Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na starcie jak zarabialiście? Te szkaty bossów z m1 ciężko po 250k żeby zeszły, a trochę na 35 potrzeba kasy, śmierta z kd+5 z 80kk, ebo 70, rib nie wiem dobry pewnie 100 około, hełm/tarcza po 30kk około chyba. Polecicie jakiś inny zarobek? W imha stwierdziłem, że nie ma sensu dropić bo fms tylko z 1 moba dropi którego tam mało jest, a z bestów wgl. farta nie mam.

Nic na starcie nie ma jak nie zarobisz na tym to innego wyboru nie masz chyba, że wydasz zł na smy i kupisz zmianki i będziesz je sprzedawał :) Ja  zaczynałem sprzedając wyłącznie te fms'y co dropią w m3 potem jak miałem z 10kk+ to ulepszałem np. ebo/srebrne bransy/żelaki i potem poszło. Najlepiej sie opłaca żelaki bo tanie składniki:P

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

+ ile kupowałeś i do + ile robiłeś? W sumie nigdy w życiu nie zarabiałem na ulepszaniu w metku, bo jak ulepszałem coś dla siebie to przeważnie miałem pecha więc się za to nie brałem. Jak się nie mylę to czysty żelak z 20kk, a małże po 500 są 

Jeszcze mam takie pytanie co do fb. Jak zostawię go włączonego i sobie pójdę od kompa to na 100% tutaj ban, ale jak on będzie sobie łowił, a ja będę przy metku siedział ? Wtedy odpisze jak admin napisze, ale po tych logach może ban pójść? Zakładając, że jakiś fb wgl. działa, bo nie wiem xD

Opublikowano

+ ile kupowałeś i do + ile robiłeś? W sumie nigdy w życiu nie zarabiałem na ulepszaniu w metku, bo jak ulepszałem coś dla siebie to przeważnie miałem pecha więc się za to nie brałem. Jak się nie mylę to czysty żelak z 20kk, a małże po 500 są 

Jeszcze mam takie pytanie co do fb. Jak zostawię go włączonego i sobie pójdę od kompa to na 100% tutaj ban, ale jak on będzie sobie łowił, a ja będę przy metku siedział ? Wtedy odpisze jak admin napisze, ale po tych logach może ban pójść? Zakładając, że jakiś fb wgl. działa, bo nie wiem xD

Na początku udało się kupić 1/2 i wbił ten 1 to miałem +20kk -to 2kk za ulepy =18kk+ wiec jakoś było. Potem kupowałem hurtowo po 10/20 sztuk ile kto miał +5 nie niżej. Ulepszałem potem u zwykłego kowala bo tamten zabiera zbyt dużo od zysku i nie było to ekonomiczne, a palił też nieźle. Nie polecam FB wątpię by GM pytał czy jesteś bo na 100% znają już takie akcje, że masz fb i siedzisz przed PC od razu sprawdzi logi i Hasta la Vista, baby :) Jak grałem to co chwilę był komunikat, że "xyz został zbanowany za hacki"itd.

Opublikowano

Łowienie jest opłacalne, na niskim poziomie najlepiej kombinować np. kupować małże i je otwierać, a potem sprzedawać perły. Skupować żelaki i ebonitowe kolczyki a potem ulepszać do +9 itp. Lepsze to niż siedzenie po 5 godzin dziennie na imha.

Wszystkie hacki wyłapuje system, więc nie licz na łaskę :P

Opublikowano

Ok, z jednym się tylko nie zgodzę, po co otwierać małże? Cena redki to połowa ceny małży, niebieskie i białe więcej kosztują, ale raczej nie tyle żeby opłacało się to robić

Jak chcesz możesz robić tak ja na początku jak miałem flote tak z 2-5kk to biegałem po m1 i kupowałem sobie tanie ulepy(ludzie czasem nowi wystawiają dużo taniej ) te na 1-50lvl pierw ofc. patrzyłem cenę za sztukę na Price Checkerze na stronie WOM'a, a potem wystawiałem za średnia cenę z dnia. I tak się kręcił biznes, nie mając nawet 20lvl miałem już full eq+9 na ten lvl robiąc go sam ofc. bo nie byłem w stanie sprzedać tych ulep(miałem ich bardzo dużo):D

Opublikowano

Ok, z jednym się tylko nie zgodzę, po co otwierać małże? Cena redki to połowa ceny małży, niebieskie i białe więcej kosztują, ale raczej nie tyle żeby opłacało się to robić

Zależy od szczęścia i od ceny małży. Jak znajdziesz tanio to warto spróbować.

Kolejny sposób na zarobek to kupowanie itemów pierwszej potrzeby (zmianki, dodania, bodzie, 5-dodania, autopoty) tanio i sprzedawanie drożej. Bardzo dobry sposób, nie wymaga niczego oprócz czasu, bo prędzej czy później ze sklepu zejdą nawet jak są trochę droższe (najlepiej schodzą przy dozorcy).

Opublikowano

A po ile szkaty bossów z m1 wystawiacie? Mi po 250k ciężko idą, teraz od 2 dni nic nie schodzi

Jest gdzieś jakieś info co do eventu halowen?

Jak grałem jeszcze to wystawiałem po 250k to wtedy już czekałem 2 dni, żeby jakiś dobry człowiek kupił od razu wszystko :D ja bym teraz radził otwierać może dropnie zmianka i już masz 1,5kk+.

Opublikowano

Otwierałem kilka i nic, ale może otworze jeszcze. Niby tyle shopów, ale niektóre rzeczy i tak ciężko znaleźć, zamiast żelaków zaraz ebo ulepszam, bo nie mogłem znaleźć

Dzięki za dobre rady, cały majątek prawie czyli 14kk na ulepszanie ebo i nic, 28 szkat bossów z m1 i 1 zmianka, bywa :D

Opublikowano

Jeszcze jest ( a przynajmniej był ) dostępny jeden sposób na zarobek - czyli vote4coins. Co prawda nie zarabia się na tym codziennie, ale po paru dniach już można kupić sobie zmianki / dodania z IS'u za te coinsy i trochę się odkuć. Ja aktualnie mam koło 40k, taki biedny jestem i jako, że nie gram za dużo to sobie na razie tylko oddaję głosy i zbieram coinsy, a gdy już uzbieram jak się nie mylę 15 DC to sobie kupię paczkę zmianek czyli chyba 4x zmianka w tej paczce jest i jako że widziałem na rynku zmianki po 2.2kk / 2.1kk no to nawet jak wystawie za 2kk to 8kk wpadnie. 

Najlepiej to się mają Ci ( o ile serwer nie jest zabezpieczony przed tym ^^ ) co mają zmienne IP to się mogą dorobić na tym w kij :P 

Opublikowano

­

Otwierałem kilka i nic, ale może otworze jeszcze. Niby tyle shopów, ale niektóre rzeczy i tak ciężko znaleźć, zamiast żelaków zaraz ebo ulepszam, bo nie mogłem znaleźć

Dzięki za dobre rady, cały majątek prawie czyli 14kk na ulepszanie ebo i nic, 28 szkat bossów z m1 i 1 zmianka, bywa :D

Wszystko zależy od farta, ja wydropiłem sobie kilkanaście ebo, ulepszacze potrzebne na +5/6/7, wkułem 10 na +7 i wtedy ulepszałem u gildyjnego za kupione ulepszacze, czyli jakieś +/- 18kk i weszło 5 par na +9.

Ciekawym zarobkiem jest też wyexpienie 10 postaci do 30 lvl, zapisanie zwojów powrotu na respy jin-hee w każdym królestwie i zrobienie misji na każdej postaci. Powinno zająć to max 2 dni, a masz 55-60kk zarobku.

tenor.gif

Opublikowano

No z vote 15dc można w 3 dni zrobić czyli co 3 dni bez grania masz 8kk, chyba tak będę robił teraz i za ten hajs ulepszał i tak aż nie zarobie trochę więcej. Ja ebo kupiłem 2szt +7 po 3.5kk, z zębami i małżami wyszło mi na wszystko około 13kk, jedne wbiły na +8 i spaliły na +9. Jeszcze co do tego vote, sam mam zmienne IP, ale ludzie pisali tu, że wyłapują to więc nie kombinuję 

Opublikowano

­

Wszystko zależy od farta, ja wydropiłem sobie kilkanaście ebo, ulepszacze potrzebne na +5/6/7, wkułem 10 na +7 i wtedy ulepszałem u gildyjnego za kupione ulepszacze, czyli jakieś +/- 18kk i weszło 5 par na +9.

Ciekawym zarobkiem jest też wyexpienie 10 postaci do 30 lvl, zapisanie zwojów powrotu na respy jin-hee w każdym królestwie i zrobienie misji na każdej postaci. Powinno zająć to max 2 dni, a masz 55-60kk zarobku.

Gówno nie zarobek, ja polecam dolinę orków i tak : 

Dropienie ząbków orka z + oraz bez + w 2h można wydropić z 40 ząbków a z + z 12 max 15 i to wychodzi około 30-35kk 

Ezoty i z nich lecą Talizmany, księgi klątw etc i też w 2h można tym zarobić nawet ponad 30kk 

+ oczywiście dochodzi do tego zarobek z szkat wodza + metiny cienia. Dlatego właśnie jak dropie na dolinie jezdze po całej dolinie i zarobek jest dobry i przyjemny ;) 

xD 

Opublikowano

Ebo popalone, spróbuje żelaki, bo kupiłem już ulepki na +8/9, ale serio ciężko je dostać +6/7. Co do doliny to pewnie ciężko o spoty/metki/wodza i jak na razie to nie dla mnie, nie ten lv i eq, nawet bojowca nie mam. Na tej dolinie to chciałbym na aure/berka na 35levelu zarabiać jak już zrobie eq :P

Opublikowano

­

Gówno nie zarobek, ja polecam dolinę orków i tak : 

Dropienie ząbków orka z + oraz bez + w 2h można wydropić z 40 ząbków a z + z 12 max 15 i to wychodzi około 30-35kk 

Ezoty i z nich lecą Talizmany, księgi klątw etc i też w 2h można tym zarobić nawet ponad 30kk 

+ oczywiście dochodzi do tego zarobek z szkat wodza + metiny cienia. Dlatego właśnie jak dropie na dolinie jezdze po całej dolinie i zarobek jest dobry i przyjemny ;)

To ja mam jakiegoś pecha chyba, bo dropiłem z rękawiczką z IS i tą na 2h, to w 4h poleciało mi niecałe 40 zębów :s

tenor.gif

Opublikowano

Z tego co pamiętam to właśnie tak było, że te 2 rękawice jak są założone to się bugują i tak jakby w ogóle nie było.

Opublikowano

A jak ma się 2 rękawice to one czasem się nie bugują tak, że nie działa żadna z nich?

Z tego co pamiętam to właśnie tak było, że te 2 rękawice jak są założone to się bugują i tak jakby w ogóle nie było.

Tak jest na globalu, tutaj tu odbugowali i działają poprawnie.

Opublikowano

Rękawica daje 50% szansy więcej czyli np. jak masz 1% szansy na drop czegoś to z rękawicą masz 1,5%. Odbugowali to w taki sposób, że z dwoma zamiast 1% masz 2% czy z 1,5% liczy połowę i wychodzi 2,25% ?

Nie wiem, trzeba by było ich zapytać, ale z doświadczenia wiem, że rękawica z gry nie zwiększa jakoś mocno dropu. Ja używam tylko tej z IS'u.

Ciekawostka: rękawica na 3 godziny jest gorsza od tej na 2 godziny (potwierdzone przez członka teamu)

Opublikowano

Yup, NNO też jest odbugowane o czym dużo osób nie wie :P (nie trzeba zakładać i sciągać po używaniu skilli etc)

Tak jest na globalu, tutaj tu odbugowali i działają poprawnie.

Aktualnie gram na globalu i nie mam takiego problemu.

Ale żeby nie robić offtopu, to napiszę tylko, że jako były gracz z gildii jednej chyba z najlepszych na samym starcie przed pewien okres Destiny, chętnie bym zagrał ale nie po tym jak byli traktowani graczy po włamach, które robili im pracownicy sg. Tyle

­

6823214443099701049127.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...