasu lubisz spedzac. O metki stosunkowo ciezko, duzo ludzi gra, ale da sie znalezc, tak jak i spoty.

5) Jaka lubisz. Powszechnie sie przyjelo, ze najbardziej uniwersalna postacia jest WP - mozesz sprobowac.

6) Raczej tak, eventy sa glownie w weekendy, to dla Cb spory +.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

@MoHa15

Wiesz, w dzisiejszych czasach wiele serwerów stawia na zbilansowanie klas i wyrównanie szans :) Stąd pytania o najbardziej polecaną klasę postaci. Nie szukam serwera, na którym jestem zdany na farta - czy przez godzinę znajdę i ubiję jednego metina, czy też maksymalnie wykorzystam czas jaki zechcę poświęcić. Po części uzyskałem odpowiedzi na moje pytania, po części nie - może źle je sformułowałem.

Generalnie, czy polecasz serwer - jeśli tak, to dlaczego?

Opublikowano

@MoHa15

Wiesz, w dzisiejszych czasach wiele serwerów stawia na zbilansowanie klas i wyrównanie szans :) Stąd pytania o najbardziej polecaną klasę postaci. Nie szukam serwera, na którym jestem zdany na farta - czy przez godzinę znajdę i ubiję jednego metina, czy też maksymalnie wykorzystam czas jaki zechcę poświęcić. Po części uzyskałem odpowiedzi na moje pytania, po części nie - może źle je sformułowałem.

Generalnie, czy polecasz serwer - jeśli tak, to dlaczego?

Polecam, bo mimo wszystko jest to chyba jedyny server, na ktorym zachowal sie ten stary klimat ;) Graczy jest wbrew pozorom masa. Sa wojny, jest rywalizacja. Dodatkowo nei znajdziesz innego tak dopracowanego harda z tak ogarnieta administracja, w ktorej to pracuje kilkanascie osob, z czego kazda ejst odpowiedzialna ze pewien dzial gry. Nawet GMi sa poszczegolni dla roznych krajow, mamy tez swojego, polskiego GMa.

Jesli chodzi o IS - rowniez mozesz go miec za darmo. Dla przyklady lapke na 30dni mozesz miec juz po 3 dniach uzywania "vote", co zajmuje 30 sek dziennie.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Widziałem, ale wydawało mi się, że to data startu bety. Czemu? Dość dziwne, że przez prawie 3 lata maks. poziom osiągnęło tylko 51 osób.

e988694d045be.jpg

Opublikowano

Widziałem, ale wydawało mi się, że to data startu bety. Czemu? Dość dziwne, że przez prawie 3 lata maks. poziom osiągnęło tylko 51 osób.

A po co tutaj wbijać maxa, jak to nic nie daje. Tak naprawdę to tutaj wystarczy wbić tak +/- 95lvl, a do tego poziomu jest już 315 osób.

tenor.gif

Opublikowano

A ja mam dylemat. Zacząć na SG czy na WOM'ie ?

wom2 jest łatwiejszy, są ciekawe systemy, jak choćby system petów, które ewoluujesz w wierzchowce, IS jest praktycznie za darmo. Jak najbardziej wom2.

tenor.gif

Opublikowano

to dlatego że nie ma większych korzyści z wbijania 105

jedynie epicka broń na +9 jest na 105lvl, ale na serwerze jest ich co najwyżej kilka

Opublikowano

a jak robić to vote na stronce bo klikam w te dwa po lewej i żadnej raeakcji a także w te trzy na dole(te loga)i jak mnie przekierowuje już do tych top/rankingów to czekam pare sec przepisuje kod i? i do tej pory nic tych pkt za vote nie otrzymałem ;////pomoże ktoś/wytumaczy jak votować poprawnie?

Opublikowano

a jak robić to vote na stronce bo klikam w te dwa po lewej i żadnej raeakcji a także w te trzy na dole(te loga)i jak mnie przekierowuje już do tych top/rankingów to czekam pare sec przepisuje kod i? i do tej pory nic tych pkt za vote nie otrzymałem ;////pomoże ktoś/wytumaczy jak votować poprawnie?

Na stronie głównej WOM2 klikasz Vote for us, później na pierwszy obrazek, zaznaczasz że nie jesteś botem po czym na końcu klikasz zagłosuj, no i tyle.

Pamiętaj, że limit to 24h od ostatniego głosowania.

­

Opublikowano

Na stronie głównej WOM2 klikasz Vote for us, później na pierwszy obrazek, zaznaczasz że nie jesteś botem po czym na końcu klikasz zagłosuj, no i tyle.

Pamiętaj, że limit to 24h od ostatniego głosowania.

nie 24h tylko 12h dla topmetin i 20h dla metin2pserver

Opublikowano

Za te 3 na dole nie dostaje się DC.

tenor.gif

Opublikowano

u mnie niestety jest problem z tym votowaniem bo gdy klikam na ten dwa przyciski do votowania (zielony/filotowy) to nic sie nie dzieje(ani nic nie wyskakuje ani na żadną stronke mnie nie przekierowuje)dosłownie nic.. można w jakiś sposób rozwiązać ten problem?

Opublikowano

u mnie niestety jest problem z tym votowaniem bo gdy klikam na ten dwa przyciski do votowania (zielony/filotowy) to nic sie nie dzieje(ani nic nie wyskakuje ani na żadną stronke mnie nie przekierowuje)dosłownie nic.. można w jakiś sposób rozwiązać ten problem?

Próbowałeś na innych przeglądarkach/innym koncie?

tenor.gif

Opublikowano

Jeet cień szansy, że spolszczeniu ulegną questy?

nie

to są te same questy co na polskim globalu, napisane prostym językiem, na końcu masz napisane co musisz zrobić, więc po co to tłumaczyć?

zresztą nie bardzo jest sens tutaj zaczynać jeżeli ktoś ma trudności ze zrozumieniem treści questów, bo cała reszta też opiera się na angielskim

Opublikowano

nie

to są te same questy co na polskim globalu, napisane prostym językiem, na końcu masz napisane co musisz zrobić, więc po co to tłumaczyć?

zresztą nie bardzo jest sens tutaj zaczynać jeżeli ktoś ma trudności ze zrozumieniem treści questów, bo cała reszta też opiera się na angielskim

Mylisz się, pół roku temu rozmawiałem o tym z administracją, zdradzili, że również spolszczają questy, lecz może zawiesili projekt lub coś podobnego, ale zamiary mieli spore.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...