Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ma ktos sposob jak najszybciej nabic loyality petowi? zalicza jak bede zabijac swoje konto z innego krolestwa nonstop?

mam dopiero 5% a latałem wszedzie gdzie tylko mozliwe, ale trudno kogos lepszego zabic w eq do expa :D

Z dobrym eq pvp na 75 poziomie zajęło mi to około 3 - 3.5 godzin. Z eq do expa będzie ciężej. Też sporo zależy od poziomu, jeżeli na załóżmy 80 lvlu będziesz zabijał postacie z 40 poziomem to dostaniesz bardzo mało %. Dlatego im wcześniej tym lepiej.

Najłatwiej zrobić to na rybakach, zmieniając kanały (po zmianie kanału znowu dostajesz % lojalności za zabicie tej samej osoby, tylko trochę mniejszy). Przygotuj się na setki cudownych określeń z ich strony, ja to robiłem bez pierścienia języka żeby nie rozumieć co piszą  xD

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Próbowałem na rybakach, ale w shinso nie było ich w ogóle, a w chunjo tylko paru i zauważyłem, że dostałem % tylko za pierwsze zabicie, za kolejne już nie (albo tak malo ze to przeoczyłem :D)

Chyba bede zmuszony zmienic krolestwo ;d na niebieskich poszłoby zdecydowanie najszybciej.

Opublikowano

Jak z KU ? trudno o boja ? Dobry zarobek na eq z hp na poczatek ?

Mozna sie do kogos dolaczyc do gry ?

KU dropią z metinów, są też instrukcje, które są lepsze i można je zdobyć ze szkatułek albo z Book Daya raz w miesiącu (wymieniasz 1 ku na losową instrukcję) i są też sekrety, które dropią ze szkat i z misji niektórych.

O bojowca łatwo, ja bodziakiem zrobiłem w 15 minut na wężowym polu.

Na początek możesz dropić fmsy/riby w m3, skrzynki minibossów z m1 i przy okazji głosować za DC (w 3 dni masz na 4 dodania/zmianki).

tenor.gif

Opublikowano

Polecam, genialny priv. Klimaty starego, dobrego Globala z kilkoma usprawnieniami. Ode mnie takie mocne 9,5/10, póki co najlepszy priv na jakim grałem :)

e988694d045be.jpg

Opublikowano

O bojowca łatwo, ja bodziakiem zrobiłem w 15 minut na wężowym polu.

Wężowe pole? W sensie że ta mapa przez którą idzie się do krainy gigantów?

e988694d045be.jpg

Opublikowano

największą wadą serwera są te pety, trzeba zabijać graczy z innych królestw to jest masakra !!

zabijają z konia na rybach itd. to jedyna rzecz która mnie odrzuca na tym serwie mogli to zrobić inaczej

Opublikowano

Mam jednak wrażenie, że serwer z dnia na dzień zamiast zyskiwać nowych graczy, to powolutku pustoszeje, co mnie martwi, bo lepszego harda póki co nie widziałem :/

e988694d045be.jpg

Opublikowano

Kozacki serwer :D

Aż miło się gra, teraz prezentacja jest kozacka i zachęca bardziej nowych :D

Opublikowano

Orientuje sie ktos czy pd ze skrzyni ucznia+pd z lasu+pd z is sie sumują?

Tak. Możesz mieć jednocześnie PD z IS, PD ściągany i PD nieściągany.

tenor.gif

Opublikowano

Czy w kliencie można ustawić aby widoczne były wszystkie nazwy sklepów?

Na czym polega vote?

Jest gdzieś rozpiska eventów?

1. Chyba nie, ale nawet jakby było to możliwe to niezależnie od sprzętu po kilku minutach miałbyś straszne zacięcia.

2. Głosujesz za DC (odpowiednik smoczych monet)

3. Na launcherze, ale tylko 3 dni do przodu. Ogólnie wszystkie eventy są planowane w 3 dni przód, więc nie pytajcie kiedy będzie jakiś event, bo oni sami tego nie wiedzą :P ale zazwyczaj są w tym samym okresie czasu, np. book day jest co około 3 tygodnie, boss event co około miesiąc itd. Są też 3 stałe eventy: Nation War w każdy piątek, Dojang w każą sobotę, OX w każdą niedzielę.

https://global.wom2.org/guide.php#start

Tutaj jest mini poradnik dla nowych graczy, na górze po prawej jest odnośnik Events i tam jest ich rozpiska.

Opublikowano

Chwilę przerwy na serwerze, ale chyba wrócę i coś znów zacznę grać ^^ btw chętnie dojdę do jakiejś ogarniętej gildii, mam Bodziaka 40 lv aura m10 5 ku do G, eq spoczko. 

xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...