Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale i tak bardziej się opłaca np wbić 55 i siedzieć na matowych lub w lesie na seedsach, oczywiście jak ogarniasz W 2h da się zarobić +/- 50kk.

W zwykłym lesie lecą magiczne nasionka? Gram wp, 55lv skille prawie G eq dość dobre + ew. buffka. Ale pytanie: gdzie dropią magiczne nasionka? Pniaki/red pniaki czy zwykly las na konczy czy red las na koncu..? :D

Price checker pokazuje ~8kk za sztuke, ale czy wgl jest na nie popyt?

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W zwykłym lesie lecą magiczne nasionka? Gram wp, 55lv skille prawie G eq dość dobre + ew. buffka. Ale pytanie: gdzie dropią magiczne nasionka? Pniaki/red pniaki czy zwykly las na konczy czy red las na koncu..? :D

Price checker pokazuje ~8kk za sztuke, ale czy wgl jest na nie popyt?

Pniaki, driady ( początek red lasu) ja sprzedaje po 9,5kk i schodzą ;) 

xD 

Opublikowano

Byłem tam z 30min z dropem is i rękawiczka z gry i nic ;d

Stary gdyby to leciało z każdego spota to by nie było tyle warte, ale i tak z tym dropem jest że raz w 1h potrafi polecieć nawet 4-5 sztuk a czasem 0, kwestia farta i tyle ;) ja miałem nawet takie przypadki gdzie w 2h wydropiłem 0 a ostatnio 7x ;) do tego zarobku trzeba mieć sporą cierpliwość. 

xD 

Opublikowano

Powie mi ktos jak tu wyglada misja na boja ? :D.

Dam rade samemu ? 45lvl body, fms +9 20-cos srednie. 

Robic na pustyni czy moze metki w dolinie/wezowym ?

Pomoze moze ktos za przysłowiowe 500k ? ^^

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Powie mi ktos jak tu wyglada misja na boja ? :D.

Dam rade samemu ? 45lvl body, fms +9 20-cos srednie. 

Robic na pustyni czy moze metki w dolinie/wezowym ?

Pomoze moze ktos za przysłowiowe 500k ? ^^

Metki na snakefield i jazda ;) jeżeli ogarniasz metka na 45 to na spokojnie sam zrobisz. 

xD 

Opublikowano

Kiedyś grałem i trochę zapomniałem. Mam kilkadziesiąt ku bezwartościowych i wiem, że coś się z nimi robiło. Jaki skill bok day coś takiego, ktoś naprowadzi?

Opublikowano

Kiedyś grałem i trochę zapomniałem. Mam kilkadziesiąt ku bezwartościowych i wiem, że coś się z nimi robiło. Jaki skill bok day coś takiego, ktoś naprowadzi?

Tak raz na miesiąc jest book day i można wymienić ku za losową instrukcje. 

xD 

Opublikowano

Panowie jakies ogarniete ludziska w shinshoo?ewentualnie chunjo?

Ale o co Ci dokładnie chodzi? szukasz ludzi do gry czy murzynów? Jak ludzi to w jinno jest chyba kilka gildii w reszcie też coś powinno być, ale nie mam 100% pewności.

Opublikowano

jest jakiś nowy gracz albo ktoś kto planuje zacząć grę na tym serwerze a grał lub gra też w cs go prosze o pw! :) 

Opublikowano

Bry, powie mi ktos co leci ze skrzyn ucznia ? W prezentacji jest to napisane bardzo ogolnie. Chodzi mi o zielone zmianki. (jesli dobrze pamietam jedna na 30lvl?) 

Zielone zmianki leca z mini bosow z m1, tak ? Gdzies jeszcze ? 

Ogolnie mam ból dupy ze tu nie ma wikipedii, bynajmniej tak napisal mi nasz polski GM. 

Tak tak wiem, jest podobnie do PL'a, ale nie tak samo :P

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Bry, powie mi ktos co leci ze skrzyn ucznia ? W prezentacji jest to napisane bardzo ogolnie. Chodzi mi o zielone zmianki. (jesli dobrze pamietam jedna na 30lvl?) 

Ogolnie mam ból dupy ze tu nie ma wikipedii, bynajmniej tak napisal mi nasz polski GM. 

zielone zmianki lecą ze skrzyń po zabiciu minibossów w m1 scrofa ,lykos ,tigris,bera. Z tego co wiem to na 30lv jest zmianka i dodanie chyba ale nie opłaca się expic postaci raczej :D

Opublikowano

Minibossy m1, dokładniej z ich szkat, ze szkaty best. kapitana, ucznia 30lv.

Opublikowano

Tak wiem ze z minibosow, przeciez to pisalem. Moze sie nie oplaca, ale tak czy siak bede expil je ;).

Przetłumaczy ktos dzisiejszy update ? W skrocie co najwazniejszego ;)

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Mi tak samo ! Neta mam takiego ze spokojnie pare MB/s leci, a tu 80-100max KB/s.

Ale chyba nie tylko my, na stronie aktualnie jest podane 233 osob online, gdzie normalnie w tych godzinach jest 800-1k.

Na dodatek czesto wyskakuje mi błąd i ściąganie zaczyna sie od nowa ;x. 

Chyba lepiej byłoby sciagnac juz spatchowanego clienta od nowa. 

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Tak, wiem ze nie ma aktualnego. "Raczej napewno" trzeba bedzie patchowac go. 

Na forum serwera znalazlem link do calego aktualnego folderu pack. Jest wrzucony na mega.nz, takze lepiej to idzie mimo ze calosc wazy wiecej :D

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Nie każdy przegląda forum serwera, więc pozwolę sobie skopiować i wkleić wam tutaj listę zmian oraz nowości które weszły w życie Word of metin ; ) 

Jeżeli macie problem z włączeniem klienta to musicie to pobrać : 

https://support.microsoft.com/en-us/kb/2999226

Pierwszą rzeczą jaką zrobiliśmy po ukończeniu aktualizacji PvP w grudniu było ocenienie każdej sugestii jaka kiedykolwiek była przedstawiona, zarchiwizowane starych/odrzuconych/zaakceptowanych sugestii i pozostawienie najlepszych. W rezultacie, kilka kluczowych rzeczy w tej aktualizacji pochodzi z tego forum, tak więc przejdźmy do głównych zmian, a są to…:

Nowa Mapa Eventowa 

uqaOVZS.png

Serwer urósł, coraz więcej ludzi wypełniało naszą mała strefę eventową. Dodajemy zatem zauważalnie większą mapę eventową, zawierająca ekstra roślinność i inne, ładne rzeczy. Będziemy powoli przenosili określone eventy do nowej lokacji.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czas przetopów będzie “uciekał” tylko podczas walki

Magia przetopów będzie działać cały czas, jednak czas będzie "leciał" podczas walki, to znaczy kiedy zostaniecie zaatakowani/zaatakujecie. Nie będziecie musieli się już martwić o zniknięcie waszych pięknych pereł w naszyjniku, kiedy przeszukujecie sklepy w mieście, czy po prostu przechadzacie się po mapie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Problemy z renderowaniem czcionek odeszły

Nie będzie już więcej losowych kropek w Arialu. Tak, nie przesłyszeliście się. Brak problemów z renderowaniem czcionek. Wydajność, kiedy na ekranie jest wiele tekstu nadal ssie, ale tym też się zajmiemy.

Wyszukiwanie sklepów

Jeśli chodzi o sklepy, zawarliśmy w tej aktualizacji funkcje, która, mamy nadzieje, spodoba wam się.

Jak to działa? Prosto! Pójdźcie do miasta, jak tylko obok was znajdą się sklepy w górnej części gry pojawi się przycisk. Kliknijcie na nim, wpiszcie nazwe przedmiotu (posiadamy system autouzupełniania, który wam w tym pomoże), nacisnijcie szukaj i gotowe! Nad wszystkimi sklepami na mapie posiadającymi dany przedmiot pojawi się strzałka, aż do momentu sprawdzenia sklepu.

Jest klika haczyków: możecie szukać do 4 przedmiotów w tym samym czasie, a każde wyszukiwanie ma swój koszt. Jest on raczej niski, zawsze poniżej 25k Yang i zmienia się w zależności od tego czego szukacie. Uwaga, opłata jest pobierana nawet jeśli system nie wyszuka danego przedmiotu.

Ulepszenie algorytmu dropu

To zaległe ulepszenie da graczowi, który zadał więcej obrażeń przeciwnikowi więcej przedmiotów, niż graczowi, który zadał mniej obrażeń. Tasujemy także drop, tak więc kolejność dropu jest losowa i druga osoba, która zaatakowała kamień metin nie zawsze otrzyma książkę.

Od tej pory, im więcej życia odbierzesz potworowi, tym większa będzie szansa, że drop będzie przypisany do ciebie. Aby rozdzielić drop używamy całkowitych obrażeń zadanych przeciwnikowi: jeśli uderzasz bossa przez 5 minut, zostaje mu 30% HP, a ktoś przychodzi i zabija go w 10 sekund, to ty dostaniesz większość dropa.

Wprowadziliśmy jeszcze jedną zmianę związaną z dropem, która jest następująca – w przeszłości mogliście bić potwora przez 10 min, przestać, zaczekać na kogoś, aby go zabił, a następnie zebrać drop. Nie jest to już możliwe.

Wędki i kilofy nie będą już degradowane

Gdy/jeśli ulepszenie zawiedzie, nie będą one już tracić poziomów. Zamiast tego, będą tracić tylko procent z punktów (i nie jest on zbyt wysoki). Z powodu uproszczenia systemu podnieśliśmy liczbę puntów potrzebnych do ulepszenia i obniżyliśmy szanse na pomyślne ulepszenie wędek od +8 do +19.

Klient DirectX 9

Jak wspomnieliśmy na końcu stycznia, zaaktualizowaliśmy klient gry do DirectX9. Na tę chwilę korzyści są niewielkie, jednak pozwala nam to na lepszy rozwój w przyszłości.

Łączenie przedmiotów w magazynie

W współpracy z Dozorcą udało nam się wprowadzić klika udoskonaleń w obsłudze przedmiotów z magazynu: możecie teraz łączyć przedmioty bezpośrednio w schowku, przenosząc je z ekwipunku do skrytki.

Aktualizacja eventu OX

Gromadziliśmy pytania przez miesiące, udało nam się podwoić liczbę możliwych pytań i podzelić na trzy kategorie: łatwą, średnią i trudną. Wszystkie rundy OX będą się zaczynać od prostych pytań, po 3 wskoczą na poziom wyżej, a po 7 zaczną się pytania najtrudniejsze. Zagwarantowaliśmy także, że różne wersje zadanych pytań nie mogą się pojawić więcej niż jeden raz na tym samym OX.

Słyszeliśmy, że lubicie nagrody, tak więc polepszyliśmy je. Po pierwsze, każda poprawna odpowiedź będzie was nagradzać pewną ilością Yang (do 700k za pytanie). To nowa nagroda, więc jesteśmy pewni, że się nie pogorszyła – oczywiście, Coffer of Wisdom (nagroda na OX) także otrzymała trochę poprawek: usunęliśmy z niej większość mniej przydatnych przedmiotów, dodaliśmy nowe nagrody i zwiększyliśmy ilość kilku istniejących nagród.

I rzecz być może najważniejsza: będziecie mogli wejść na OX tylko z jednego konta.

Potwory nie będą się dłużej blokować w ścianach i bezpiecznych strefach

Trochę zmądrzały i zrozumiały, że nie jest to miejsce, gdzie powinny przebywać, opuszczając je i znajdując najbliższe miejsce, w którym mogą skonfrontować się z graczem.

Co następne?

Tej niedzieli oczekujcie na event walentynkowy. Jeśli chodzi o najbliższą przyszłość to jeszcze w przyszłym tygodniu wprowadzimy zmiany w systemie alchemii. Będziemy także pracować nad mapami dla wysokopoziomowych postaci, regularnie usprawniać eventy, a także dodawać nowe.

Oczywiście nadal będziemy wprowadzać zmiany z działu sugestie, jako że są naprawdę dobre, niektóre z nich wkrótce ujrzą światło dzienne. Chcielibyśmy zachęcić wszystkich do odwiedzenia działu z sugestiami, rozejrzenia się i komentowania tych, które najbardziej wam się podobają.

Przetłumaczone przez polskiego Game Mastera Kadosa, Pozdrowienia dla Ciebie ;c 

xD 

Opublikowano

Gra ktoś na Wom2 jinno i chce pograć ze mną? Piszcie PW lub w grze moj nick Tyros.

Chce doładować troche dragon coinsow. Co polecacie kupić na początek gry? Oprócz pakietów exp,drop.

Opublikowano

Gra ktoś na Wom2 jinno i chce pograć ze mną? Piszcie PW lub w grze moj nick Tyros.

Chce doładować troche dragon coinsow. Co polecacie kupić na początek gry? Oprócz pakietów exp,drop.

Zmianki bo najlepiej schodzą ;p i kupić sobie za to gotowego fms, zbroje etc ;) 

xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...